Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα σε όλες!! Χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Είμαι 8 εβδομάδων και κάτι και εχθές πήγα στον Γιατρό για υπέρηχο. Ευτυχώς όλα πολύ καλά. Το φασολάκι έχει δυνατή καρδούλα (170 χτύπους) και είναι 15 χιλιοστά. Ο άνδρας μου να δείτε περηφάνεια....

Λοιπόν μου είπε ότι σε έναν μήνα πείπου θα πρέπει να κάνω την αυχενική διαφάνεια. Επειδή δεν την κάνει στο Ιατρείο του μου πρότεινε ένα ιατρικό κέντρο που συνεργάζεται. Μου είπε 170€ ο ηπέρηχος + τις εξετάσεις αίματος.

Η ερώτηση μου είναι αν αυτό μπορώ να το κάνω και μέσω ΙΚΑ ή στο νοσοκομείο? Όπως καταλαβαίνεται οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι και σκέφτομαι ότι από την στιγμή που έχω χρόνο μπροστά μου γιατί να μην το προγραμματίσω. Φυσικά όμως αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η εκγυρότητα. Για αυτό σας ρωτάω άν έχει κάνει κανία σας την εξέταση αυτή στο νοσοκομείο.

Αν μπορεί να μου απανήσει και κάποια από Θεσσαλονική θα ήταν τέλεια αλλά φυσικά χρειάζομαι την άποψη ολονών.

Φιλάκια πολλά σε όλες.

Θα περιμένω με αγωνία :S

Δημοσίευση

ο δικος μου γιατρος μου ειχε πει ο,τι γινεται και σε νοσοκομειο απλα εκει σου την κανουν εκπαιδευομενοι και δεν μπορεις να εχεις σιγουρια.αυτα μας ειπε ο γιατρος μου κι ετσι αποφασισαμε να την κανω στο μαιευτηριο που θα γεννουσα,ασχετα αν μου πηγαν ολα στραβα..

Δημοσίευση

Σε ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά την επόμενη φορά.....

Να σου πω την αλήθεια επειδή όλοι η γιατροί συνεργάζονται με ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια και μάλιστα έχουν και προμήθεια δεν τους εμπιστεύομαι. Λένε ότι στο νοσοκομείο σου τις κάνουν τις εξετάσεις ειδικευόμενοι ενώ η αλήθεια είναι ότι μπορεί να στην κάνουν ειδικευόμενοι αλλά ο γιατρός είναι από δίπλα και επιβλέπει. Αυτό τυουλάχιστον μου συνέβη προσωπικά σε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που είχα και πήγα στο νοσοκομείο.

Δεν ξέρω τι να πω απλώς ήθελα να ρωτήσω αν κάποια έχει πάει στο νοσοκομείο και πως είναι η διαδικασία κτλ.

Θα πρέπει να το ψάξω πολύ μου φαίνεται .....

φιλιά

Δημοσίευση

εγω απλα σου ειπα την δικη μου εμπειρια...δεν ξερω αν πηγαινα σε νοσοκομειο θα εβρισκαν το προβλημα του μωρου..σιγουρα θα πρεπει να το ψαξεις και πολυ καλα μαλιστα..ευχομαι να σου πανε ολα καλα κοπελα μου.. :kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

Από το ΙΚΑ θα πάρεις 44,02 ευρώ για το Papp-a και 8,28 ευρώ για την αυχενική. Τόσα δίνει ανεξάρτητα από το πόσα θα πληρώσεις εκεί που θα τις κάνεις.

Δημοσίευση
http://www.femme.gr/klinikes.htm φιλη μου θεωρω οτι οι παναντησεισ τις εξετασεις απο οπου και να βγουν απαντησεις θα ειναι .ΚΑΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ιΑΣΩ ΣΤΟ β ΕΠΙΕΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΙΝΟΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗς ΒΑΛΑΝΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΑΛ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙΜΕΤΕΙΕΠΑΝ ΕΓΕΙΝΕ ΛΑΘΣ .πΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝ ΤΗΝ ΑΦΟΥ ΔΝΕ ΤΗ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΤΡΟΣ ΣΟΥ .εΓΩ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΝΕ ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ .ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙς ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΛΕΙΣ .εΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΑΡΕ ΜΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΑΠΟ Α 150
Δημοσίευση

Στο Αττικό στοιχίζουν περίπου 120 ευρώ αυχενική και papp-a . Τα πληρώνεις κανονικά και μετά πας με την απόδειξη και το παραπεμπτικό του γιατρού του ικα στις παροχές στο ικα σου και θα πάρεις πίσω τα 52 ευρώ. Βέβαια μπορείς να κάνεις και ενσταση για να τα παρεις όλα πίσω αλλά είναι χρονοβόρο.

Δημοσίευση

καλημερα.εχθες εκανα την αυχενικη διαφανεια στο δευτερο μωρακι μου και πηρα παραπεμπτικο απο την γιατρο μου στο ικα και πηγα και την εκανα εξω.εδωσα 140ε για ολα και στην αποδειξη βαλαμε τα 100 λεγοντας μου οτι θα τα παρω σχεδον ολα πισω.παντως στο ικα δινουν χαρτι για ολους τους υπερηχους α-β και γ.

Δημοσίευση

ΛΟΙΠΟΝ.ΕΓΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ..ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ.Ο ΚΑΘΕ ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΝΕΙ 8,24.ΠΑΡΕ ΤΗΛ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2310892017 ΚΑΙ ΠΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΗΛ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΣΤΟΝ 4 ΟΡΟΦΟ.ΠΑΡΑΠΕΠΤΙΚΟ ΕΧΕΙΣ?

Δημοσίευση

Καλησπέρα εγώ θα σου πρότεινα ιδιωτικό κέντρο Προγέννεσις-Εμβρυο ή κατι ανάλογο όπως και το Ιασώ ή το Μητέρα.Δημόσιο ΟΥΤΕ απ'έξω 1ον γιατί κάνουν μόνο ειδικευόμενοι τις εξετάσεις και από πείρα σου λέω ποιο πολλές πιθανότητες έχεις να τους ξεφήγει κάτι ή να είναι κάτι λάθος παρά σωστό!!Και ΜΑΚΡΥΑ από το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ!!!3 έγκυες από την οικογένειάμου που πήγαμε και οι 3 είχαμε λάθος αποτελέσματα(εξακριβωμένο γιατι εγω π.χ την μια μέρα έκανα αυχενική και papp-A στο Αλεξάνδρας και την επόμενη στο Προγέννεσις και τα αποτελέσματα του υπερήχου ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα)...

Δημοσίευση

Giouli μου απο Θεσσαλονίκη είμαι αλλά ακόμα δεν ξέρω που θα κάνω τις εξετάσεις για την αυχενική....

Οσο για το ΙΚΑ ρώτησα και μου είπαν οτι με τις αποδείξεις θα παμε στις δαπάνες και θα μας δώσουν πίσω ένα ποσό...Μην φανταστείς τίποτα το ιδιαίτερο...Αλλά κάτι θα πάρουμε...

Καλή μας επιτυχία!!!Με το καλό τα μωράκια μας!!!

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ όλες.

Την Παρασκευή θα πάω στο Ικα να ρωτήσω. Από Θεσσαλονίκη είμαι και κακώς αν δεν το ανάφερα πριν.

Το σκεφτόμουν για το Ιπποκράτειο ή γενικά για νοσοκομείο άλλα άλλαξα γνώμη τελικά. Το Σάββατο που εφημέρευε το Παπαγεωργίου πήγα γιατί είχα φρικτούς πόνους στο στομάχι (μάλλον τροφική δηλητηρίσαη έπαθα) και μετά από τον Παθολόγο με στείλανε στην Γυναικολογική. Απογοητεύτικα οικτρά. Με εξέτασε μία γιατρός το μόνο που μου είπε είναι ότι μάλλον θα θέλει κάποιες μέρες να μου περάσει και αφού την ρώτησα εγώ μου είπε ότι το φασολάκι μου είναι καλά.

Σκέφτομαι ότι αν μου συμπεριφέρθηκαν έτσι ενώ πονούσα πως θα συμπεριφερθούνε όταν θα πάω απλώς για εξέταση.....

Κορίτσια μία τελευταία ερώτηση. Μπορώ να πάω και χωρίς παραπεμτικό σε κλινική να κάνω την αυχενική ή πρέπει όπωςδήποτε να έχω παραπεμτικό από το Ικα. Επίσης θα πρέπει να πάω σε συμβεβλημένα Ιατρεία ή όπου θέλω και απλώς μετά καταθέτω την απόδειξη και πέρνω ένα μέρος των χρημάτων πίσω?

Σας ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ

Δημοσίευση

Ακόμα και αν πάς σε ιδιωτικό, μετά στο ΙΚΑ με το παραπεμπτικό και την απόδειξη σου δίνουν ένα μικρό ποσο πίσω(και πάλι αν κανεις ένσταση περνεις αλλά όπως είπε και μια κοπέλα πριν είναι χρονοβόρο).Το ποσό που θα σου επιστρέψουν μαλλον θα είναι γελοίο(και αφού θα πρέπει να χασεις 3 μέρες 1-να πάρεις παραπεμπτικο 2- νατο καταθέσεις με την αποδειξη της κλινικής 3-να πάς να πάρεις οτι αποφασίσουν.Προσωπικά δεν το έκανα στην αυχαινική.Εκανα την διαδικασία για κάποιες άλλες εξετάσεις).Ρώτησε τον γυναικολόγο σου μήπως σου προτείνει που να το κάνεις.Είναι σημαντική εξέταση και πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό.

Δημοσίευση

κοριτσια ειναι που θα πεσεις τελικα.εγω ψηφιζω δημοσιο.να ξερετε πως γενικα τις μεγαλες εξετασεις α,β,γ τριμηνου τους υπερηχους δηλαδη πρεπει να στις κανει πιστοποιημενος υπερηχογραφιστης που να ειναι εξειδικευμενος σε αυτη τη δουλεια.

εγω την εκανα στο πανεπιστημιακο του ριου κ τυχαινει ο γιατρος που με παρακολουθει,πολυ καλος επιστημονας,να ειναι κ ο υπερηχογραφιστης που κανει αυτες τις εξετασεις γενικα.εχει πιστοποιηση και εξειδικευση στην αμερικη.

στα ιδιωτικα οι εξετασεις αυτες ειναι πολυ ακριβες και δεν καλυπτονται απο το ικα.στο νοσοκομειο με παραπεμπικο του ικα δεν πληρωνεις τιποτα.απλα πρεπει να κλεισεις εγκυρα ραντεβου.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τόσο όμορφο το Χαρά! Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπως κολλάω με ημερομηνίες και γιορτές! Εγώ έμαθα ότι είμαι έγκυος του Σταυρου και μου έχει χαραχθεί. Όνομα εμείς μάλλον βρήκαμε αλλά κάπως αποφεύγω να το κλείσω πριν γεννηθεί. Είπα θα του το δώσουμε αφού έρθει. Στον πρώτο δεν είχα τέτοια κολλήματα. Τώρα με έπιασε να είμαι προληπτική. 
    • Εύκολο να το λέω απ έξω αλλά πραγματικά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αφου ο γιατρός σου είναι ήρεμος όλα πάνε καλά. Κάνε τον επαναληπτικό έλεγχο σου και θα ηρεμισεις ακόμα παραπάνω. 
    • Γεια σας κορίτσια και από μένα! Τι όμορφα που κάνετε όλες προετοιμασία. Με βάλατε στο ρυθμό, καθώς ακόμα δεν ξεκίνησα! Αγχώθηκα βέβαια τώρα αν θα προλάβω. 😂   Εμεις πήραμε νέο καρότσι, γιατί το παλιό μας αποτελειώθηκε μετά από 2,5 χρόνια καθημερινής χρήσης σε κάμπους και βουνά. Κατά τα άλλα πρέπει να δω τι έχω από τον πρώτο μου γιο, αν και ήρθε χειμώνα και να τα πλύνω και τακτοποιήσω. Και να κάνω και βαλίτσα μέσα στον Απρίλη. Εχω και εγώ πονάκια χαμηλά και πίεση. Εχει γυρίσει και το μωρό από όσο είδαμε στο υπέρηχο. Με χτυπάει συνέχεια στα πλευρά και στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Και νιώθω και συσπάσεις, ειδικά τα βράδια. Πια με ζορίζει να σηκώνω αγκαλιά τον μεγάλο μου, αλλά προσπαθώ να το. Παίρνω έστω καθιστή. Δεν θέλω να νιώσει ότι τον αποφεύγω. Κατα τα άλλα εγώ είχα μια ελιά στο στήθος και σήμερα να μου φάνηκε ότι έγινε πιο σκούρα. Ήταν κόκκινη και σαν να καφετισε. Σκέφτηκα μήπως είναι από εγκυμοσύνη αλλά με έπιασε ένα τρομερό άγχος και δεν μπορώ να ηρεμισω. Και όσο αγχώνομαι τόσο κλωτσάει και ο μικρός νιώθω.  
    • Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου στην αυχενική σου, να πάνε όλα καλά!!!
    • Χαχαχα κι εγώ δεν τον άφηνα ούτε καν να πλησιάσει τα χέρια του εκεί εκείνη την περίοδο 😂 εύχομαι να φέρνουν καλά νέα τα πιο έντονα συμπτώματα αυτό το μήνα 🤞
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...