Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ΒΟΗΘΕΙΑ

Giouli30

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες!! Χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Είμαι 8 εβδομάδων και κάτι και εχθές πήγα στον Γιατρό για υπέρηχο. Ευτυχώς όλα πολύ καλά. Το φασολάκι έχει δυνατή καρδούλα (170 χτύπους) και είναι 15 χιλιοστά. Ο άνδρας μου να δείτε περηφάνεια....

Λοιπόν μου είπε ότι σε έναν μήνα πείπου θα πρέπει να κάνω την αυχενική διαφάνεια. Επειδή δεν την κάνει στο Ιατρείο του μου πρότεινε ένα ιατρικό κέντρο που συνεργάζεται. Μου είπε 170€ ο ηπέρηχος + τις εξετάσεις αίματος.

Η ερώτηση μου είναι αν αυτό μπορώ να το κάνω και μέσω ΙΚΑ ή στο νοσοκομείο? Όπως καταλαβαίνεται οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι και σκέφτομαι ότι από την στιγμή που έχω χρόνο μπροστά μου γιατί να μην το προγραμματίσω. Φυσικά όμως αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η εκγυρότητα. Για αυτό σας ρωτάω άν έχει κάνει κανία σας την εξέταση αυτή στο νοσοκομείο.

Αν μπορεί να μου απανήσει και κάποια από Θεσσαλονική θα ήταν τέλεια αλλά φυσικά χρειάζομαι την άποψη ολονών.

Φιλάκια πολλά σε όλες.

Θα περιμένω με αγωνία :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κουκλα μου,και με το καλο να φερεις στον κοσμο το μωρακι σου.αυχενικη διαφανεια θελεις να κανεις?αυτο εννοεις?

συνηθως αυτο γινεται..σε στελνουν αλλου.εγω την εκανα στο μαιευτηριο που θα γεννουσα.δεν νομιζω ο,τι καλυπτει το ικα τιποτα.

Καλημέρα Γωγάκι. Ναι αυχενική διαφάνεια. Σκέφτομαι να την κάνω στην 13η εβδομάδα ( ο γιατρός μου,μου είπε να την κάνω ή στην 13η ή στην 14η εβδομάδα).

ο δικος μου γιατρος μου ειχε πει ο,τι γινεται και σε νοσοκομειο απλα εκει σου την κανουν εκπαιδευομενοι και δεν μπορεις να εχεις σιγουρια.αυτα μας ειπε ο γιατρος μου κι ετσι αποφασισαμε να την κανω στο μαιευτηριο που θα γεννουσα,ασχετα αν μου πηγαν ολα στραβα..

Σε ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά την επόμενη φορά.....

Να σου πω την αλήθεια επειδή όλοι η γιατροί συνεργάζονται με ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια και μάλιστα έχουν και προμήθεια δεν τους εμπιστεύομαι. Λένε ότι στο νοσοκομείο σου τις κάνουν τις εξετάσεις ειδικευόμενοι ενώ η αλήθεια είναι ότι μπορεί να στην κάνουν ειδικευόμενοι αλλά ο γιατρός είναι από δίπλα και επιβλέπει. Αυτό τυουλάχιστον μου συνέβη προσωπικά σε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που είχα και πήγα στο νοσοκομείο.

Δεν ξέρω τι να πω απλώς ήθελα να ρωτήσω αν κάποια έχει πάει στο νοσοκομείο και πως είναι η διαδικασία κτλ.

Θα πρέπει να το ψάξω πολύ μου φαίνεται .....

φιλιά

εγω απλα σου ειπα την δικη μου εμπειρια...δεν ξερω αν πηγαινα σε νοσοκομειο θα εβρισκαν το προβλημα του μωρου..σιγουρα θα πρεπει να το ψαξεις και πολυ καλα μαλιστα..ευχομαι να σου πανε ολα καλα κοπελα μου.. :kiss::kiss::kiss:

Από το ΙΚΑ θα πάρεις 44,02 ευρώ για το Papp-a και 8,28 ευρώ για την αυχενική. Τόσα δίνει ανεξάρτητα από το πόσα θα πληρώσεις εκεί που θα τις κάνεις.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!

ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ.

ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΟΥ Κ ΠΛΗΡΩΣΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ...

ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ 25 ΕΥΡΩ...

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΚΑ...

http://www.femme.gr/klinikes.htm φιλη μου θεωρω οτι οι παναντησεισ τις εξετασεις απο οπου και να βγουν απαντησεις θα ειναι .ΚΑΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ιΑΣΩ ΣΤΟ β ΕΠΙΕΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΙΝΟΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗς ΒΑΛΑΝΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΑΛ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙΜΕΤΕΙΕΠΑΝ ΕΓΕΙΝΕ ΛΑΘΣ .πΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝ ΤΗΝ ΑΦΟΥ ΔΝΕ ΤΗ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΤΡΟΣ ΣΟΥ .εΓΩ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΝΕ ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ .ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙς ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΛΕΙΣ .εΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΑΡΕ ΜΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΑΠΟ Α 150

Στο Αττικό στοιχίζουν περίπου 120 ευρώ αυχενική και papp-a . Τα πληρώνεις κανονικά και μετά πας με την απόδειξη και το παραπεμπτικό του γιατρού του ικα στις παροχές στο ικα σου και θα πάρεις πίσω τα 52 ευρώ. Βέβαια μπορείς να κάνεις και ενσταση για να τα παρεις όλα πίσω αλλά είναι χρονοβόρο.

καλημερα.εχθες εκανα την αυχενικη διαφανεια στο δευτερο μωρακι μου και πηρα παραπεμπτικο απο την γιατρο μου στο ικα και πηγα και την εκανα εξω.εδωσα 140ε για ολα και στην αποδειξη βαλαμε τα 100 λεγοντας μου οτι θα τα παρω σχεδον ολα πισω.παντως στο ικα δινουν χαρτι για ολους τους υπερηχους α-β και γ.

ΛΟΙΠΟΝ.ΕΓΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ..ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ.Ο ΚΑΘΕ ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΝΕΙ 8,24.ΠΑΡΕ ΤΗΛ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2310892017 ΚΑΙ ΠΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΗΛ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΣΤΟΝ 4 ΟΡΟΦΟ.ΠΑΡΑΠΕΠΤΙΚΟ ΕΧΕΙΣ?

Καλησπέρα εγώ θα σου πρότεινα ιδιωτικό κέντρο Προγέννεσις-Εμβρυο ή κατι ανάλογο όπως και το Ιασώ ή το Μητέρα.Δημόσιο ΟΥΤΕ απ'έξω 1ον γιατί κάνουν μόνο ειδικευόμενοι τις εξετάσεις και από πείρα σου λέω ποιο πολλές πιθανότητες έχεις να τους ξεφήγει κάτι ή να είναι κάτι λάθος παρά σωστό!!Και ΜΑΚΡΥΑ από το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ!!!3 έγκυες από την οικογένειάμου που πήγαμε και οι 3 είχαμε λάθος αποτελέσματα(εξακριβωμένο γιατι εγω π.χ την μια μέρα έκανα αυχενική και papp-A στο Αλεξάνδρας και την επόμενη στο Προγέννεσις και τα αποτελέσματα του υπερήχου ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα)...

Giouli μου απο Θεσσαλονίκη είμαι αλλά ακόμα δεν ξέρω που θα κάνω τις εξετάσεις για την αυχενική....

Οσο για το ΙΚΑ ρώτησα και μου είπαν οτι με τις αποδείξεις θα παμε στις δαπάνες και θα μας δώσουν πίσω ένα ποσό...Μην φανταστείς τίποτα το ιδιαίτερο...Αλλά κάτι θα πάρουμε...

Καλή μας επιτυχία!!!Με το καλό τα μωράκια μας!!!

Σας ευχαριστώ όλες.

Την Παρασκευή θα πάω στο Ικα να ρωτήσω. Από Θεσσαλονίκη είμαι και κακώς αν δεν το ανάφερα πριν.

Το σκεφτόμουν για το Ιπποκράτειο ή γενικά για νοσοκομείο άλλα άλλαξα γνώμη τελικά. Το Σάββατο που εφημέρευε το Παπαγεωργίου πήγα γιατί είχα φρικτούς πόνους στο στομάχι (μάλλον τροφική δηλητηρίσαη έπαθα) και μετά από τον Παθολόγο με στείλανε στην Γυναικολογική. Απογοητεύτικα οικτρά. Με εξέτασε μία γιατρός το μόνο που μου είπε είναι ότι μάλλον θα θέλει κάποιες μέρες να μου περάσει και αφού την ρώτησα εγώ μου είπε ότι το φασολάκι μου είναι καλά.

Σκέφτομαι ότι αν μου συμπεριφέρθηκαν έτσι ενώ πονούσα πως θα συμπεριφερθούνε όταν θα πάω απλώς για εξέταση.....

Κορίτσια μία τελευταία ερώτηση. Μπορώ να πάω και χωρίς παραπεμτικό σε κλινική να κάνω την αυχενική ή πρέπει όπωςδήποτε να έχω παραπεμτικό από το Ικα. Επίσης θα πρέπει να πάω σε συμβεβλημένα Ιατρεία ή όπου θέλω και απλώς μετά καταθέτω την απόδειξη και πέρνω ένα μέρος των χρημάτων πίσω?

Σας ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ

Ακόμα και αν πάς σε ιδιωτικό, μετά στο ΙΚΑ με το παραπεμπτικό και την απόδειξη σου δίνουν ένα μικρό ποσο πίσω(και πάλι αν κανεις ένσταση περνεις αλλά όπως είπε και μια κοπέλα πριν είναι χρονοβόρο).Το ποσό που θα σου επιστρέψουν μαλλον θα είναι γελοίο(και αφού θα πρέπει να χασεις 3 μέρες 1-να πάρεις παραπεμπτικο 2- νατο καταθέσεις με την αποδειξη της κλινικής 3-να πάς να πάρεις οτι αποφασίσουν.Προσωπικά δεν το έκανα στην αυχαινική.Εκανα την διαδικασία για κάποιες άλλες εξετάσεις).Ρώτησε τον γυναικολόγο σου μήπως σου προτείνει που να το κάνεις.Είναι σημαντική εξέταση και πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό.

κοριτσια ειναι που θα πεσεις τελικα.εγω ψηφιζω δημοσιο.να ξερετε πως γενικα τις μεγαλες εξετασεις α,β,γ τριμηνου τους υπερηχους δηλαδη πρεπει να στις κανει πιστοποιημενος υπερηχογραφιστης που να ειναι εξειδικευμενος σε αυτη τη δουλεια.

εγω την εκανα στο πανεπιστημιακο του ριου κ τυχαινει ο γιατρος που με παρακολουθει,πολυ καλος επιστημονας,να ειναι κ ο υπερηχογραφιστης που κανει αυτες τις εξετασεις γενικα.εχει πιστοποιηση και εξειδικευση στην αμερικη.

στα ιδιωτικα οι εξετασεις αυτες ειναι πολυ ακριβες και δεν καλυπτονται απο το ικα.στο νοσοκομειο με παραπεμπικο του ικα δεν πληρωνεις τιποτα.απλα πρεπει να κλεισεις εγκυρα ραντεβου.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι, αυτό με το νοσοκομειακό είναι καλή λύση, επειδή κιόλας είναι καλύτερα μηχανήματα και δεν έχουν τόσο το ρίσκο να οδηγήσουν σε υπερπαραγωγή ή σε μείωση του γάλακτος, όπως πιο φτηνά θηλαστρα του εμπορίου.  Εμείς επειδή εν τέλει ανέλαβα εγώ εξολοκλήρου τον θηλασμό, είπαμε ότι ο μπαμπάς θα αλλάζει πάνες το μωρό, θα το κάνουμε μπάνιο μαζί αλλα θα το νανουριζει ο μπαμπάς όταν χρειάζεται. Τις περισσότερες φορές βέβαια κοιμόταν στο στήθος μου 😅 Αργότερα, ναι καλό είναι να συνηθίσει και λίγο το μπουκάλι, γιατί εμάς όντως δυσκολεύτηκε να το βρει όταν έκοψα τον θηλασμό και περάσαμε σε μπουκάλι... Και ήταν 1 έτους... Μας το είχαν πει και οι μαίες στα δικά μου μαθήματα, ότι βοηθάει γενικά να έχει μια επαφή με μπουκάλι. Αλλά γενικά και αυτό είναι σε κάθε μωρό. Οπότε, θα δείτε το δικό σας μωρό πώς θα τα πάει και θα αποφασίσετε. 
    • Εγώ είχα πάει σε μαγαζί κι έκανα λίστα. Είχα βάλει πράγματα που θέλω, τα οποία θα αγόραζα έτσι κι αλλιώς άμα δεν μου τα κάνανε δώρο. Οπότε όσοι με ρωτούσαν τι θα ήθελα, τους έλεγα πάτε εκεί έχω λίστα.  Μια φίλη μου μαία μου πήρε δώρο θηλαστρο. Εγώ δεν το χρησιμοποίησα τόσο πολύ, επειδή δεν έβγαινα τόσο συχνά εκτός σπιτιού. Επίσης δυσκολεύτηκα πολύ να βγάζω γάλα με το θηλαστρο, επειδή ο δικός μου θηλαζε ανά μιάμιση ώρα για 7 λεπτά, οπότε δυσκολευομουν σε αυτό το σύντομο διάστημα να κάτσω να βγάλω γάλα. Το έκανα όταν έπρεπε να λείψω ή για να ταΐσει ο άντρας μου το βράδυ μπας και κοιμηθώ εγώ, αλλά η αλήθεια είναι ότι με βοήθησε περισσότερο όταν πήγαινα να πάθω μαστίτιδα.   Άμα επιστρέψεις σε δουλειά ή πρέπει να λείψει για πάνω από 3-4 ώρες από το σπίτι, καλό είναι να το έχεις. 
    • Καλά, εμετός το σχόλιο! Ναι, οι γυναίκες κάθονται και βάζουν τα κλάματα με τις λεχωνες... 🙄 Άσε που πιο ψύχραιμες γυναίκες από τις μαίες δεν έχω δει.. αλλά για τις μαίες ποτέ κανείς δεν λέει τίποτα... 😒 Καλά, δε θα ρωτήσω από που έκανε αυτή τη στατιστική μελετη... αλλά προφανώς και δεν θα υπάρχουν αρκετές άμα όλοι αυτοί οι άντρες τους κάνουν μπουλινγκ... 😒
    • Ωχ τι λες ρε! Πωπω η κοπέλα... Πάλι καλά που είναι καλά και οι δύο! Ο μικρούλης λογικά θα μείνει μέρες στη ΜΕΝΝ και μπράβο στην κοπέλα που είναι ψύχραιμη!! Εύχομαι να τους πάνε όλα καλά!!  Καλά, ούτε κι εγώ την ήξερα την ένεση για το αμνιακό... Κάθε γέννα και διαφορετική! Σε κάθε ιστορία μαθαίνεις και νέα πράγματα!! 
    • Πολύ ενδιαφ΄ερον αυτό που σας είπαν... Είναι σίγουρα καλύτερο για το μωράκι να τρέφεται κατά αποκλειστικότητα από το στήθος... Απλά εχω διαβάσει τόσα πολλά... όπως ότι το μωρό μετά θέλει μόνο στήθος κι έτσι δεν μπορείς να λείψεις καθόλου από το σπίτι, ότι δε θέλουν το μπουκάλι, δε δέχονται να τα ταισει άλλος, γίνεται πιο δύσκολος ο αποθηλασμός κτλ που με έκαναν να καταλ΄ήξω σε αυτό το πλάνο. Μπορεί να λέω και βλακείες και η παιδίατρος να με συμβουλέψει διαφορετικά.. Ειλικρινά δεν ξέρω!🤦‍♀️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...