Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ραγάδες!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

σας εύχομαι ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά και με το καλό να κρατήσουμε όλες στα χέρια μας τα παιδάκια μας!

Με απασχολεί κι το θέμα των ραγάδων.. είμαι 18 εβδομάδων και ακόμη δεν με έχει επισκεφτεί καμιά (ευτυχώς!) και δεν έχω χρησιμοποιήσει και καμία ενυδατική ή οτιδήποτε άλλο! Μόνο μια φορά έβαλα βαζελίνη αλλά δεν μου άρεσε καθόλου η υφή της και δεν το ξαναπροσπάθησα... θα ήθελα την συμβουλή σας για το θέμα αυτό...

Επίσης μου έχουν πει και έχω διαβάσει αρκετές έρευνες που αναφέρουν ότι τα συστατικά στα προϊόντα τέτοιου τύπου με κατάληξη "..paraben" είναι επιβλαβή... μήπως γνωρίζει καμία κάποια κρέμα ή λάδι που να μην τα περιέχει;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!

Εμένα μου έχει γραψει ο γιατρός μου μια κρέμα για ραγάδες, είναι της FrezyDerm - Prevenstria.

Να σου πώ την αλήθεια όποτε θυμάμαι τη βάζω... :blush::blush:

Να ρωτήσω...τις ραγάδες -αν βγούν- τώρα θα τις δούμε ή όταν ξεφουσκώσουμε? :unsure:

Έχω ακούσει καλά λόγια για την κρέμα αυτή, αλλά δυστυχώς περιέχει paraben...

Όσο για τις ραγάδες.. τις βλέπεις απ' την ώρα που θα βγουν... στην ροζ απ' όσο ξέρω και στην πορεία γίνονται άσπρες...

Άρχισα να ψάχνομαι! :laugh: :laugh: :laugh:

Καμία ακόμα? Λές να τη γλιτώσω?

Στα συστατικά που γράφει πάνω δε βλέπω κάτι σε κατάληξη που λές... :unsure: Βέβαια έχω πετάξει το κουτάκι και το χαρτάκι της κρέμας... :unsure:

Το γράφει στο κουτί απ' έξω.. στα συστατικά εκεί..

Μακάρι να την γλιτώσουμε χωρίς πολλές απώλειες.. ξαφνικά δεν ξέρω γιατί, αλλά μου έχει κολλήσει αυτό το θέμα... είμαι λίγο υπερβολική λες; :S

Ξανθίππη με το καλό να έρθει και το δικό σου μωράκι :cheer:

Κι εγώ δεν έχω πρόβλημα με τις ραγάδες αλλά προοληπτικά χρησιμοποιώ την Simulcium.

Τη χρησιμοποίησε και η αδελφή μου και η φαρμακοποιός μου και μου είπαν τα καλύτερα.

Όταν ενημέρωσα τον γιατρό μου ποια πήρα, μου έιπε και πολύ καλά έκανες.

Αυτά. :lol::lol::lol:

δυσκολα θα βρεις κρεμουλα που να μην περιεχει.. :dry:

κοιταξε στα φυτικα προιοντα,του κορρε νομιζω δεν περιεχει καποια απο αυτα ..η της apivita..

παντως οσο για τα συστατικα που ανεφερες,δυστυχως υπαρχουν λιγο-πολυ σε ολες τις κρεμες,δεν μπορεις να τα αποφυγεις..ακομα και στις καλυτερες εταιριες με βρεφικες κρεμες,στα σαμπουαν,τα αφρολουτρα,σε ολα..

ειναι οπως τα συντηρητικα που υπαρχουν στις τροφες μας και στα γαλατα των μωρων ακομα..αν ακουσουμε τι επιπτωσεις εχουν θα παθουμε σοκ,αλλα τα τρωμε αναγκαστικα,καθημερινα

Το ξέρω ότι δύσκολα θα βρω κάποια που να μην έχει :( , απλά είπα να το ψάξω μήπως και κάτι πιο φυσικό υπάρχει... Γενικότερα προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ πράγματα που ξέρω ότι βλάπτουν.. όσο μπορώ φυσικά.. γιατί κάποιες φορές είναι αδύνατον!

xanthippi Fissan Mama που μου φαίνεται μια χαρά, εχει ελαφριά σύνθεση και μυρίζει ωραία(έχει Methyparaben )και πήρα και την Mama Uno της Salba που νομίζω οτι είναι καλύτερη(πιο ενυδατική)...πεταξα όμως το κουτί και δεν γράφει σύσταση στο σωληνάριο.

Πιστεύω οτι όλες αυτες από γνωστές εταιρείες που είναι εξειδικεύμένες κρέμες δεν μπορεί να κάνουν κακό στο μωράκι.Αν είναι να τα ψάχνουμε όλα τοσο πολύ...ίσως περισσότερο επικίνδυνα να είναι κάποια αποσμητικά ή αρώματα που βάζουμε.Ακόμα και για την βαζελίνη λένε οτι δεν κάνει γιατί είναι προιον πετρελαίου.

Ακόμα και στα λεγόμενα φυτικά ,έχεις εμπιστοσύνη οτι η σύνθεση είναι αυτή που αναγράφουν? :S

Εγω βάζω την synchroline, ειναι φαρμακευτική και μου την έδωσε δερματολόγος που είχα κα΄τι σπυράκια και μιας και πήγα την ρώτησα για κρεμούλα εγκυμοσύνης και μου την σύστησε μου είπαι πως είανι ακίνδυνη και την δίνουν σε έγκυες απο τον 2ο μήνα κιόλας και την βάζεις 1-2 φορές την ημέρα στην κοιλίτσα,τους μαστούς και τους μηρούς!!!!!!!!!!!!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kiss::kiss::kiss:

Ά,και κάτι ακόμα,δεν έχει baraben,αν και έχει ένα κάρο άλλα συστατικά,πάντως για να μου την έδωσε δερματολόγος θέλω να πιστεύω πως είναι απο τις καλές!!!!!!!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kiss: :kiss: :kiss:

Σίγουρα δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτά που γράφουν... τα πάντα για το χρήμα... απλά όταν το βλέπεις κιόλας, είναι διαφορετικά.. ξέρεις και το κάνεις εν γνώσει σου.. αυτή είναι η διαφορά.. θα μου πεις αν όντως το περιέχει το αποτέλεσμα είναι ίδιο... ξέρω κι εγώ;

Το θέμα με τα paraben είναι σχετικά καινούριο και όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο.. αν ψάξεις ωστόσο και διαβάσεις έρευνες στο internet θα βρεις πολλά άσχημα πράγματα.. μετά από αυτά, μπορείς απλά να βάλεις μια τέτοια κρέμα χωρίς να ψάξεις για κάτι καλύτερο;; Εγώ όχι! Αυτός είναι ο ενδοιασμός μου και ψάχνω..!

της fissan ε??

καλο μου ακουγεται,θα παρω!!!ειναι εταιρεια με βρεφικες κρεμες,τι στο καλο..!!!

κι εγω ειχα αυτο το κολλημα στην αρχη,αλλ επειδη τιποτα δεν μπορω να εμπιστευτω,κοιταω τις πιο γνωστες εταιρειες,ισως γιατι ειναι πολυ δοκιμασμενες..

αλλωστε,αν διαβασεις σε βιβλια εγκυμοσυνης,λεει οτι μωρακι μετα την 14 εβδομαδα,ειναι ασφαλες και δεν το βλαπτουν ευκολα ουτε τα φαρμακα ουτε τιποτα(προς Θεου δε λεω να το παρακανουμε!!απλα να μην τρελαινομαστε τοσο με τα συστατικα των κρεμων κλπ..εμενα ο γιατρος στην αρχη μου απαγορευσε καθε ειδους κρεμα,αρωμα,αποσμητικο,τα λαχανικα μονο βραστα κλπ,αλλα τωρα μου λεει οτι μπορω να βαφω τα μαλλια μου,να βαζω την κρεμα ημερας μου οπως εκανα παλια,αν εχω πονοκεφαλους να παιρνω κανενα depon που και που,και να μην ανησυχω..βεβαια εγω δε βαφω μαλλια,ουτε τιποτα..το μονο που κανω ειναι να βαζω μια κρεμα bepanthol για το προσωπο που εχει ξεραθει το καημενο,καιξεφλουδιζει,και την prevenstria για τις ραγαδες.)

Ξανθίππη μέχρι χθες δεν είχα ακούσει για τα paraben, μέχρι που μου τα είπε ο γιατρός και σήμερα τα αναφέρεις εσύ :dry:

Για κρέμα δε ρώτησα ακόμη, αλλά δεν έχω αρχίσει να φουσκώνω κιόλας. Πότε είναι μια καλή στιγμή να αρχίσει κανείς;

αρχικα εβαζα την φισσαν μπειμπυ και μετα την σιμουλσιουμ....σταματησα να βαζω προς το τελος γτ δεν ειχα ραγαδες....τελικα οι κυριες εκαναν την εμφανιση τους στον 9ο με το που κατεβηκε χαμηλα το μωρο ,δυστυχως ακομα μετα απο 11 μηνες φαινονται πολυ εντονα,χαιρομαι ομωε που τις εχω ,τις αποκαλω τραυματα πολεμου ,αποδειξεις οτι ημουν στα χαρακωματα!!!!!!!χαχαχα με το καλο το μωρακι σου!!!!!

Kuo28 γνωρίζω ότι από τον τρίτο μήνα και μετά είναι καλό να χρησιμοποιείς κρέμα... όσο για το paraben... ναι, πλέον είναι ανάμεσά μας.. δυστυχώς!

Savropinguine μου, εννοείται ότι πλέον πρέπει να χαίρεσαι που αποτελούν κομμάτι της ζωής σου.. πρέπει να εξοικειωθείς μαζί τους και πολύ καλά κάνεις... είναι άτιμες όμως είδες; Με το που σταμάτησες.. τσουπ.. εμφανίστηκαν.. τι να πεις; Θα ήθελα να μην αποκτήσω.. τώρα αν γίνει αυτό δεν θα τα βάψω και μαύρα.. προς θεού!

Λοιπόν, να σας καταγράψω τα συμπεράσματα μου μιας κι εγω το είχα ψάξει πάαααρα πολύ το θέμα απο την αρχή. Ρώτησα, γυναικολόγο, δερματολόγο, αισθητικό...τα πάντα! Με τα πολλά κατέληξα στην fissan mama όπου και χρησιμοποιούσα 2 φορές την μέρα παντού! Ακόμα και στις γάμπες αυτή έβαζα! Τώρα στον 6ο δεν έχει εμφανιστεί καμία ακόμη και την περασμένη εβδομάδα που πήγα στη δερματολόγο για καθαρισμό την έβαλα και με έψαξε κάτω απο τον μεγάλο φακό...ούτε "τάση" να σχηματιστούν είδε αυτή.

Κι εμένα ο γυναικολόγος μου δεν με άφηνε ΤΙΠΟΤΑ να βάζω τους πρώτους μήνες, μόνο την fissan, τώρα όμως μου είπε πως ο κίνδυνος για το μωρο έχει περάσει και απλά να βάζω μια σουπερ ενυδατική. Το συζήτησα και με την δερμ/γο και κατέληξα να ξαναγυρίσω σε αυτή που χρησιμοποιούσα πάντα και είμαι πολύ ευχαριστημένη, AVENE Cold cream.

Θα ήθελα όμως να σημειώσω και το εξής, όσες ήδη μανούλες ρώτησα και απ'όσα διάβασα έχει να κάνει και με την "ποιότητα" του δερματός μας. Δλδ αν είναι να κάνεις ραγάδες θα κάνεις ότι και να βάλεις...δυστηχώς κοριτσάκια μου...μάλλον έτσι πρέπει να είναι...!

Χαλάλι τους όμως μωρε...όπως λέει και ο savropinguinos, τραύματα πολέμου!

γεια σας κοριτσια!

Με το καλο σας ευχομαι!

εγω εβαζα της Galenic ενα πρασινο σωληναριο ειναι,φυτικη,απο το φαρμακειο φυσικα,ειχα παρει 2, 3 μαζι! κ ολημερις δωστου κ πασαλοιβομουν 3 , 4 φορες την ημερα εβαζα ανελλειπως ! :P

α κ δεν εχει paraben

παντως ραγαδες δεν εχω καθολου,ο γιατρος μου μου ειπε οτι ειναι θεμα δερματος παντως

Κοριτσακια μου,sorry που πεταγομαι κ εγω σαν την κλανια :P ,αλλα επειδη ειμαι κ παλιοσειρα ;);) (6 χρονων κορη εχω),να σας πω τη γνωμη μου....

Ολα ειναι θεμα δερματος κ τιποτα αλλο κ οποσδηποτε κ ποσα κιλα θα βαλετε,οσο λιγοτερα τοσο το καλυτερο.Εγω μεχρι τον 6ο μηνα δεν ειχα τιποτα κ ξαφνικα ρε κοριτσια...δεν ξερω τι εγινε...απο τη μια μερα στην αλλη γεμισα...μεχρι κ στο @#*&^*^%,γεμισα...

Πριν ανοιξω ειχα παει σε δερματολογους κ.τ.λ μου ειχαν δωσει διαφορα κ εβαζα αλλα ολοι μου ειχαν πει να μην βαλω πολλα κιλα(εγω εβαλα 40!) κ οτι οσο κ να προφυλαχθω αν το'χει το δερμα να ανοιξει θα γινει ετσι κ

αλλιως.

Μην αγχωνεστε κ μη στενοχωριεσται....ειναι τα ωραιοτερα σημαδια που εχουμε!!!!Και με τα χρονια σιγα-σιγα σβηνουν(ασπριζουν) κ δεν πολυφαινονται,αλλα σκασιλα μας μεγαλη κ να φαινονται...ολοκληρα μωρα βγαζουμε απο μεσα μας!!!!

Φιλακια!!!!!!!!!

εγω όταν ήμουν εγκυος πάντα μετά το μπανιο έβαζα λαδάκι baby oil και κάθε μέρα 2 φορες αλοιφόμουν με την mama mia της salba.Στην αρχη δεν εβγαλα μετα όμως ναι και ειδικα μετά τη γέννα ήταν πιο εμφανές.Εχω ακούσει οτι το λαδάκι της weleda είναι πολύ καλο και χωρις προσθετα!

Η γνώμη μου πάντως περι του θέματος είναι οτι αμα ειναι να βγάλεις θα βγάλεις οτι και άν βάζεις πάνω!Ειναι στα δέρματα!Καλό είναι βεβαια να ενυδατώνεις την κοιλιά μιας και τραβάει το δέρμα και θέλει παραπάνω ενυδάτωση

Ξανθίππη εγώ χρησιμοποιούσα την mama της φισάν αλλά δυστυχώς έκανα ραγάδες! :( και εγώ πιστεύω ότι οι ραγάδες έχουν να κάνουν με το δέρμακαι την ελαστικοτητά του τελικά και αν είναι να κάνεις θα κάνεις.Πάντως προιόντα χωρίς paraben δύσκολα βρίσκεις.

Πάντως με λίγο ψάξιμο που έκανα βρήκα αυτή την ιστοσελίδα http://perischristou.blogspot.com/2007/04/paraben.html που περιέχει εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν paraben... Πολλές από αυτές, δεν τις γνωρίζω.. αλλά υπάρχει και η weleda που απ' ότι έμαθα και από εσάς είναι καλή!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...