Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Βρε κορίτσια θυμάστε μικρές που παίζαμε σχινάκι λάστιχο, κουτσό, μήλα... άραγε παίζουν τα παιδιά έτσι στις μέρες μας;

1657143z9llc4hpee.gif

graphics.com]1352637rrw3kj1ki6.gif

'ΑΑΑ! και το άλλο! το τσικι τσακα! το θυμαστε? ¨ηταν ένα μπαλακι με ένα κορδονι που το έβαζες στο ένα ποδι και με τη φυγόκεντρο γυρνουσε γυρω γυρω και έπρεπε να το περνας κάτω απλο το άλλο ποδι. Αλλιώς ετρωγες τα μουτρα σου!982527t4ttbpd4ka.gif

Δημοσίευση

ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟ "ΤΣΙΚΙ ΤΣΑΚΑ" ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ.

ΤΩΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩς ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΠΟΥ Nintedo.

EMENA EINAI MIKRH AKOMA BEBAIA, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΑΝΙΨΑΚΙΑ ΜΟΥ (8 ΚΑΙ 6) ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΟ-ΓΙΟ. ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ;

Δημοσίευση

Ρε κοριτσια εμεις μεναμε σε γειτονιες τοτε!!! Κατεβαιναμε κατω και παιζαμε ολη μερα!!! Που να παιξουν τωρα αυτα τα παιδια?? Δεν υπαρχει χωρος! Εγω σας λεω κ στα 5 σχολεια που εχω παει (σε χωρια ηταν βεβαια) ολα τα παιδια τα ηξεραν κ τα επαιζαν!

Δημοσίευση

Που το θυμήθηκες το τσίκι τσάκα βρε θηρίο;;;;; Ηταν τέλειο!!!

Εγώ θυμάμαι και το

γιο γιο,

μπαμ ξεμπαμ (κόκκαλο),

στρατιωτάκια αμίλητα,αγέλαστα,ακούνητα...,

κυνηγητό - κρυφτό...

Πείτε, πείτε κορίτσια!!!!

Δημοσίευση

Στις χειρες πετουσαμε τη μπαλα ψηλα κ λεγαμε ενα ονομα η ενα παρατσουκλι κ οταν ακουμπουσε η μπαλα κατω επρεπε αυτος που ακουσε το ονομα του να πιασει τη μπαλα να πει 1 2 3 στοπ και να πετυχει καποιον αλλο με τη μπαλα. Αν τον πετυχαινε ο χτυπημενος επαιρνεμια ψειρα αλλιως επαιρνε ο αλλος...

Αχ τι μου θυμισατε τωρα....

Δημοσίευση

Lena_thess έγραψε:

Στις χειρες πετουσαμε τη μπαλα ψηλα κ λεγαμε ενα ονομα η ενα παρατσουκλι κ οταν ακουμπουσε η μπαλα κατω επρεπε αυτος που ακουσε το ονομα του να πιασει τη μπαλα να πει 1 2 3 στοπ και να πετυχει καποιον αλλο με τη μπαλα. Αν τον πετυχαινε ο χτυπημενος επαιρνεμια ψειρα αλλιως επαιρνε ο αλλος...

Αχ τι μου θυμισατε τωρα....

ναιιιι

αυτο ειναι....παρε ενα καρμα που μου το θυμησες :kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ Η ΜΙΚΡΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 7 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΠ, ΤΟΤΕ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΧΑΣΕ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

Δημοσίευση

eleni74 έγραψε:

ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ Η ΜΙΚΡΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 7 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΠ, ΤΟΤΕ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΧΑΣΕ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

μουσικες καρεκλες... ;)

τελειο ;)

Δημοσίευση

thouli έγραψε:

ψηλοκουμητο..που ενα κυνηγουσε κ για αν μη μας πιασει ανεβαιναμε οπουδηποτε ψηλα...

ψειρες που πετουσαμε την μπαλα ψηλα...κ κατι καναμε δε θυμαμι ακριβως :blush::blush:

τζαμι το θυμασται?

Τζαμί!!!!!!!!! καλέ ναι!!!!!!!!

Αλλά χρειάζονται κεραμίδια για να το παίξεις! που να βρεθούν

τώρα κομμάτια κεραμιδιών! Τέλειο ήτανε!

Παίζουν το λιγότερο με 10 παίκτες οι οποίοι χωρίζονται σε δύο ομάδες.

Βάζουμε τα κεραμίδια (7 κομμάτια)μέσα σε ένα μικρό κύκλο το ένα πάνω στο άλλο και από το σημείο εκείνο μετράμε 7 βήματα και κάνουμε μία γραμμή σε εκείνο το σημείο. Η μία ομάδα στέκεται πίσω από τη γραμμή και η άλλη πίσω από τα κεραμίδια. Η ομάδα που είναι πίσω από την γραμμή παίρνει τη μπάλα και προσπαθεί να σημαδέψει και να ρίξει τα κεραμίδια.

Κάθε παίκτης έχει 3 ευκαιρίες να ρίξει τη μπάλα, σε περίπτωση που κανείς δεν πετύχει να ρίξει κάτω τα κεραμίδια αλλάζουν ρόλους. Σε περίπτωση που κάποιος ρίξει τα κεραμίδια η ομάδα του τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις και προσπαθεί να βάλει τα κεραμίδια το ένα πάνω στο άλλο όπως ήταν πρίν. Η άλλη ομάδα προσπαθεί να χτυπήσει με τη μπάλα τους αντιπάλους της έτσι ώστε να τους βγάλει από το παιχνίδι.

Όποιος έχει τη μπάλα πρέπει να είναι ακίνητος. Την ώρα εκείνη μπορεί να ακινητοποιήσει έναν αντίπαλο ή να δώσει πάσα σε ένα συμπαίκτη του. Το παιχνίδι συνεχίζεται κατά αυτόν τον τρόπο μέχρις ή η μία ομάδα να στήσει τα κεραμίδια και να πει "ΤΖΑΜΙ" ή η άλλη ομάδα να ακινητοποιήσει όλους τους αντιπάλους της.

Δημοσίευση

καντινου έγραψε:

Τα μηλα!!!???

Το παιζατε εσεις?

Πατιτο?

Το κρυφτο?

Κλεφτες και αστυνομοι?

αχ καλε ναι....μα που τα θυμηθηκες...

αχχχχχχχχχχ

παιζουμε κρυφτο? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ονομα ζωα φυτα?????????

Δημοσίευση

πωπω ΠΟΥ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ε?ΚΟΡΥΦΗ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΑΤΑΓΔΑΡΜΕΝΑ ΓΟΝΑΤΑ ..ΠΕΦΤΑΜΕ ΞΕΡΑ..ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ?ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ///.....ΑΧ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΜΟΥ......

ΜΠΙΛΛΙΣ-ΒΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑΧΩ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΟΥΣ

ΜΗΛΑ

ΚΟΥΤΣΟ ΤΖΑΜΙ ΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΜΑΡΑ...ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

ΜΑΚΡΥΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑ/.....ΑΧ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΓΟΥΡΙΝΑ 20-30 ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ

Δημοσίευση

τι όμορφα χρόνια βρε κορίτσια;;;!!!

Τι μου θυμήσατε τώρα;;;

μήλα, ψείρες, αγαλματάκια, λάστιχο, σχοινάκι, κυνηγητό,κρυφτό και πόσα άλλα...

Ανεμελιά, τη μαμά μου να φωνάζει για να μας μαζέψει μεσα να διαβάσουμε... :laugh:

Αααααααααχ θέλω να γυρίσω στα παλιά.... :dry:

Δημοσίευση

VASOMITS έγραψε:

τι όμορφα χρόνια βρε κορίτσια;;;!!!

Τι μου θυμήσατε τώρα;;;

μήλα, ψείρες, αγαλματάκια, λάστιχο, σχοινάκι, κυνηγητό,κρυφτό και πόσα άλλα...

Ανεμελιά, τη μαμά μου να φωνάζει για να μας μαζέψει μεσα να διαβάσουμε... :laugh:

Αααααααααχ θέλω να γυρίσω στα παλιά.... :dry:

Αφιερωμένο!!!

Δημοσίευση

Εγω αυτό που θυμαμαι ειναι που παιζαμε με τα μανιας λαστιχο δεν ξερω αν το θυμαστε και καναμε επισης συλλογη απο αλληλογραφιες.

Αλλα με τοο λαστιχο γινοταν χαμος τοτε.

Ειμαι τρελα fun αυτής της εποχης 80's - 90's και μπαινω και σε ενα site που εχει πολλα για εκεινη την περιοδο απο σειρες τηλεοπτικες μεχρι τι τρωγαμε τοτε.

Ωραια χρονια :)

• 1 month later...
Δημοσίευση

Γεια σας και από εμένα :)

Σχετικά με τα παλιά παιχνίδια έχω να σας πω ότι το γιο-γιο (που είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και το δεύτερο αρχαιότερο παιχνίδι -μετά την κούκλα-) υπάρχει ακόμη :woohoo:

Μια αναζήτηση στο google/youtube (yo-yo) θα σας καταπλήξει για το τι μπορεί να κάνει σήμερα.

Και το πιο βασικό: ξεκολάει τα παιδιά από τις οθόνες ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...