Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κορίτσια γειά σας!έχω ένα αγοράκι ενός μηνός και έχει νινίδα και σπυράκια μικρά στο σώμα και το πρόσωπο.Μήπως ξέρετε πως και πότε φεύγουν αυτά;του βάζω ένα λαδάκι της frezyderm και έχουν λίγο καλυτερέυσει αλλά όχι πλήρως

Δημοσίευση

γεια σου bembini!

να σου ζήσει καταρχάς ο γιος!

κι εμένα είχε σπυράκια ο μικρός και ο γιατρός είχε πει οτι είναι φυσιολογικό να έχει και θα φύγουν με τον καιρό αλλά μου συνέστησε το γαλώκτωμα της fτrezyderm γιατι το λαδάκι δεν βοηθάει στην παρούσα φάση (κι εγώ λαδάκι είχα τότε).

όσο για την νινίδα στο κεφαλάκι εκεί έβαζα το ειδικό λαδάκι για νινίδα πριν το μπανιο.

βάλε του γαλάκτωμα και κράτα το λαδάκι για αργότερα που θα φύγουν τα σπυράκια.

Δημοσίευση

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!ΤΑ ΣΠΙΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΟΠΑΚΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΜΕΧΡΙ 3 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΒΑΖΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΝΙΔΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΒΟΥΡΤΣΑ ΓΙΑ ΜΩΡΑΚΙΑ.

Δημοσίευση

Καλησπέρα κοριτσάκι!

Για τα σπυράκια στο σώμα κ στο πρόσωπο μου έδωσε η γιατρός μου μια πολύ καλή κρεμούλα,την Ωplus κ το ίδιο αφρόλουτρο..Βέβαια την απίστευτη αποτελεσματικότητα κυρίως για το πρόσωπο την είδα με την bepanthol για ερεθισμένο δέρμα!Βέβαια αν είναι ασπρούλι σαν την Ολίνα μου θα βγάζει πιο συχνά,δυστυχώς..

Όσο για τη νινίδα το λαδάκι της Frezyderm κάνει θαύματα!Εμένα σε 2 μέρες η μπουμπού μου ήταν πεντακάθαρη!

Φιλάκια κ..."περαστικά"!

Δημοσίευση

Καλησπερα!

Και οι δυο γιοι μου ειχαν νινιδα.Εγω εβαζα ελαιολαδο πριν το μπανιο κανενα μισαωρο και μετα τον χτενιζα με την μαλακια βουρτσα και εξαφανιστηκε.

Ο δευτερος τωρα εβγαλε κι αυτα τα σπυρακια που λες και του βαλα γαλα απο το στηθος μου και παλι εξαφανιστηκαν!!

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ πολύ μαμάδες!έχει μικρά σπυράκια κοκκινα με άσπρο κεφαλάκι όπως τα περιγράφεις popaki.Και έχω και γαλάκτωμα frezyderm και δεν το έβαζα,νόμιζα ότι το λαδάκι είναι καλύτερο.Φιλιά σε όλες σας! :)

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσια.εμενα το μωρο μου ειναι 3 μηνων.ειχε γεμισει με νινιδα και του εβαζα ελαιολαδο,πριν το μπανιο φυσικα το αφηνα για μια ωρα φουσκωνε η νινιδα και μετα με την χτενουλα του αυτη με τα δοντακια σιγα σιγα να μην πληγωθει τον χτενιζα κ εβγεναν κοματια νινιδα.ο γιατρος τωρα μου εδωσε μια αληφη την mustelaνα πω την αληθεια ακομα δεν του την εβαλα,γιατι του βαζω το ελαιολαδο.με το ελαιολαδο δεν μπορει να παθει κατιτο μωρο.

Δημοσίευση

Αν το μωρο δεν εχει μεγαλο προβλημα δε χρειαζεται να βαζετε απολυτως τιποτα. Η νινιδα ειναι απολυτως φυσιολογικη, δημιουργειται απο υπερπαραγωγη των κυτταρων του δερματος του μωρου. Τα κυτταρα του δερματος τους παραγονται πολυ πιο γρηγορα αποτι στους ενηλικες, με αποτελεσμα, οταν γεννιουνται τα νεα κυτταρα των κατωτερων στοιβαδων, οι ανωτερες να μην εχουν προλαβει να αποβαλλουν τα παλιοτερα. Ετσι δημιουργουνται αλλεπαλληλες στοιβαδες δερματικων κυτταρων, η νινιδα. Η νινιδα υποχωρει απο μονη της το πολυ ως τον 7ο μηνα.Στον δικο μου εφυγε εντελως στον 5ο.

Δημοσίευση

bembini γεια σου.θα σου προτεινα να δοκιμασεις χαμομηλι.και το δικο μωρακι τον πρωτο μηνα γεμισε με σπυρακια ακριβως οπως τα περιγραφεις και εβραζα χαμομηλακι 3 φορες την ημερα και του καθαριζα το προσωπο και το κεφαλακι με pom pon,εξαφανιστηκαν μεσα σε μια εβδομαδα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλή σας ημέρα , έχω και εγώ θετική χοριακή μετά από χρόνια εξωσωματικής και διανύω τον τρίτο μήνα . Θα γεννήσω Αύγουστο . Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη είμαι πολύ φοβισμένη και σχεδόν ΄δεν μπορώ να χαρώ . Είχα πάρα πολλές ναυτίες και βάρος στο στομάχι από το μεσημέρι και έπειτα και ακόμη παιδεύομαι κυρίως με βάρος στο στομάχι και επιπλέον με έχουν βάλει να προσέχω πάρα πολύ την διατροφή μου εξ' αιτίας του ζάχαρου νηστείας που ήταν λίγο αυξημένο στο 98 , ενώ η καμπύλη ζαχάρου που μου έκαναν ήταν εντάξει . Οπότε έχω περιορίσει πάρα πολύ τι τρώω και αυτό είναι δύσκολο γιατί με τόσο βάρος στο στομάχι  που έχω και πάρα πολύ φαγητά που με πειράζουν δυσκολεύομαι . Εύχομαι σε όλες μας μια καλή αυχενική 
    • Και γω με καισαρική θα πάω, για τον ίδιο λόγο @eva96.  @melitiniღ, βάλε προτεραιότητες. Ας πούμε το ριλάξ δεν νομίζω πως θα το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εγώ δηλαδή τον έβαλα τον μικρό μας στο ριλάξ όταν ήταν 3 μηνών περίπου. Όταν δεν ήταν στην κούνια του (ή στην αγκαλιά μας!) ήταν στην καλαθούνα/πορτ μπεμπέ αραχτός και λάιτ! Σωστή σκέψη από νωρίς ο αποστειρωτής. Εγώ η έξυπνη πίστευα πως θα κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν είχα πάρει αποστειρωτή. Όταν λοιπόν επιστρέψαμε σπίτι έφαγα φρίκη με την κατσαρόλα και την αποστείρωση και μήπως κάνω κάποιο λάθος στην αποστείρωση και πάρει κανένα μικρόβιο το παιδί. Ευτυχώς αυτό κράτησε πολύ λίγο. Τον αγαπημένο μου αποστειρωτή δεν τον έχω αποχωριστεί καθόλου. Παρόλο που ο μικρός πια είναι 2 ετών, που και που του αποστειρώνω τα μπιμπερό του κυρίως για την αποφυγή των οσμών που (νομίζω) πως έχουν τα μπουκάλια. Να κάνετε καλή επιλογή και στα αφρόλουτρα και τις κρέμες (αλλαγής και ενυδατικές). Εγώ είχα γεννήσει ιδιωτικά και μας έδωσαν πολλά δείγματα από διάφορες εταιρείες. Προτίμησα τα φαρμακευτικά και μέχρι στιγμής έχω μείνει ευχαριστημένη.
    • Ναι από την αρχή φαινόταν ότι θα είναι μικρό μωρό οπότε έπαιξε κ αυτό τον ρόλο του. Αχ αυτές τις λίγες μέρες περιμένω κ γω να περάσουν.. Θέλει υπομονή!  Δεν ξέρω να σου πω για τις συσπάσεις γτ από την αρχή είχα 2 στο 10λεπτο δηλαδή 2:00 το μεσημέρι. Στη γιατρό πήγα 6 το απόγευμα κ ήταν ήδη 3λεπτες. Δεν ξέρω πως μετράνε τη διαστολή πάντως η μαία μου έβαλε 3 δάχτυλα. Δεν μου είπε αν έχω διαστολή μ είπε ότι εξαληφθηκε ο τράχηλος. Όταν πήγα ιασω μου βάλανε όρο και ήταν σαν να μην είχα μετά δλδ 7:30 - 8 το απόγευμα λες κ οι συσπάσεις είχαν φύγει. Ή τουλάχιστον εγώ δεν τις μετρούσα! Δεν ξέρω πως έγινε. Έπρεπε να πάει 9 το βράδυ γτ είχα φάει στις 3 και δεν γινόταν νωρίτερα η επισκληριδιος. 
    • Ευχαριστώ πάρα πολύ! Διάβασα και τα δικά σου πως περνάς και πως σκέφτεσαι ώρες ώρες και να ξέρεις ταυτίστηκα με κάποιες σκέψεις σου... Δεν είσαι μόνη! θα σου πω πως όλα γίνονται σιγά σιγά.. Όλοι θέλουμε να έχουμε τη Σειρά μας, να είναι όλα έτοιμα, τακτοποιημενα, ρυθμισμένα, "ιδανικά" με άλλα λόγια και να γεννήσουμε χωρίς σκοτούρες αλλά δεν βγαίνει πάντα και δεν είναι κακό. Είναι απλά διαφορετικό. Εγώ τον πρώτο στο αυτοκίνητο τον έχω από την πρώτη μέρα στη θέση του συνοδηγού με κλειστό αερόσακο όπως προβλέπει ο νόμος. Οπότε ένας ενήλικας με 4 παιδιά χωράνε σε ένα αμάξι έστω κ έτσι αν χρειαστεί να τους πας κάπου.  Μόνο τη χάρη μου έκανε! Ευτυχώς είχε 26 ο μήνας κ είναι όντως ωραία!   
    • Ναι μωρέ λίγο πρόωρο αλλά οριακά! Μια μέρα μετά αν γενναγες θα θεωρούνταν τελειομηνο σκέψου! Οπότε για λίγο θα μείνει θερμοκοιτίδα, όλα καλά θα είναι σε λιγες μέρες θα την έχετε μαζί σας ☺️ Βγήκε και λίγο μικρούλι στα κιλά ε, ίσως παίζει ρόλο κι αυτό! Σε λίγες μέρες θα πάρει τα πάνω της και θα την έχετε σπιτάκι❤️ Εγώ ένα πράγμα αναρωτιέμαι μόνο, από το μεσημέρι που είχαν φτάσει στο 3λεπτο πώς καθυστέρησες τη γέννα μέχρι τις 9 το βράδυ;; Γίνεται αυτό;;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...