Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας και χρόνια πολλά.

Δέν είμαι νέο μέλος αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum.

Είμαι νέα μητέρα, πρωτο μου μωράκι. Ο Αλέξανδρος, τωρά 6,5 μηνών, γεννήθηκε με΄σχιστία του ουρανίσκου. Είναι προγραμματισμένο να χειρουργηθεί τον Απρίλιο.

Αναρωτιόμουν αν υπάρχουν μητέρες με το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα.

:S:S:S Help!!!!!

Δημοσίευση

του αδερφου μου η μικρη απο τα διδυμα γεννηθηκε με αυτο και τωρα ειναι 4 μηνων μου ειπε οτι θα χειρουργηθει οταν μεγαλωσει λιγο και οτι τετοια επεμβαση εγινε στην ελλαδα πριν 20 χρονια πρωτη φορα και το κοριτσακι που την εκανε τοτε ειναι μια χαρα τωρα

Δημοσίευση

Ευχαριστώ για την γρήγορή απάντηση. Μήπως ξέρεις που θα γίνει η επέμβασή;

Εμείς μένουμε στην Ρόδο και είναι δύσκολο να έχουμε επάφη με ειδικό.Είχαμε πάει στο Παίδων Αγ.Σοφίας και είδαμε τον ΩΡΛ Κ.Αθανασόπουλο. Όλοι μου λένε πως δεν είναι τίποτα αλλά εγω έχω τις ανησυχίες μου. Διαβάζω πως συνήθως παρακολουθούν τα μωρά και άλλοι γιατροί. Πρέπει να φύγω τώρα γιατί ο μικρός κλαίει. Γεια σας και πάλι ευχαριστώ

Δημοσίευση

Καλημέρα erinnie και καλή χρονιά.

Εγώ δεν έχω παιδί με σχιστία αλλά έχω εγώ. Βέβαια το δικό μου δεν είναι ουρανίσκου αλλά το λαγόχειλο που λέμε. Και εγώ χειρουργήθηκα 5-6 μηνών (έκανα ράμματα). Να μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα πραγματικά. Στο λύκειο πραγματοποίησα άλλη μία επέμβαση στο Αγλαΐα Κυριακού γιατί είχα στοματορυνική επικοινωνία. Να φανταστείς ούτε καν έχω κάνει πλαστική.

Σου απαντάω απλά για να σε καθησυχάσω καθώς δεν ξέρω τις διαδικασίες που ακολουθούνται σήμερα. Αν όμως όλα ήταν καλά πριν απο 27 χρόνια που χειρουργήθηκα εγώ πόσο μάλλον σήμερα! :cheer:

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ !!!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΕ

ΚΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ (24 ΕΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ).

ΕΙΧΕ ΣΧΙΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ, ΗΤΑΝ

ΟΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ! ΕΚΑΝΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ

-ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ-

ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ !!! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ

ΤΕΛΕΙΑ ... ΠΑΡΟΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ

ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ

20 ΧΡΟΝΙΑ ... ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ

ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ;)

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!! :)

Δημοσίευση

Καλημέρα erinnie, έχω ένα κοριτσάκι δυόμισι μηνών. γεννήθηκε με σχιστία άνω χείλους. κάναμε την πρώτη επέμβαση για το χειλάκι όταν ήταν ακόμα τεσσάρων ημερών και όλα πήγαν πολύ καλά. θα κάνουμε μια ακόμα επέμβαση στα ούλα μέσα στο χρόνο. το άγχος είναι μεγάλο το ξέρω! προετοιμάσου κάνε κουράγιο και όλα θα πάνε καλά!

Δημοσίευση

ΠΡΟΣ DOROULINI Σ'ευχαριστώ.

Είναι λίγο δύσκολο διότι μένουμε στην Ρόδο και δεν υπάρχουν ειδικοί εδώ. Είδαμε βέβαια ένα ΩΡΛ στην Αθήνα τον κ. Αθανασόπουλο στο Αγ. Σοφίας ΤΟν Σεπτ. Νιώθω πως δεν έχω κάνει αρκετά. Η μόνη επαφή που έχω είναι με τον παιδίατρο. Η επέμβαση είναι προγραμματισμένη να γίνει τον Απρίλιο.

Τέλος πάντων. Να ζήσετε, βλέπω πως είσαι φρεσκο παντρεμένη. Και είσαι και εγκυος, με το καλό!

Δημοσίευση

Καλημέρα Ειρήνη. Να λοιπόν κι αλλη μια από τη Ροδο!!!:) ΠΟλύ χαίρομαι!! Να σου πω..εγώ το ήξερα σαν λαγόχειλος. Πάντως με το χειρουγρειο θεραπεύεται μια χαρά και το αισθητικό αποτέλεσμα ειναι σχεδόν τέλειο ανάλογα βέβαια και το βαθμο που έχει επηρεάσει το πρόσωπο. Να σε ρωτήσω ομως κάτι..είχε φανεί στον υ΄΄ερηχο κάτι τέτοιο; Ειδικά στον τρισδιαστατο (αν σου έκανε ο γιατρός σου)δε φανηκε;

Δημοσίευση

Επίσης να σου πω ότι είχα έναν συμμαθητή στο γυμνάσιο ο οποιος είχε χειρουργηθεί από σχιστία..εντάξει φαινόταν μια μικρουλα ουλή στα χειλη του όμως δεν είχε επηρροη στο πρόσωπό του σαν αισθητικό αποτέλεσμα και παραλληλα είχε μια μικρή δυσκολία στην ομιλία..πολύ μικρή επίσης. Να σου πω από όσα διάβασα γιατί το έψαξα μια και το ανέφερες πως το 90% των περιπτώσεων δε θα έχουν πρόβλημα ομιλιας.Το υπολοιπο ισως χρειαστεί τη βοηθεια λογοθεραπευτη. Αυτά από όσα ενημερώθηκα..θα σου έχει πει και ο γιατρός σου τα δικά του...

Δημοσίευση

Γειά σου τυρογαριδάκι, Α! Ροδίτισα τέλεια. Που μένεις, αν επιτρέπεται, εγώ στο Καρακόνερο. Να χαίρεσαι το μωράκι σου και με το καλό ο νέος σας μικρούλης.

Ο μικρός Αλέξανδρος έχει σχιστία του ουρανίσκου (λυκόστομα)και όχι λαγόχειλο. Οπότε δύσκολο να φανεί σε υπέρηχο. Να φανταστείς το ανακαλύψαμε 1,5 μήνα μετά την γέννηση. Το ζουζουνάκι δεν μπορούσε να φάει και δεν έπερνε βάρος. Ούτε να θηλάσει μπορούσε καλά καλά μα και μπουκάλι δεν έπιανα. Είχα δοκιμάσει διάφορα γάλατα και θήλες. Anyway τέλος καλά όλα καλά. Βρέθηκε το πρόβλημα και πήραμε ειδικές θήλες για το μπιμπερό. Ο παιδίατρος δυστυχώς δεν γνωρίζει και πολλά. Βρήκα μονη μου τρόπο για να φάει ο μικρούλης, να ναι καλά το ιντερνετ. Έχω ραντεβού με παιδο ορθοδοντικό την Τετάρτη.

Ορίστικε και η ημέρα της επέμβασης. 19 Απριλίου. Δεν με ανησυχεί τόσο η ομίλια όσο τα δόντια του και αν θα χρειαστεί και 2η επέμβαση και λοιπά. Πιστεύω πως θα με καθησυχάσει η επίσκεψη στην παιδο΄ορθοδοντικό.

Σ'ευχαριστώ για το μήνυμα και το ενδιαφέρον. Να σαι κάλα!!!

και πάλι με το καλό και ο νέος σας μπέμπης.

Δημοσίευση

Ειρήνη γεια σου!! :)

Ακριβώς την ίδια περίπτωση είχε μια ανιψιά μου που όμως είναι στην Αμερική. Τώρα είναι σχεδόν 18 χρονών!

Έτσι όπως τα περιγράφεις ήταν, δε μπορούσε να φάει, πνιγόταν το παιδί, δεν έπαιρνε βάρος κλπ. Της έκαναν την επέμβαση όταν ήταν 6 μηνών και όλα πήγαν καλά. Δε νομίζω πως ακολούθησε άλλη επέμβαση αργότερα, ούτε κάποια λογοθεραπεία κλπ. Εξάλλου, νομίζω πως όλα αυτά γίνονται όσο πιο νωρίς γίνεται ακριβώς γι'αυτό το λόγο-να προλάβει να διορθωθεί το πρόβλημα πριν την έναρξη της ομιλίας. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι πολύ αργότερα έβαλε σιδεράκια, αλλά αυτό πλέον το κάνουν όλα τα πιτσιρίκια σχεδόν!

Αυτό που θυμάμαι σαν λεπτομέρεια είναι ότι αμέσως μετά το χειρουργείο και για κάποιο διάστημα, έβαλαν τα χεράκια της σε γύψο (και τα δύο) για να μη βάζει τα χέρια στο στόμα και πειράξει την επέμβαση.

Άμα μιλήσω με την ξαδέλφη μου θα τη ρωτήσω για λεπτομέρειες για το μετά.

Σίγουρα θα'ναι ταλαιπωρία για το παιδάκι και για σας, αλλά όλα θα πάνε καλά! Να χαίρεσαι το ζουζούνι σου!!! :) :) Φιλάκια πολλά! :)

Δημοσίευση

Κοιτα να δεις που μένουμε και κοντά!! Στο τέλος μπορέι να γνωριζόμαστε κιόλας!! ΄Στο καρακονερο μεγάλωσα (εκεί μένουν τώρα οι γονείς μου οπότε πάω συχνά)και τώρα μένω στη συνοικία απέναντι από το MYway..:) Αφου έχεις βρει τον τρόπο να τον ταίζεις μη φοβάσαι..απο κει και πέρα ο παιδοορθοδοντικός ξέρει καλά τη δουλειά του..να χαίρεσαι που είναι κάτι που αντιμετωπίζεται και να παίρνεις θάρρος απο αυτό..είναι λίγο αγχωτικό και μονο στη σκέψη αλλά όσο είναι αντιμετωπίσιμο σχεδόν 100% δεν υπάρχει θέμα!!:)

Δημοσίευση

Εμείς μένουμε Ευκλή. Θυμάσε τον δρόμο όπου ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΝΤ1;

Ναι αλλά μέχρι να γίνει η επέμβαση και να πάνε όλα καλά, ξέρεις σαν το ανέκδοτο με τον γρύλο......

Προσπαθώ να κάνω θετικές σκέψεις.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...