Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΕΚΑΚΙ-ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Recommended Posts

Καλημερα!

λοιπον ψαχνοντας για κολατσο του μικρου βρηκα μια συνταγη εκανα παραλλαγες και βγηκε αρκετα καλο για τον μπεμπη..του αρεσε κιολας!!

λοιπον

1μηλο

μισο κουταλακι κανελλα

2 κουταλιες σουπας ελαιολαδο

2 κουταλακια μπεικιν

μιση κουπα αλευρι(αν θελετε ολικης)

5-6 δαμασκηνα χωρις κουκουτσι

βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το μηλο κομμενο κομματια τα δαμασκηνα το λαδι την κανελλα και λιγο νερακι και τα αφηνουμε να παρουν βραση

τα πολτοποιουμε στο μουλτυ και να ανακατευουμε με το αλευρι και το μπεικιν

τα βαζουμε σε ενα 10αρι ταψακι(πολυ μικρουλι για ναμην μπαγιατευει)

και το ψηνουμε μεχρι να γινει περιπου 30λεπτα στους 175

δεν φουσκωνει και ειναι σαν μηλοπιτα η γευση αγλυκη....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοιτα τα φρουτακια και τα δαμασκηνα βγαλανε γλυκα..μπορεις να βαλεις λιγο πιστευω..αλλα δοκιμασε το και σκετο μπορει να της αρεσει.. :)

επισης η συνταγη η αρχικη ειχε μηλο σταφιδα ξερα συκα αλλα εγω εβαλα μηλο δαμασκηνο..

η δοση ειναι πολυ μικρη..δοση δοκιμης που λενε και οσο ειναι για να φαει ενα μωρο 2-3 μερες ετσι να τσιμπαει..

εμενα δεν πολυτρωει κρεμοειδη πλεον ή γιαουρτι και ψαχνω λυσεις.. :)

οκ! αμα εχει παντως καμια αλλη καποια αλλη ιδεα ή κατι που φτιαχενει ας την βαλει εδω να τις εχουμε μαζεμενες!!!

τιποτα με γιαουρτι εδως σαν μαφιν ή αλλου ειδους κεκακι?

Βρηκα και αυτην την συνταγη!

Δεν ξερω ομως αν κανει!

Συστατικά

Για τη ζύμη:

3 1/2 κούπες τσαγιού αλεύρι (2 κούπες για όλες τις χρήσεις και 1 1/2 ολικής)

3/4 της κούπας λάδι (μισό ελαιόλαδο. μισό σπορέλαιο)

3/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη

1 αυγό

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 δόσεις βανίλια

Για τη γέμιση:

1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα

3/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη

1 1/2 κουτ. σούπας κανέλλα

6 - 7 μήλα

Οδηγίες

1.Κοσκίνίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με τις βανίλιες και το μπέικιν.

2.Ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο.

3.Ζυμώνουμε και όταν η ζύμη μας πάρει τη μορφή τραχανά (ψιχουλιαστή) είναι έτοιμη.

4.Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό τρίφτη και τα ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (καρύδια, ζάχαρη, κανέλλα).

5.Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε (πατάμε λίγο για να στρωθεί) τη μισή ζυμη.

6.Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη (πατάμε πάλι). Αλείφουμε με λίγο αυγό (για το χρώμα) και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180.

7.Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο και τη πασπαλίζουμε με λίγη άχνη όπως είναι ζεστή για να κολλήσει.

μμμμ η μηλόπιτα ειναι η αγαπημένη μου!!!ειχα φτιάξει και μια συνταγη μιας άλλης κοπέλας εδω και γλύφαμε το ταψι!!!!

αν και ειναι μικρούλης ακομα ο δικος μου και δεν τρωει..ειναι πολυ καλη ιδεα για μενα!!!!!!!!!!!!!!!!χιχι

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @MarMar90 μου για το περίνεο που ρωτάς.. Καταρχήν fun fact..! Η θέση που τοποθετούν τις γυναίκες για να γεννήσουν δηλαδή ξαπλωμένες ανάσκελα με τεντωμένα ανοιχτά πόδια, είναι η λιγότερο βολική στάση τοκετού και αυτή που ενέχει το μεγαλύτερο κίνδυνο να σκιστεί μια γυναίκα κατά το τοκετό στο περίνεο! Οι γυναίκες ποτέ δεν γεννούσαν έτσι.. αυτό είναι μια "μόδα" που δημιούργησε ένας Γάλλος βασιλιάς (αν θέλετε να ψάξω να σας πω και πότε και ποιος, δεν θυμάμαι τώρα) ο οποίος ήθελε να βλέπει τα παιδιά του όταν γεννιούνται γιατί μέχρι τότε οι άντρες δεν ήταν ποτέ μπροστά στο τοκετό και οι γυναίκες γεννούσαν όπως τις βόλευε! Έτσι έβαζε τις γυναίκες του να γεννάνε σε αυτή τη στάση κάτι το οποίο κράτησαν από τότε και παραμένει μέχρι και σήμερα!  Στη συγκεκριμένη στάση λοιπόν επειδή τεντώνεται το περίνεο και δεν έχει πολύ περιθώριο ώστε να μπορέσει να διεταθει/ να τεντώσει σωστά δηλαδή ο μυς για να μπορέσει να βγει το μωράκι και έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να σκίζεται η γυναίκα.. αν δη είναι αρκετά μεγάλο μωράκι μπορεί να σκιστεί και άσχημα.. εξού και επιλέγεται η περινεοτομη ώστε να αποφευχθούν αυτά.. βέβαια αν άφηναν τις γυναίκες να γεννήσουν όπως βολεύονται περισσότερο (συνήθως στα 4 ή στο πλάι) θα αποφεύγονταν αυτός ο κίνδυνος ακόμα και σε μεγαλόσωμα μωράκια.. και επίσης αν άφηναν τη γυναίκα να σπρώξει χωρίς να την πιέζουν πότε να σπρώξει και έδιναν λίγο χρόνο ώστε να προλάβει το περίνεο να ανοίξει σιγά σιγά καθώς κατεβαίνει το μωράκι, οι περισσότερες περινεοτομες δεν θα χρειαζόντουσαν! Βέβαια πολλές φορές γίνεται και άσκοπα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο είτε είναι μικρό μωράκι είτε εύκολος τοκετός.. Όσο για το μασάζ.. καταρχήν μέχρι και την 34η βοηθάει να κάνουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης του περινέου υπάρχουν μέχρι και βοηθήματα για αυτό ακριβώς το λόγο (sex toys τα λέμε με τον άντρα μου για αστείο αν και δικαιολογημένα!!🤣) και μετά από την 34η ξεκινάμε μασαζακι για να μαλακώσει, ίσως με κάποιο λαδακι ακόμα και ελαιόλαδο! Είναι κάτι πολύ απλό και εύκολο είτε οι ασκήσεις είτε το μασάζ και μπορείτε φυσικά να το κάνετε μαζί με τον άντρα σου ώστε να συμμετέχει και αυτός (άσε που είναι και σα προκαταρκτικά!!😳😅)  Το περίνεο κορίτσια μου είναι μυς!! Και όσο γυμνάζεις ένα μυ τόσο καλύτερα θα μπορέσει να λειτουργήσει για να κάνει αυτό που είναι προγραμματισμένο να κάνει! Όσο πλησιάζουμε στο τοκετό κάνουμε μασάζ για να το μαλακωσουμε και να του δώσουμε ελαστικότητα..! Δεν σημαίνει ότι θα προλάβουμε στο 100% τυχόν σκισιματα στη περιοχή αλλά όλα συνδυαστικά θα βοηθήσουν να μην σκιστουμε υπερβολικά και ατσαλα αλλά και σε πιο γρήγορη ανάρρωση  και ναι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να μην σκιστουμε και καθόλου.. δεν είναι κανόνας! Πέρα από το ότι θα μπορούσε να αποφύγουμε τη περινεοτομη.. γιατί μη ξεχνάμε, τι γίνεται όταν κόβουμε κάθετα έναν μυ; Δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ στη πρότερη κατάσταση του.. ενώ ένας μυς που θα σκιστεί καθώς τεντώνεται μπορεί να επουλωθεί και να επανέλθει στη κατάσταση που ήταν..! Δεν σημαίνει ότι η περινεοτομη είναι κάτι κακό, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι όντως ενδεδειγμένη και μόνη λύση.. απλά στις περισσότερες περιπτώσεις πλέον γίνεται "προληπτικά" χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο..
    • Είμαι και εγώ υπέρ των νέων γιατρών.. εν προκειμένω όμως είναι θέμα νοοτροπίας/κουλτούρας.. στην Ελλάδα σχεδόν το 70% καταλήγει με κ.τ χωρίς να συμπεριλάβουμε ποσοστά άλλων ιατρικών παρεμβάσεων.. δεν είναι τυχαίο.. Ο γιατρός εντωμεταξυ είναι 32-33.. τώρα τελειώνει την ειδικότητα και φεύγει Αγγλία αρχές '25 για ειδίκευση εμβρυομητρικου δίπλα στο Κύπρο Νικολαιδη.. φοιτητή ιατρικής μου μένει μόνο να δοκιμάσω..🤣🤣🤣 Όντως μαργαριτάρι ακούσαμε.. αλλά δεν είναι ώρα ακόμα.. ας γεννησουμε με το καλό και θα σας τα πω όλα!! Ευτυχώς ο άντρας μου με στηρίζει και είναι μαζί μου..! Sorry δεν προσπαθώ να σας το παίξω μυστήρια και έτσι..😅 απλά δεν έχω αντοχές να συνεχίζω να υπερασπίζομαι και να εξηγώ τις επιλογές μου.. Όχι όχι.. τη παρασκευή ο γιατρός..!! Άσχετα με τις αρτηρίες... Στο δεύτερο Doppler και στον αγγειολογο που πήγαμε μου είπαν σχεδόν το ίδιο πράγμα.. πιθανόν το μωράκι πίεζε τις αρτηρίες την ώρα της μέτρησης και αν δεν τις ξαναμετρησε ο εμβρυομητρικος τη πρώτη φορά (όντως μια φορά πήρε μέτρηση, είχε πολύ κόσμο) να έδειξε ψευδώς αυξημένες αντιστάσεις.. ο δε αγγειολογος εκνευρίστηκε κιόλας γιατί λέει πάνε αγχωνουν τις γυναίκες ενώ δεν είναι κάν η ειδικότητα των εμβρυομητρικων να μετράνε τις αρτηρίες και τις αντιστάσεις!! Δεν είναι πήρα μια μέτρηση τυχαία και αυτό είναι.. Αλλά δεν στέλνουν τις γυναίκες σε αγγειολογους ώστε να γίνει αξιόπιστα και η μέτρηση.. Τεσπα όχι καλά είμαι τώρα! Έχω κάνει τα πλάνα μου και τις επιλογές μου... απλά κουρασμένη ψυχολογικά νοιωθω από το στρες όλης της εβδομάδας.. να σκεφτείς αν δεν ήμουν σε κάποιο ραντεβού, σχεδόν όλη μέρα ήμουν στα τηλέφωνα και έκοβα βόλτες πάνω κάτω στο σαλόνι.. τα πόδια μου πόνεσαν από το τόσο περπάτημα!! 😂 Εντωμεταξυ έχετε πιάσει και ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης βρε κορίτσια μου... P.S Έτσι για το κερασάκι στη τούρτα.. ο σύζυγος λίγο νωρίτερα βγήκε θετικός στο covid!! 😱 Έτσι για να κλείσει όμορφα αυτή η υπέροχη εβδομάδα..!! 😅 Ευτυχώς έκανα δύο τέστ διαφορετικών εταιρειών και είμαι αρνητική.. Τώρα καραντίνα και από απόσταση.. πφφφφ..
    • Ουφφ όλα καλά με εξετάσεις girls νομιζω 🙏🏼 Μικρόβια τίποτα, κατακερματισμός πολύ καλά 10%. Άρα στη δική μου περίπτωση μπορεί τελικά να ήταν όλα τυχαία τι να πω.  Ο,τι προλαβαίνω από αυτόν τον μήνα 😂 ωορρηξία ή έγινε χθες η σήμερα 
    • χαχαχαχ αστα να παν... χαρά στο κουράγιο μου δε λες τίποτα...   καλά σίγουρα θα θέλω αργότερα...προς το παρόν όμως ούτε να το σκέφτομαι 😂
    • εσυ ίσως η μεγαλύτερη και εγώ η μικρότερη μάλλον 😍 καλά ναι δεν είναι τραγικό αλλά υπέθεσα ότι θα κάτσει για λίγο στον μπαμπά του 🤷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...