Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα!

λοιπον ψαχνοντας για κολατσο του μικρου βρηκα μια συνταγη εκανα παραλλαγες και βγηκε αρκετα καλο για τον μπεμπη..του αρεσε κιολας!!

λοιπον

1μηλο

μισο κουταλακι κανελλα

2 κουταλιες σουπας ελαιολαδο

2 κουταλακια μπεικιν

μιση κουπα αλευρι(αν θελετε ολικης)

5-6 δαμασκηνα χωρις κουκουτσι

βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το μηλο κομμενο κομματια τα δαμασκηνα το λαδι την κανελλα και λιγο νερακι και τα αφηνουμε να παρουν βραση

τα πολτοποιουμε στο μουλτυ και να ανακατευουμε με το αλευρι και το μπεικιν

τα βαζουμε σε ενα 10αρι ταψακι(πολυ μικρουλι για ναμην μπαγιατευει)

και το ψηνουμε μεχρι να γινει περιπου 30λεπτα στους 175

δεν φουσκωνει και ειναι σαν μηλοπιτα η γευση αγλυκη....

Δημοσίευση

κοιτα τα φρουτακια και τα δαμασκηνα βγαλανε γλυκα..μπορεις να βαλεις λιγο πιστευω..αλλα δοκιμασε το και σκετο μπορει να της αρεσει.. :)

επισης η συνταγη η αρχικη ειχε μηλο σταφιδα ξερα συκα αλλα εγω εβαλα μηλο δαμασκηνο..

η δοση ειναι πολυ μικρη..δοση δοκιμης που λενε και οσο ειναι για να φαει ενα μωρο 2-3 μερες ετσι να τσιμπαει..

εμενα δεν πολυτρωει κρεμοειδη πλεον ή γιαουρτι και ψαχνω λυσεις.. :)

Δημοσίευση

οκ! αμα εχει παντως καμια αλλη καποια αλλη ιδεα ή κατι που φτιαχενει ας την βαλει εδω να τις εχουμε μαζεμενες!!!

τιποτα με γιαουρτι εδως σαν μαφιν ή αλλου ειδους κεκακι?

Δημοσίευση

Βρηκα και αυτην την συνταγη!

Δεν ξερω ομως αν κανει!

Συστατικά

Για τη ζύμη:

3 1/2 κούπες τσαγιού αλεύρι (2 κούπες για όλες τις χρήσεις και 1 1/2 ολικής)

3/4 της κούπας λάδι (μισό ελαιόλαδο. μισό σπορέλαιο)

3/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη

1 αυγό

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 δόσεις βανίλια

Για τη γέμιση:

1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα

3/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη

1 1/2 κουτ. σούπας κανέλλα

6 - 7 μήλα

Οδηγίες

1.Κοσκίνίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με τις βανίλιες και το μπέικιν.

2.Ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο.

3.Ζυμώνουμε και όταν η ζύμη μας πάρει τη μορφή τραχανά (ψιχουλιαστή) είναι έτοιμη.

4.Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό τρίφτη και τα ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (καρύδια, ζάχαρη, κανέλλα).

5.Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε (πατάμε λίγο για να στρωθεί) τη μισή ζυμη.

6.Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη (πατάμε πάλι). Αλείφουμε με λίγο αυγό (για το χρώμα) και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180.

7.Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο και τη πασπαλίζουμε με λίγη άχνη όπως είναι ζεστή για να κολλήσει.

Δημοσίευση

μμμμ η μηλόπιτα ειναι η αγαπημένη μου!!!ειχα φτιάξει και μια συνταγη μιας άλλης κοπέλας εδω και γλύφαμε το ταψι!!!!

αν και ειναι μικρούλης ακομα ο δικος μου και δεν τρωει..ειναι πολυ καλη ιδεα για μενα!!!!!!!!!!!!!!!!χιχι

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...