Μετάβαση σε περιεχόμενο

Οικονομικη κατασταση και παιδια


Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα!

Θα ηθελα τις συμβουλες σας αλλα και την γνωμη σας πανω στο θεμα!

Η κορη μου η μεγαλη ειναι 3 ετων!

Πιστευω οτι ειναι καιρος να μαθει να σεβεται το χρημα αλλα και να το ελνχει!

Η αληθεια ειναι οτι ειμαστε πολυ στενεμενοι αυτον τον καιρο και τα χατηρια της και οτι μου ζητησει δεν μπορω να της το παρω!

Ακομη και να ειχα, δεν μου αρεσει να εχει οτι θελει αλλα και παλι στεναχωριεμαι οταν κατι θελει και δεν της το παιρνω με αποτελεσμα να στερουμαι εγω για να εχει το παιδι!

Εσεις με μεγαλυτερα παιδια εχετε ενημερωσει τα παιδακια σας για τις δυνατοτιτες τις οικονομικες που εχετε?

Εχω σκεφτει να της δινω χαρτζιληκι καθε μερα(ελλαχιστο ποσο) και καθε εβδομαδα αφου τα αποταμιευσει να περνουμε κατι που θελει η που φτανουν τα λεφτα της!

Ετσι θα μαθει την αξια των χρηματων!

Εσεις τι λετε?

Τι κανετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν είμαι ακόμα μανούλα άρα δεν είμαι και η πιο αρμόδια να απαντήσω...όμως ζώντας ανάμεσα σε παιδάκια αδερφών και φίλων(από διάφορετικά οικονομικά στώματα) μπορώ να πώ με βεβαιώτητα οτι το χαρτζιλίκι είναι μια πολύ σοφή πράξη.Μαθαίνει το παιδάκι την αξία του χρηματος, το μαθαίνει οτι τα χρήματα δεν "ρέουν χωρις τέλος" και να βάζει προτεραιότητες στις επιθυμίες του.Ενα σταθερό ποσό κάθε εβδομάδα θα το μάθει να διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο και με δίκη του ευθύνη(άλλο ένα χρήσιμο μάθημα) τα λεφτά του.

Το μόνο για το οποίο δεν είμαι σίγουρη είναι σε πια ήλικια είναι έτοιμο να μάθει αυτές τις έννοιες,άν και πιστέω οτι στην δική σας είναι ΟΚ.

Το χαρτζιλίκι νομίζω οτι ήταν το πιο χρήσιμο μάθημα που μου έμαθε και ο δικός μου μπαμπάς :P .Με έκανε να εκτιμίσω αυτήν την ανεξαρτησία και να μην ζητώ περισσότερα από όσα μπορώ.

Καλή επιτυχία :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα Καντινου.

Ο Δικος μου ειναι πιο μικρος απο τη κορη σου και πολλες φορες οταν πηγαινουμε εξω και ζητησει κατι πχ σοκολατες του λεω να παρει μια και επειδη παντα ζηταει κι αλλη του λεω οτι δεν εχω λεφτα.

Ειχαμε παει μια φορα στα κουκου να παρουμε κουτια αποθηκευσης και επειδη κοιτουσε τα παιχνιδια του διαλεξα εγω δυο και του τα εδειξα να μου πει πιο θελει αλλα αυτος πηγε και μου εφερε ενα τεραστιο φορτηγο το οποιο ηταν και ακριβο και του ειπα παλι οτι η μαμα εχει λεφτα μονο για ενα απο αυτα τα δυο που κρατουσα.

Δεν ξερω κατα ποσο αντιλαμβανετε αυτο που του λεω αλλα οπως κι εσυ δεν θελω ουτε να τον κακομαθω αλλα να του δωσω να καταλαβει οτι τα λεφτα ειναι κατι χρησιμο.

Επισης τον εχω κουμπαρα απο μικρο και οταν δει λεφτα παει και τα βαζει εκει.

Τωρα δειχνει να συμβιβαζεται με ολα αυτα και ευχομαι μεγαλωνοντας να μεινει ετσι!

Θα ηθελα ομως κι εγω να ακουσω μια μαμα με μεγαλυτερα παιδακια να μας πει πως το χειρηστηκε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελενη καλησπερα!

Εγω δεν εχω μεγαλυτερα παιδακια αλλα..Ημουν παιδακι!!!

Η ιδεα σου ειναι πολυ ωραια(αν κ ειναι λιιιγο μικρουλα :unsure: ) κ θεωρω πως θα την κανει να καταλαβει την εννοια-οχι του χρηματος-αλλα της "οικονομιας"...

Μπορεις να της εξηγησεις τους λογους που της δινεις το χαρτζιλικι κ να της παρεις κ εναν κουμπαρα ή κουτι για να μαζευει τα λεφτα της!

Νομιζω θα ειναι πολυ χαρουμενη οταν καταφερει να αγορασει κατι με τα λεφτα που μαζεψε "μονη" της! :)

Απ'την αλλη...Ειναι κ στο παιδι!!!

Εγω μαζευα λεφτα κ καθε μηνα επαιρνα κατι...

Ο αδερφος μου...Τα αφηνε εκει που του τα δινανε κ στο τελος εκλαιγε για να του παρουν αυτο που ηθελε!!!

Βεβαια...Μεγαλωνοντας εγω ακομη μαααααζευα σαν μυρμηγκι ενω εκεινος,ο τζιτζικας...Εψαχνε κατω απο τα μαξιλαρια των καναπεδων κ εβρισκε κερματα που πεφταν απο τις τσεπες!!! :woohoo: :laugh: :laugh: χεχεχεχεχε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

νομιζω οτι το καλυτερο πραγμα που εκανα ποτε οι γονεις μου ειναι οτι ποτε δεν μας εκρυψαν την πραγματικοτητα γ την οικονομικη κατασταση κ τις δυνατοτητες τους

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω της λεω οταν θελει κατι, οτι οταν πληρωθει ο μπαμπας θα της το παρουμε!

Ξερει και περιμενει!~

Το λεει κιολας!

Οταν πληρωθει ο μπαμπας θα μου παρεις...

Με τον κουμπαρα θα το κανω και θα δω τι θα καταφερω.

Το οτι δεν εχω λεφτα ειναι σωστο να το λεω η θα δημιουργησω ψυχολογικο στο παιδι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομιζω οτι ειναι πολυ μικρη για κουμπαρά και για χαρτζιλικι ! Σε κανα 2 χρονια αν και καλυτερα οταν θα παει σχολειο που εχει και νοημα το χαρτζιλικι .

Επισης διαφωνω με τα εβδομαδιαια δωράκια . Φοβερή υπερβολη καθε βδομαδα δωρο εστω και δωρο του 1ος ευρω . Ουτε τα χρηματα που μπαμπα θα πηγαινουν ολα σε δωρα .

Εγω βεβαια , πριν συνεχισες να με διαβάζεις , ειμαι σκρουτζ απο κουνια κα γενικά λιγο της λιτότητας . Να φανταστεις δεν πηραμε δωρο φετος στη μικρη (ουτε γιορτη , ουτε Χριστουγεννα ) και ο λογος δε ηταν οικονομικος !

Ειμαι υπερ να ξερουν (με απλα λογια και οχι πολλες αναλυσεις) τα παιδάκια την οικονομικη κατασταση της οικογενειας και να βοηθουν σ΄αυτο!

Γενικα η αληθεια και η συζητηση με τα παιδια νομιζω βοηθάει περισσοτερο παρα να κρυβουμε την αληθεια , να ζουν σε μια εικονικη πραγμτικότητα και να νομιζουμε οτι ετσι τα προστατευουμε .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγω πιστευω οτι καλυτερα να ξερουν την οικονομικη κατασταση της οικογενειας παρα να ζουν σε εναν πλασματικο κοσμο!

Το εβδομαδιαιο δωρακι το σκεφτηκα ετσι για να εχει καποιον σκοπο.

Να μαζευει λεφτα για να παρει αυτο που θελει.

Ισως τελικα να ειναι λιγο υπερβολικο!

Η αληθεια ειναι οτι οταν παει σχολειο θα καταλαβαινει καλυτερα αυτο που ζηταω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελενη είναι πολύ μικρή για να έρχεται σε επαφή με χρήματα... Σε δύο χρόνια ίσως είναι καλύτερα. Να της μαθεις από τώρα τα καλαντα!!!!!! :)

Εμείς όταν πάμε σε πολυκατάστημα, πάμε και στον όροφο με τα παιχνίδια και χαζεύουμε χωρίς να αγοράζουμε κάτι. Αν της πω ότι δεν έχω χρήματα δεν επιμένει. Γενικότερα όμως όταν με βλέπει μου λέει: "Τι μου πήρες;". Είναι χαρούμενη αν της αγοράσω μια νέα οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, ρυζογκοφρέτα, και άλλα μικρά καθημερινά πραγματούδια. Κάνει τούμπες και μου λέει ευχαριστώ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ !!!για εμενα καλο 8α ηταν να ρωτησεις κ ψυχολογο (μεχρι τα 5 περιπου διαμορφωνεται ο χαρακτηρας του παιδιου , δεν παιζουμε με αυτα...)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα ο γιος μου ξερει καλα τα money...απο 1 ετους τα εμαθε καλα γιατι καθε 3 ημερες πηγαιναμε φαρμακειο να παρουμε το γαλα του το neocate που εκανε 55.90 κ πληρωνε αυτος...εφυγε κ ο μπαμπακας μας 1 μηνα μετα κ πηγε κοσοβο οποτε του ελειπε κ εγω επερνα εναν χαρτη του εδειχνα σε ποιο σημειο ειναι ο μπαμπας κ του ελεγα οτι εχει παει να δουλεψει να βγαλει money για να ψωνιζουμε απο την λαικη, απο το κρεοπωλειο κ να περνουμε γαλατακι.Όταν τον ρωταγαν που ειναι ο μπαμπας απαντουσε money μηλο, τσιτσι γαλιά= μηλο κρεας κ γαλα...

ηρθε ο μπαμπακας μας πίσω κ καθησε 1,5 λογω της αδειας επαναπατρισμου...παιζαν καναν βολτες μιλαμε ολη μερα πανω στον μπαμπα του...5 ιανουαριου εφυγε για ροδο για να ετοιμασει το σπίτι...πηρα μια φωτογραφια του εδειξα την ροδο την θαλασσα κ του ειπα ο μπαμπακας πηγε στη ροδο γιατι εκει δουλευει τωρα για να εχουμε money να περνουμε φαγακι κ σε λιγο καιρο θα παρουμε το αεροπλάνο κ θα παμε στο μπαμπα...οταν το ρωταω που ειναο ο μπαμπας μου λεει λοντο πλιτσι πλιτσι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω το σκεφτομαι αυτο γιατι δεν θελω να γινει παιδακι που να κλαιει στο σουπερ μαρκετ γιατι δεν του πηρα κατι..

τωρα κλαιει γιατι δεν τον αφηνω να παρει το τηλ. ή να ανοιξει τα συρταρια να βγαλει τα ρυζι εξω..και λεω λες να μου γινει κακομαθημενο??

και εγω θα του λεω την πραγματικοτητα..δεν νομιζω να του δημιουργησω ψυχολογικα εαν του πω δεν εχει η μαμα λεφτα να παρε ιαυτο ή το αλλο..αλλα και να εχω δεν πιστευω πως ειναι σωστο να παιρνουν συνεχεια δωρα...δεν στεκει πρεπει να εχουν ενα οριο.. ;)

το χαρτζηλικι ειναι καλη ιδεα αλλα για λιγο αργοτερα..δεν νομιζω πως θα καταλαβε τωρα και πολλα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστηχως τα παιδια δεν ξερουν πως να ζητανε ενα πραγμα και απογοητευονται οταν τους αρνηθεις κατι!

Με αποτελεσμα να κλαινε στα σουπερ μαρκετ!

Ουτε εγω το ηθελα αλλα μου συνεβει ακετες φορες!

Εχετε δικιο με το χαρτζηλικι!

Το μονο που μπορω να κανω προς στιγμης ειναι να της δωσω να καταλαβει οτι δεν μπορει να εχει οτι θελει και οποτε θελει διοτι εκτος του οτι δεν υπαρχουν χρηματα δεν ειναι και σωστο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δικιο εχεις ετσι ειναι δεν καταλαβαινουν..αλλα πως τα κανεις να καταλαβουν?

εδω σου λεω κλαιει γιατι δεν τον αφηνω να ανηξει συρταρι φαντασου τι θα γινει στο σουπερ μαρκετ αμα του αρνηθω να παρει κατι..ουφ..δυσκολο ειναι ή εμενα μου φαινεται??????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ξερω πως, λλα εγω ξερω οτι την εχω παρει σηκωτη απο το σουπερ και φυγαμε!

Το σιχαινομαι αυτο αλλα δεν μπορω να την εχω να κλαιει, να πεφτει στο πατωμα και να μας κοιταν ολλοι μονο και μονο επειδη ζηταει παραλογα πραγματα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επισης οταν τον πηγαινω στα αυτοκινητακια του δειχνω 2 50λεπτα...κ του λεω αυτα θα κανουμε κ δεν μου παραπονιεται...αν δεν του τα δειξω θελει παντα κ αλλο.Εγω πιστευω οτι καλυτερα να εξηγουμε τα παντα στα παιδια μας παρα να τα αφηνουμε χωρις εξηγησεις γιατι μετα δεν θα μας εμπιστευοντε...εξαλλου ετσι λενε κ οι ψυχολογοι...βεβαια τωρα που ειναι μικρα σιγουρα δεν τα καταλαβενουν αλλα τουλαχιστον για μεγαλυτερες ηλικιες καλυτερα να τα εξηγουμε ολα.

γνωριζω κοπελα που δεν λενε τα οικονομικα στα παιδια τους κ ενω ζουν χωριστα λογω επαγγελματος αυτα νομιζουν οτι εχουν χωρισει κ τρεχουν σε ψυχολογους.

καντινου ο συζηγος βρηκε σπιτι εκει κοντα που γινετε η λαικη το Σαββατο στην στανη το ζαχαροπλαστειο...κοντα σε μια εκκλησια...εμεις κατεβαινουμε τον φεβρουαριο...τοτε εχει αδεια για να ερθει γιατι με το μωρο εχω ενα σωρο πραγματα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επισης ελενη μου ο αηψιος μου ειναι το αντιθετο του ακη μου...οταν παμε στα αυτοκινητακια μπορει να κανει κ 10 κ να οριεται...τον πηρα μια μερα κ του ειπα θα κανουμε αυτα τα λευτα δεν εχω αλλα δεν θα κλαις στο δρομο...σε πληροφορω δεν φωναξε καθολου...του εξηγησα κ το επιασα...το ειπα κ στην αδελφη μου κ κανει αυτο τωρα.

Τα μωρα μας δεν ειναι μικρα ανθρωπακια οκ πανεξυπνα απλα θελει να τα εξηγουμε ολα απλα χρειαζεται να οπλιστουμε με πολυ υπομονη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ:Ο-Χ-Ι!!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!!!!!ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 weeks later...

Από προσωπική εμπειρία πιστεύω ότι το να ξέρουν τα μικρά παιδιά με λεπτομέρεια και ανά πάσα στιγμή τα οικονομικά της οικογένειας δεν είναι σωστό.

Δημιουργούνται στα παιδιά ανασφάλειες και άγχη.Ψυχολογικά προβλήματα δεν ξέρω αν θα τους δημιουργήσει αλλά μπορεί να μην έχουν όρια στη διαχείριση του χρήματος αργότερα.Να γίνει κάποιος τσιγκούνης(επειδή μεγάλωσε με το άγχος της επιβίωσης)ή το αντίθετο να γίνει σπάταλος(βγάζει τα απωθημένα).

Το παιδί πρέπει να ξέρει το οικονομικό υπόβαθρο της οικογένειας σε γενικά πλαίσια αλλά όχι το καθετί.

Το παιδί πρέπει να κατανοήσει την έννοια του χρήματος με τρόπο ανάλογα με την ηλικία του.

Με τον μικρό μου (3,5 χρ)παίζουμε μαγαζάκι,έχουμε μια ταμειακή μηχανή με νομίσματα και ένα σετ με φρούτα,λαχανικά,κονσέρβες κλπ.Έχουμε κι έναν κουμπαρά για τα λεφτά του.

Επίσης προσπαθώ να τον κάνω να καταλάβει τη σχέση δουλειά-μισθός.Στην αρχή νόμιζε ότι τα χρήματα στην τράπεζα έρχονται μόνα τους.

Αργότερα στο σχολείο θα του δίνω ένα ποσό ανά εβδομάδα και θα τον μάθω να τα διαχειρίζεται μόνος του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ.ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ,ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΦΡΕΝΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ <<ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ>>(ΕΓΩ ΠΕΙΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣΚ ΜΗΤΕΡΑ)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου έγραψε:

Κοριτσια καλησπερα!

Θα ηθελα τις συμβουλες σας αλλα και την γνωμη σας πανω στο θεμα!

Η κορη μου η μεγαλη ειναι 3 ετων!

Πιστευω οτι ειναι καιρος να μαθει να σεβεται το χρημα αλλα και να το ελνχει!

Η αληθεια ειναι οτι ειμαστε πολυ στενεμενοι αυτον τον καιρο και τα χατηρια της και οτι μου ζητησει δεν μπορω να της το παρω!

Ακομη και να ειχα, δεν μου αρεσει να εχει οτι θελει αλλα και παλι στεναχωριεμαι οταν κατι θελει και δεν της το παιρνω με αποτελεσμα να στερουμαι εγω για να εχει το παιδι!

Εσεις με μεγαλυτερα παιδια εχετε ενημερωσει τα παιδακια σας για τις δυνατοτιτες τις οικονομικες που εχετε?

Εχω σκεφτει να της δινω χαρτζιληκι καθε μερα(ελλαχιστο ποσο) και καθε εβδομαδα αφου τα αποταμιευσει να περνουμε κατι που θελει η που φτανουν τα λεφτα της!

Ετσι θα μαθει την αξια των χρηματων!

Εσεις τι λετε?

Τι κανετε?

Δενυπάρχει λόγος να αισθάνεσαι τύψεις που στερείς κάτι στο παιδι σου..υπάρχουν παιδιά που είναι ευτυχισμένα ουτε με τα μισά που έχει η κόρη σου. Αυτό πρέπει να το καταλάβει κι εκείνη. Δεν μας δίνουν ευτυχία τα υλικά αγαθά..αυτό πρέπει να το καταλάβεις κι εσύ που νιώθεις άσχημα. Κάνε την να αγαπήσει τη δημιουργηκότητα και τη χαρα που προσφέρει αυτή. Για παράδειγμα.΄ΒΑρέθηκε τα ρουχα της κουκλας της και θέλει κανουρια; Πάρτε μαζί παλιά μπλουζάκια δικά της και φτιάξτε για την κουκλα μια καινουρια γκαρνταρόμπα φτιαγμένη απο τα δικά της χεράκια. Αυτό ήταν ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ ...Μάθε την τα καινουρια πράγματα που ζητάει και στην ουσία βλέπεις κι εσύ ότι είναι άχρηστα να τα εφευρισκει και μονη της. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως σε γιορτές και γενέθλια δε θα έχει το αγαπημένο της παιχνίδι!:) Άλλο το ένα άλλο το άλλο! Συμφωνω επίσης με το χαρτζιλικάκι το οποίο καλό θα είναι να κερδίζει μέσα από μικρές δουλίτσες που θα της ζητάς..για παράδειγμα όταν κάθε μέρα μέχρι τις 5 το απόγευμα το δωμάτιό της λάμπει θα κερδίζει 2 ευρώ. Ετσι θα μάθει πως τα χρήματα θέλουν κάποια θυσία για να τα αποκτήσεις και φυσικά σιγά σιγά θα μάθει πως όταν αποφασίζεις να αγοράσεις κάτι ακριβό θέλεις και περισσότερο χρόνο να μαζέψεις τα λεφτά αλλά και τα χάνεις πολύ πιο γρήγορα από τα χέρια σου....οπότε θα μπει σε ένα σκεπτικό που αργότερα θα την βοηθήσει. Πάντως μην απορρίψεις την ιδέα της δημιουργητκότητας..προσωπικά τη θεωρώ πολύ σημαντική καθώς δεν ειναι ανάγκη να αγοράζουμε μονιμως καινουρια αντικείμενα απο τη στιγμή που μέσα στο σπιτι μας συχνά μας δίνεται η ευκαιρία να φτιάξουμε μερικά από αυτά ή ακόμη και να τα ανανεώσουμε.. ;)
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...