Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επικίνδυνα για την υγεία τα αρωματικά στικς

kiriaki1

Recommended Posts

26 Αυγούστου 2008, 18:24

Μπορεί να αρωματίζουν ευχάριστα την ατμόσφαιρα και να διεγείρουν τις αισθήσεις, πάντως σε μεγάλη έρευνα που έγινε στην Ασία επιβεβαιώνεται ότι η παρατεταμένη χρήση των αρωματικών στικς, αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του αναπνευστικού.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Cancer, οι επιστήμονες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 61.000 υγιή άτομα επί 12 χρόνια στη Σιγκαπούρη, όπου όπως σε όλη την Ασία η χρήση τέτοιων στικς είναι ευρέως διαδεδομένη εδώ και χιλιάδες χρόνια, κυρίως για θρησκευτικούς λόγους. Όσοι άφηναν τα στικς να καίγονται επί πολλές ώρες είχαν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή στη μύτη και το στόμα.

Τα αρωματικά στικς παράγονται από φυτικά υλικά, όπως ρητίνες και αιθέρια έλαια, ωστόσο η καύση τους απελευθερώνει καρκινογόνες ουσίες, όπως βενζόλιο, αρωματικούς υδρογονάνθρακες κ.α.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ήμουν σίγουρη πως δεν ήταν και κάτι πολύ καλόγια την υγεία για υτό και δεν τα αγόραζα ποτέ! Είναι δυνατόν κάτι που καίγεται και περιέχει αρωματικά να είναι υγιές;;

Ήμουν σίγουρη πως δεν ήταν και κάτι πολύ καλόγια την υγεία για υτό και δεν τα αγόραζα ποτέ! Είναι δυνατόν κάτι που καίγεται και περιέχει αρωματικά να είναι υγιές;;

ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΨΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΟΤΙ Μ΄ΕΠΟΙΑΣΕ ΕΝΑΣ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΠΝΟΙΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΥΓΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΨΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΟΤΙ Μ΄ΕΠΟΙΑΣΕ ΕΝΑΣ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΠΝΟΙΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΥΓΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

Η μεγαλη μου απορια οι κινεζοι μονο κοντοι ειναι?μαυολο κουκουτσι πια?Εχουνε χιλια δυο πραγματα που δεν μπορουν να παρουν ανασα(βλεπε ολυμπιακους με το νεφος) ειπαν να φερουν και τον καρκινο μεσα στο σπιτη τους?τι ναπεις.

Η μεγαλη μου απορια οι κινεζοι μονο κοντοι ειναι?μαυολο κουκουτσι πια?Εχουνε χιλια δυο πραγματα που δεν μπορουν να παρουν ανασα(βλεπε ολυμπιακους με το νεφος) ειπαν να φερουν και τον καρκινο μεσα στο σπιτη τους?τι ναπεις.

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΥΠΟΠΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΙΚΣ.

ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΨΑ ΚΑΝΕΝΑ!

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η kiriaki1 ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ...ΣΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!

kai egw mia fora ta pira ayta kai otan ta anapsa me epiase ponokefalos.den katalaba oti itan apo ayto kai ksananapsa tin eponi mera kai ekei katalaba oti ayto einai pou me peirazei kai den ta xrisimopoihsa ksana.exw akousei kai apo allous oti fernoun ponokefalo.

kai egw mia fora ta pira ayta kai otan ta anapsa me epiase ponokefalos.den katalaba oti itan apo ayto kai ksananapsa tin eponi mera kai ekei katalaba oti ayto einai pou me peirazei kai den ta xrisimopoihsa ksana.exw akousei kai apo allous oti fernoun ponokefalo.

• Απαντήσεις

• εντάξει ναι... έχω χρόνο ακόμα εγώ...ο άντρας μου 3 παιδακια θέλει λέει...βεβαια λεει οτι το επόμενο θα ειναι μετά απο 5 χρόνια 😂😂 ή του χρόνου κατευθείαν για να ξεμπερδευουμε😂 εγω με τίποτα δεν θέλω του χρόνου... θέλω να χαρώ λίγο τον μικρούλη μου πρώτα και μετά...γιατι αν ερθει και αλλο παιδακι δεν θα μπορώ να είμαι 100% σ αυτόν (ετσι το σκέφτομαι τουλάχιστον,)
    • Περιμένουμε εδώ σαν τις άδικες κατάρες με τον σύζυγο μπας κι εμφανιστεί ο γιατρός να μας γράψει το εξιτήριο... 🙄 Κουράγιο κορίτσι μου! Καταλαβαίνω πολύ την αγωνία που περνάς!! Κι εγώ θα είχα ήδη φύγει να περιμένω απ' έξω!! Εύχομαι πραγματικά τα νέα που θα έχεις να είναι καλά και να ηρεμήσει η ψυχούλα σας!! ❤️❤️
    • Ο άντρας μου από την επέμβαση χάλια ακόμα 😂😂 Του είπα, να γιατί εσείς οι άντρες δεν γεννατε!! Δεν θα το αντεχατε.. Στο άκουσμα του θετικού τεστ, απαθής και εκείνος όπως εγώ. Είναι λες και μας έχουν κλέψει τη χαρά πλέον, δεν μας συγκινεί όπως θα ήταν φυσιολογικό. Έχουμε χαρει και έχουμε κλάψει τόσες φορές που πλέον απλά περιμένουμε την εξέλιξη χωρίς καν να το συζητάμε μεταξύ μας. Χοριακη ίσως μετά την καθυστέρηση. Την Τρίτη είναι η αναμενόμενη μέρα περιόδου. Δεν θέλω να δω άλλο ένα μικρό νούμερο οποτε θα περιμένω κάποιες μέρες. 
    • Πω πω βρε κορίτσι μου... Καλή και τελειομηνη εγκυμοσύνη να έχεις!! Και εγώ δεν μπορούσα πιο νωρίς να προχωρήσω στο δεύτερο λόγω διαφόρων συγκυριών. Το πήραμε απόφαση πριν κανένα 6μηνο και πάνω που είχα ξεκινήσει τις εξετάσεις μας ήρθε 
    • Εγώ για δεύτερο ήμουν σίγουρη ότι το ήθελε και απλά περίμενα να κλείσω τον χρόνο από την καισαρική για να ξεκινήσω προσπάθειες αλλά δεν είχα και τον χρόνο μπροστά μου όπως έχεις εσύ λόγο ηλικίας για να περιμένω.. στην πρώτη με πήρε 1,5 χρόνο να μείνω έγκυος οπότε έλεγα αν με πάρει πάλι τόσο καιρό για να ξανά μείνω στο δεύτερο το έχω χαμένο 😂 αλλά εντάξει το δεύτερο ήρθε αμέσως 😁 Είναι νωρίς ακόμα να το σκέφτεσαι αλλά όταν περάσει ο καιρός πιστεύω θα θελήσεις ξανά και άλλο μωράκι έχεις μάθει και σε μεγάλη οικογένεια αν θέλει και ο άντρας σου και αλλο παιδάκι θα το βάλετε μπροστά 🥰
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...