Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΑΧ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ.ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΑ ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΠΕΣΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ.ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΑΝ .ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΝΧΟΣ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΘΥΛΑΣΜΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ?Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΤΗΘΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ,ΤΟΝ ΑΦΗΣΑ 6 ΩΡΕΣ ΝΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΘΥΛΑΣΜΟ...

Δημοσίευση

κοριτσακι μην ανησυχεις καθολου. Εγω ημουν κ ειμαι φουλ στον θυροειδη ειχε στρωσει στην πρωτη μου εγκυμοσυνη με την κορη μου. Γεννησα κ φουλαρησα κ θηλασα παρολα αυτα 15 μηνες. Τωρα που ειμαι παλι εγκυος παλι φουλ. Μην ανυσυχεις

Δημοσίευση

ΑΧ ΠΕΣΜΟΥ ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ?ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ4 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΙΩΘΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ,ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΕΙΝΑΙ ΟΡΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΛ. ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ,ΝΕΥΡΙΑΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΜΟΝΙΚΑ.

Δημοσίευση

α κ εγω τα χαλια μου ειχα μεχρι που πηγα κ σε ψυχολογο αλλα τελικα για ολα ευθυνοταν η ανωμαλια του θυροειδη

Ασε ο θυροειδης κανει παρα πολλα μπορει να σου κανει τρομερα νευρα η καταθλιψη η τρεμουλο η ταχυκαρδιες η ξηροδερμια .... κ ενα σωρο αλλα συμπτωματα. Παντως μην ανησυχεις γιατι δεν επηρεαζει τον θηλασμο αλλιως θα τον ειχα κοψει πολυ νωρις κ ομως το παλεψα κ εφτασα να θηλαζω 15 μηνες κ το σταματησα επειδη ειχα κουραστει αλλα κ η ιδια η μικρη δεν ειχε πλεον το ιδιο κολλημα

Δημοσίευση

Καλησπέρα και από εμένα. Κι εγώ όταν ο μικρός έκλεισε τον τρίτο μήνα χρειάστηκε να πάρω αντιβίωση για 15 μέρες και ως εκ τούτου έκοψα το θηλασμό, αφού δοκίμασα να βγάζω 6-7 φορές την ημερα το γάλα με το θήλαστρο... Σϊγουρα αν σου πεί ο γιατρός να διακόψεις το θηλασμό εννοείται ότι πρέπει και να το κάνεις, αλλά προσπάθησε να σκέφτεσαι ότι είναι για την υγεία σου, γιατί σίγουρα το μωρό σου χρειάζεται μια υγιή μαμά που να μπορεί να ανταπεξέρχεται στο απαιτητικό του πρόγραμμα. Επισης δεν χάλασε και ο κόσμος από τον τρίτο μήνα να φάει ξένο γάλα το παιδί. Δεν λέω, το μητρικό είναι το καλύτερο, αλλά υπάρχουν στο εμπόριο ένα σωρό πολύ καλά βρεφικά γάλατα που θα χορτασουν το παιδάκι σου.

Τώρα, αν το παιδί είναι γενικά ανόρεχτο, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς στον παιδίατρο ο οποίος θα σε καθοδηγήσει και σωστά, αλλά από την εμπειρία μου με τον δικό μου που τώρα είναι 5 μηνών το μανάρι μου, ξέρω ότι όταν εγώ είμαι άσχημα ψυχολογικά ή δεν αισθάνομαι καλά στην υγεία μου, αυτόματα περνάει στο παιδί και το εκφράζει και εκείνο είτε με γκρίνια είτε με ανορεξία είτε με αϋπνία. Άλλωστε όπως μου έχει πεί και η παιδίατρός μου, το παιδί μέχρι 6 μηνών αισθάνεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με τη μάνα του...

Δημοσίευση

ευχαριστω κοριτσια μολις ηρθα απο το γιατρο πιθανη θυρ.λοχειας,υπερθυριοειδισμος υπο παρακολουθιση η διαγνωση μου εδωσε να περνω μισο χαπι interal αλλα φοβαμαι γραφει ενα σωρο παρενεργειες,πηρα και την παιδιατρο να μου δωσει το ο.κ αυριο θα μου απαντησει.Σε ενα μηνα θα ξανακανω κι αν δεν στρωσουν οι ορμονες θα κανω σπινθηρογραφημα και δεν θα θηλαζω γιατι δεν κανει,θα δουμε...

Δημοσίευση

Ο θυροειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος. Βρίσκεται στο λαιμό μας ακριβώς μπροστά από τους χόνδρους του λάρυγγα και αποτελείται από δύο λoβούς ήτοι τον αριστερό και το δεξιό που ενώνονται μεταξύ τους με τον ισθμό.

O θυροειδής αδένας παράγει τρεις βασικές και πολύ σπουδαίες ορμόνες τη θυροξίνη (γνωστή και ως Τ4), την τριιωδοθυρονίνη (γνωστή και ως Τ3) και την καλσιτονίνη. Εξ αυτών η καλσιτονίνη παίζει σπουδαίο ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού του ασβεστίου στον οργανισμό μας και για αυτό τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται, εκτός βέβαια των άλλων ενδείξεων της και για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Σπάνια οι διαταραχές της καλσιτονίνης μας απασχολούν στην καθημερινή ιατρική πράξη. Αντίθετα οι διαταραχές στην παραγωγή και στην έκκριση των δύο άλλων ορμονών του θυροειδούς δηλ. της Τ3 και Τ4 δημιουργούν πολύ συχνά προβλήματα με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός ατόμων να πάσχει από "θυροειδή". Η έκκριση της Τ3 και Τ4 ρυθμίζεται από μια άλλη ορμόνη την θυροειδοτρόπο ή TSH που παράγεται στην υπόφυση έναν άλλο πολύ σπουδαίο ενδοκρινή αδένα που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου μας.

Για τη σύνθεση των θυροειδικών ορμονών απαραίτητο στοιχείο είναι το Ιώδιο η έλλειψη του οποίου οδηγεί μοιραία σε μειωμένη παραγωγή ορμονών. Πηγές πλούσιες σε Ιώδιο είναι οι θαλασσινές τροφές. Ένδεια Ιωδίου παρουσιάζεται κυρίως σε ορεινές περιοχές όπου συνήθως λείπουν τα θαλασσινά καθώς και σε άτομα που συστηματικά αποφεύγουν τη λήψη αυτών. Σήμερα με την ιωδίωση του μαγειρικού αλατιού ένδεια Ιωδίου σπάνια παρατηρείται.

Οι θυροειδικές ορμόνες χρησιμεύουν στον οργανισμό μας κυρίως για τη ρύθμιση του μεταβολισμού. Στη βρεφική και παιδική ηλικία είναι σπουδαίος ο ρόλος των θυροειδικών ορμονών για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξή τους. Έτσι έλλειψη των θυροειδικών ορμονών στην ηλικία αυτή δημιουργεί παιδιά με σημαντική σωματική και πνευματική καθυστέρηση (οι λεγόμενοι κρετίνοι).

Σήμερα σε κάθε παιδί που γεννιέται γίνεται προληπτική εξέταση των θυρεοειδικών ορμονών του στο αίμα γατί είναι δυνατόν η έλλειψη να είναι και συγγενής δηλ. εκ γενετής. Με αυτό τον τρόπο της έγκαιρης διάγνωσης που οδηγεί και σε έγκαιρη θεραπεία έχουν σωθεί πολλά παιδιά από σωματική και πνευματική καθυστέρηση.

Ποιες είναι οι παθήσεις του θυρεοειδούς

Οι πιο συχνά εμφανιζόμενες παθήσεις του θυρεοειδούς είναι ο υπερθυρεοειδισμός και ο υποθυρεοειδισμός. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε υπερλειτουργία του θυρεοειδούς με υπερέκκριση θυρεοειδικών ορμονών και στη δεύτερη υπολειτουργία με μειωμένη έκκριση ορμονών. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε τι σημαίνει και ο όρος βρογχοκήλη που τόσο συχνά ακούγεται στις παθήσεις του θυρεοειδούς.

Με τον όρο βρογχοκήλη εννοούμε κάθε διόγκωση του θυρεοειδούς που μπορεί ή όχι να συνοδεύεται από υπέρ ή υπο-λειτουργία του αδένα. Με λίγα λόγια ο όρος βρογχοκήλη έχει να κάνει με την ανατομική κατάσταση του θυρεοειδούς και όχι με την λειτουργική του κατάσταση.

Τι είναι ο υπερθυρεοειδισμός

Υπερθυρεοειδισμό ονομάζουμε την παθολογική κατάσταση που οφείλεται σε υπερβολική παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Δύο είναι οι κυριότερες μορφές υπερθυρεοειδισμού ήτοι:

1. Η τοξική διάχυτος βρογχοκήλη ή όπως είναι και πιο ιατρικά γνωστή νόσος του Graves ή νόσος του Basedow όπου όλος ο θυρεοειδής αδένaς υπερλειτουργεί και

2. Η τοξική οζώδης βρογχοκήλη όπου στο θυρεοειδή αναπτύσσεται ένας ή περισσότεροι όζοι που υπερπαράγουν θυρεοειδικές ορμόνες.

Ανάλογα με τον αριθμό των όζων η μορφή αυτή του υπερθυρεοειδισμού διακρίνεται σε πολυοζώδη όπου πάνω στο θυρεοειδή αναπτύσσονται πολλοί όζοι και στο μονήρες τοξικό αδένωμα όπου πάνω στο θυρεοειδή εμφανίζεται ένας μόνο όζος.

Ο υπερθυρεοειδισμός προσβάλλει συχνότερα γυναίκες και οι κλινικές του εκδηλώσεις ποικίλουν ανάλογα με τη βαρύτητα και τη διάρκεια της νόσου. Όχι σπάνια ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί για μεγάλο χρονικό διάστημα να διατρέχει λανθανόντων χωρίς να προκαλεί κανένα σύμπτωμα ή να προκαλεί ελαφρά συμπτώματα τα οποία τις περισσότερες φορές δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά όχι μόνο από τον ασθενή αλλά και από το γιατρό.

Στις πιο σοβαρές μορφές το άτομο παραπονείται για νευρικότητα, ευσυγκινησία, μυϊκή αδυναμία και εύκολη κόπωση, αϋπνίες, ταχυκαρδία και εύκολο λαχάνιασμα ή καρδιακές αρρυθμίες που ο ασθενής τις περιγράφει σαν προκάρδιους κτύπους και σταμάτημα της ανάσας.

Παράλληλα ο ασθενής έχει εξάψεις και δεν ανέχεται τη ζέστη, η όρεξή του είναι αυξημένη και ενώ τρώει συνήθως πολύ χάνει βάρος και αδυνατίζει, δεν είναι δε σπάνιες και οι διάρροιες. Υπάρχει τρόμος των χεριών και ιδιαίτερα των δακτύλων που γίνεται πιο εμφανής όταν τα δάκτυλα βρίσκονται σε υπερέκταση (τεντωμένα) ενώ οι παλάμες τους συνήθως είναι ζεστές και μόνιμα ιδρωμένες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν πόνοι στα κόκαλα λόγω της προκαλούμενης οστεοπόρωσης και προπέτεια των οφθαλμών (ο γνωστός εξόφθαλμος) που παρουσιάζεται συχνότερα σε νεαρά άτομα. Η διάγνωση του υπερθυρεοειδισμού είναι τις περισσότερες φορές σχετικά εύκολη και γίνεται με ειδικές εξετάσεις αίματος όπου προορίζονται οι θυρεοειδικές ορμόνες οι οποίες και μας δίνουν πληροφορίες για τη λειτουργική κατάσταση του θυρεοειδούς αδένα. Παράλληλα έχουμε στη διάθεσή μας το υπερηχογράφημα και το σπινθηρογράφημα του θυρεοειδούς δύο εξετάσεις που μας παρέχουν πολλές πληροφορίες για την ανατομική κατάσταση του αδένα.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση του υπερθυρεοειδισμού γίνεται είτε με τη χορήγηση ειδικών αντιθυρεοειδικών φαρμάκων είτε με τη χορήγηση ραδιενεργού Ιωδίου που έχει την ικανότητα να καίει τον υπερλειτουργούντα θυρεοειδή είτε τέλος με χειρουργική αφαίρεση τμήματος ή και ολόκληρου του θυρεοειδούς.

Στις περιπτώσεις που αναγκαζόμαστε να καταστρέψουμε το θυρεοειδή με ραδιενεργό Ιώδιο είτε να τον αφαιρέσουμε όλο τότε πρέπει οπωσδήποτε ο ασθενής να λαμβάνει εφ όρου ζωής θεραπεία υποκατάστασης που γίνεται με τη χορήγηση των θυρεοειδικών ορμονών υπό μορφή χαπιών από το στόμα.

Τι είναι ο υποθυρεοειδισμός

Υποθυρεοειδισμός είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία έχουμε μειωμένη έκκριση θυρεοειδικών ορμονών. Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να είναι πρωτοπαθής δηλ. να οφείλεται είτε σε βλάβη του ίδιου του θυρεοειδούς είτε δευτεροπαθής να οφείλεται δηλ. σε βλάβη της υπόφυσης η οποία όπως έχουμε πει παράγει τη θυρεοειδοτρόπο ορμόνη (TSH) η οποία μαστιγώνει φυσιολογικά το θυρεοειδή για την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών.

Αίτια πρωτοπαθούς υποθυρεοειδισμού μπορεί να είναι η αγενεσία του θυρεοειδούς που προκαλεί βαρύ υποθυρεοειδισμό από τη γέννηση του παιδιού, οι διαταραχές στη σύνθεση των ορμονών που συνήθως είναι εκ γενετής, η ελλιπής πρόσληψη Ιωδίου με τις τροφές μας, η καταστροφή του θυρεοειδούς με ραδιενεργό Ιώδιο ή η αφαίρεσή του για ιατρικούς λόγους, διάφορες φλεγμονές που προσβάλλουν το θυρεοειδή καθώς επίσης και η λήψη μερικών φαρμάκων που παραβλάπτουν το θυρεοειδή.

Τα συμπτώματα και οι κλινικές εκδηλώσεις του υποθυρεοειδισμού είναι συνάρτηση της βαρύτητας του αλλά και της ηλικίας του ασθενούς.

Έτσι στους ενήλικες η νόσος επικρατεί συνήθως στις γυναίκες (6 φορές πιο συχνή στις γυναίκες απ' ότι στους άνδρες). Εκδηλώνεται με σωματική και πνευματική νωθρότητα, με μεγάλη ευαισθησία στο κρύο, με δυσκοιλιότητα, με αύξηση του βάρους και με δέρμα ξερό και άγριο. Η εμφάνιση του ασθενούς ιδιαίτερα σε προχωρημένα στάδια, παίρνει μια χαρακτηριστική όψη όπου το πρόσωπο είναι ωχρό με αύξηση του λίπους πρήξιμο των βλεφάρων, με ξερά μαλλιά και αραιά φρύδια, με γλώσσα παχειά και μεγάλη, με βραχνή και αργή φωνή.

Σε πιο προχωρημένες μορφές μπορεί να συγκεντρωθεί υγρό μέσα στην κοιλιά (ασκίτης) ή γύρω από την καρδιά (περικαρδίτις) και τέλος ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει προοδευτική υποθερμία και κώμα.

Στα παιδιά η νόσος όχι σπάνια δεν διαγιγνώσκεται έγκαιρα με αποτέλεσμα το τίμημα της σωματικής και πνευματικής καθυστέρησης του παιδιού να είναι πολύ μεγάλο. Τα βρέφη που γεννιούνται με υποθυρεοειδισμό στην αρχή μπορεί να είναι φυσιολογικά αργότερα όμως γίνεται αντιληπτό ότι το παιδί είναι υπερβολικά ήσυχο, κοιμάται πολύ, είναι δυσκοίλιο, έχει μεγάλη γλώσσα που βγαίνει έξω από το στόμα, έχει δέρμα παχύ και κρύο, το κλάμα του είναι βραχνό και τραχύ και οι κινήσεις του γενικά είναι πολύ αργές ενώ όχι σπάνια ο αφαλός του προέχει (ομφαλοκήλη).

Για τη διάγνωση του υποθυρεοειδισμού ο προσδιορισμός των θυρεοειδικών ορμονών και της θυρεοτρόπου ορμόνης σε συνδυασμό με το υπερηχογράφημα και το σπινθηρογράφημα του θυρεοειδούς είναι συνήθως αρκετά.

Η θεραπεία του υποθυρεοειδισμού συνίσταται στη χορήγηση από το στόμα υπό μορφή χαπιού της ορμόνης που λείπει. Εκείνο που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού είναι το ότι τη θεραπεία που του όρισε ο γιατρός του για κανένα λόγω δεν θα πρέπει να την σταματά και ότι το χάπι που παίρνει δεν είναι φάρμακο με την έννοια που ο κόσμος το θεωρεί αλλά απαραίτητο συστατικό του οργανισμού του που έτσι και αλλιώς δεν έχει την ικανότητα να το παράγει.

Έτσι η συνήθης έκφραση και απορία πολλών ασθενών που αγωνιωδώς ρωτούν "μα σε όλη μου τη ζωή θα παίρνω φάρμακα" δεν έχει θέση στον υποθυρεοειδισμό από τη στιγμή που η πάθηση στο θυρεοειδή τους δεν είναι αναστρέψιμη. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στο βρεφικό και παιδικό υποθυρεοειδισμό όπου η διακοπή της θεραπείας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.

Δημοσίευση

Lilaki έγραψε:

Επισης δεν χάλασε και ο κόσμος από τον τρίτο μήνα να φάει ξένο γάλα το παιδί. Δεν λέω, το μητρικό είναι το καλύτερο, αλλά υπάρχουν στο εμπόριο ένα σωρό πολύ καλά βρεφικά γάλατα που θα χορτασουν το παιδάκι σου.

Εισαι σιγουρη ? Γιατι το μωρο μπορει να εχει αλλεργια και να το πειράξει . Επισης πες μας ποια ειναι τα πολυ καλα γαλατα γιατι η αντρουλα και αλλα κοριτσια στο φορουμ εχουν τρελαθει να ψαχνουν να βρουν ενα ικανοποιητικό (οχι καλο προσεξε) γαλα να δωσουν στα μωράκια τους.

Δημοσίευση

Φυσικά και συμβαδιζει ο θυροειδής με το θηλασμο . Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κοψεις το θηλασμο .

Παντως αποφασισε τι θελεις να κανεις και μην ταλαιπωρεις το καυμένο το μωράκι σου . Ειναι εγκληματικο να το αφηνεις νηστικό σ΄αυτη την ηλικια.

Ιφιγενεια δεν γραφεις και απο που αντεγραψες αυτα που γραφεις για να μην εχει παλι ιστοριες ?

Δημοσίευση

γιατι να κοψεις τον θηλασμο?

εγω εχω απο τα 17 αν θυμαμαι καλα!

σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου οι τιμες μου ηταν πιο καλες απο ποτε!

9 μηνες μετα η TSH με ανωτερη τιμη 5,00 εγω ειχα 21,00 αλλαξα αγωγη κια μετα απο 6 μηνες ηταν 17,00 παλι ανεβασμενη αλλα τουλαχιστον επεσε!

τωρα θα κανω αιματολογικο ελεγχο μετα τις εορτες!

καποιες ενοχλησεις τις εχω και εγω αλλα προσπαθω να τις ξεπερνω!

θηλαζω σχεδον 21 μηνες!

η αδελφη μου εχει υπερθυρεοειδισμο και συγγεκριμενα χασιμοτο, μια σχεδον αυτοανοση μορφη!

ενα πολυ καλο ενδοκρινολογικο τμημα εχει το νοσ. αλεξανδρα!

αλλα θα σου ελεγα να μην μεινεις σε μια γνωμη!

και δεν ειναi η λυσh να κοψεις τον θηλασμο!

γιατι πρεοπει να καταληξεις εκει?

Δημοσίευση

Δεν κατέχω και πολύ του θέματος...

Όμως γιατί να σταματήσεις να θηλάζεις;;;άσχετη συνάφεια με τον θυροειδή αδένα...

εγώ χαπακώνομαι χρόνια τώρα(φαίνεται κιόλας... :P :laugh: ) και όταν γέννησα δεν σταμάτησα το χάπι, θήλασα πρωτόγαλα και η παιδίατρος μου είπε δεν παίζει θέμα...

Μην αφήνεις νηστικό το μωρό σου...είναι εγκληματικό...

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Φυσικά και συμβαδιζει ο θυροειδής με το θηλασμο . Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κοψεις το θηλασμο .

Παντως αποφασισε τι θελεις να κανεις και μην ταλαιπωρεις το καυμένο το μωράκι σου . Ειναι εγκληματικο να το αφηνεις νηστικό σ΄αυτη την ηλικια.

Ιφιγενεια δεν γραφεις και απο που αντεγραψες αυτα που γραφεις για να μην εχει παλι ιστοριες ?

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ .ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΞΕΝΟ ΜΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΩ,ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ?ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΡΜΟΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΜΗ ΜΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ 'ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ'
Δημοσίευση

Δεν θελω να σχολιασω την παιδιατρο , βγαζω αφρους και μονο που διαβαζω αυτα που γραφεις .

Εσυ σαν μανα , εχεις το δικαιωμα να μην πω υποχρεωση να ακουσεις την καρδια σου . Οι μεθοδοι που αφηναν τα μωρα νηστικά για να μαθουν ειναι ας πω ξεπερασμενοι (για να μην πω κατι πιο βαρυ) .

Τα μωρα δεν ειναι χαζα (οπως καποιοι παιδιατροι) και ξερουν πολυ καλα τι να κανουν για να τραφουν . Δεν μπορουν να μυριζουν το στηθος και να παιρνουν μπουκάλι απο τη μαμα . Για να παρουν μπουκαλι δεν πρεπει να μυριζουν την μητέρα , θα πρεπει να το δινει καποιος αλλος .

Τα μωρα δεν μπορουν να καταλαβουν γιατι η μαμα αρνειτε να τα θηλασει . Δεν μπορουν να καταλάβουν και δεχονται ως απορριψη απο τη μητέρα το οτι δεν τους δινει το στηθος .

Αν κανεις σπινθηρογράφημα , αν τα πραγματα δεν πανε καλα να εισαι σιγουρη οτι το μωρο σου θα πιει ξενο γαλα . Μην το ταλαιπωρεις απο τωρα να του μαθεις κατι που μπορει να μην χρειαστει .

Μπορουμε να σε βοηθησουμε με τροπους ομαλης εισαγωγης στο ξενο γαλα . Ηρεμησε και αντιμετωπισε ενα ενα τα θεματα :)

Δημοσίευση

Τα μωρα δεν μπορουν να καταλαβουν γιατι η μαμα αρνειτε να τα θηλασει . Δεν μπορουν να καταλάβουν και δεχονται ως απορριψη απο τη μητέρα το οτι δεν τους δινει το στηθος . ΒΡΕ LA LA ΒΟΥΡΚΩΣΑ Μ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ. ΑΧ ΜΩΡΕ ΝΑ ΞΕΡΑΝ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΒΑΡΕΜΑΡΑ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΙ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥΣ.. ΠΩ ΠΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ...

Δημοσίευση

ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΑΣΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ.ΙΣΑ-ΙΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΤΑ ΙΝΤΕΡΑΛ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑ,ΑΛΛΑ ΒΡΕ lala ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΠΩ?ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟΤΕ,ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ4 ΜΑΡΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΕΙ ΟΥΤΕ 10m.l ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΑ. :woohoo:

Δημοσίευση

ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ έγραψε:

LaLa έγραψε:

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ .ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΞΕΝΟ ΜΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΩ,ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ?ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΡΜΟΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΜΗ ΜΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ 'ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ'[/quote:1g87s8kh]

Κοριτσακι μου κι εγω εχω χαμηλες τιμες στον θυρεοειδη και παιρνω τα Thyrostat βεβαια δεν θηλαζω απο την αρχη σχεδον. Δεν θα σου δωσω καποια συμβουλη σε αυτο το θεμα...ειμαι ασχετη.

Το θεμα του θυρεοειδους ομως ειναι κατι που θα πρεπει να το προσεξεις και να μην το αμελησεις...

Δεν ειναι εγκληματικο αυτο που σκεφτεσαι εννοειται οτι ειναι χαρακτηρισμος βαρυς...Κοιταξε τον εαυτο σου γιατι ο υπερθυρεοειδισμος μονο κακο κανει και οι ορμονες ασε....δεν το συζητω. Στα λεω εγω που ξερω και εχω περασει τα μυρια και τα απειρα...

Αν εισαι καλα με την υγεια σου εσυ σαν μανουλα ολα θα ειναι καλα.Με θηλασμο ή οχι...Γνωμη μου ταπεινη.

Δημοσίευση

λοιπον κοριτσακι μου ΟΙΤΑΞΕ ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ..ΑΠΛΑ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΑΤΤΙΤΙΔΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΘΥΛΑΖΟΥΝΝΝ.ΣΕ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΓΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙΣ ΚΑΛΑ...ΕΓΩ 3 ΜΗΝΩΝ ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΛΟΓΩ ΠΥΡΕΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΩ ΔΥΣΤΗΧΩΣ....ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΗΤΑΝ ΑΧΗΜΟΣ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ..ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ..ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ...ΕΧΩ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΥΨΕΙΣ

ΜΗ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ..ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ...ΔΕΙΤΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΓΑΛΑ ΠΑΛΙΟΣΚΟΝΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥΧΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΓΑΛΑΤΑ...ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΔΡΕΩΣΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΥ ΕΡΓΟΝ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ...ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΔΙΝΟΥΝ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ...ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΛΔ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ?ΚΑΙ ΑΝ ΖΟΥΣΕΣ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΝΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΘΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΝΗΣΤΙΚΑ?Ε ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ...ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ Η ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΗΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ..ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΡΑΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ..ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ...ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.......ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ....ΡΩΤΑ ΚΙΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΗ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ

Δημοσίευση

Καλη μου Φωτεινουλα η παιδιατρος σου μπορει να ειναι εξαιρετη και να εχει πολλες ιατρικες γνωσεις , ομως για μενα δεν εχει ανθρωπια . Οταν συστηνεις σε μια μητέρα να αφησει το βρεφος της νηστικο τοτε σιγουρα δεν εχεις ανθρωπια πανω σου και για μενα ειναι εγκληματικό ! Αρκετα ομως με την παιδιατρο ...

Φωτεινουλα εγω ΠΟΤΕ δεν εχω προσπαθησει να πεισω ή να αποτρέψω μητέρα απο το να θηλάσει . Αν θελει καποια να θηλάσει θα την βοηθήσω οσο μπορω , αν παλι καποια θελει να αποθηλάσει επισης θα την βοηθήσω οσο ξέρω και μπορω .

Το μωρο αν πεινάσει θα πιει ξένο γαλα ! Με μπουκάλι , με τη χουφτα , με κουτάλάκι με κατι θα πιει . Οχι φυσικά απο εσενα αλλα απο αυτον που το κρατάει ενω λειπεις !

Επειδή ομως λες οτι δεν του αρεσει καθολου , την περιπτωση αντλήσεων την εχεις σκεφτει ? Να αναμιγνυεις το δικο σου γαλα με ξενο και σιγα σιγα ολο και πιο πολυ ξένο ?

Δημοσίευση

ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΕΙ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ ΝΑ ΔΩ ΑΡΧΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΠΙΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΕΝ ΗΠΙΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ,ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ? ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΤΥΧΕ.ΠΑΝΤΩΣ LALA ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ ¨ΑΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΘΑ ΠΙΕΙ¨

Δημοσίευση

ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ έγραψε:

ΠΑΝΤΩΣ LALA ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ ¨ΑΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΘΑ ΠΙΕΙ¨

Ε οχι , δεν ειναι το ιδιο !!!! Εγω δεν σου ειπα να εισαι διπλα στο μωρο και εσκεμμενα να μην του δινεις στηθος , ενω σε μυρίζει και ξερει οτι μπορει να θηλάσει , αλλα να το αφηνεις να πεινάει για ωρες και να του χωνεις μπουκαλι !!!

Θα πιει απο αυτον που το κραταει ενω εσυ θα εισαι εκτος σπιτιου ! Αυτο ειναι τελειως διαφορετικό . Πολλα μωρά πινουν ελάχιστο για να κρατηθουν και περιμενουν να γυρισει η μαμα να θηλάσουν .

Πολλες κοπελες απο το φορουμ ειχαν προβλημα που τα μωρα τους δεν επαιρναν μπουκαλι . Με συζήτηση και υπομονή ολες βρηκαν λυση και καμια δεν αφησε το μωρο της να λιμοκτονει και να νιωθει απορριψη !

Ειμαι σκληρή πολλες φορες αλλα πρεπει να μαθουμε να φερομαστε στα μωρα σαν ισοτιμα μελη της οικογενειας και της κοινωνιας . Το οτι ειναι μικρά και δεν μπορουν να πουν με λογια αυτα που αισθανονται δεν σημαινει οτι δεν πληγωνονται .

Δημοσίευση

ΑΚΟΥ ΠΡΙΝ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΕΤΡΕΧΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ,ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΟΝ ΕΙΧΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΑΡΓΗΣΑ 5 ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΞΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΗΠΙΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΧΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΩΝΩ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ .ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΙΓΣ-ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ...

Δημοσίευση

γιατι δεν κανει μια μικρη τραπεζα γαλατος?

ωστε την ημερα που θα λειπεις να πιει δικο σου γαλα?

και να εχεις σε φαση που εσυ λειπεις για εξετασεις?

ειναι πολυ σκληρο να εισαι εκει και να μην του δινεις το αυτονοητο!

αλλα και για εσενα θα εινια δυσκολο να ξερεις οτι θα μπορεις να του δωσεις γαλατακι αγνο και να του δινεις σκονη!

δεν ειναι χαζο.... ξερει να ξεχωριζει τι θελει!

δεν γινατε να εχει το βυζακι και να προτιμα την πλαστικη θηλη!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...