Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙ??


Recommended Posts

Καλές μου φίλες και δεινές μαγείρισσες.. :P ..σκοπεύω να κάνω ένα τραπέζι το Σάββατο και θα ήθελα να μαγειρέψω κάτι ιδιαίτερο (τρομάρα μου!).

Έχετε να μου δώσετε καμιά καλή και πρωτότυπη συνταγή μαγειρικής??

Μου αρέσει και η ιδέα του να φτιάξω ένα φαγητό που να συνδυάζει κρέας+φρούτα αλλά δε ξέρω καμία συνταγή :blush:

Περιμένω τις ιδέες σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα!ενα φαγητο που οποιος το εφαγε καταενθουσιαστηκε ειναι με κοτοπουλο.λοιπον υλικα θα σου πω για 3 ατομα και υπολογισε:

3 στηθοι κοτοπουλου

3 πιπεριες φλωρινης

1 πιπερια πορτοκαλι

1 κρεμμυδι μεγαλο

1 σκελιδα σκορδο

μαυροδαφνη αρκετη

1 κυβο κοτας

λιγο ελαιολαδο

κοβεις τις πιπεριες σε λωριδες,τα κρεμυδια σε ροδελες και το στηθος κομματακια.βαζεις λιγο ελαιολαδο και μολις ζεσταθει ριχνεις το κρεμμυδι,μολις χρισισει ριχνεις τις πιπεριες και το σκορδο που το εχεις κοψει σε κομματακια.μολις μαραθουν οι πιπεριες ριχνεις το κοτοπουλο να αλλαξει χρωμα και τ σβηνεις με μαυροδαφνη αρκετη και ριχνεις και τον κυβο κοτας.αλλατοπιπερωνεις και το σιγοβραζεις.δε θα βαλεις καθολου νερο,μονο μαυροδαφνη θα βαλεις και θα το αφησεις να πιει ολο το ζουμι του.περιμενω εντυπωσεις.

καλη επιτυχια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χοιρινο με δαμασκηνα

Συστατικά

* 1,5 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο (το μπούτι είναι μια χαρά)

* 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

* 1 μεγάλο κρεμμύδι

* χυμό από τρία πορτοκάλια

* 1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί

* 1 ποτήρι του νερού κονιάκ

* λίγο ελαιόλαδο

* 1 κουταλιά μαργαρίνη (προαιρετικά)

* αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1. Βάζουμε σε βαθύ μπωλ τα δαμάσκηνα να μείνουν με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.

2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη (δίνει πολύ ωραίο άρωμα) και ροδίζουμε το κρέας απ'όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και ανακατεύουμε με το κρέας στην κατσαρόλα να σωταρισθεί κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και κλείνουμε τη χύτρα.

3. Αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η χύτρα, την ανοίγουμε και προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο του μπωλ με τα δαμάσκηνα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε μισή ώρα ακόμα να σιγοβράσει χωρίς να κλείσουμε τη χύτρα.

4. Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε. Ταιριάζει καταπληκτικά με πουρέ πατάτας. Άλλη επιλογή είναι με ρύζι.

Μια παρομοια συνταγη φτιαχνει η μαμα μου και ειναι τελειο... μιαμ μιαμ...!!! :):kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το χοιρινό με τα δαμάσκηνα ειναι το αγαπημένο μου και το κάνω κάθε Χριστούγεννα .

σε μια παραλλαγή της συνταγής αυτής βάζω μέλι ,κόκκινο κρασάκι και σουσάμι ....ειναι θεϊκό !!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν έχω ιδέα για κάτι ξεχωριστό, αλλά κι εγώ θα ψήφισα χοιρινό με δαμάσκηνα. Είναι πολύ επίκαιρο και γιορτινό! Άσε που βοηθάει στο πεπτικό σύστημα!!!! (λόγω του δαμάσκηνου!!!)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το κοτοπουλο μαγκο ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!! αν θες μπορεις να το κανεις και καυτερο!

επισης στα κινεζικα σως βρισκεις και σως ανανα για κοτοπουλο, αλλα το μαγκο ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!!

οποτε το κανω οοοολοι ενθουσιαζονται!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ αυτές τις μέρες κάνω κάθε χρόνο αγριογούρουνο στη γάστρα όπου και το σιγοψήνω όλη νύχτα και έρχεται και γίνεται...λουκούμι...Αν θέλεις να το κάνεις ευχαρίστως να σου γράψω τη συνταγή.

Επίσης ξέρω και ιδέες για γιορτινές σαλάτες με ρόκες, μαρούλια, ρόδια, καρύδια, κουκουνάρια κτλ, τις οποίες πάλι μπορώ να σου τις στείλω αν τις τρώτε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ειναι πρωτοτυπη συνταγη αλλα ειναι ευκολη κ μπορει να σου αρεσει:

Γλυκοξινο κοτοπουλο

Θα χρειαστεις'

2 φιλετο στηθος κοτοπουλου

1 πιπερια πρασινη

1 πιπερια κοκκινη

1 κρεμμυδι μεγαλο

1/2 κονσερβα ανανα

κετσαπ

αραβοσιτελαιο

Κοβεις ολα σου τα υλικα σε τετραγωνακια (σε μεγεθος λιγο μεγαλυτερο απο ενα γραμματοσημο).Σε ενα γουοκ ή αντικολλητικο τηγανι βαζεις λιγο αραβοσιτελαιο ισα που να καλυπτει τον πατο του τηγανιου κ σωταρεις τα κομματακια του κοτοπουλου μεχρι να ειναι σχεδον μαγειρεμενα.Βγαζεις απο τη φωτια το κοτοπουλο το κρατας στην ακρη κ ριχνεις στο τηγανι ολα τα λαχανικα οταν πανε να μαλακωσουν οι πιπεριες προσθετεις το κοτοπουλο σβηνεις με το χυμο του ανανα απο την κονσερβα τα αφηνουμε για λιγο να βρασουν ολα μαζι.Επειτα προσθετεις την κετσαπ τα αφηνεις να βρασουν ανακατευοντας που κ που μεχρι να "δεσει" η σαλτσα και ειναι ετοιμο!Σερβιρεται με ρυζι ατμου ή με ασπρο ρυζι ή ακομα κ με ζυμαρικα.Το φαγητο μας πρεπei να ειναι "al dente" και οχι νιανια για να πουμε οτι πετυχε.

δεν ξερω αν η συνταγη μου ειναι καταλληλη για επισημο τραπεζι (δεν αγαπουν ολοι την ασιατικη κουζινα)αλλα μπορεις να το φτιαξεις σε ενα ανεπισημο τραπεζι για δυο!!!!! :kiss:

Καλη επιτυχια οτι κ να φτιαξεις κ να περασετε καλα.Θα περιμενουμε νεα ε?Φιλακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιτα έγραψε:

Χαρουλινι πως φτιαχνεις το κοτοπουλο με μαγκο?Θελεις να μας δωσεις τη συνταγη?Δεν θα το πουμε πουθενα! :silly:

:laugh: :laugh: :laugh:

φυσικα καλε!!!

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ειναι!

αγοραζεις το κοτοπουλο, κανονικα διαλεγεις κουννα, οχι κοκκαλα, αλλα εγω βαζω και τα κομματια απο κοκκαλα και μπορω να σου πω πως ειναι και πιο γλυκα!!! τα κοβεις μικρα κομματια, δηλ οχι κανονικο μεγεθος το καθε κομματι...

τα βαζεις στο γκριλ του φουρνου, τα γυρνας, μεχρι να ειναι ΣΧΕΔΟΝ ψημενα! ή μισοψημενα...

τα βαζεις σε αλλο καθαρο pyrex και απο πανω βαζεις τη σαλτσα Sharwood's Mango Chutney Green Label

προσεξε η ετικετα να ειναι χρωμα ΠΡΑΣΙΝΟ αλλιως η αλλη ετικετα ειναι το καυτερο!!!!

βαζεις τη σαλτσα απο πανω απο το κοτοπουλο, (εγω βαζω κομματια μαγκο-κονσερβας εξτρα απο πανω ;)δικη μου δημιουργια και βγαινει ακομη πιο γευσατο!)

η σαλτσα αυτη ειναι ινδικη ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ καυτερη!!! την βρισκεις στα Σ/Μ! εχω αλεργια με τα καυτερα οποτε σιγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καυτερη! ειπαμε! το αλλο χρωμα ετικετας(Δεν θυμαμαι) ειναι καυτερη σαλτσα!

η σαλτσα εχει και ιστοσελιδα!!!

www.sharwoods.com

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ! μπορεις να φτιαξεις αυτο το φαγητο ωρες πριν, να το ψησεις κανονικα και μετα το σκεπαζεις κλασικα με αλουμινοχαρτο και μετα το ξανα-ζεσταινεις και γινεται ακομη πιο γευσατο γιατι το κοτοπουλο θα "τραβησει" τη σαλτσα!!! :P οποτε ο,τι πιο τελειο οταν εχεις καλεσμενους! ευκολο και τελειο φαγητο!

οι καλεσμενοι θα ενθουσιαστουν και θα γλυφουν τα δαχτυλακια τους! με μενα ετσι κανουν! οποτε φροντισε για εξτρα χαρτοπετσετες!!! ;)

Υ.Γ. αν θα μαγειρεψεις ολοκληρο το κοτοπουλο τοτε θα χρειαστεις σιγουρα 2 μπουκαλια σαλτσας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτή η συνταγή είναι απιστευτα ευκολη και πολύ νοστιμη.Αρκει να τρώτε τη φέτα και το χοιρινό.Στην ουσια είναι φαγητό που το βάζεις στην κατσαρόλα και το ξεχνας.Στο τελος απλως το βάζεις λίγο στο φούρνο.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ(ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ)

1,5 ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΙ (ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

8 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕΤΡΙΑ

8 ΚΑΡΟΤΑ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ, ΞΗΡΟ

1 ΚΛΑΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ Ή ΛΙΓΟ ΞΕΡΟ Ή ΡΙΓΑΝΗ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΦΕΤΑ Ή ΑΝΘΟΤΥΡΟ Ή ΜΑΝΟΥΡΙ 500γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ.(οχι νερό)

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ & 15΄ ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.(ισως κσι λίγο παραπάνω)

ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ, ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 200ºC ΓΙΑ 10΄ΛΕΠΤΑ ΈΩΣ ΟΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ!! Όλες οι συνταγές ακούγονται νοστιμότατες!

Θα φτιάξω σίγουρα τη συνταγή με το κοτόπουλο και τη μαυροδάφνη και το χοιρινό με τα δαμάσκηνα μόνο που έχω δύο απορίες: 1) το χοιρινό το βάζεις ολόκληρο στη χύτρα ή το κόβεις σε κομματάκια και 2) (μη γελάσετε) που θα βρω δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι?? :huh::blush:

Lilaki θα ήθελα να μου δώσεις τη συνταγή με το γουρουνόπουλο!

zaxarenia έχεις φοβερό χιούμορ! θα ήθελα να μου δώσεις τη συνταγή

για την πιτούλα ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kyriaki78 έγραψε:

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ!! Όλες οι συνταγές ακούγονται νοστιμότατες!

Θα φτιάξω σίγουρα τη συνταγή με το κοτόπουλο και τη μαυροδάφνη και το χοιρινό με τα δαμάσκηνα μόνο που έχω δύο απορίες: 1) το χοιρινό το βάζεις ολόκληρο στη χύτρα ή το κόβεις σε κομματάκια και 2) (μη γελάσετε) που θα βρω δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι?? :huh::blush:

Lilaki θα ήθελα να μου δώσεις τη συνταγή με το γουρουνόπουλο!

zaxarenia έχεις φοβερό χιούμορ! θα ήθελα να μου δώσεις τη συνταγή

για την πιτούλα ;)

Το χοιρινο το κοβεις κομματακια για να βρασει καλυτερα...!!!

Δαμασκηνα χωρις κουκουτσι θα βρεις σε ολα τα σουπερ μαρκετ... τα sunsweet...!!!

Το γλυκοξινο κοτοπουλο ειναι νοστιμοτατο αλλα επειδη ειναι Κινεζικο πιατο θα πρεπει να το συνοδευσεις και με τα αναλογα ορεκτικα και σαλατες...!!! Και κινεζικη μπιρα...!!! ;)

Φιλακια...!!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ στο χοιρινο βάζω δαμάσκηνα και κυδώνια οπότε γίνεται λίγο γλυκόξονι...

Επίσης για πρώτο που θα φτιάξω κι εγώ ειναι σούπα με κίτρινη κολοκύθα και τζίντζερ.....τελειααα βγαίνει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kyriaki78 έγραψε:

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ!! Όλες οι συνταγές ακούγονται νοστιμότατες!

Θα φτιάξω σίγουρα τη συνταγή με το κοτόπουλο και τη μαυροδάφνη και το χοιρινό με τα δαμάσκηνα μόνο που έχω δύο απορίες: 1) το χοιρινό το βάζεις ολόκληρο στη χύτρα ή το κόβεις σε κομματάκια και 2) (μη γελάσετε) που θα βρω δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι?? :huh::blush:

Lilaki θα ήθελα να μου δώσεις τη συνταγή με το γουρουνόπουλο!

zaxarenia έχεις φοβερό χιούμορ! θα ήθελα να μου δώσεις τη συνταγή

για την πιτούλα ;)

τυροπιτα με 3 τυρια!!!

υλικα

1 κουτί φύλλο καταίφι

1 βιταμ (μην το χρησιμοποιησεις ολο, ασε λιγο)

1 λιτρο γαλα φρεσκο (θα αφησεις 1 δαχτυλο)

4 αυγά (κλούβια!!!!!)

600 γραμ. κασερι τριμμένο, 100 φετα και 100 παρμεζανα ολα τριμμενα

*****************

εκτελεση

κάνεις το ΜΙΣΟ καταίφι φύλλο και φτερό σιγά σιγά και λιγο λιγο....σε ένα πυρεξ προσοχη προσοχη ΟΧΙ άλλο σκεύος...το ΄΄εκανα και απέτυχε !!!

Μετά ζεσταίνεις το μισο βιταμ σε ένα μπρικακι και περιλουζεις το μισο απλωμενο καταιφι!

πετάς τα τυριά τριμμένα όλα ένω πρωτα τα έχεις ακανατέψει σε ένα μπωλ να γίνουν ένα!!!

Μετα κάνεις το ίδιο με το υπολοιπο καταιφι...δηλαδή φύλλο και φτερό και ριχνεις το αλλο μισο λιωμενο βιταμ!!!!!!

Οταν είναι να την ψήσεις ανακατεύεις σε ένα μπωλ (λίγα τα μπωλ γιατι ποιος τα πλένει μετα...χεχε) το 1 λιτρο γάλα και τα 4 αυγά και τα περιχύνεις πανω απο την τυροπιτουλα μας!!!!!

Ψηνεται στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου. στην αρχή μονο η αντισταση η κατω και μετα οταν παρει χρωμα βαζεις το πανω-κατω!

ειναι πολυ ευκολη!!!!

καλη επιτυχια...και καλη ορεξη!!!!

ελπιζω να σας αρεσει.

φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας βρήκα τέλεια συνταγή!

Κοτόπουλο με Ουισκι

Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1200 γρ. και ενα μπουκάλι Ουίσκι

Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπείκον σε λωρίδες

Για καλό και για κακό βεβαιωθήτε οτι εχετε και ενα βάζο μαγιονέζα

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.

Σερβιριστήτε ενα ποτήρι Ουισκι και πιειτε το

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφου πρώτα το τοποθετήσετε σε καταλληλο σκευος

Βάλτε και πιειτε ακόμα ενα ποτήρι Ουισκι

Επαναλάβατε αυτο το βήμα αλλες δυο φορές

Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία

Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ....

κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε

βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, ( επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο

Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας

μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω

απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι

Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ

Πηγαινετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονεζα

και καθαρίστε το μπάχαλο που δημιουργήσατε στην κουζινα

την αλλη βδομάδα θα δοκιμασουμε την Κρητικη συνταγη :Κατσικακι με τσικουδια !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

pepita τελλειο....ξεραθηκα στα γελια κιε γω και ο αντρας μου που του το διαβαζα....πολυ καλο!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

pepita έγραψε:

Σας βρήκα τέλεια συνταγή!

Κοτόπουλο με Ουισκι

Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1200 γρ. και ενα μπουκάλι Ουίσκι

Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπείκον σε λωρίδες

Για καλό και για κακό βεβαιωθήτε οτι εχετε και ενα βάζο μαγιονέζα

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.

Σερβιριστήτε ενα ποτήρι Ουισκι και πιειτε το

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφου πρώτα το τοποθετήσετε σε καταλληλο σκευος

Βάλτε και πιειτε ακόμα ενα ποτήρι Ουισκι

Επαναλάβατε αυτο το βήμα αλλες δυο φορές

Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία

Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ....

κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε

βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, ( επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο

Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας

μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω

απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι

Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ

Πηγαινετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονεζα

και καθαρίστε το μπάχαλο που δημιουργήσατε στην κουζινα

την αλλη βδομάδα θα δοκιμασουμε την Κρητικη συνταγη :Κατσικακι με τσικουδια !!!

Χαχαχαχαχαχαχαχα....!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...