Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσάκια μου καλησπέρα!!! Το έγραψα και σε άλλο forum το θέμα αλλά όσο περισσότερες απαντήσεις πάρω, τόσο το καλύτερο!!! Ανοίγω νέα σελίδα γιατί ρωτώντας εδώ και εκεί σε διαφορετικά θέματα ή δεν παίρνω απάντηση ή δεν βγάζω άκρη!!! Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα και να με διαφωτίσετε όσες τα περάσατε ή όσες γνωρίζετε κάτι παραπάνω!!!! Λοιπόν...

1. Έχω απορία για την εξάλειψη τραχήλου που διάβασα κάπου εδώ. Τι σημαίνει αυτό;;; Τι γίνεται όταν εξαλείφεται ο τράχηλος,πώς γίνεται και πώς το καταλαβαίνουμε; Εμένα δεν μου έχει αναφέρει ο γιατρός κάτι για τον τράχηλό μου, πόσα χιλιοστά είναι, κτλ. Με τον υπέρηχο τον βλέπει ή κολπικά; Πρώτα εξαλείφεται και μετά αρχίζει η διαστολή;

2. Η καμπύλη ζαχάρου πρέπει να γίνεται μια ορισμένη βδομάδα; Εγώ δεν έχω κάνει και ούτε μου είπε ο γιατρός το πότε. Όταν θα ξαναπάω θα είμαι στην 31η βδομάδα. Τότε μήπως θα είναι αργά για να κάνω αυτή την εξέταση;

3. Ο υπέρηχος doppler γίνεται από τον γιατρό μας ή εκεί που κάνουμε β επιπέδου; Εμένα στην β επιπέδου γράφει ότι έγινε και εξέταση με υπέρηχο doppler, όπου εξετάστηκαν η ομφαλική και οι μητριαίες αρτηρίες... θα ξαναγίνει τέτοιος υπέρηχος; Δείχνει και κάτι άλλο, εκτός απ το αν αναπτύσσεται καλά το έμβρυο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσες προσπαθήσετε να μου λύσετε κάποια απορία!!!! Ίσως σας φανούν χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά πρώτη φορά είμαι έγκυος και..έχω κενά!! Φυσικά δεν μπορώ να περιμένω 2 και 3 βδομάδες για να ρωτήσω τον γιατρό!!!!

Δημοσίευση

Με το καλο να ερθει στον κοσμο το νινι σου!!!!

για το πρωτο σου ερωτημα το μονο που γνωριζω ειναι οτι ειναι πιθανοτερο να συμβει σε πολυδιμες κυησεις νωριτερα απο οτι πρτιμενεις και γινεται εξάλειψη τραχήλου μονο οταν γεναμε!!!αν υπαρχυν πιθανοτητες να συμβει νωριτερα γινεται περιδεση τραχήλου

για το δευτερο ερωτημα εκανα την καμπύλη ζαχάρου αν θυμαμαι καλα στην 27 εβδομαδα :huh: οτι και αν συμαινει αυτο :blink:

doppler μας κανει ο γιατρος μας γυρω στην 34 εβδομαδα

Δημοσίευση

στις 2 απο τις 3 ερωτησεις εχω απαντηση :laugh:

Για την καμπυλη ζαχαρου:δεν εχω κανει ουτε στην 1η εγκυμοσυνη,αλλα ουτε και τωρα.Ειχα κ εχω σταθερο ζαχαρο χαμηλο-νορμαλ και μου ειπε ο γυναικολογος μου οτι αφου δεν εχω ζαχαρο ή φοβο για ζαχαρο (δεν υπαρχει αλλος συγγενης με ιστορικο) και προσεχω την διατροφη μου δεν υπαρχει λογος να υποβληθω σε αυτη την εξεταση.

για το doppler,εκανα στην πρωτη εγκυμοσυνη αν και παλι λογω αναπτυξης του εμβρυου (εβγαινε αρκετα μεγαλυτερο στους υπερηχους ηταν και πολυ καλα τα αποτελεσματα των προγενητικων) δεν χρειαζοταν-συμφωνα με το γιατρο μου παντα,τωρα ας πουμε δεν θα κανω. Αλλα πολλοι γυναικολογοι και μονο για το τυπικο της υποθεσης σε βαζουν να κανεις την εξεταση (μιλαω για περιπτωσεις παρομοιες με μενα).

για το 1ο ερωτημα φανταζομαι οτι για να μην σου αναφερει ο γιατρος σου κατι,δεν θα υπαρχει λογος.

με το καλο να γενησεις!

Δημοσίευση

η εξαλειψη τραχηλου γινεται αφου ξεκινησει η διαστολη για να καταλαβεισ εγω ειχα 4-5 διασδτολη και σκληρο τραχηλο και τον μαλακωσα μετα απο 2 ωρεσ και μετα απο 3 γεννησα.

συνηθωσ γινεται μια ορισμενη εβοδμαδα η καμπυλη εγω ομωσ δεν εκανα γιατι ολεσ οι εξετασεισ μου ηταν καλες κι ειδικα το τελευταιο διαστημα επεσε και 65-70

εκανα ντοπλερ και στο β επιπεδου αλλα και λιγεσ μερες πριν γεννησω στο νοσοκομειο

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλή σας ημέρα , έχω και εγώ θετική χοριακή μετά από χρόνια εξωσωματικής και διανύω τον τρίτο μήνα . Θα γεννήσω Αύγουστο . Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη είμαι πολύ φοβισμένη και σχεδόν ΄δεν μπορώ να χαρώ . Είχα πάρα πολλές ναυτίες και βάρος στο στομάχι από το μεσημέρι και έπειτα και ακόμη παιδεύομαι κυρίως με βάρος στο στομάχι και επιπλέον με έχουν βάλει να προσέχω πάρα πολύ την διατροφή μου εξ' αιτίας του ζάχαρου νηστείας που ήταν λίγο αυξημένο στο 98 , ενώ η καμπύλη ζαχάρου που μου έκαναν ήταν εντάξει . Οπότε έχω περιορίσει πάρα πολύ τι τρώω και αυτό είναι δύσκολο γιατί με τόσο βάρος στο στομάχι  που έχω και πάρα πολύ φαγητά που με πειράζουν δυσκολεύομαι . Εύχομαι σε όλες μας μια καλή αυχενική 
    • Και γω με καισαρική θα πάω, για τον ίδιο λόγο @eva96.  @melitiniღ, βάλε προτεραιότητες. Ας πούμε το ριλάξ δεν νομίζω πως θα το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εγώ δηλαδή τον έβαλα τον μικρό μας στο ριλάξ όταν ήταν 3 μηνών περίπου. Όταν δεν ήταν στην κούνια του (ή στην αγκαλιά μας!) ήταν στην καλαθούνα/πορτ μπεμπέ αραχτός και λάιτ! Σωστή σκέψη από νωρίς ο αποστειρωτής. Εγώ η έξυπνη πίστευα πως θα κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν είχα πάρει αποστειρωτή. Όταν λοιπόν επιστρέψαμε σπίτι έφαγα φρίκη με την κατσαρόλα και την αποστείρωση και μήπως κάνω κάποιο λάθος στην αποστείρωση και πάρει κανένα μικρόβιο το παιδί. Ευτυχώς αυτό κράτησε πολύ λίγο. Τον αγαπημένο μου αποστειρωτή δεν τον έχω αποχωριστεί καθόλου. Παρόλο που ο μικρός πια είναι 2 ετών, που και που του αποστειρώνω τα μπιμπερό του κυρίως για την αποφυγή των οσμών που (νομίζω) πως έχουν τα μπουκάλια. Να κάνετε καλή επιλογή και στα αφρόλουτρα και τις κρέμες (αλλαγής και ενυδατικές). Εγώ είχα γεννήσει ιδιωτικά και μας έδωσαν πολλά δείγματα από διάφορες εταιρείες. Προτίμησα τα φαρμακευτικά και μέχρι στιγμής έχω μείνει ευχαριστημένη.
    • Ναι από την αρχή φαινόταν ότι θα είναι μικρό μωρό οπότε έπαιξε κ αυτό τον ρόλο του. Αχ αυτές τις λίγες μέρες περιμένω κ γω να περάσουν.. Θέλει υπομονή!  Δεν ξέρω να σου πω για τις συσπάσεις γτ από την αρχή είχα 2 στο 10λεπτο δηλαδή 2:00 το μεσημέρι. Στη γιατρό πήγα 6 το απόγευμα κ ήταν ήδη 3λεπτες. Δεν ξέρω πως μετράνε τη διαστολή πάντως η μαία μου έβαλε 3 δάχτυλα. Δεν μου είπε αν έχω διαστολή μ είπε ότι εξαληφθηκε ο τράχηλος. Όταν πήγα ιασω μου βάλανε όρο και ήταν σαν να μην είχα μετά δλδ 7:30 - 8 το απόγευμα λες κ οι συσπάσεις είχαν φύγει. Ή τουλάχιστον εγώ δεν τις μετρούσα! Δεν ξέρω πως έγινε. Έπρεπε να πάει 9 το βράδυ γτ είχα φάει στις 3 και δεν γινόταν νωρίτερα η επισκληριδιος. 
    • Ευχαριστώ πάρα πολύ! Διάβασα και τα δικά σου πως περνάς και πως σκέφτεσαι ώρες ώρες και να ξέρεις ταυτίστηκα με κάποιες σκέψεις σου... Δεν είσαι μόνη! θα σου πω πως όλα γίνονται σιγά σιγά.. Όλοι θέλουμε να έχουμε τη Σειρά μας, να είναι όλα έτοιμα, τακτοποιημενα, ρυθμισμένα, "ιδανικά" με άλλα λόγια και να γεννήσουμε χωρίς σκοτούρες αλλά δεν βγαίνει πάντα και δεν είναι κακό. Είναι απλά διαφορετικό. Εγώ τον πρώτο στο αυτοκίνητο τον έχω από την πρώτη μέρα στη θέση του συνοδηγού με κλειστό αερόσακο όπως προβλέπει ο νόμος. Οπότε ένας ενήλικας με 4 παιδιά χωράνε σε ένα αμάξι έστω κ έτσι αν χρειαστεί να τους πας κάπου.  Μόνο τη χάρη μου έκανε! Ευτυχώς είχε 26 ο μήνας κ είναι όντως ωραία!   
    • Ναι μωρέ λίγο πρόωρο αλλά οριακά! Μια μέρα μετά αν γενναγες θα θεωρούνταν τελειομηνο σκέψου! Οπότε για λίγο θα μείνει θερμοκοιτίδα, όλα καλά θα είναι σε λιγες μέρες θα την έχετε μαζί σας ☺️ Βγήκε και λίγο μικρούλι στα κιλά ε, ίσως παίζει ρόλο κι αυτό! Σε λίγες μέρες θα πάρει τα πάνω της και θα την έχετε σπιτάκι❤️ Εγώ ένα πράγμα αναρωτιέμαι μόνο, από το μεσημέρι που είχαν φτάσει στο 3λεπτο πώς καθυστέρησες τη γέννα μέχρι τις 9 το βράδυ;; Γίνεται αυτό;;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...