Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ξυπνάει...γιατί ?????

Recommended Posts

Κορίτσια θέλω να σας κάνω μια μάλλον χαζή ερωτηση

ο μικρός μου είναι 5 μισυ μηνών και κάθε βράδυ μισύ με μια ώρα αφου τον κοιμήσουμε βάζει τα κλάματα. Τον παιρνουμε αγκαλιτσα και κοιμαται σχεδον αμεσως. Ολο το βραδυ δεν ξυπνάει ξανα μονο για να θηλάσει...

Σας εχει τυχει? Μου κανει εντυπωση οτι το κανει καθε βραδυ λιγο μετα αφου κοιμηθει. Τον εχω ελεγξει δεν κρυωνει και ειναι καθαρος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα ειναι 5 μηνων και κοιμαται γυρω στις 12 με 1 το βραδι...και μολις κοιμηθει μπορει να ξυπνησει ακομη 2-3 φορες το βραδι και απλα να κλαιει...δεν εχω καταλαβει το γιατι...και εχω και ενα φωτακι αναμμενο το βραδι...μπορει να βλεπουν ονειρα και να ξυπνουν η να θελουν αγκαλιτσα....ξερω και γω...

Πώς κοιμίζεις το μωράκι σου?

Εάν το κοιμίζεις στην αγκαλιά σου και μετά το βάζεις στο κρεββατάκι του τότε είναι πολύ πιθανό, όταν ξυπνάει,να τρομάζει (που δε βρίσκεται πια στην αγκαλιά της μαμάς) και να κλαίει. Είναι σα να μας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ και ξαφνικά να ξυπνάμε και να συνειδητοποιούμε ότι ήμαστε στο κρεββάτι μας! Κι εμείς θα τρομάζαμε και θα αναρωτιόμασταν πώς βρεθήκαμε εκεί. Πρέπει τα μωράκια να μπαίνουν στα κρεββάτακια τους ναι μεν νυσταγμένα αλλά χωρίς να τα έχει πάρει ακόμη ο ύπνος έτσι ώστε αν ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας να ξανακοιμηθούν μόνα τους.

Κι εγώ τα κοίμιζα στην αγκαλιά μου ή στο ριλάξ και μετά τα έβαζα στα κρεββατάκια τους κι αυτά μετά από λίγο ξυπνάγανε με κλάμματα και για να ηρεμήσουν έπρεπε να τα πάρω αγκαλιά και να τα κουνάω πέρα-δώθε (ατελείωτα ξενύχτια έχουμε κάνει :S ). Όταν λοιπόν είπα το πρόβλημά μου στο γιατρό, μου είπε να αλλάξω τακτική και να τα βάζω στα κρεββάτια τους πρίν ακόμη τα πάρει ο ύπνος και η αλήθεια είναι ότι πέρασε πολύς καιρός μέχρι να τους αλλάξω τη συνήθεια (κι ακόμα δε τα έχω καταφέρει τελείως καθώς για να κοιμηθούνε στα κραββάτια τους, πρέπει να ξαπλώνω κι εγώ μαζί τους και να τους λέω τραγουδάκια, παραμυθάκια κλπ :blush: )!

οχι κοντα σε καλοριφερ αλλα στην μπαλκονοπορτα

του φοραω ενα ζεστο υπνοσακο οταν τον ελεγχω δεν ειναι κρυο το σωματακι του ουτε πολυ ζεστο.Μηπως πρεπει να αλλαξω θεση στο κρεβατακι του να δω αν φταει το μεροσ που το εχω?

κυριακη78 τον κοιμιζω στο μαξιλαρι παντα ετσι τον κοιμιζα και τον βαζω αφου εχει κοιμηθει στο κρεβατι, τον τελευταιο καιρο ομως ξυπναει.... Αυτο που λες να τον βαζω στο κρεβατι και να κοιμαται μονος το θεωρω πολυ δυσκολο το εχω προοσπαθησει και κλαιει ασταματητα για πολυ ωρα... το λυπαμαι να κλαιει για ωρα το μωρο ετσι το παιρνω παλι αγκαλια

Κ μενα το κανει αυτο καμια φορα η μικρη μου(ειναι 5 μηνων),εγω την κοιμιζω παντα στο κρεβατι της,προσωπικα πιστευω οτι ισως ειναι κανενα ασχημο ονειρακι...

Μολις με δει κ της δωσω την πιπιλα σταματαει κ ξανακοιμαται!

Mari@ έγραψε:

κυριακη78 τον κοιμιζω στο μαξιλαρι παντα ετσι τον κοιμιζα και τον βαζω αφου εχει κοιμηθει στο κρεβατι, τον τελευταιο καιρο ομως ξυπναει.... Αυτο που λες να τον βαζω στο κρεβατι και να κοιμαται μονος το θεωρω πολυ δυσκολο το εχω προοσπαθησει και κλαιει ασταματητα για πολυ ωρα... το λυπαμαι να κλαιει για ωρα το μωρο ετσι το παιρνω παλι αγκαλια

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να το μάθεις να κοιμάται στο κρεββάτι του μόνος του αφού έχει μάθει αλλιώς. Ίσως γιατί τα μωρά μαθαίνουν από νωρίς σε μια ρουτίνα και μετά δύσκολα τους αλλάζεις συνήθειες.

Κι εγώ όταν προσπαθούσα να τα μάθω να κοιμούνται στα κρεββάτια τους μόνα τους, πολλές φορές κλαίγανε και τα χαίδευα ή τους τραγουδούσα μέχρι να τα πάρει ο ύπνος και όταν έβλεπα ότι δεν ηρεμούσαν τα έπαιρνα κι εγώ αγκαλιά.

Προσπαθούσα ωστόσο να τα βάζω για ύπνο στη φάση λίγο πριν τα πάρει ο ύπνος κι άλλες φορές κοιμόντουσαν, άλλες φορές όχι..

Κοιτα εγω μερικες φορες την κοιμιζω στην αγκαλια μου..αλλα τις περισσοτερες φορες κοιμαται μονη της με μουσικουλα...(ετσι την εμαθα)...ειτε το ενα κανω ειτε το αλλο παλι ξυπναει...αρα ισως να εχουν κανενα πονακι...

ελεγχεις μαζι με τον παιδιατρο αν ο μικρος εχει καποια ιωση ή κατι που τον ταλαιπωρει.Αφου δεν υπαρχει κατι τετοιο,τοτε ελεγχεις αν κρυωνει/ζεσταινεται,αν θελει αλλαγμα,αν πειναει.Το οτι σταματαει με το που τον παιρνεις αγκαλια δεν σημαινει οτι δεν τον ενοχλει κατι απλα η αγκαλια ειναι η παρηγορια τους σε στιγμες ανησυχιας.

Και αφου θηλαζεις (απο οτι εχω ακουσει να λενε οι μαμαδες που θηλαζουν-αναπαραγω αυτα που χω διαβασει απο αυτες) τοτε δεν μου φαινεται παραξενο να θελει να θηλασει καθε μια ωρα. Εχει πολλες θηλαζουσες που μπορουν να σε βοηθησουν εδω στο μαμμυ(LaLa,AFRODITH,AthinaK,papaki70 σιγουρα θα σου απαντησουν).

Μπορει το μικρο σου να εχει κολικους (δυστυχως συνεχιζουν και μεταξυ 4ου-7ου μηνα :( )

Η γνωμη μου ειναι αν μην αλλαξεις τον τροπο που τον κοιμιζεις αφου μεχρι τωρα λειτουργει (ειναι μικρος ακομη για να τον πιεσεις με τον υπνο). Δωστου τα χαδια που θελει,θα τον βοηθησεις πολυ περισσοτερο απο το να προσπαθησεις να του επιβαλλεις μια νεα ρουτινα.Σε φασεις "δυσκολες" που παιρνουν τα μικρα μας δεν επιχειρουμε αλλαγες.Κανουμε την παπια κοινως και τα γεμιζουμε αγκαλιες.

Αλλα και παλι θα σου ελεγα να εξετασεις ολα τα παραπανω ενδεχομενα,και να συμβουλευτεις τα κοριτσια για τον θηλασμο.

Και τελος,για παρηγορια το αφησα τελευταιο,εγω δεν εχω κοιμηθει κανονικα το βραδυ εδω και 15 μηνες σχεδον :side::side: και δεν θηλαζω να συμπληρωσω :S

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...