Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ή ΣΤΡΑΒΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ?

Recommended Posts

Κοριτσακια καλημερα!

Θα θελα την συμβουλη σας, ο γιος μου τελευταια εχει κολλησει μαζι μου.

Σε πολλα θεματα οπως το φαγητο δεν δεχεται απο αλλον τροφη,ο μπαμπας του τον ταιζει καθημερινα το βραδυνο του γαλα,και το Σαβ./κυριακο του δινει και τα περισσοτερα γευματα της μερας.Μεχρι πριν λιγο καιρο που αρχισε ο μικρος να αντιδρα στον μπαμπα του.Δεχεται πια μονο το βραδυνο γαλα απο αυτον,ουτε καν ψωμακι ή φρουτο που τσιμπολογαει στα ενδιαμεσα δεν θελει απο τον μπαμπα του.Νευριαζει και φωναζει,και μολις του το δωσω εγω ηρεμει. Τι να κανουμε? Εχετε κατι να προτεινετε? Στο μεταξυ ειμαστε και λιγο αγχωμενοι γιατι σε 2 μηνες γεναω... Να συμπληρωσω οτι καθε μερα το απογευμα παιζει και με τους 2 μας,τον παει ο πατερας του βολτες δλδ παιρνανε χρονο οι 2 τους απο την αρχη,δεν ειναι οτι τωρα ασχοληθηκε μαζι του.Επισης σε ολα τα βραδυνα ξυπνηματα (τα οποια να προσθεσω παλι αυξηθηκαν τελευταια :dry: ) ξυπναει παντα και αντρας μου,τον ταιζει,τον νανουριζει.Επισης δεν κοιμαται αν δεν παω εγω,ενω καθε βραδυ ο μπαμπας του τον κοιμιζε και πολυ πιο σπανια εγω τωρα φωναζει "μαμακααααα"! Το θεμα ειναι εχει προσκολληθει σε μενα ή αντιδραει για καποιο λογο στον μπαμπα του?Εχω αγωθει γιατι δεν ξερω τι θα κανουμε οταν ερθει και η μικρη και γιατι βλεπω τον αντρα μου που στεναχωριεται με αυτη την απορριψη,και αυτος προσπαθει τοσο πολυ,ερχεται κουρασμενος απο την δουλεια και καθεται να παιξει με τον Γιαννη αντι να φαει πρωτα και να ηρεμησει,σηκωνεται τα βραδια για να μην κουραζομαι εγω στην φαση που ειμαι....δεν ξερω τι επαθε ο μικρος..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειναι πολυ φυσιολογικο καποια στιγμη τα παιδια να περνανε απο την φαση "προσκολλησης"

Θα επρεπε να σε ανυσηχει το αντιθετο!

Δωσε στο παιδι αυτο που ζηταει!

Οταν σε ενα παιδι "στερησουμε" αυτην την αναγκη του, εχει επιπτωσεις στην μετεπειτα ζωη του!

Συνεχιζει και στην μετεπειτα ζωη του να προσπαθει συνεχως να κανει πραγματα να παρει την προσοχη που δεν πηρε σε αυτο το κρισιμο σταδιο της ζωης του.

Ειναι ενα σταδιο που μονο οταν το περασουν θα ανεξαρτητοποιηθουν και θα διξουν ενδιαφερον και για αλλα πραγματα!

εμενα ο μικρος μου ειναι ιδια περιπτωση!!

ο μπαμπας του ασχολειται πολυ μαζι του,παιζουν αλλα ειναι κολλημενος με μενα παρολα τα βαζανα που του κανω οταν ειναι αρρωστουλης(εγω τον ταλαιπωρω με μασκες και φαρμακα σε εμενα τρεχει,εχω του ειχα ριξει μια στον πωπο μια μερα ετρεξε στον μπαμπα του αλλα μαμα μου φωναζε)

ειναι φασεις!

οταν δουλευα δεν ειχε τετοια προσκολληση σε μενα..τωρα που ειμαστε συνεχεια μαζι ειναι λογικο..

αστον και δωστου αυτο που ζηταει εσενα!!! ισως νιωθει οτι θα ερθει το αδερφακι και θα σε μοιραστει με εκεινο και του κακοφαινεται λιγακι.

θα περασει και αυτο να δεις που οταν θα ανεξαρτητοποιηθει λιγακι περισσοτερο θα τον παρακαλατε για μια αγκαλια οπως κανω εγω τωρα στον δικο μου(για να τον παρω αγκαλια πρεπει να ερθει εκεινος να μου το ζητησει)

Καλημερα.Το ιδιο εκανε κι ο γιος μου πριν γεννησω!

Οταν καθησα απο την δουλεια ενα μηνα πριν την κανονικη ημερομηνια ειχε κολλησει πολυ μαζι μου!Δεν πηγαινε καν στην γιαγια του που τον κρατουσε οσο δουλευα αν δεν πηγαινα μαζι του,αρχισε να τρωει τα νυχια του κι ενω ειχε καθαρισει αρχισε να κανει τσισα παλι πανω του!

Πιστευω οτι ειναι μια φαση που περνανε και θελουν να τραβηξουν την προσοχη μας ειδικα στην περιπτωση δευτερης εγκυμοσυνης!

Κανε υπομονη κι εσυ κι ο αντρας σου κυριως και προσπαθηστε να ειστα κοντα του κι οταν με το καλο ερθει το μωρακι σας να ασχολειστε παλι μαζι του οσο και πριν αν και θα ναι πιο δυσκολο.

Εγω οταν κοιμαται το μωρο παω και παιζω μαζι του ωστε να μοιραζω τον χρονο μου και να μην νιωθει παραμελημενος.

Παντως μην σε παραξενευει αυτη η προσκοληση του γιου σου σε σενα γιατι μην ξεχνας οτι οι αντρες εχουν κι ενα Οιδιποδιο απο παιδια ακομα!!

κοριτσια αγκαλιτσες εχει οσες θελει,και μαζι του ειμαι συνεχως. Τελικα ειναι μια φαση που περνανε ολα τα μωρα ε? Γιατι αναρωτιομασταν αν το κανει επειδη καταλαβαινει οτι θα ερθει και αλλο μωρο.Του μιλαμε για το αδερφακι που θα ερθει παντως. Καποιες φορες ειναι ετσι με τον μπαμπα,αλλες ειναι μεσα στις αγαπες.

Ίσως να είναι μια φάση αλλά πιστεύω ότι καταλαβαίνει ότι θα έρθει και άλλο μωράκι και ζηλεύει από τώρα!!!!! Ξέρει ότι στην μεγάλη κοιλιά της μαμάς είναι ένα μωράκι και ότι ασχολείσαι με αυτό όλη την ώρα (αφού είναι στην κοιλιά!!) και ίσως για αυτό να σε αναζητά πιο πολύ!!!

Πάντως όταν με το καλό γεννηθεί το αδελφάκι θα πρέπει να δώσετε ακόμη περισσότερη προσοχή στον Γιαννάκη σας!!

bebadomama έγραψε:

Τελικα ειναι μια φαση που περνανε ολα τα μωρα ε? Γιατι αναρωτιομασταν αν το κανει επειδη καταλαβαινει οτι θα ερθει και αλλο μωρο.Του μιλαμε για το αδερφακι που θα ερθει παντως. Καποιες φορες ειναι ετσι με τον μπαμπα,αλλες ειναι μεσα στις αγαπες.

Εγω νομιζω , επειδη το περασαμε , οτι σ΄ αυτη την ηλικια περναει φαση προσκολλησης ανεξαρτητα με την εγκυμοσυνη σου και το νεο μωρο.

Το καλοκαιρι περασε και η μικρη μου αυτη τη φαση . Θηλαζε καθε λιγο και λιγάκι , μολις εβλεπε οτι ασχολουμε με κατι ήθελε να ειναι μαζι μου και να με αποσπά , για να παει βολτα με τον μπαμπα της επρεπε να μην με βλεπει ωστε να μην αποχωριστουμε και καταλάβει οτι δεν θα παω μαζι και αλλα πολλα .

Αν σκεφτεις οτι ξυπνουσε και καθε 1 ωρα ολη νυχτα , η υπομονή μου ειχε παρει τα βουνα !

Εγω γενικά μετα το χρονο μεχρι 16 μηνων ζοριστηκα πολυ παρολο που ηξερα πως θα περάσει και αυτη η φαση . Μετα λες και πατησες ενα κουμπι και ηρέμησε . Καταρχην απο μονη της αφου ενιωσε σιγουρια και ασφάλεια εκοψε τους ημερισιους θηλασμους . Βγαινει βολτα με τον μπαμπα της και με χαιρετα και μου στελνει φιλια . Αν κανω κατι ακομα θελει να ειναι το επικεντρο αλλα τωρα αν πχ μαγειρευω καθεται διπλα μου και μαγειρευουμε μαζι .

Γνωμη μου να ασχοληθεις οσο μπορεις , και οσο σου επιτρέπει η εγκυμοσύνη σου , τωρα μαζί του μήπως αυτο βοηθήσει και στον ερχομο του μωρου . Γενικα θεωρω αυτη την ηλικια δυσκολη και τα μικρα μας διεκδικουν πολυ την προσοχή και την αγάπη μας οποτε θα δυσκολευτουμε για λιγο καιρο ακομα !

Ξεχασα να πω οτι γενικά στα αλματα αλλα και ειδικα στη προσκολληση τα μωρα "γυρνουν" παντα στη μαμα (ή σε αυτον που ασχολειτε συστηματικά με το μεγαλωμα του μωρου) .

ασχολουμαι ακομα περισσοτερο (αν υπαρχει περισσοτερο!),δλδ τον εχω αγκαλια πιο συχνα παρολο που το βαρος ειναι ζορικο για μενα,παιζω πολυ μαζι του,κανουμε δουλειες μαζι (ειμαστε και στη φαση συμβολικου παιχνιδιου), στις βολτες δεν διαμαρτυρεται,πηγαινει με τον πατερα του χωρις να τον πειραζει που δεν παω,με χαιρεταει.Κυριως το φαγητο κ ο υπνος ειναι το προβλημα. Θα προσπαθησουμε κι αλλο, να το περασει κι αυτο ομαλα.Εχω μια κουραση αυτη τη στιγμη...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...