Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να μοιραστούμε τις εμπειρίες εξωσωματικής και να βοηθήσουμε άλλες κοπέλες να πάρουν θάρρος απο εμάς που τελικά τα καταφέραμε. Ελπίζω αυτό το θέμα να πετύχει να ανταλλάξουμε πληροφορίες ώστε να αποφύγουμε την εμπορευματοποίηση του ονείρου μας να γίνουμε μανούλες.

Εγώ ξεκίνησα τις προσπάθειες μου τον Ιούνιο 2008 λόγω κλειστών σαλπίγγγων. Πήγα σε πολλούς (6) γιατρούς και μερικοί μου έλεγαν ότι έχω υδροσάλπιγγες ενώ οι άλλοι ότι δεν αλλα είναι απλώς βουλωμένες. Τελικά το κοινό πόρισμα 6 γιατρών ήταν ότι θα έπρεπε να κάνω ivf. Μόνο ένας απο τους εξι με προειδοποίησε ότι υπήρχε περίπτωση να αποβάλλω ακόμη και μετά την επιτυχία γιατί οι υδροσάλπιγγες εμποδίζουν την συγκόληση των εμβρύων, όπως και έγινε πήρα μια ωραιότατη χοριακή στα 28 έτη μου και απέβαλα μέσα σε 3 ημέρες. Πήγα λοιπόν σε ειδικό λαπαροσκόπο που πλήρωσα ενώ αρχικά είπε 2.500€ πήγε με την ιδιωτική κλινική 6.000€, ο εν λόγω κύριος είπε θα προσπαθήσω να ανοίξω τις σάλπιγγες μα τελικά τις έκλεισε γιατί ήταν πολύ διογκωμένες και υδροσάλπιγγες. Καταλαβαίνετε την απογοήτευση μου. Όμως όλοι ήταν αισιόδοξοι ότι την επόμενη φορά θα τα καταφέρω. Αφού έχω ξεπαραδιαστεί και ανησυχώ και για την δουλειά με τις τόσες αναρρωτικές που έχω πάρει. Πάω σε δημόσιο να κάνω 2η Ivf και πέφτω σε ένα γιατρό που πήρε 1000€ φακελάκι και ήταν απότομος και μου είπε

Δημοσίευση

Συνεχίζω εδώ ΄(μου είπε λοιπόν ότι δεν έχω ωάρια και πήρε μόνο ένα το οποίο έγινε έμβρυο και φυσικά δεν εμφυτεύτικε. Απελπισμένη γύρισα σε πολλούς και ο θεός με έστειλε στην πόρτα του Κου. Θεοδόση Αρκουλή (κέντρο Μίτωση) ο άνθρωπος γιατί είναι πρώτα απο όλα άνθρωπος με καθυσήχασε και με επιμονή, υπομονή και την βοήθεια του θεού πήρε 5 ωάρια τα οποία έγιναν 4 έμβρυα και βάλαμε 3. κάναμε εξετάσεις θρομβοφιλίας για να εξασφαλίσουμε το ενδεχόμενο θρόμβωσης και ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΩ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Οποια κοπέλα χρειαστεί οποιαδήποτε υποστήριξη μπορεί να μου στείλει π.μ.

Δημοσίευση

Κοριτσακι με το καλο το μωρακι σου!!!!!

Καλη μου εγω πιστευω πως καλος γιατρος ειναι αυτος που μας δινει τη θετικη χοριακη!!!!

Υπαρχουν κοπελες που πετυχαν με την πρωτη σε εναν γιατρο και αλλες με την τριτη η κ την τεταρτη στον ιδιο γιατρο!!!

Οποτε πλεον εχω αρχισει ναπιστευω πως ειναι οταν σε θελει θα ερθει ...οταν θελει ομως αυτο!!!!!

Δημοσίευση

labrinip καταρχήν με το καλό να υποδεχτείς το παιδάκι σου σε 2 μήνες! Τα μωράκια της εξωσωματικής είναι τόσο, μα τόσο πολύτιμα.. Όσον αφορά στο θέμα σου, γνώμη μου είναι ότι οι γιατροί που ασχολούνται με ivf σίγουρα μπορούν να είναι άνθρωποι, επιστήμονες και γνώστες του αντικειμένου, αλλά δε μπορούν να γίνουν ούτε μάγοι ούτε θεοί. Aυτό που θεωρώ πρωτεύον για την επιτυχία είναι το "σωστό" γενετικό υλικό των γονέων, που θα δώσει και υγιή έμβρυα, δυνατά για να αποδώσουν τελειόμηνες κυήσεις. Ο γιατρός είναι ο χειριστής στην όλη διαδικασία, το αποτέλεσμα πιστεύω προκύπτει απ' το "υλικό" που θα έχει στα χέρια του..

Δημοσίευση

Καλησπέρα Κορίτσια,

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας αλλα σχετικά με την περίπτωση μου το υλικό ωάριο - σπερματοζωάριο ήταν το ίδιο άρα σίγουρα χρειάζεται να πέσεις και σε καλά χέρια. Επίσης η ψυχολογία μου στον 2ο γιατρό που πήγα έπεσε πολύ απότομα γιατί δεν θα πιστέψετε τι μου είπε. Τι ήρθες να κάνεις κορίτσι μου εδώ αφου δεν έχεις ωάρια... όπως καταλαβαίνετε δεν μιλάς ποτέ έτσι. Ταλαιπωρήθηκα πολύ ψυχολογικά και έκανα καιρό να συνέλθω μετά απο αυτό. Και αποδείχτηκε ότι εγώ κάνω ωάρια με το μακρύ πρωτόκολο και όχι το γρήγορο. Τι να πω πιστεύω ότι πρώτα απο όλα είναι θέλημα θεού αλλα και προσεκτικών επιλογών. Δεν γίνεται σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να σε αντιμετωπίζουν σαν πελάτη και να χρονομετράνε την επίσκεψη γιατί μου έτυχε και αυτό να με χαιρετάει ο γιατρός και εγώ να μιλάω ακόμα.

Τέλος καλό όλα καλά. Θα πώ ότι ήταν ένα κακό όνειρο αλλα για μένα καλός γιατρός είναι αυτός που θα σε κάνει να πιστέψεις στο θαύμα και φυσικά θα έχει και τα κατάλληλα μηχανήματα και την σχετική εμπειρία.

Αργυρώ & Κατερίνα σας εύχομαι ολόψυχα εάν δεν έχετε ακόμη παιδάκια του χρόνου τέτοια μέρα να κρατάτε στην αγκαλιά σας τα αγγελούδια σας.

Φιλια

Δημοσίευση

Κοριτσι μου εύχομαι να πάνε όλα τέλεια και να αγκαλιάσεισ ένα υγιέστατο μωράκι σε 2 μήνεσ. Έχεισ δικιο για τουσ γιατρούσ.Ο γιατρόσ πρέπει να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και φυσικά να σε κάνει να νιώθεισ ασφάλεια με το να ασχολείται μαζί σου.Αν είναι να μασ ξεπετάνε και να χαλάει η ψυχολογία πως μπορεί να συνεχίσεισ?Ανθρωπποι είμαστε.

Δημοσίευση

Σχετικά με τη βαρύτητα της ικανότητας του γιατρού και του γενετικού υλικού: παίζουν ρόλο και τα δύο εξίσου. ΟΤαν υπάρχουν ζευγάρια που πετυχαίνουν με την 4η, 5η, 6η, εγώ γνωρίζω και 9η φορά (εν τω μεταξύ όσο περνάει ο καιρός η γυναίκα μεγαλώνει) - πιθανότατα πριν πετύχουν να είχαν φοβηθεί ότι δεν έχουν καλό "υλικό" - το ότι πέτυχαν όμως τελικά με το δικό τους υλικό, σημαίνει ότι ο φόβος τους αυτός ήταν αβάσιμος... ΚΑι ότι την διαφορά την έκανε κατά μεγάλο βαθμό ο γιατρός: σκεφτείτε πόσα πράγματα κάνει: επιλέγει τη μέθοδο διέγερσης, την ποσότητα και το είδος των φαρμάκων, αξιολογεί τις τιμε΄ς της οιστραδιόλης, κάνει την λεπτή εργασία της ωοληψίας έχοντας εντοπίσει την κατάλληλη στιγμή γι' αυτό, αξιολογεί τα ωάρια που πήρε, οι συνεργάτες του πάλι επεξεργάζονται το σπέρμα, μετά τα βάζουν μαζί στο εργασ΄τηριο, αποφασίζουν μικρογονιμοποίηση ή όχι, διαλέγουν τα καλύτερα έμβρυα, αποφασίζουν για το στάδιο που θα τα βάλουν και πόσα, μετά ο γιατρός τα τοποθετεί προσέχοντας που θα τα "ακουμπήσει", ενδεχομένως και την απόσταση που πρέπει να έχουν, μετά επιλέγει τα φάρμακα που θα συστήσει, τη δοσολογία και το χρονο λήψης.... Πιο πριν έχει συστήσει τις κατάλληλες εξετάσεις και τις κατάλληλες θεραπείες (πχ τι να την κ΄΄ανεις την εξωσωματική αν δεν έχεις βεβαιωθεί ότι η μήτρα είναι "καθαρή") Είναι άπειρα όλα αυτά που γίνονται -

Γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει κανείς να μην απογοητεύεται και να μην τα ρίχνει στον εαυτό του και να διαλέγει προσεκτικά το γιατρό... Οσο για το ψυχολογικό αυτό είναι τεράστιο κεφάλαιο... Μάλλον παίζει ρόλο - αφού πονάει το στομάχι ή το κεφάλι μας όταν στενοχωριόμαστε, προφανώς μπορεί να επηρεάζονται και πολλά άλλα...

Το πρόβλημα του γενετικού υλικού είναι υπαρκτό, αλλά κρίνοντας από τις περιπτώσεις του περιβάλλοντός μου και του φόρουμ αυτού, οι "ανίατες" περιπτώσεις αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό - οπότε είναι κρίμα να πηγαίνει το μυαλό μας κατευθείαν εκεί και να απογοητευόμαστε από την αρχή, επηρεάζοντας ενδεχομένως έτσι τις πιθανότητές μας

Δημοσίευση

Συμφωνό απόλυτα.¨οσο για το άγχοσ εδώ μπορεί να δημιουργήσει ενα σωρό οργανικά προβλήματα,παροδικά αλλά και μόνιμα,στομάχι, καρδια κ πολλά πολλά άλλα ,άρα λογικά μπορεί κατι να επηρρεάσει και στη γονιμοποίηση.Αν σκεφτούμε ότι με το άγχοσ εκκρίνονται κάποιεσ ορμόνεσ πάνω από τα φυσιολογικά όρια λογικό είναι οτι μπορεί να επηρεάζει.

Δημοσίευση

ΛΙΖΑ καλημέρα κορίτσι! Σχετικά με όσα είπες παραπάνω, εννοείται πως πρέπει να θεωρούμε προαπαιτούμενο ότι ο γιατρός που επιλέξαμε είναι έμπειρος και εξειδικευμενος και ότι όλα αυτά που σε εμάς μοιάζουν..βουνό, γι'αυτόν είναι απλώς η δουλειά του. Από κει και πέρα να είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να εξατομικεύει κάθε περίπτωση και να είναι υποστηρικτικός στην ψυχολογία μας αποτελούν επιπλέον θετικά. Εφόσον λοιπόν ισχύουν αυτές οι προυποθέσεις από πλευράς γιατρού, είναι θέμα χρόνου να έρθει το θετικό όταν και τα έμβρυά μας είναι υγιή..Νομίζω ότι συμφωνούμε! :)

Δημοσίευση

καλημέρα, ναι συμφωνούμε! εγώ είμαι τώρα έγκυος στον 6ο με εξωσωματική - είναι πρόσφατη η εμπειρία μου (ευτυχώς μόνο μία) και επειδη συνειδητοποίησα πόσο "λεπτή" και πολύπλευρη διαδικασία είναι, ήθελα μόνον να ενθαρρύνω όσους έχουν αποτυχίες, καθώς αυτές μπορεί να οφείλονται και σε παράγοντες που μπορούν να ελεγχθούν, ώστε να μην απογοητεύονται όσοι δεν πετυχαίνουν με την πρώτη!

argyro73 έγραψε:

ΛΙΖΑ καλημέρα κορίτσι! Σχετικά με όσα είπες παραπάνω, εννοείται πως πρέπει να θεωρούμε προαπαιτούμενο ότι ο γιατρός που επιλέξαμε είναι έμπειρος και εξειδικευμενος και ότι όλα αυτά που σε εμάς μοιάζουν..βουνό, γι'αυτόν είναι απλώς η δουλειά του. Από κει και πέρα να είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να εξατομικεύει κάθε περίπτωση και να είναι υποστηρικτικός στην ψυχολογία μας αποτελούν επιπλέον θετικά. Εφόσον λοιπόν ισχύουν αυτές οι προυποθέσεις από πλευράς γιατρού, είναι θέμα χρόνου να έρθει το θετικό όταν και τα έμβρυά μας είναι υγιή..Νομίζω ότι συμφωνούμε! :)
:)
Δημοσίευση

dev062pr___.png

Καλημέρα,

Λίζα θα συμφωνήσω μαζί σου βλέπω ότι το έχεις ψάξει το θέμα και ευτυχώς με την βοήθεια του θεού πέτυχες με την πρώτη προσπάθεια. Σκοπός μου ανοίγοντας αυτό το θέμα ήταν να ενθαρρύνω τα κορίτσια που προσπαθούν και ρίχνουν το φταίξιμο της αποτυχίας μόνο στο γενετικό υλικο. Εγώ αυτή την φορά που κατάφερα να μείνω έγκυος και σηκώθηκα την 5η μέρα με προσοχή αλλα και ένιωσα για 1η φορά ότι ήμουν σε καλά χέρια. Επίσης δεν πήρα κορτιζόνη την οποία πολλοι γιατροί χρησιμοποιούν. Όμως δεν θα επιτρέψω ποια και θα παλέψω με όποιο μέσω μπορώ εναντίον σε άυτούς τους γιατρούς που κάνουν εξωσωματική fast food χωρίς να υπολογίζουν ότι κάθε γυναίκα είναι μοναδικός οργανισμός και χρειάζεται εξατομικευμένη αγωγή.

Λίζα σε ποιο γιατρό τα κατάφερες;

Ηristin & Katerina σας εύχομαι να κρατήσετε σύντομα στην αγκαλίτσα σας το μωράκι που επιθυμείς και να μην αγχώνεσαι απλώς να πιστέψεις ότι υπάρχουν τα μέσα, οι γιατροί και ο θεός που μας ακούει και θα πραγματοποιήσει το όνειρο μας.

Καλή επιτυχία με χαμόγελο!

Δημοσίευση

Λαμπρινή πολύ συγκινητική η ιστορία σου, συγχαρητήρια και με το καλό. Μου έδωσες πολύ κουράγιο που ανέφερες ότι απέδωσες καλύτερα με το μακρύ πρωτόκολο γιατί εγώ έχω δοκιμάσει 3 φορές βραχύ πρωτόκολο που από όσο διαβάζω είναι πιο αποτελεσματικό σε περιπτώσεις με φτωχή ανταπόκριση αλλά είχα μόλις 2 ωάρια κάθε φορά. Μου αύξησες τις ελπίδες καθώς τώρα σε άλλο πλέον γιατρό θα δοκιμάσω για πρώτη φορά το μακρύ πρωτόκολο. Ελπίζω και εγώ να βρώ αυτό που θα αυξήσει την ανταπόκριση του οργανισμού μου όπως το βρήκες και εσύ και τα κατάφερες!

Δημοσίευση

Fotini χαίρομαι που σου έδωσα κουράγιο, μιλούσα πριν με μια κοπέλα που είναι 40 ετών κι εκείνη είχε πρόβλημα με ωάρια τελικά όμως ο γιατρός μου επέμενε με το μακρύ πρωτόκολλο βέβαια πήρε περισσότερες ενέσεις αλλά σήμερα έκανε εμβρυομεταφορά σε 3 εμβρυάκια. Ολα καλα θα πάνε θα δείς. Το 2010 θα είναι η χρονιά σου.

Πότε ξεκινάς; να μας ενημερώνεις;

Δημοσίευση

Θα ξεκινήσω τις πρώτες ενέσεις τη δεύτερη μέρα του χρόνου! Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, η περίοδος έρχεται κανονικά μετά τις πρώτες ενέσεις? Επηρεάζεται καθόλου η ημερομηνία από τα φάρμακα (πιο αργά/πιο νωρίς). Μακάρι πάντως όντως να είναι έτσι γιατί έχω λίγο απελπιστεί. Διάβαζα ότι για τις περιπτώσεις σαν τη δική μου το βραχύ είναι πιο αποτελεσματικό και θα ξεκινούσα με βαριά καρδιά προετοιμασμένη ακόμα και για χειρότερο αποτέλεσμα. Είναι απελπισία να παίρνεις όλα αυτά τα φάρμακα (τη μέγιστη δόση κάθε μέρα) για ένα παραπάνω ωάριο από ότι θα έκανα και κάτω απο φυσιολογικές συνθήκες. Επίσης δεν ξέρω πως έχει τύχει μέχρι τώρα κάθε μου προσπάθεια είναι και χειρότερη από την προηγούμενη οπότε σκεφτόμουν μήπως συνηθίζει και ο οργανισμός τα φάρμακα και αποδίδει ακόμα χειρότερα. Ο φυσικός κύκλος από την άλλη είναι εξίσου εξαντλητικός συναισθηματικά καθώς έχεις όλες τις επισκέψεις στο γιατρό την αγωνία του υπέρηχου, την ωοληψία, τη γονιμοποίηση κλπ με πολύ λιγότερες πιθανότητες... Το να το περνάω κάθε μήνα αυτό δεν είναι και ότι πιο εύκολο σαν ιδέα...

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια,

είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ. Σαν επισκέπτης έχω μπεί πολλές φορές. Έγω αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Έχω κάνει 5 εξωσωματικές, μετά τη 2η με δυο γονιμοποιημένα ωάρια έμεινα έγκυος και απέκτησα ένα κοριτσάκι. Φέτος έκανα τρεις προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνω πολλά ωάρια. Μόνο 1-2 το πολύ. Δεν ξέρω πια τι να κάνω. Είμαι 38 χρονών...να μην ξαναπροσπαθήσω! Μήπως να έκανα το βραχύ προτόκολλο;

Δημοσίευση

labrinip μου μπραβο σου που ανοιξες αυτο το θεμα, και οπως λες και συ με ολα αυτα που περασες να βοηθησεις αλλες κοπελες!!! με υπομονη και επιμονη λοιπον...

συγχαρητηρια για τον χαρακτηρα σου και για αυτην την πραξη που κανεις μεσω αυτου του θεματος που ανοιξες!

αντε και καλο υπολοιπο της εγκυμοσυνης μας!!!

φιλακια

Δημοσίευση

Κοριτσια μου καλησπερα σας,

εχω κι εγω παρομοιες εμπειριες με εσας, εχω ξεκινησει αρχικα με τρεις σπερματεγχυσεις, οπου με υπια διεγερση εβγαζα γυρω στα πεντε ωαρια. Μετα οταν εκανα κανονικη διεγερση για εξωσωματικη με το βραχυ πρωτοκολο εβγαλα μονο τρια ωαρια ,οπου προχωρισαν τα δυο και γιναν εμβρυα αριστης ποιοτητας αλλα δυστυχως δεν εμεινα εγκυος και γενικος ολα πηγεναν απο το κακο στο χειροτερο, το ενδομητριο ηταν πολυ χαμηλο σε αυτη τη φαση γυρω στο 6,5 χιλ. στη συνεχεια εκανα και μια εξωσωματικη σε φυσικο κυκλο που πλεον το ενδομητριο ηταν μονο 4 χιλ και παρολα αυτα ο τοτε γιατρος μου ειπε να γινει η εμβρυομεταφορα και φυσικα απετυχε και αυτη.

Τωρα εχω αλλαξει γιατρο, αυτος μου ειπε οτι οτι εκανα με τον προιγουμενο ηταν λαθος και οτι τωρα θα πρεπει να ακολουθησω το μακρυ πρωτοκολο. Μου ειπε οτι το βραχυ ειναι το πρωτο πρωτοκολο που ακολουθηθηκε πριν απο τριαντα χρονια, οτι ειναι ξεπερασμενο και κανονικα πρεπει να γινεται σε λιγες περιπτωσεις μονο σε γυναικες πολυ μεγαλης ηλικιας.

Εγω δεν εχω κλεισει ακομη τα τριαντατρια και με θεωρει πολυ νεα. Καναμε και μια υστεροσκοπηση και τον επομενο μηνα θα ξεκινησω τις ενεσεις την 21η μερα του κυκλου. Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι, οτι τρεμω την αποτυχια. Ευχομαι σε ολες τις κοπελες που προσπαθουνε, να ρθει συντομα η σειρα τους, να ακουσουνε ολες την ευχαριστη ειδηση της εγκυμοσυνης τους...

Δημοσίευση

Φωτεινή Καλησπέρα,

Η περίοδος δεν έρχεται εάν κάνεις ενέσεις τύπου daronda και αυτό για να παχύνει το ενδομητριο και να μην πέσει έτι κατάλαβα. Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική αλλα σίγουρα εσύ ξέρεις κι ο γιατρός σε ποιο πρωτόκολλο ανταποκρίνεσαι καλήτερα εγώ είμαι υπέρ του μεγάλου γιατί απο ότι έχω καταλάβει εάν επιμείνεις κάνεις περισσότερα ωάρια. Σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία η οποία και καθορίζει την ποιότητα. Κι εμένα ο προηγούμενος γιατρός με πήγε για φυσικό κύκλο για αυτό και έφυγα. Αλλα ο νέος μου γιατρός επέμενε πολύ αύξησε τις δόσεις και μετά απο 4 κουτιά puregon 900 & 1 pyregon 600 τα καταφέραμε. Σκέψου θετικά και πίστεψε ότι το θαύμα θα συμβεί και αυτή η προσπάθεια θα είναι η καλήτερη απο όλες!!! Καλή επιτυχία.

Nefmar να χαίρεσαι την κορούλα σου, μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις εάν αξίζει να επιμένεις τόσο ενώ ήδη έχεις το παιδάκι σου. Εάν ήμουν στη θέση σου θα σταματούσα γιατί ανησυχώ και για τις επιδράσεις των ορμονών στην υγεία μας. Πάντως η απόφαση είναι δική σου. Φιλιά

Ava μου καλή επιτυχία νομίζω ότι αυτή τη φορά είσαι σε πολύ καλά χέρια με το καλό να έχεις μια μεγάαααλη χοριακή! Σε παρακαλώ να είσαι ήρεμη και να σκέφτεσαι ΘΕΤΙΚΑΑΑΑ!!!

Δημοσίευση

Καλησπέρα & Πάλι,

Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μιλούσα με μια φίλη την οποία γνώρισα σε προσπάθεια ivf στο Έλενα η κοπέλα έχει ένα αγοράκι μετά απο ivf και προσπαθούσε για το 2ο παιδάκι δέν έμεινε στην προσπάθεια. Πρόκειται όμως για έναν εξαιρετικό άνθρωπο που μοιράζεται την ζωή της μέ έναν εξίσου καταπληκτικό σύζηγο μιλάω για παιδιά που έχουν περίσση αγάπη στην καρδιά και ανιδιοτέλεια. Ο καλός θεούλης λοιπόν τους ευλόγησε και τους αντάμειψε για αυτή την καλοσύνη της ψυχής τους και τους έστειλε χωρίς προσπάθεια ivf το 2ο παιδάκι τους. Η Όλγα γεννάει στις αρχές Ιανουαρίου και είχε πάρει τα φάρμακα της εξωσωματικής τα οποία και δεν χρησιμοποίησε εάν λοιπόν έχετε πραγματική ανάγκη απο Gonal η 1 Puregon στείλτε email στο masl95@otenet.gr τα φάρμακα θα δοθούν με πολύ αγάπη & είμαι σίγουρη οτι θα είναι τυχερά. Τα Παιδιά μένουν στην Χαλκίδα.

Ας προσφέρουμε ότι μπορούμε και ο θεός θα μας βοηθήσει.

dev062pr___.png

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Πολύ ωραία τα νέα σου labrinip. Γίνονται και θαύματα λοιπόν αρκεί να πιστεύουμε σε αυτά. Σχετικά με την ημερομηνία της περιόδου που σε ρώτησα, με ενέσεις τύπου daronda στο μακρύ πρωτόκολο που ξεκινάει την 21 μέρα, η περίοδος έρχεται κανονικά την 28 ή αργότερα?

Αβα και εγώ έκανα 3 φορές το βραχύ πρωτόκολλο και είχα 2-3 ωάρια. Τώρα σε άλλο γιατρό θα κάνω το μακρύ πρωτόκολλο. Μακάρι να είναι όντως έτσι όπως τα λέει ο γιατρός σου. Σχετικά με τις παρενέργειες των φαρμάκων, οι γιατροί λένε ότι ειδικά στις γυναίκες που κανουν λίγα ωάρια δεν έχει καμία επίπτωση καθώς και οι ωοθήκες δεν ταλαιπωρουνται.

labrinip μακάρι να χρειαζόμουνα τα gonal αυτή τη φορά μου έχουν γράψει altermon συνολικά 5.400 μονάδες και δυστυχώς από αυτά μόνο τις 3.000 τις καλύπτει το ΙΚΑ. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα αγοράσω... Πάρα πολλά χρήματα, ελπίζω να μην είναι ασκοπα όλα αυτά...

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα!

Πολλές με γνωρίζετε ήδη, θα κάνω την 2η μου προσπάθεια εξωσωματικής περίπου το Πάσχα...μετά από περιπέτειες μεγάλες...και έχω 6 εμβρυάκια στην κατάψυξη, τι σας έχουν πει οι γιατροί σας, μειώνονται οι πιθανότητες με τα κατεψυγμένα;

Δημοσίευση

Σ' ευχαριστώ Φωτεινή μου και σε σένα εύχομαι ό,τι επιθυμείς να το αποκτήσεις το 2010!!!!

Κι εγώ έτσι σκεφτόμουνα, ότι έχεις απώλειες στην απόψυξη, ο.κ. λογικό, και ότι αν αποψυχθούν και ζήσουν τότε έχεις ίδιες όπως και όταν είναι φρέσκα...ο γιατρός μου όμως μου είπε ότι οι πιθανότητες πέφτουν από 35% στα 20%, εννοούσε αυτό ή ότι γενικά είναι πιο χάλια η κατάσταση;;;;

Δημοσίευση

Φαντάζομαι αυτό εννοούσε. Εγώ έχω γνωστή μου που κατάφερε να μείνει με κατεψυγμένα όταν δεν είχε μείνει με τα "φρέσκα". Από ότι διάβασα το 70% περίπου των εμβρύων διατηρούνται μετά την απόψυξη. Αλλά εσύ 3-4 θέλεις έτσι κι αλλιώς...

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια,

Fotini απο ότι θυμάμαι μετά την daronda δεν αδιαθέτησα, Επίσης έδωσα πρίν 1 μήνα 2 Gonal που είχα σε μια κυρία η οποία έπερνε altermon και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα της εμβρυομεταφοράς. Ο γιατρός μου είπε ότι τα φάρμακα είναι σχεδόν τα ίδια ρωτησε και τον δικό σου μήπως γλιτώσεις τα χρήματα.

Irini εγώ έχω 2 εμβρυάκια στην κατάψυξη και στα προηγούμενα 2 που είχα βάλει απο αυτή την προσπάθεια είχα μείνει αλλα δεν προχώρησα λόγω υδροσαλπίγγων. Τώρα το θέμα αποκαταστάθηκε έχω ρωτήσει 5 γιατρούς για τα καταψυγμένα λοιπόν οι 3 μου έχουν πεί ότι εάν οι συνθήκες απόψυξης είναι αυτές που πρέπει και τα έμβρυα επιβιώσουν έχουν αρκετές πιθανότητες σχεδόν ίδιες με τα φρέσκα. Αρα όλα καλά.

Καλό βράδυ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...