Μετάβαση σε περιεχόμενο

ακαταλληλη μανα??? ποια ειναι η θεση μου??

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ

Recommended Posts

κοριτσια καλημερα...ανοιγω ενα πολυ δυσκολο θεμα που πραγματικα με προβληματιζει παρα πολυ καιρο και πλεον δεν ξερω τι να κανω και πως να φερθω.

η κουνιαδα μου ειναι χωρισμενη εδω και ενα χρονο.

εχει 2 κοριτσια.ενα 18 χρονων που μενει με τον μπαμπα της και ενα 7 χρονων που μενει με εκεινην.

εδω και παρα πολυ καιρο παρατηρω πολλα πραγματα που κανει ανευθυνα τελειως!!! θετει ως πρωτη της προταιρεοτητα τον χωρισμο,τα λεφτα και ολα τα αλλα και μετα την μικρη.Την εχει παρατησει πολλες φορες για να βγει βολτα(δεν λεω νεα ειναι εχει αναγκη)αλλα οχι και ετσι οχι σε τετοιο βαθμο!!!

τις προαλες μου την εστειλε για να μεινει μονη με τον συντροφο της(συζουν).η μικρη δεν ηθελε να κατσει ηθελε την μαμα της και οταν την πηγα στο σπιτι ηταν κλειδωμενα με αποτελεσμα το κοριτσακι να βαλαντωσει στο κλαμα.

για να μην σας τα πολυλογω τετοια περιστατικα εχουν γινει ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!

και αν αναρωτιεστε που ειναι ο πατερας....αφαντος και αδιαφορος!!!!!!!!!!!!!!

το κοριτσακι αυτο που λετε εχει αλλαξει 2 φορες σχολειο γιατι το ειχαν κανει μπαλακι,εχει αρχισει και εχει ασχημη συμπεριφορα(αντιδρα)και διεκδικει το αυτονοητο την ΜΑΝΑ του αλλα....

το τελευταιο περιστατικο εγινε χθες το βραδυ...οταν αφησε τα παιδια της και εξαφανιστικε!!!!!!!! τρεχαμε πανικοβλιτοι ολοι μας.ο αντρας μου με την μεγαλη και τον συντροφο της πηγαν στην αστυνομια,εγω πηγα τον σπυρο στην μανα μου και κρατησα την μικρη η οποια κοριτσια ηταν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ!!!!

Μετα απο ωρες και ψαξιμο την βρηκαμε στο κινητο(που τοσες ωρες ηταν κλειστο)και μας ειπε οτι ειχε παει βολτα!!!!!!ετσι απλα χωρις να πει κατι,χωρις να σκευτει οτι τα παιδια της θα ανυσηχουν και θα φοβηθουν.

και εκτος αυτου μας την ειπε κιολας οταν της φωναξαμε...

το συμπερασμα μου οτι ειναι ακαταλληλη μανα εχει πια επιβεβαιωθει και εδω ειναι το διλυμα μου.

φοβαμαι γιαυτο το κοριτσακι,φοβαμαι για την ανατροφη του,φοβαμαι ακομη και για την σωματικη του ακεραιοτητα(μιας και η μανα κοιμαται και εκεινο τρυγιρναει στους δρομους)

σκευτικα πολλες φορες να καλεσω κοινωνικη λειτουργο!!!!!

απο την μια λεω δεν ειναι λυση ενα ιδρυμα,η να χωριστει απο την μανα του που τοσο αγαπαει.απο την αλλη ομως???? πως θα μεγαλωσει αυτο το παιδι??????

αχ τι να κανω δεν ξερω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mπεμπούλης καλημέρα..Ένα πολύ προσφιλές σε μένα πρόσωπο κάνει το ίδιο πράγμα..έχει παρατήσει τα παιδιά της που είναι και πολύ μικρά..Θα σου συνιστούσα να μην ανακατευτείς...η κοινωνική λειτουργός είναι κάτι πολύ σκληρό..το κοριτσάκι όσο ακατάλληλη και να είναι η μητέρα προτιμάει να είναι μαζί της..ειναι σε ηλικία που είναι αγριο να την αποχωριστεί...μπορεί να είναι και φάση της μητέρας και να συνέλθει...καλύτερα με ταρακουνήμτα να την συνεφέρετε παρα να προβείς σε κάτι τετοιο...καλύτερα ακατάλληλη μητέρα παρα ίδρυμα...ακατάλληλη με τετοιου είδους συμπεριφορά πάντως..οχι αν το κακοποιούσε..καλύτερα να συμβουλευτεις και έναν ειδικό

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ..ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ Κ ΕΓΩ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κ ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕΤΕ..ΙΣΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ...

ελευθερια μου δεν θεωρω μονο την κακοποιηση ως δειγμα ακαταλληλης μητερας.

την εχουμε ταρακουνησει πολλες φορες,της εχουμε μιλησει και μετα ξανα τα ιδια.

οταν ομως το παραμελλει??? οταν το εχει μπαλακι απο εδω και απο εκει για να κανει την ζωη της?? ειναι ζωη αυτη για ενα παιδι???

με ποιον τροπο μπορω να την θορυβισω πιο εντονα ετσι ωστε να προσεξει επιτελους αυτο το κοριτσακι? μια αλλη φορα εφυγε η μικρη και την ψαχναμε και αυτο γιατι το εδιωξε ο πατερα της

Να της μιλήσετε, Αναστασία μου, εσύ, ο άντρας σου, τυχόν άλλοι φίλοι ή συγγενείς, αλλά ως εκεί!!!!!! Σίγουρα..... δεν είναι καλά τα πράγματα, όπως μας τα περιγράφεις, αλλά..... και το να κάνεις κάποια παραπάνω κίνηση.....

Καταλαβαίνεις θαρρώ..... "μπορεί να πας για μαλλί και να βγεις..... κουρεμένη"!!!!!!

Ο Θεός να τους φωτίσει.....

Και πιο πολύ...... αυτή τη μάνα...... που φέρεται έτσι στα παιδιά της!!!!!

Υ.Σ.: Αναστασία μου...... να χαίρεσαι τον κούκλαρό σου, τον Σπυρέτο σου!!!!!!!! Πολύχρονος κι ευτυχισμένος!!!!!! Και του χρόνου!!!!!! (Άσχετο!!!!!!!!!)

και ξερετε και κατι αλλο βρε κοριτσια??? βλεπουμε τοσα που γινονται στις ειδησεις και λενε οτι γνωριζαν αλλα δεν μιλαγαν...

και λεω να μην μιλησω και να το αφησω και αν κατι γινει σαυτο το κοριτσακι δεν θα εχω τυψεις γιατι γνωριζα και δεν μιλησα???

Καλημερα, ρε γμτ ποσο στεναχωριεμαι οταν βλεπω τετοια....

Τι να σου πω, η θεση σου ειναι δυσκολη, δε μου λες γιαγια υπαρχει να προσεχει τη μικρη?

Παντως οσο και να τις μιλησετε δε προκειται να αλλαξει κατι,αντε για κανα μηνα, μετα θ αρχισει τα ιδια.Ειναι στον χαρακτηρα της, και μπορω να σου πω οτι αν πεσετε ολοι επανω της θα στραβωσει και θα τα κανει κρυφα και χειροτερα.

Τουλαχιστον εσυ οσο μπορεις να τη φροντιζεις την μικρη μην παθει κατι..

Εχεις σκεφτει να μιλησεις με το χαμογελο του παιδιου?Οχι για να την παρουν αλλα να σας πουν τι γιενται σε αυτες τις περιπτωσεις.

Aναστασία μου καλύτερα να συζητήσεις με ένα παιδοψυχολόγο..είναι πολύ δύσκολο να φύγει απο τη μητέρα της τώρα..θα έχει πιστεύω χειρότερες επιπτώσεις...θα σου στείλω και προσωπικό μήνυμα γιατί το περνάω και εγώ τώρα αυτό...παρεπιπτόντως,να χαίρεσαι το γιο σου και απο μένα...να τον δεις όπως επιθυμείς

ξερετε που κολλαω???? οχι στην κουνιαδα μου γιατι μου ειναι πλεον παγερα αδιαφορη!!!!!

αλλα στο οτι η μικρη ειναι κολλημενη μαζι της και δεν θελω με τιποτα αυτο το κοριτσι που το αγαπαω τοσο να καταληξει σε ιδρυμα.

ομως....η γιαγια δεν μπορει να την φροντισει γιατι ειναι αναπηρη και σε εμενα δεν καθεται πολυ.προσπαθω να το εχω απο κοντα να την διαβαζω,να παιζουμε αλλα ολα αυτα ειναι προσωρινα.

αν επαιρνα κοινωνικη λειτουργο δεν θα της εκαναν συσταση?? δεν θα φοβοταν λιγο??

αααα και κατι αλλο το καλοκαιρι η ιδια ηθελε να την βαλει σε ενα 'σχολειο' οπου θα ηταν μονιμα εκει και θα πηγαινε λεει να την βλεπει τα σαββατοκυριακα

κ εγώ συμφωνώ με τα κορίτσια, καλύτερα μη προχωρήσεις σε κοινωνική λειτουργό τουλάχιστόν όχι προν μιλήσεις με κάποιον παιδοψυχολόγο.

Καλύτερα συζήτησε το κ με το σύζυγό σου να δεις τι προτείνει μιας κ είναι αδερφή του (έτσι δεν είναι η κουνιάδα?).Επίσης ας το συζητήσει κ ο σύζυγός σου με τους γονείς του μιας κ είναι κόρη τους.Το λέω διότι αν "ανακατευτείς" μόνη σου κινδυνεύεις να βρεις κ το μπελά σου από τους υπόλοιπους.. καλύτερα να είστε όλοι μαζί σε ότι κάνετε....

Δυστυχως θεωρει οτι το να φτιαξει τη ζωη της μετα απο εναν αποτυχημενο γαμο ειναι προτεραιοτητα της...Λυπαμαι που θα το πω μονο αν ταρακουνηθει θα καταλαβει οτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ..

Η θεση σου ειναι πολυ δυσκολη το καταλαβαινω αλλα νομιζω οτι η ελλειψη η υποστηριξης και ο ψυχολογικος πολεμος που θα βρει απο τα παιδια της καποια στιγμη ειναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ!

Φοβερο.

Η αλλη κοπελα που ειναι με τον μπαμπα?Σε τι κατασταση βρισκεται??

Σου βρηκα αυτο, αχρειαστο να ειναι βεβαια

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=15&la=1

Kουνιαδα=αδελφη του αντρα σου?Τα μπερδευω αυτα τα συγγενικα!

Τι λεει εκεινος κ τα πεθερικα σου?Νομιζω πως εκεινοι ειναι που πρεπει να της μιλησουν κ να την ταρακουνησουν!Ειναι δυσκολη η θεση σου!

Συμφωνω οτι ειναι καλο να απευθυνθειτε σε καποιον παιδοψυχολογο ή καπιον ειδικο για να σας καθοδηγησει!Δε πρεπει να το αφησετε ετσι το θεμα,ειναι αμαρτια για το πλασματακι!Σε λιγο θα ερθει και η εφηβεια κ θα ειναι ακομα πιο δυσκολα!

Τον κοινωνικο λειτουργο ομως τον θεωρω ρισκο...μη γυρισει μπουμερανγκ..!

Σίγουρα είναι μία πολύ άσχημη κατάσταση.

Πιστευω οτι είναι η αντίδρασή της , μετά τις καταστάσεις που έζησε.

Βέβαια,είναι φανερό οτι το θέμα έχει ξεφύγει και πιστευω οτι πρέπει να την ταρακουνήσει κάποιος τον οποίο η ίδια σέβεται και εκτιμα...

Εχω να κάνω και την ακολουθη ερώτηση, ο πρώην σύζυγός της συνέχισε τη

ζωή του ?Και εννοω εαν εχει δεσμευτεί ξανά,να είναι καλύτερα κτλ...Μήπως είναι η αντίδρασή της σε υποτιθέμενη δική του ΄΄ ευτυχία ΄΄ και ΄΄ελευθερία΄΄.Λανθασμένη μεν ,αντίδραση δε....

Κάθε πράξη έχει και τις συνέπειες της.

Είσαι έτοιμη να τα ζυγίσεις και να δεις ποιά είναι τα κέρδη και ποιές οι απώλειες από μια δραστική επέμβαση;

Υπάρχουν διάφορες γραμμές επικοινωνίας που τηλεφωνείς και σε στηρίζουν συμβουλευτικά.

Ψάξε, ρώτα, ενημερώσου και όχι για σένα, για το παιδάκι.

Εγώ προσωπικά δε θα σκεφτόμουν αν θα μου ξαναμίλαγε ένας τέτοιος άνθρωπος. Ούτε που θα με ένοιαζε. Και αν ήμουν σίγουρη για την επιλογή μου θα την υπερασπιζόμουν και στους υπόλοιπους.

Αυτή η γυναίκα κανει κακό στο παιδί της και στην κοινωνία ευρυτερα.

Και μη μου πεις για καταπίεση, απωθημένα ή οτι δεν ήταν επιλογή της να κάνει παιδια. Ο υπεύθυνος άνρθωπος αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεων του.

Τέλος, ναι και εμένα με ενοχλεί πολυ αυτό το "ήξεραν και δεν έλεγαν"

Έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρη) οτι αν δεν κάνεις καταγγελία η κοινωνική λειτουργός δε μπορεί να παρέμβει, άλλως παρα να ενεργήσει συμβουλευτικά.

Μακαρι να βρείτε τη δύναμη να κάνετε κάτι δραστικό...

Πολύ στεναχωριέμαι για το παιδάκι... Άραγε τί βιώματα θα έχει και πως θα φερθεί και αυτό στα δικά του τα παιδάκια αυριο μεθαύριο...

Καλημέρα!

Κατ' αρχήν οφείλω να σου πω ότι η αφαίρεση επιμέλειας από γονέα κατά τα άρθρα 1510, 1533 του Αστικού Κώδικα γίνεται σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, στις οποίες δεν θεωρώ ότι εμπίπτει η περίπτωση που περιγράφεις. Και τούτο διότι παρά την ανεύθυνη συμπεριφορά της η μητέρα δεν είναι ούτε δικαιοπρακτικά ανίκανη (πάσχουσα από ψυχική νόσο ή πνευματική αναπηρία), ούτε υπάρχει συμπεριφορά του τέκνου που να δηλώνει κακοποίηση. Εξάλλου, για να έχουμε έκπτωση γονέα από την επιμέλεια κατά τον Αστικό Κώδικα (άρθρο 1537) θα πρέπει ο γονέας είτε να έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός μηνός τουλάχιστον για αδίκημα που διέπραξε με δόλο και στρέφεται κατά της ζωής, των ηθών και της υγείας του τέκνου και πάντα ύστερα από αίτηση του άλλου γονεά ή του εισαγγελέα. Όπως λες κι εσύ η μικρούλα αγαπάει πολύ τη μαμά της δε δείχνει ότι τη φοβάται ή δεν τη θέλει (και να ξέρεις πάντα ερωτάται το παιδάκι σε αυτές τις περιπτώσεις), συνεπώς θεωρώ ότι δεν θα γίνει έκπτωση της επιμελείας από τη μητέρα με τις συνθήκες που περιγράφεις.

Ούτως ή άλλως, εφόσον υπάρχει και άλλος γονέας που μάλιστα έχει την επιμέλεια του άλλου παιδιού, οποιαδήποτε απόφαση κατ' αρχήν, περνάει μέσα από αυτόν και όχι τους απώτερους συγγενείς (αδέλφια, παππούδες) αν και γνωρίζοντας όλοι μας τις συνθήκες που επικρατούν στα ιδρύματα της χώρας μας, καλό θα είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν αναφερθούμε σε μια τέτοια λύση.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι συζήτηση με τον πατέρα του παιδιού (και καλύτερα να την κάνει ο αδελφός και οι γονείς της μητέρας), ούτως ώστε να ζητηθεί από τη μητέρα να συμμορφωθεί, άλλως ο πατέρας θα ζητήσει την επιμέλεια και του δεύτερου τέκνου. Σίγουρα θα υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό ή δικαστική απόφαση που να ορίζουν τα της επιμέλειας και εκεί θα στηριχθεί ή όποια συζήτηση.

Αν η μητέρα δε συμμορφωθεί, ο πατέρας μπορεί:

1. Να κάνει σύσταση μέσω της Αστυνομίας στη μητέρα (απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα υπηρεσίας). Είναι η πλέον ανώδυνη λύση και η μητέρα σίγουρα θα "ταρακουνηθεί", όπως λες.

2.Ο πατέρας μπορεί δικαστικά να αιτηθεί την επιμέλεια και του δεύτερου τέκνου και για έκτακτες περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης επίλυσης να ζητησει εισαγγελική παρέμβαση.

3.Για να γίνει αφαίρεση της επιμέλειας και από τους δύο γονείς και ν' ανατεθεί σε ειδικό επίτροπο θα πρέπει το δικαστήρο να πειστεί ότι κάθε άλλο μέτρο έχει αποβεί μη πρόσφορο και μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της κοινωνικής υπηρεσίας. Έχοντας διαβάσει άπειρα τέτοια πορίσματα λόγω της δουλειάς μου, θεωρώ ότι με τα στοιχεία που παραθέτεις, μάλλον δεν θα έχουμε έκπτωση και των δύο γονέων από την επιμέλεια.

Σε κάθε περίπτωση και πριν από την οποιαδήποτε παρέμβαση της Πολιτείας, θα σου συνιστούσα να γίνει αυτή η συζήτηση άμεσα με τον πατέρα του παιδιού και καλό θα είναι να έχει προηγηθεί συμβουλευτική επικοινωνία με ειδικό, ούτως ώστε η μητέρα να καταλάβει ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε και να μη θωρακιστεί αμυντικά πιστεύοντας ότι δέχεται επίθεση, γιατί έτσι θα καταλήξετε στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία!

vivianka σοβαρα?ρωτάτε ένα ανήλικο παιδί για το τί θέλει?δεν το ήξερα αυτό..αντε ρε..νομιζα οτι σε περιπτωσεις ανήλικου έπαιρναν οι κοντινοι συγγενεις αποφασεις γονεις κλπ

liberty81 έγραψε:

vivianka σοβαρα?ρωτάτε ένα ανήλικο παιδί για το τί θέλει?δεν το ήξερα αυτό..αντε ρε..νομιζα οτι σε περιπτωσεις ανήλικου έπαιρναν οι κοντινοι συγγενεις αποφασεις γονεις κλπ

Αγαπητή liberty, η επικοινωνία του κοινωνικού λειτουργού, του ψυχολόγου και του δικαστή με το ανήλικο παιδάκι είναι πολύ πιο διαφωτιστική απ' όσο μπορούμε να υποθέσουμε. Ειδικά σε περιπτώσεις κακοποίησεων τα παιδάκια είναι βιβλίο ανοιχτό για το τί συμβαίνει πίσω από κλειστές θύρες. Ειδικοί ψυχολόγοι μπόρεσαν να καταλάβουν από τα σκίτσα του παιδιού ή κάποια λογάκια ότι υπάρχει περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όταν κανείς από το στενό περιβάλλον δεν υποψιαζόταν καν.

Φυσικά όλα τα στοιχεία συνεκτιμώνται, δεν καλείται το παιδί να πάρει την απόφαση! Εάν είχες όμως κι εσύ μπει στη βάσανο μια τέτοιας διαδικασίας, θα έβλεπες πως τα μικρά μας κολλάνε πολλές φορές εμάς τους "μεγάλους" στον τοίχο και κυριολεκτώ- μου συνέβη κι εμένα άλλωστε, μόνο που δεν είναι επί του παρόντος να αναφέρω εδώ συγκεκριμένα περιστατικά. Τα παιδάκια καταλαβαίνουν πολύ περισσότερο απ' όσο εμείς οι μεγάλοι νομίζουμε (ιδίως όσοι δεν έχουμε παιδιά)...

Επιπλέον, να σου πω και ότι τη συνεκτίμηση της άποψης του παιδιού ανάλογα με την ωριμότητα του πριν από κάθε απόφαση που αφορά τη γονική μέριμνα, δεν την φαντάστηκα εγώ, αλλά προβλέπεται από τη νομοθεσία (άρθρο 1511 Α.Κ.)

να σας πω μερικα πραγματα ακομη.

διαζυγιο ακομη δεν εχουν παρει οι γονεις της μικρης,ο πατερας συζει με μια αλλη γυναικα και αδιαφορει πληρως ακομη και για την υπαρξη των παιδιων του.εχει ναι μεν την μεγαλη μαζι του(απλα για να τον πλενει και να τον σιδερωνει)και για την μικρη ουτε που εχει ρωτησει.

ο αντρας μου δεν θελει να ανακατευτει σαυτο οπως και η πεθερα μου(ο πεθερος μου δεν ζει)

νευριαζω γιατι ολοι λενε κριμα το παιδακι και κριμα το παιδακι και τιποτα δεν γινεται.

εχω δει πολλες φορες να τριγιρναει μονο του στο δρομο,να το παραταει στους φιλους του δικου της(τι δουλεια εχει ενα κοριτσακι μεσα σε 5 αντρες????)τοσα βλεπουμε!!!! τοσα γινονται!!!!!

φοβαμαι οτι αν δεν κανω κατι καποια στιγμη θα γινει το κακο και θα νιωθω συνενοχη

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

ο αντρας μου δεν θελει να ανακατευτει σαυτο οπως και η πεθερα μου(ο πεθερος μου δεν ζει)

νευριαζω γιατι ολοι λενε κριμα το παιδακι και κριμα το παιδακι και τιποτα δεν γινεται.

εχω δει πολλες φορες να τριγιρναει μονο του στο δρομο,να το παραταει στους φιλους του δικου της(τι δουλεια εχει ενα κοριτσακι μεσα σε 5 αντρες????)τοσα βλεπουμε!!!! τοσα γινονται!!!!!

φοβαμαι οτι αν δεν κανω κατι καποια στιγμη θα γινει το κακο και θα νιωθω συνενοχη

γιατι δεν επειkοινωνησεις ανωνυμα με το χαμογελο του παιδιου να τους εξηγησεις πως εχει η κατασταση και να σου πουν τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις????

οπως ειπες τοσα γινονται και η μανα φοβαμαι δεν θα παρει χαμπαρι η και να μην ενδιαφερθει

ας μην κανουμε το ιδιο λαθος και εμεις ας μην αδιαφορησουμε για ακομα μια φορα

http://hamomilaki.blogspot.com/

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

να σας πω μερικα πραγματα ακομη.

διαζυγιο ακομη δεν εχουν παρει οι γονεις της μικρης,ο πατερας συζει με μια αλλη γυναικα και αδιαφορει πληρως ακομη και για την υπαρξη των παιδιων του.εχει ναι μεν την μεγαλη μαζι του(απλα για να τον πλενει και να τον σιδερωνει)και για την μικρη ουτε που εχει ρωτησει.

Καταλαβαίνω απόλυτα το ενδιαφέρον και την ανησυχία σου, όμως κάποια πράγματα θα πρέπει κανείς να τα γνωρίζει για να σε πληροφορήσει υπεύθυνα. Εάν οι γονείς δεν έχουν πάρει διαζύγιο, πώς ελήφθη απόφαση για την επιμέλεια; Έχει κατατεθεί αγωγή διαζυγίου; Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων; Προσωρινή διαταγή μέχρι την έκδοση απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων; Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό ή άτυπη συμφωνία μεταξύ των γονιών;

Σε ρωτάω γιατί ανάλογα με το τί συμβαίνει υπάρχουν συγκεκριμένες παραβάσεις των όρων επιμέλειας.

Επίσης, σέβομαι απόλυτα το γεγονός ότι αυτό είναι ένα δημόσιο φόρουμ και δεν μπορείς να δημοσιοποίησεις στοιχεία, γιαυτό δε θέλω κι εγώ να σε ρωτήσω περισσότερα.

Καλό είναι να γνωρίζεις όμως εκ των προτέρων, ότι η κοινωνική υπηρεσία δεν μπορεί να επέμβει χωρίς επώνυμη καταγγελία (πέρα από την παροχή κάποιων συμβουλών), εκτός αν θέλεις να απευθυνθείς στον εισαγγελέα ακροάσεων με αίτησή σου για να ζητήσει εκείνος κοινωνική έρευνα (θα πας στο κτίριο 16 στην Ευελπίδων και θα του μιλήσεις με ό,τι στοιχεία έχεις).

Επίσης βλέπω η μεγάλη αδελφή είναι ολόκληρη κοπελίτσα. Μήπως να την προσεγγίσεις, να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα;

Δυσκολα τα πραγαμτα...

Το χαμόγελο του παιδιού δε μπορει να κάνει τιποτα ...ετσι απλά...

Οι υποθεσεις παραπεμπονται στο κρατος..! κοινωνικός λειτουργος θα επισκεφτει την οικογενεια ...αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο να παρουν το παιδί...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΗ ΣΗΜΑΔΙΑ ..αμελειας...ως προς την σίτιση..κυρίως...την ιατρική κάλυψη του παιδιού ..τεσπα να φαινονται σημαδια ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗΣ..προφανως επειδη απλα υπαρχει μια αδιαφορη μαμα θα της γινει συσταση και θα την ξαναεπισκεφθουν ΤΙΠΟΤΑ αλλο ...εκτος κι αν υπαρχει κακοποίηση !!!!!!αλλαζει τοτε..

Αν θες τη γνωμη βοηθηστε εσεις σαν οικογενεια οσο μπορειτε..το παιδί εχοντας το κοντα σας...σταθειτε διπλα στη μαμα που προφανως (αν δεν ηταν παντα ετσι) περναει καταθλιψη ...και αφηστε το κρατος...!

Καποια παιδιά δεν ειναι τοσο τυχερα...ας τα βοηθησουμε...! οπως μπορουμε...

Αν εχεις χρονο πες στη μαμα να κρατας εσυ τη μικρη ...τεσπα οτι μπορεις...

ΚΑΙ ΒΙΗΘΗΣΤΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ..να μην ερθουν χειροτερα...!

εγω εχω κανει καταγγελία επώνυμα...ναι μεν ...αλλά στη μητερα η κοινωνικη λειτουργος δεν ανεφερε ποιος ...τωρα τυχαίο ήταν...δεν ξερω?

βεβαια ειχα πει οτι θελω να μην μαθευτει οτι το έκανα εγω...αν ομως η περιπτωση τραβούσε ...παρπανω..νομίζω θα επρεπε να γινει γνωστο το όνομα..μου ..σαν μαρτυρας..

Βιβιάνκα κάνω λάθος?

Κάσση έγραψε:

Αν θες τη γνωμη βοηθηστε εσεις σαν οικογενεια οσο μπορειτε..το παιδί εχοντας το κοντα σας...σταθειτε διπλα στη μαμα που προφανως (αν δεν ηταν παντα ετσι) περναει καταθλιψη ...και αφηστε το κρατος...!

Καποια παιδιά δεν ειναι τοσο τυχερα...ας τα βοηθησουμε...! οπως μπορουμε...

Αν εχεις χρονο πες στη μαμα να κρατας εσυ τη μικρη ...τεσπα οτι μπορεις...

Εχεις απολυτο δικιο

τι ηλικια εχει αυτη η γυναικα...δεν τα ποναει τα παιδια της....εγω μια ωρα λειπω απο το σπιτι κ το μυαλο μου ειναι στο γιο μου...

εγω αν ημουν στην θεση σου δεν θα μιλαγε σε κοινωνικο λειτουργο μονο κ μονο οτι μπορει σε ενα ιδρυμα να ειναι χειροτερα...αλλ θα εχωνα τον αντρα μου σαν θειος που θα ηταν να αναλαβει ευθυνες...να συμαζεψει την αδελφη του κ αν δεν μπορουσε να την συμαζεψει θα προσπαθουσαμε να προσεγγισουμε κ τα δυο παιδια (κ απο τις δυο πλευρες) να τα φερουμε κοντα μας....αν δεν τα θελουν αυτοι θα τα κρατουσα εγω...

• Προσθήκη...