Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Kalimera koritsia,

egw eimai stin germania 2,5 xronia emena stin athina prin.Stin arxi itan dyskola giati pigaina sxoleio na mathw germanika k douleua paralila alla twra einai ola kala den kserw ta teleia germanika alla kathe mera mathainw.Menw sto Reutlingen konta stin stuttgart k mporw na pw oti einai panemorfa edw, eimai 21 ebdomadwn egios k xairomai poly pou tha gennisw edw k tha megalwsei edw i koroula mou giati nomizw oti oles exete katalabei tis diafores k ta pronomia edw. Apo tin arxi tis egimosinis kathomai k pernw kanonika ton mistho mou epeidi douleua se raucherbereich diladi se xwro pou kapnizane to epsaksa k brika enan nomo pou elege oti den kanei na douleuw ekei etsi apolambanw tin egimosini mou sto spitaki mou!

Fegarenia mou ekei den kanoun kathe toso xorous oi elloines?sinithws ekei poulane k autokolita.i kathe poli exei k syllogous ellinikous kalo tha itan na grafteis se kapoion k ola auta pou zitas tha se boithisoun na ta breis.Gia oti theleis rwta me ta exw psaksei k ta psaxnw ola enimerwnomai synexeia einai stin fysi mou.

• Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Καλημέρα! Εμείς αρχικά είχαμε ένα Golf IV μεταχειρισμένο αλλά μας το κλέψανε όταν έμεινα έγκυος στο 2ο παιδί. Τώρα έχουμε μια BMW 318 αλλά πάλι μικρο μου φαίνεται για οικογένεια. Στο πίσω κάθισμα είναι πάντα τα παιδικά καθίσματα και έτσι δεν χωράει άλλος εκτός από εμάς.

Δημοσίευση

γεια σου κατερινακι, στο σχολειο που πηγες εμαθες γερμανικα?θελω να πω σε βοηθησε?αυτο με την δουλεια πολυ καλο..αυτο θα πει να εισαι γατονι ελληνιδα, εδω που βρισκομαι δυστυχως ειναι πολυ λιγοι οι ελληνες το χουμε ψαξει, εσυ βρισκεσαι κοντα στην stuttgart στην αποικια των Ελληνων..και ο αντρας μου 8 χρονια ηταν stuttgart(shorndorf) και εκει ειναι γεματο ελληνες εμεις γνωρισαμε εδω μια οικογενεια και μας βγηκε λαμογιο..σου στελνω π.μ για τα περαιτερω..

εισαι 5 μηνων απολαυσε την εγκυμοσυνη σου οσο περισσοτερο μπορεις διανυεις την πιο ευτυχισμενη στιγμη της ζωης.

μαθε για το αυτοκολλητο και πες μου

φιλια

Δημοσίευση

αθηνα μου αγαπημενη σας κλεψαν το πρωτο αυτοκινητο στο βερολινο? απιστευτο ε?

εμας μας το ανοιξαν και πηραν οτι ειχε μεσα ο αρης το καλοκαιρι στο παρκινγκ τς δουλειας, καλο ε?

ευτυχως που ειχε βγαλει το καθισμα της μικρης γιατι εγω βρισκομουν Ελλαδα.

η bmw καινουρια? εμενα εχει λυσαξει να παρουμε τζιπ αλλα που λεφτα και τις συγχαινομαι τις δοσεις..

μαθε για αυτοκολλητο(σε επρηξα, ε?)

Δημοσίευση

Το πήραμε ενός έτους το καινούριο μοντέλο με όλα τα εξτρα. Δώσαμε τα μισά και τα υπόλοιπα σε δόσεις μέχρι να μας δώσει η ασφάλεια τα χρήματα για το κλεμμένο. Στους 8 μήνες το ξεχρεωσαμε. Σίγουρα το απολαμβάνουμε στις βόλτες. Καμία σχέση με το προηγούμενο.

Τωρα ειμαι Ελλάδα, θα ρωτήσω από το νεο έτος στον ελληνικό παιδικό σταθμό που τα βρισκουν.

Και εγω δεν το περιμενα να μας κλεψουν το αυτοκινητο αλλά ευτυχως που συνεβει γιατι πηραμε καλυτερο!!!!

Δημοσίευση

μου θυμισες τον πατερα μου που παρακαλαει να πεσει κανενας πανω στο nissan για να του ριξει ενα βαψιματακι, όχι οτι ο δικος μου παει πισω, καλοριζικο και καλοταξιδεμένο να ειναι,,τυχη δηλαδη το κλεψιμο...αυτα ειναι...

καλη νυχτα., αλλα δεν μας ειπες πως τα περνατε Ελλαδα

Δημοσίευση

γεια σας! εγώ πριν από 4 χρόνια ερχομουν συχνά στη Γερμανία και έμεινα και 4 μήνες στο Βερολίνο... Θεωρώ ότι είναι η τέλεια πόλη! Μία ΄μεγάλη πόλη που έχει τα πάντα (για παιδεία, πολιτισμό, διασκέδαση, ψώνια, βόλτες κλπ) και επιπλέον είναι ανθρώπινη! Εχει άπειρο πράσινο (τρελαινόμουν για το tiergarten), λίμνες, ποτάμι, δεν έχει μποτιλιαρίσματα, δεν έχει θόρυβο και δεν είναι καθόλου ξενέρωτη - οι άνθρπωοι όσο μπορούν διασκεδάζουν! Επίσης έχει και καλοκαίρι (όχι όπως αλλες βορειοευρωπαικές πόλεις που δε βγαίνει ποτέ ο ήλιος) - αλλά φχαριστιέσαι και το χιόνι σου το χειμώνα. Εχει και πολλούς ξένους οπότε δεν αισθάνεται κανείς δακτυλοδεικτούμενος. Τέλος, έχει συγκλονιστική ιστορία.

Επίσης μου άρεσε πολύ ο ποδήλατο... Να μπορείς να πας παντού με ασφάλεια, τζάμπα και γυμναζομενος!

ΤΕλος, οι πολύ καλές παροχές που έχει ακόμα γενικά η Γερμανία και που δίνουν κίνητρα για να κάνει κανείς παιδιά... Τώρα που είμαι έγκυος και με αφορά το θέμα καταλβαίνω την τεράστια διαφορά...

Οπωσδήποτε υπήρχαν και λεπτομέρειες που με ψιλοενοχλούσαν ή που μου προκαλούσαν λίγη ειρωνία ίσως (η υπερβολική οργάνωση και υπακοή στους κανόνες κάνει τους ανθρώπους λίγο "δυσκίνητους" σε κάθε βαθμού "κρίση") και σίγουρα ... οι θάλασσές μας και οι λιακάδες μας είναι ακαταμάχητες, αλλά παρόλ' αυτά νομίζω ότι είνναι η ιδανική πόλη για να ζει κανείς. Και επίσης μου άρεσε που οι άνθρωποι είναι ευαισθητοποιημένοι για πολλά θέματα (πχ περιβάλλον, ανακύκλωση κλπ)που αφορούν το σύνολο και όχι μόνο την δική τους οικογένεια.

Τελικά δεν έμεινα εκεί γιατί δεν υπήρχαν προυποθέσεις, αλλά αν έπρεπε να πάμε με τον άντρα μου θα χαιρόμουνα!

Επίσης μου άρεσε πολύ το Hamburg και η Χαιδελβέργη (ως τουρίστρια - δεν έμεινα) ενώ ενδιαφέρουσα εμπειρία ήταν και η .... Μύκονός τους, το νησί Sylt (18 βαθμοί και συννεφιά τον Αύγουστο βέβαια....)

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΙΖΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΤΕΑΜ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

ΚΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ .

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δημοσίευση

XRONIA POLLA KAI APO EMENA!!!!

EYXOMAI SE OLA TA KORITSIA POU MERIMENOUN TO MWRAKI TOUS

NA GENNHSOUN OSO TON DYNATON ANODYNA GINETE KAI OSES KOPELES

PROSPATHOUNE MESA STON KAINOURIO XRONO NA FOUSKWSOUN OI

KOILITSES TOUS!!! :)

THA SYMFWNHSW ME TO OPOU GHS PATRHS POU EIPE MIA KOPELA.

O ANTRAS MOU DEN HTHELE NA AKOUSEI GIA GERMANIA AN KAI OI

DIKOI TOU EINAI XRONIA EDW KAI O IDIOS GENNHTHIKE EDW.

EGW HMOUN AYTH POU TON EPEISE MIAS KAI PSOFAW NA VLEPW

KAINOURIA MERH.PROSARMOZOMAI POLY EYKOLA PANTOU KAI DEN

DYSKOLEYTIKA KAI POLY STHN ARXH.ME THN GLWSSA TA PAW ARKETA

KALA KAI SYNNENOOUME ANETA SE YPHRESIES KAI PANTOU.GRAFW KIOLAS

KAI AYTO ME VOITHAEI POLY.DEN EKANA POTE MATHIMATA GERMANIKWN

GIATI POTE DEN EMEINE XRONOS.APO THN ARXH PESAME ME TA MOUTRA STHN

DOULEIA!

TO MONO POU ME PHRAZEI EINAI OTI DEN EXOUME FILOUS MIAS KAI EDW

POU MENOUME DEN EXEI POLLOUS ELLHNES.KAI EIDIKA TWRA TA XRISTOUGENNA

TO NIWTHW PIO ENTONA AYTO KAI PEFTW POLYYYYY PSYXOLOGIKA.

EPISHS AYTH H MOUNTILA KAI H BROXH POU THN SIXAINOMAI.VEVAIA OLA

MIA SYNHTHEIA EINAI...

MAKARI KAPOIA MERA NA KANONISOUME KAMIA SYNANTHSH AN AYTO EINAI EFIKTO.THA PSAXW NA SAS PW POSO APEXOUME AKRIVWS H MIA APO THN ALLH.

FILAKIA POLLA KAI XAIROMAI POLY POU MAZEYTIKAME OLES SE ENA THRED! :kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

LENAKI26 ΚΟΙΤΑΞΑ ΣΤΟ GOOGLE ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ GIANNOLINO ΜΕ THALIA1..

EMEIS OI 2 ΑΠΕΧΟΥΜΕ 559 ΧΛΜ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΗΛ. ΜΕ ATHINAK KI ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ84 ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ 194 ΧΛΜ...

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ..

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΓΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΟΥΤΙΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ..

ΣΑΣ ΦΙΛΩ...

Δημοσίευση

Kali xronia ksenitemenes mou!!!ti mou kanete?ax mou ares i idea sas na synantithoume alla poly megali i germania re paidi mou!!!!pia mporei na kanei mia lista gia to pou menei i kathe mia etsi gia na yparxei!!!Pws ta perasate stis giortes?egw kala alla kserete aftes tis meres peftei poly nostalgia emena oloi oi sygeneis mou einai athina k edw exw mono ta petherika mou pou gia auto metaksi mas den xairomai katholou ti na kaneis omws ypomoni, toulaxistwn xairomai para poly pou tha gennisw edw k tzampa k tha pernw k leuta meta giati stin ellada einai dramatiki i katastasi!!!!Filia polla!

Δημοσίευση

Χρόνια Πολλά! Εγώ Χριστούγεννα έκανα στην Αθήνα και Πρωτοχρονιά στο Βερολίνο. Καλά περάσαμε. Χιόνια πολλά. Τουλάχιστον η μικρή χαιρεται βόλτες με το έκλυθρο.

Θεωρώ καλυτερο είναι να γεννήσεις Γερμανία γιατί στην Ελλάδα είναι λίγο εκμετάλλευση. Με το καλό να έρθει το παιδί σου!

Δημοσίευση

Καλημέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και από μένα....λοιπόν έκανα μια πρόχειρη λίστα:

1. Εγώ Αργυρούλα - Βόννη

2. ΑθηνάK - Βερολίνο

3. Giannolino - Gelsenkirchen

4. Katerinaki84 - Reutlingen (Stutgart)

5. Λενάκι26 - Wolfenbüttel

6. Φεγγαρένια - Freiburg, Kippenheim

7. Thalia1 - Έσσεν

τις χιλιομετρικές αποστάσεις δεν τις ξέρω και για την ώρα δεν έχω χρόνο να τις ψάξω!!!!

Δημοσίευση

Kalhmera kai apo emena koritsia kai kalh xronia na exoume!!!

Evgala gia oles mas tis xiliometrikes apostaseis pou

mas xwrizoun! Exoume kai leme!!

Egw eimai sxetika konta me:

Argi(Bonnh)= 392 xil.-3 wres kai 37 lepta!

AthinaK(Berolino)= 245xil.-2 wres kai 23lepta!

Giannolino(Gelsenkirchen)= 85xil.- 1 kai 5 lepta

Thalia1 = 325xil.-3 wres

H Argi einai sxetika konta me:

Thalia1 =99,8xil-1 wra

Giannolino= 119xil.-1 wra kai 10 lepta

H AthinaK einai sxetika konta me:

Mono me emena(Lenaki26)

H Giannolino einai sxetika konta me:

me emena

Thalia1 = 9,2xil.-16 lepta

Argi = 107xil.-1 wra kai 11 lepta

To Katerinaki84 einai sxetika konta me:

Argi= 378xil.-3misi wres!!

H Feggarenia einai sxetika konta me:

Katerinaki84= 194xlm.

H Thalia1 einai sxetika konta me:

emena = 325xlm.-3 wres dromo

Argi= 99,8xlm.-1 wra makria

Giannolino= 9,2xlm.-16 lepta makria

Sygxwreste me an ksexasa kamia! Ta ekana viastika logo mwrou! :)

Filakia polla se oles!!! :kiss::kiss:

Δημοσίευση

kalhspera koritsia ayrio petaw gia germania ei mai para poly xaroymenh poy tha dw to adelfoylh moy kai poy tha dw kai liga xionakia gia mia evdomada paw mia xara tha kanw tis voltoyles moy ta pswnia moy ...............mias kai h egkymoshnh moy paei poly kala den katalavenw tipota opote olo voltes tha eimai............ filia.polla.................... apla hthela na mirastw thn xara moy gia mazi sas gia to taksidaki poy tha kanw............. :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Δημοσίευση

niakoulinaki καλο ταξιδι να χεις...

Κορίτσια καλησπέρα τελικα μονο εμεις είμαστε στο φόρουμ από Γερμανία,ε?

θέλω τα φώτα σας, ο άντρας μου δουλεύει europapark σε ένα από τα ξενοδοχεία από σεπτέμβρη 2008 (πριν είμασταν Κύπρο, όπου και γνωριστήκαμε και είχε φτάσει να είναι Assistant Bar Manager σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Κύπρου), μετα από μια συνεχή σειρά από στραβες καταστάσεις ήρθαμε Γερμανία αφού είχε βρει θέση εδώ (αλλιως θα πηγαίναμε Τουμπάι κάτι που δεν ήθελα με τίποτα) του ταξαν ίδια θέση και στο τέλοσ πήρε πολύ κατώτερη barkeeper , φυσικά ακόμα δεν έχει πάρει επάορίστου συμβόλαιο και ενώ το περίμενε τώρα τον σταματάνε για 2 μήνες(κλείνει το πάρκο) και κρατανε άτομα (γυναίκες) χωρίς πείρα αλλα ξέρετε τι.....Έχει πάρει στα χέρια του το επόμενο συμβόλαιο αλλα είναι πολύ απογοητευμένος και προδομένος..

Θα θελα αν γνωρίζετε κάποιον-α που να δουλεύει σε ξενοδοχείο στη Γερμανία, μέσω internet είναι ελάχιστες οι πιθανότητες, γιατί και εδώ ισχύει ο γνωστός του γνωστού, έτσι ήρθαμε κι εδώ άλλωστε..

Για τις γνώσεις του τον ζητάγαν για Bar Manager κι εδώ όλο και κάτι βρίσκουν, ενώ ο τμηματάρχης του είναι υδραυλικός, καλό, ε?(ασε που απο καλοθελητες έμαθε ότι δε θέλουν να τον αναβαθμίσουν για να μην χάσουν κάποιοι τις δουλειές τους).Αν ήταν ελεύθερος θα ξερε την λύση........

Δημοσίευση

αν είμασταν ελεύθεροι θα πηγαίναμε, αλλα τότε ήμουν έγκυος και ήταν μεγάλο ρίσκο..αφού να φανταστείς όταν κατέβηκε Ιούλιο 2008 την νύχτα είχε 36 βαθμούς εγώ ίσα που άντεχα τον καιρό της Κύπρου, δεν μ'αρέσει να ζω κλεισμένη με ένα air- condition,αν ήμουν ελεύθερη θα πήγαινα να δουλέψω για να αναβαθμιστεί το βιογραφικό μου δεν έχει τίποτα άλλο να σου προσφέρει το Τουμπάι και γενικότερα Αραβικές χώρες (ε, εντάξει και λίγα χρήματα παραπάνω)

Δημοσίευση

Mpravo re lenaki gia ton kopo sou!!!!telika eimaste arketa skorpismenes!!!oso gia to thema twn douleiwn edw prepei na exete katalabei oti k i germania egine san tis alles xwres den ypyrxoun douleies den ypyrxoun lefta k exei kanei tin emfanisi tis pantou i koroidia!!!prepei na ksereis kosmo poly gia na breis douleia makari na mporousa na se boithisw!

Δημοσίευση

Καλησπέρα Κατερινακι,

Ναι όπως τα λες είναι, εγώ περίμενα περισσότερη αξιοκρατία τι στο καλό έλεγα από το σύστημα του μου φαινόταν κράτος δικαίου, αλλά δυστυχώς μούτι (όπως λενε και στα μέρη μου)..

Εγώ όμως παρατηρώ κάτι άλλο ότι χρησιμοποιούν πολλά άτομα σε δουλειές που μπορούν να επιτευχθούν με πολύ λιγότερα άτομα κι (αυτό από την δουλειά του άντρα μου από διοίκηση μέχρι λάντζα).

Δημοσίευση

Polles xazo mares kanoun edw Fegarenia mou alla den mporoume na min tous anagnwrisoume oti toulaxistwn sto thema dikaiwmatwn einai poly anwteroi apo tin ellada k den se afinoun k na pethaneis olo kati sou dinoun gia na ziseis enw stin ellada..bebaia prepei na exeis apoktisei afta ta dikaiwmata koinws na exeis doulepsei me ensima toulaxiston ena xrono auto einai to dyskolo!egw den kserw an to exw ksanapei douleua se mia douleia dyo mines mono k emeina egios k apo tote kathomai k pernw kanonika ta leutakia mou!

Δημοσίευση

σε τι δουλεια βρε κουκλα, εγω πηγα σημερα arbeitsamt και μίλησε ο άντρας φυσικα και χωρις γερμανικα δουλεια γιοκ και πηγα δημαρχειο και απο κει με στελνουν αλλου για να κανω αιτηση για deutschkurs και ο αντρας μου νευριασε γιατι αυτή δεν εξηγούσε και του απάντησε ότι στο γραφείο αυτό έχει ρώσουσ σαν κι εμάς θα μας εξηγησουν θα την εσπαγε στο ξυλο ήταν υπεροπτικη και του βγαλε και γλώσσα είναι κομπλεξικοι οι τις εδώ περιοχής

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...