Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ........

ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΧΗ FREIBURG (KIPPENHEIM )ΣΤΟ EUROPA PARK, ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ ΑΝ ΟΧΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΡΟΥΛΑ 14,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2008.

ΟΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΤΕ?

ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΕΡΘΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΩ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ,ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟ. :(:(:(

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!

Εγώ δεν ανήκω στο club ακριβώς... Είμαι Ελληνίδα παντρεμένη με Γερμανό και περιμένω το πρώτο μου παιδί (αγοράκι) περί τα τέλη Μάρτη, αρχές Απρίλη. Για να είμαι ειλικρινής, δε θα ήθελα να μετακομίσω εκεί (Μόναχο) παρά τις συνεχείς προτροπές του άντρα μου για πολλούς λόγους.

Ο βασικότερος είναι ότι εδώ έχω τη δουλειά μου, τις γνωριμίες μου, ένα καλό μισθό, τη μαμά μου να με βοηθάει... Εκεί δεν έχω απολύτως τίποτα, εκτός από τους συγγενείς του άντρα μου που βέβαια δεν είναι σε καμμία περίπτωση τόσο κοντά μου όσο οι δικοί μου άνθρωποι. Επιπλέον θα έχω σίγουρα πρόβλημα με τη γλώσσα. Καλώς ή κακώς ως δεύτερη γλώσσα διδάχτηκα τα αγγλικά και τα γαλλικά. Τώρα στα γεράματα μου φαίνεται δύσκολο να αρχίσω και γερμανικά, αν και τέθηκε ένα θέμα με τον άντρα μου τί γλώσσα θα μιλάμε στο παιδί.

Εν ολίγοις, πιστεύω πως όσες κάνατε το βήμα να μεταφέρετε την οικογένειά σας εκεί, ειδικά οι 'καινούριες' που ήρθατε από Ελλάδα χωρίς να έχετε δικούς σας ανθρώπους δίπλα να σας περιμένουν, λίγο- πολύ θα αντιμετωπίσατε όσα παραπάνω σας είπα κι εγώ. Αναρωτιέμαι μάλιστα πόσο 'ενσωματωμένες' αισθάνεστε στην καινούρια σας κατοικία, εγώ πιστεύω πως πάντα θα ήμουν ξένο σώμα εκεί, ποτέ δε θα ένοιωθα τόσο άνετα όσο στο σπίτι μου. Όλα όμως τελικά είναι σχετικά, δηλαδή θέμα προσωπικότητας και προσαρμοστικότητας....

Φιλιά

Δημοσίευση

kalhmera kai apo emena egw den menw germania alla erxome para poly syxna einai o adelfos moy ekei kai alloi syggenois moy aresei poly kai eimai kai genhmenh ekei .egw eimai 6 evdomadwn kai eimai poly xaroymenh pros to paron exw poly kalh egkymosysh tha xarw kai egw na ta leme filia h perioxh poy erxome einai to dortmund kai einai kai poly konta me to esen poy einai h allh kopelia ...filakia polla....

Δημοσίευση

Ουφ.... καμία απο Βερολίνο;;;; Ένα ταξιδάκι μήπως; Που εχει και φτηνα εισιτηρια...

Τα γερμανικά τα έμαθα όταν αποφάσισα να τα μιλήσω. Από τα λάθη του μαθαίνει κανείς. Τώρα ακόμα λάθος τα μιλάω αλλά δεν είμαι μουγκα πλεον!

Λέτε να κανονίσουμε κάπου στη μέση (!) για ΣΚ; Να κάνουμε και κανένα ΣΠΑ;;;; Από το νέο έτος γιατί την Τετάρτη πετάμε για Αθήνα.

Δημοσίευση

AthinaK έγραψε:

Ουφ.... καμία απο Βερολίνο;;;; Ένα ταξιδάκι μήπως; Που εχει και φτηνα εισιτηρια...

Τα γερμανικά τα έμαθα όταν αποφάσισα να τα μιλήσω. Από τα λάθη του μαθαίνει κανείς. Τώρα ακόμα λάθος τα μιλάω αλλά δεν είμαι μουγκα πλεον!

Λέτε να κανονίσουμε κάπου στη μέση (!) για ΣΚ; Να κάνουμε και κανένα ΣΠΑ;;;; Από το νέο έτος γιατί την Τετάρτη πετάμε για Αθήνα.

teleio to verolino eimoyn perysi ta xristoyggena..........axxxxxxxxxxxxx alla fetos den mporw akoma na kanw taksidia mallon ianoyario tha erthw germania................

Δημοσίευση

AthinaK έγραψε:

Το Βερολίνο είναι ένα από τα μέρη που σίγουρα θα επισκευτούμε. Μάλλον το Πασχα (αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο). :)

Εμείς με τον άντρα μου μείναμε 5,5 χρόνια Αμερική, όπου κάναμε την διδακτορική μας διατριβη στην Χημεία και μετά καπάκι ήρθαμε Γερμανία, όπου ο άντρας μου κάνει το μεταδιδακτορικό του και εγώ έμεινα έγκυος. Τώρα με την γλωσσα, έχω πρόβλημα.... Στην δουλειά του άντρα μου επικοινωνούν στα Αγγλικά γιατί οι πιο πολλόι είναι από άλλες χώρες. Έχουμε ένα φίλο Αμερικανό που μου κάνει μαθήματα, αλλά πάω αργα γιατί δεν έχω βοήθεια στο σπίτι (ο άντρας μου δουλευει πολλές ώρες). Το θέμα είναι ότι όλοι μας οι φιλοι (από την εργασια του αντρα μου) μιλούν Αγγλικά, οπότε έχουμε κάπως βολευτεί και οι δυο μας....Εμείς πραγματικά δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μείνουμε εδώ... Εγώ πολύ σύντομα θα αρχίσω να ψάχνω εργασία σε εταιρίες εδω (πολλές φορές σε παίρνουν ακόμα και με Αγγλικά και μετά πρέπει να μάθεις την γλώσσα). και βλέπουμε. :)

Και εμέις θα πάμε Χριστούγεννα Ελλάδα. Έχει και ο μπέμπης μας γενέθλια μεσα στις γιορτές και θα είναι ωραία να είμαστε οικογενειακά! :)

Δημοσίευση

Kalhspera kai apo emena ..ego den meno Germania alla Malmo -Sweden ...Erxomai sixna omos Germania kserete gia psonia..Ego eixa metakomisi sthn Dania prota to 2006 kai to septembrio hrthame Malmo...Tha xeromai kai ego na ta leme...

(Oso gia thn kopela pou elege oti den thelei na metakomish Germania kai ego sthn thesh ths tora pia den tha to ekana me tipote exei dikio se auto pou skeftete ..yparxoun polles diskolies idika otan den ksereis thn glossa ...Fisika an emena athina den tha to skeftomoun kai poly tha metakomiza gia ton logo oti edo yparxoun kalyters synthikes gia thn sosth anaptiksh kai anatrofh tou paidiou...alla eimai apo mikrh polh kai ekei einai mia xara)..Den yparxoun tosa kaka paradigmata opos sthn Athina..

Δημοσίευση

niakoylinaki έγραψε:

kalhmera kai apo emena egw den menw germania alla erxome para poly syxna einai o adelfos moy ekei kai alloi syggenois moy aresei poly kai eimai kai genhmenh ekei .egw eimai 6 evdomadwn kai eimai poly xaroymenh pros to paron exw poly kalh egkymosysh tha xarw kai egw na ta leme filia h perioxh poy erxome einai to dortmund kai einai kai poly konta me to esen poy einai h allh kopelia ...filakia polla....

Niakoylinaki σου εύχομαι ολόψυχα μια τέλεια εγκυμοσύνη! :)

Όντως το Ντόρτμουντ με το Έσεν είναι σχετικά κοντά. Εμείς μένουμε στο Muelheim/Ruhr που είναι από το Εσεν 5 λεπτά με το τρένο. :)

Δημοσίευση

thalia1 έγραψε:

niakoylinaki έγραψε:

[/quote:pa14wt02]

Niakoylinaki σου εύχομαι ολόψυχα μια τέλεια εγκυμοσύνη! :)

Όντως το Ντόρτμουντ με το Έσεν είναι σχετικά κοντά. Εμείς μένουμε στο Muelheim/Ruhr που είναι από το Εσεν 5 λεπτά με το τρένο. :)[/quot

kai sthn ellada poy phgeneis athhna? :):):):):):)

Δημοσίευση

κοριτσια καλησπερα

θα θελα να ευχηθώ στην niakoulinaki να έχει μια καλή και χωρίς επιπλοκές εγκυμοσύνη και να ξέρεις ότι αυτή η περίοδος είναι η ομορφότερη από όσες περνάει μια γυναίκα , γι αυτό και πρέπει να την "ζήσεις" και όχι να την περάσεις σαν κάτι που κρατάει 9 μήνες και πέρασε..

δηλαδή κορίτσια εμένα ποια θα με βοηθήσει με τα γερμανικά;που όλες είμαστε φρέσκιες;

Χιόνισε καθόλου σε σας;Εδώ έχει -5 και χιονι Keins.

Άσχετο, αλλά για τα προϊόντα weleda τι γνωρίζετε, τα χρησιμοποιείτε;

εγώ δεν τα γνώριζα καθόλου άσε που η λέξη μου θυμίζει καθάρισμα σπιτιού,αλλά όταν είχα κατέβει Ελλάδα μου τα ζητήσανε και είδα ότι κάνουν σαν τρελές για αυτά;

φιλια σε όλες και μια καλή εβδομάδα να χουμε!

Δημοσίευση

Καλημέρα και από μένα, εγώ μένω Βόννη εδώ και 5 χρόνια και έχω 2 παιδάκια (όπως φαίνεται και από το τικεράκι μου!), ο άντρας μου είναι από εδώ και εγώ προσαρμόστηκα αμέσως - γενικά είμαι εύκολος άνθρωπος προσαρμόζομαι εύκολα σε κάθε κατάσταση και σε κάθε μέρος - όσον αφορά στη γλώσσα καταλαβαίνω το 90% μιας συζήτησης αλλά για να μιλήσω κάνω αρκετά λάθη....έχω βολευτεί και εγώ με τα αγγλικά αφού με τον άντρα μου μιλάμε αγγλικά!!!

Ο δε γιος μου μιλά Γερμανικά, Ελληνικά, καταλαβαίνει αγγλικά αλλά μιλά λίγα! και μέχρι πρόσφατα είχε μια σύγχηση γλώσσας στο μυαλό του αλλά τώρα έχει αρχίσει και τα ξεκαθαρίζει...δεν του μιλάμε στα αγγλικά αλλά αν ρωτήσω κάτι τον άντρα μου στα αγγλικά θα μου απαντήσει ο γιος μου στα ελληνικά!!!

Ελένη είχα την εντύπωση ότι έμενες Δανία!!! :huh: πότε πήγες Σουηδία βρε θηρίο!!

Αθηνά επειδή πρόσφατα μετακομίσαμε αναβάλαμε το ταξίδι μας για Βερολίνο...θα δούμε πότε θα το κάνουμε!!! και φαντάσου να συναντηθούμε στην Ελλάδα πρώτα!!

vivia...το Μόναχο είναι πολύ όμορφη πόλη θα ήθελα να μένω εκεί!!! και είμαι της άποψης ότι ευτυχισμένος είσαι εκεί που είναι η οικογένειά σου αυτή που δημιούργησες εσύ!! όσο για την γλώσσα αν αποφασίσετε να έρθετε Γερμανία καλό θα ήταν να μάθεις γερμανικά στην Ελλάδα!

Δημοσίευση

Όπου γη και πατρίς!!!! Η μητέρα μου με λυπάται γιατί θεωρεί ότι ταλαιπωρούμαι μόνη μου να μεγαλώνω δύο παιδιά, χωρίς βοήθεια. Να πρέπει με τα πόδια να πηγαίνω στο σουπερ μαρκετ (τραγικο!!! Να περπατάω 10 λεπτα...), το παιδί στον παιδικό (2 λεπτά πόρτα-πόρτα) και δεν μπορώ να θυμηθώ τι άλλο...

Μια χαρά περνάω. Μου αρέσει που γνωρίζω τα παιδιά μου καλύτερα από τον καθένα και μπορώ να τα καταλάβω. Που τα μεγαλώνω εγώ με τις δικιές μου ιδέες και όχι με την καθοδήγηση άλλων. Που δεν μπορούν να ανακατευτούν ενεργά τρίτοι στον γαμο μου (τα λογάκια όλο πάνε και έρχονται, αλλά απο μακριά και αγαπημένοι).

Αγαπώ την Ελλάδα αλλά αγαπω και το Βερολίνο. Κάθε τόπος έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του και εγώ είμαι χαμαιλεων! Προσαρμόζομαι παντού!

Αργυρούλα, ένα ταξιδάκι μέχρι το Πασχα δεν θα το κάνετε;;;; Ουφ... Θα κρατησω την αναπνοή μου!!!!

Δημοσίευση

Συμφωνώ με την Αθηνα, εγώ όταν κατέβηκα Ελλάδα για την βάφτιση της μικρής άλλαξε και η συμπεριφορά της μικρής και δεν ήταν συνεργάσιμη μαζί μου, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω την μητέρα μου, αλλά δεν ακολουθούσε ότι της έλεγα με βάση την διατροφή και τα ωράρι ατης μικρής σε σημείο να με νευριάζει..

Κι εγώ γέννησα και μεγαλώνω μόνη μου την μικρή σε μια χώρα που δεν γνωρίζω την γλώσσα, δεν έχω ιδιαίτερη βοήθεια από τον άντρα μου γιατί εργάζεται από 1 το μεσημέρι μέχρι όσο πάει και δεν οδηγώ, αλλά όλα αυτά με έχουν ωριμάσει σαν άνθρωπο και έμαθα να αγαπώ και να θυσιαζόμαι.

Αθηνά μου καλό ταξίδι καλά χριστούγεννα πάντα μέσα σε πνεύμα γιορτινό και σου εύχομαι ένα πιο ευτυχισμένο 2010 γεμάτο φωτεινότερες εμπειρίες για να προσθέσεις στο δισάκι της ζωής..

και αυτό ισχύει για όλες τισ κοπέλες του forum

Δημοσίευση

geia sas kai apo mena koritsia mou...

egw den eimai akoma manoula alla eimai edw kai 5 sxedon xronia sti germania kai epitelous na arxizoume na mazebomaste kai liges apo ta dika mas meri!!alla eimaste makria oles!!egw eimai gelsenkirchen kai me ta germanika ta katafernw koutsa straba!oso exw ton entra mou ton bazw mprosta alla an anagastw ta lew kai egw ena xeraki!!! ;)

Δημοσίευση

kalimeroudia ke apo mena,

ego antithetos me esas emena, megalosa, spudasa germania, i ikogenia mou ine akoma eki (wiesbaden). ime 28 chronos ke sta 23 mou apofasisa monachula mu na ertho athina giati latrewa panta tin ellada, ke tin germania katholou ke as megalosa eki..

kathe archi ke diskoli koritsia, giati ego bori na ime ellinida alla ematha se allous rythmous ke tin glossa ektos sto proforiko, den tin iksera ke den tin ksero akoma. pigena kathara germaniko scholio..

ke omos, ergazome, pantreftika ke apo mera se mera perimenume ke tin beba mas.. ekana aplos afto pou onirewomuna ke mu vgike ke se kallo ;)

ine opos to lete ke esis, opou ine i ikogenia sou eki tha iremisis ke tha eftichisis.. oti onira echume ina na ta kanume pragmatikotita oso zume mones ke gia ton eafto mas. tote ke ego irtha ellada, pu tora me ikogenia na afisis dulia, spiti ke na ksekinisis apo to 0..

emena i germania pote san laos ke chora den mu arese alla ke i athina pu zo ine mia zugla entelos.. alios ta perimena ke ego, alla telos pantos.. thema sinithias pleon

filia apo mena ke kalles giortes na echume se olo ton kozmo!!!!

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΡΩ..

ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ, ΘΑ ΞΕΡΕΙ....

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δημοσίευση

καλημερα Αθηνα, που να ψαξω έχεις καμμια ιδεα.

τι αυτοκινητο εχετε?

ολοι οι αντρες εχουν πορωση με το αυτοκινητο τους, εμεις οταν ηρθαμε αμεσως πηρε αμαξι ενα audi μεταχειρισμενο ομως γιατι οικονομικα ειμασταν χαλια

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...