Μετάβαση σε περιεχόμενο

ntemi και συμπλήρωμα


Recommended Posts

ntemi έγραψε:

Αγλαια μου καλησπερα.Εχω καποιες αποριες σχετικα με το θηλασμο.Πριν 23 μερες γεννησα το 3ο μου παιδακι και παρολαυτα αυτο το θεμα εξακολουθει να με αγχωνει.Τα 2 μου παιδια τα θηλασα για 40 μονο μερες γιατι οπως μου ειπε και η παιδιατρος δεν ειχα γαλα.Το στηθος μου ηταν πολυ μαλακο και ποτε δε χρειαστηκα επιθεματα.Στεναχωρεθηκα πολυ γι'αυτο κι ετσι στο 3ο μου παιδι φροντησα να ενημερωθω αρκετα για το θηλασμο.Εμαθα λοιπον πως για να κατεβασεις γαλα πρεπει απλως να θηλαζεις το μωρο κατα βουληση και απεριοριστα.Οσο πιο πολυ θηλαζει το μωρο τοσο περισσοτερο γαλα εχεις.Δεν χρειαζεται να τρως σουπες,να πινεις μπουκαλια γαλα η' μπυρες.Ετσι λοιπον και ειμαι ολη την ωρα σε επιφυλακη με το στηθος απ'εξω!Οταν τη ζυγισαμε στις 17 μερες ειχε παρει κιολας 600gr.Ηπαιδιατρος με προετρεψε και παλι να της δινω και συμπληρωμα γιατι το στηθος μου ειναι πολυ μαλακο.Και πραγματι ειναι ομως εχει να κανει αυτο με το ποσο γαλα παραγει ο οργανισμος;Επισης ηθελα να ρωτησω αν η βαφη μαλλιων επηρεαζει σε τιποτα το θηλασμο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ntemi, να σου ζήσουνε!

Το ότι το στηθος σου είναι πολύ μαλακό δεν έχει καμία σχέση και η παιδίατρος πολύ κακώς σου σύστησε να δώσεις συμπλήρωμα σε ένα μωρό που πήρε 600γρ. σε 17 μέρες. Το μωρό σου αυξάνει το βάρος του πολύ πάνω από το μέσο όρο. Η παιδίατρός σου το ξέρει αυτό αλλά προφανώς δεν θέλει να σε αφήσει να θηλάσεις.

Λυπάμαι που είχες τόσο παραπληφόρηση στα άλλα σου παιδιά και συγχαρητήρια που παρά την απογοήτευση εξακολουθείς να προσπαθείς!:)

Μπορείς κάθε ημέρα να ξέρεις αν το μωρό σου τρέφεται ικανοποιητικά και μόνο από τις βρεγμένες πάνες που πρέπει να είναι 6-8 το 24ωρο, μέχρι να σαραντήσει και 5-6 στη συνέχεια. Όποτε έχεις αμφιβολίες θα το ζυγίζεις.

Τα μωρά πρέπει να βάζουν 750 - 900 γρ το μήνα τους 3 πρώτους μήνες της ζωής τους και375 - 450 γρ τους επόμενους μήνες (αυτά γράφουν τα βιβλία της παιδιάτρου και η παιδίατρος τα ξερει καλά...).

αν το μωρό βάλει περισσότερο βάρος από το αναμενόμενο (όπως συμβαίνει στο δικό σου μωρό) μπορεί για κάποιο διάστημα να μη βάζει τόσο πολύ ή να βάζει λιγότερο από το μέσο όρο και αυτό είναι φυσιολογικό, μας ενδιαφέρει να είναι εντάξει ο μέσος όρος.;)

καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...