Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

φτιαχνω μελομακαρονα και το σπιτι μοσχομυρησε!!φτιαχτε και εσεις γινοντε τελεια!!

υλικα:

9 φλιτζανια αλευρη για ολες τις χρησεις

1 φλυτζανι ζαχαρη

1 φλυτζανι χυμο πορτοκαλιου φρεσκο

3 φλυτζανια ελαιολαδο

2 κουταλακια του γλυκου baking

1 κουταλακι του γλυκου σοδα μαγειρικη

1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο

1 κουταλακι του γλυκου κανελα

ξυσμα πορτοκαλιου

εκτελεση:

σε ενα μεγαλο μπολ ενωνουμε και ανακατευουμε πολυ καλα τη ζαχαρη,το χυμο,το ελαιολαδο,τη σοδα,το γαρυφαλλο,την κανελα και το ξυσμα.ανακατευουμε πολυ καλα με αυγοδαρτη.προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και το baking και ζυμωνουμε μεχρι να πιει ολο το αλευρι.πλαθουμε τα μελομακαρονα σε μικρο μεγεθος γιατι φουσκωνει και τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο.οταν ροδοκοκκινισουν τα αφηνουμε να κρυωσουν.

υλικα για σιροπι:

4 φλιτζανια νερο

4 φλιτζανια ζαχαρη

2 φλιτζανια μελι

χυμο απο μισο λεμονι

εκτελεση:

βαζουμε ολα τα υλικα σε μια κατσαρολα και βουαμε τα κρυα μελομακαρονα και μετα πασπαλιζουμε με καρυδακι τριμμενο.

καλη επιτυχια!

Δημοσίευση

και εγω ειναι η δευτερη φορα που τους κανω.τα μελωνεις οσο θες εσυ;εγω τα βουταω αρκετα μεσα στο σιροπι γιατι μου αρεσουν πολυ μελωμενα.να τα βλεπεις οσο τα μελωνεις να μην σου τριβοντε.εγω οταν τα ξεχασα λιγακι μου τριφτικαν ενα δυο.και εμεις οι δυο μας ημαστε αλλα δινουμε και στην πεθερα μου και θα δωσω και στην κουμπαρα μου φετος!! :)

Δημοσίευση

εγώ βρε κορίτσια αποφεύγω να κάνω γλυκάκια στο σπίτι μου γιατί του άντρα μου του έρχεται πολύ σπάνια η όρεξη να φάει γλυκό και τα τρώω εγώ τελικά. αμάν και πώς προσπαθούμε να χάσουμε κανένα κιλό... άσε άσε δεν πειράζει...

αλλά η μυρωδιά των γλυκών που ψήνονται στο φούρνο κορίτσια είναι το καλύτερό μου

τι καλά κατσαριδούλα :P:P:P

Δημοσίευση

κατσαριδουλα θα την τιμησω τη συνταγη σου! φαινεται ευκολη! Λεω να φτιαξω μια δοση ετσι για το καλο! ;)

Καλες γιορτες να εχουμε! Καλοφαγωτα! :P :laugh:

Δημοσίευση

νομιζω οτι αν απλα τα βουτιξεις και τα βγαλεις αμεσως απο το σιροπι δε θα ειναι μαλακα θα ειναι ετσι οπως λες.δεν ειμαι και σιγουρη αλλα ετσι οπως τα βλεπω τωρα που ειναι αμελωτα ειναι σαν μπισκοτα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Χμ... Την ίδια μέρα τα έκανες και τα 4?  Ποια μέρα του κύκλου είσαι; Είδες αίμα τελικά;
    • Εγω με καισαρικη γεννησα εκει πριν εναν χρονο. Ευχαριστημενη ειμαι καθαρα και περιποιημενα ολα και το δωματιο (δικλινο) πολυ καλο. Τις μαιες τις φωναζαμε οποτε θελαμε κατι αλλα καποιες φορες αργουσαν να ερθουν και βεβαια αναλογα τον ανθρωπο καποιες ηταν πιο ψυχρες καποιες πιο βοηθητικες και υποστηρικτικες. Με το καλο το μωρακι!
    • Ναι αυτά είναι ωραία ψώνια όντως και σε βάζουν και στο κλίμα για τα καλά κ είναι ευχάριστα!!Και εγώ από εμβρυολόγο γύρισα, τα μικρά η διαφορά ανέβηκε πάλι στο 16% 770g το ένα και 645g το μικρούλι, τα ντοπλερ κλπ μετρήσεις είναι όλα οκ κ όργανα κ αμνιακό υγρό που αυτό μας νοιάζει, την ρώτησα εγώ αν μπορεί να ξανά πέσει η διαφορά βάρους και είπε αν στο μετρήσει ο Χ τ΄ώρα μπορεί να στο βγάλει 12% κ ο Υ 18%,, είναι σχετικές και οι μετρήσεις κ ανάλογα τη θέση κλπ, δε κοιτ΄άμε λέεο μόνο το βάρος εμείς μας νοιάζουν κ τα ντοπλερ κ όλες οι ροές να είναι οκ, το μικρούλι θα ναι πάντα πιο μικρούλι μ λεέι φαίνεται και λόγω θέσης επειδή είναι πλάγια πρόσφυση στον πλακούντα κ ένα να είχες αν ήταν σ αυτή τη θέση θα έπαιρνε πιο αργά βάρος. Τα παρακολουθούμε και αναλόγως θα πράξουμε,λογικά το πιο μικρό θα καθορίσει τη βδομάδα που θα πρέπει να γεννήσω. Οκ κρατάω το όλα μια χαρά για την ώρα και εύχομαι να παραμείνουν για πολλές βδομάδες ακόμαμ όλα οκ!!
    • Αυτά που λες μου ακούγονται για σημάδια τοκετού 😊 Με το καλό! Κι εγώ ελπίζω να μην σε ταλαιπωρηθείς αυτή τη φορά!  Θα περιμένουμε νέα σου ❤️
    • Α κοίτα αφού θες καισαρική, πήγαινε καλύτερα στο δημόσιο. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχεις πιστεύω καθότι χειρουργείο (ας απαντήσει και καμία κοπέλα με καισαρική στο δημόσιο). Στο ιδιωτικό συνήθως πας γιατί μπορείς να γεννήσεις με τον γιατρό σου και τη μαία σου. Μετά τα δωμάτια οκ, και στο δημόσιο καλά είναι για 2-3 μέρες. Αν επιτρέπεται πώς και θες να γεννήσεις με καισαρική;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...