Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!

Recommended Posts

φτιαχνω μελομακαρονα και το σπιτι μοσχομυρησε!!φτιαχτε και εσεις γινοντε τελεια!!

υλικα:

9 φλιτζανια αλευρη για ολες τις χρησεις

1 φλυτζανι ζαχαρη

1 φλυτζανι χυμο πορτοκαλιου φρεσκο

3 φλυτζανια ελαιολαδο

2 κουταλακια του γλυκου baking

1 κουταλακι του γλυκου σοδα μαγειρικη

1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο

1 κουταλακι του γλυκου κανελα

ξυσμα πορτοκαλιου

εκτελεση:

σε ενα μεγαλο μπολ ενωνουμε και ανακατευουμε πολυ καλα τη ζαχαρη,το χυμο,το ελαιολαδο,τη σοδα,το γαρυφαλλο,την κανελα και το ξυσμα.ανακατευουμε πολυ καλα με αυγοδαρτη.προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και το baking και ζυμωνουμε μεχρι να πιει ολο το αλευρι.πλαθουμε τα μελομακαρονα σε μικρο μεγεθος γιατι φουσκωνει και τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο.οταν ροδοκοκκινισουν τα αφηνουμε να κρυωσουν.

υλικα για σιροπι:

4 φλιτζανια νερο

4 φλιτζανια ζαχαρη

2 φλιτζανια μελι

χυμο απο μισο λεμονι

εκτελεση:

βαζουμε ολα τα υλικα σε μια κατσαρολα και βουαμε τα κρυα μελομακαρονα και μετα πασπαλιζουμε με καρυδακι τριμμενο.

καλη επιτυχια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

katsaridoula???

kala xristougena :)

emis imaste 2 atoma kai genika den trome glika.

omos mono kai mono gia afti ti miroudia pou les aksizi ton kopo.

eeeee kapios tha vrethi na ta fai.

nomizo mou edoses orea idea.

omos na se rotiso (epidi ego den exo ftiaksi pote)

afti i sitagi ta kani na ine poli melomena?ala xoris na trivonte?

και εγω ειναι η δευτερη φορα που τους κανω.τα μελωνεις οσο θες εσυ;εγω τα βουταω αρκετα μεσα στο σιροπι γιατι μου αρεσουν πολυ μελωμενα.να τα βλεπεις οσο τα μελωνεις να μην σου τριβοντε.εγω οταν τα ξεχασα λιγακι μου τριφτικαν ενα δυο.και εμεις οι δυο μας ημαστε αλλα δινουμε και στην πεθερα μου και θα δωσω και στην κουμπαρα μου φετος!! :)

αχ και εμεις σε διαιτα ημαστε αλλα ετσι λιγα για το καλο θα φαμε!οπως βλεπεις τα μοιραζουμε και σε ολο το σοι :P

μολις τα τελειωσω σου στελνω ;)

ναι μωρε για το καλο πιο πολυ τα φτιαχνω!!αν και μας αρεσουν και πολυ ειδικα εμενα τρελενομε!!καλη επιτυχια!! ;)

οταν τα φτιαξεις πες μου!!

katsaridoula έγραψε:

ναι μωρε για το καλο πιο πολυ τα φτιαχνω!!αν και μας αρεσουν και πολυ ειδικα εμενα τρελενομε!!καλη επιτυχια!! ;)

οταν τα φτιαξεις πες μου!!

enoite pos tha sou po ;);););););)

κατσαριδουλα μπραβο αντε και του χρονου!!!!!

φετος δεν θα κανω...δεν πειραζει θα κανω του χρονου χιχιχι

αντε και καλα χριστουγεννα

δεν πειραζει μπεμπουλη παρε ετοιμα καλα ειναι!!καλα να ημαστε και καλα χριστουγεννα σε ολους!!με αγαπη και υγεια και οτι επιθυμει ο καθενας!!

εγώ βρε κορίτσια αποφεύγω να κάνω γλυκάκια στο σπίτι μου γιατί του άντρα μου του έρχεται πολύ σπάνια η όρεξη να φάει γλυκό και τα τρώω εγώ τελικά. αμάν και πώς προσπαθούμε να χάσουμε κανένα κιλό... άσε άσε δεν πειράζει...

αλλά η μυρωδιά των γλυκών που ψήνονται στο φούρνο κορίτσια είναι το καλύτερό μου

τι καλά κατσαριδούλα :P:P:P

κατσαριδουλα θα την τιμησω τη συνταγη σου! φαινεται ευκολη! Λεω να φτιαξω μια δοση ετσι για το καλο! ;)

Καλες γιορτες να εχουμε! Καλοφαγωτα! :P :laugh:

ναι ειναι πολυ ευκολη και γρηγορη.μονο το σχημα δεν μπορω να πετυχω αλλα δεν πειραζει η νοστιμια και η προσπαθεια μετραει!

καλοφαγωτα και σε εσας!!οσες τα φτιαξετε!!

Καλα Χριστουγεννα!!! τέλεια συνταγή! Ifigeneia, τι να πω γι αυτήν την θυγατέρα???? Δεσποινιδουλα σωστή με τις γαλάζιες τις ματάρες και το ροζ κασκολ :laugh:

Ξέρει κάποια πώς γίνονται τα μελομακάρονα σκληρά? Εννοώ σκληρά σαν μπισκότα και όχι να λιώνουν στο στόμα. :unsure: μήπως να παραλείψω τη σόδα???

νομιζω οτι αν απλα τα βουτιξεις και τα βγαλεις αμεσως απο το σιροπι δε θα ειναι μαλακα θα ειναι ετσι οπως λες.δεν ειμαι και σιγουρη αλλα ετσι οπως τα βλεπω τωρα που ειναι αμελωτα ειναι σαν μπισκοτα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...