Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΖΑΧΑΡΟΔΙΑΒΗΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ;

Recommended Posts

Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ......ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΖΑΧΑΡΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ,ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ-ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ,ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ(260)

ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΙΟΤΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΕΜΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ 80-90 ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ -ΓΑΛΑ Κ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ-ΕΦΤΑΝΕ ΚΑΙ 160-170.ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΑ 120-130 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ; ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ;

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ.ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΩ;ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ;ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ NORMAL ΤΙΜΕΣ;ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΕΛΩ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΙΣΣΑΡΙΚΗ ΣΤΙΣ38 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΟΥΡΑΣΑ.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Babytoni καλησπέρα κι εύχομαι να σε βρίσκω δίχως άγχος.

Όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερες μου δημοσιεύσεις,είμαι 23 κι έχω σάκχαρο από 11 χρονών.12 χρόνια πλέον...Είμαι στην 28η εβδομάδα κύησης.

Καταρχήν,μόνο δίαιτα σου έχει δώσει με το 260,όχι ινσουλίνη;Δε θέλω σε καμιά περίπτωση να σε αγχώσω γιατί δεν υπάρχει λόγος,αλλά το 260 δεν πιστεύω ότι φτιάχνεται με δίαιτα.Ίσως και να κάνω λάθος,αλλά από την εμπειρία μου είναι δύσκολο.

Το ζητούμενο στην εγκυμοσύνη είναι να έχεις νηστική 70 εώς 90 mg/dl,και μεταγευματικό(1 ώρα μετά το γεύμα,δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο)100 εώς 130 mg/dl.

Όσο για τα γλυκά καλή μου,να σου πω πως αν σε είχε βάλει σε ινσουλίνη,θα μπορούσες να διορθώσεις την αμαρτία του κουραμπιέ,τώρα με απλή δίαιτα δεν γίνεται.Θα σου ανέβάσει σίγουρα το σάκχαρο.

Όσο γι αυτό που λες:"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ;" να σου πω απλά ότι εσύ πρέπει μόνο φέτος τα Χριστούγεννα να παραμείνεις μακριά από τα γλυκά για το καλό του παιδιού σου,ενώ εγώ παραμένω 12 χρονιές μακριά από τα γλυκά,και θα συνεχίσω να παραμένω για το καλό του δικού μου παιδιού.Ίσως τώρα το ξανασκεφτείς και να νιώσεις καλύτερα.Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου...Πάνω απ'όλα τα μωράκια μας,σωστά;

καλησπερα και απο μενα...!!!!

ο διαβητης στην εγκυμοσυνη γενικα θελει πολυ προσοχη..εγω θα σου ελεγα να πας σε διαβητολογο γιατρο,να επαναλαβεις καμπυλη ζαχαρου γιατι με διαιτα νομιζω δεν θα κανεις τιποτα.γενικα μην αγχωνεσαι..ειναι συνηθες φαινομενο στιν εγκυμοσυνη,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αμελητεο.

σε καταλαβαινω οτι γιορτες ερχονται και ολες λιγο πολυ...θελουμε να τσακισουμε τα γλυκακια και τισ χριστουγεννιατικες λιχουδιες...αλλα...το ρισκαρεις????κανε υπομονη...ενασ μηνας εμεινε..ε????

φιλακια πολλα!

Σας ευχαριστώ κοριτσια.Να συμπληρωσω οτι το 260 ήταν τυχαίο δεν ξεναεμφανιστηκε ,εκανα αλλες 2 φορες καμπυλη και ηταν 170-180.Η διαβητολόγος επειδή το διατηρώ 75-90 νηστικη και 100-130 με φαγητό με άφησε με την διαιτα μόνο.λέτε να πρέπει να παρω ινσουλίνη;

Mpempoulina_mou πόσο δίκιο έχεις,μόλις μου πέρασε κάθε διάθεση για τους παλιοκουραμπιέδες...σε ευχαριστώ πολύ..ειλικρινά ακουγομουν σαν κακομαθημένο παιδάκι έτσι;

Κατανοώ πλήρως κοριτσάκι μου ότι επειδή είναι κάτι άγνωστο προς εσένα σου φαίνεται δύσκολο αρχικά.Κι εγώ δεν το αποδεχόμουν πάντα.Αλλά εφόσον είναι κάτι το οποίο δεν περνάει,έμαθα να ζω με αυτό και να βλέπω τις ενέσεις μου ως όπλο,όχι ως εχθρούς.

Όσο για την ινσουλίνη,εφόσον ήταν τυχαίο το 260,ίσως να μην είναι επικίνδυνο,αλλά εσύ κοίταζε το,έχε το νου σου.Σίγουρα οι γιατροί ξέρουν καλύτερα.Απλά να ξέρεις ότι θεωρείται ύπουλη πάθηση..

Και-προς Θεού-!Δεν ακουγόσουν σαν κακομαθημένη...Απλά για να αντέχεις,κάθε φορά που θα σου έρχεται να φας ένα κουραμπιέ,ή και κάθε γλυκό,να σκέφτεσαι ότι δεν έχει επιπτώσεις μόνο σε σένα,αλλά και στο κουραμπιεδάκι που κουβαλάς μέσα σου...Έτσι θα καταλαβαίνεις ότι σε νοιάζει μόνο αυτό το μικρούλι,κι όχι τόσο ο κουραμπιές που θα σε γλυκάνει για 2-3 λεπτά.

Εν ολίγοις,θα σου δίνει δύναμη.Όπως και να έχει,εύχομαι να έχεις υπομονή και επιμονή,λίγος καιρός έμεινε.Εύχομαι ολόψυχα ό,τι καλύτερο για σένα!

Mpempoulina_mou ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΚΑΙ ΠΆΛΙ...ΈΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΈΝΑ ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΜΕ..ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ..

Λίγος καιρός έμεινε,υπομονή...Εμένα λόγω της πάθησης θα μου την πάρει στις 38 με καισαρική...Το περιμένω πώς και πώς!

• 3 weeks later...

babytoni πως τα πας με τη ζαχαρη σου? επεσε μεσω διατροφης ή τελικα εβαζες και ενεσουλες?

σε ρωταω γιατι εκανα την καμπυλη ζαχαρου και οι τελευταιες 3 αναληψεις αιματος βγηκαν λιγο πιο πανω απο το οριο... και επισης εδειξε ζαχαρη και στα ουρα...

ο γυναικολογος μου μου'πε να παω σε διαβητολογο και να το πολεμησω μεσω διατροφης και πως δεν χρειαζονται οι ενεσουλες...

αλλα αγχωθηκα η αληθεια να λεγεται... και αναρωτιεμαι αν πραγματι μπορουμε να το ελεγξουμε μονο μεσω διατροφης???

εσυ πως τα πας?

το μωρακι σου αν επιτρεπεται ειναι στο φυσιολογικο βαρος? σε ρωταω γιατι γνωριζω πως οταν εχεις αρκετη ποσοτητα ζαχαρης τοτε το μωρακι μεγαλωνει πιο γρηγορα... για αυτο και η καισαρικη...

να'σαι καλα!

Haroullini γειά και χρόνια πολλά!Καλή χρονιά να έχουμε και να μας πάνε όλα καλά...

Και εγω πήγα σε διαβητολογο και διαιτολόγο και εχω προγραμμα διατροφης μου είπαν να μην κάνω ινσουλίνη(αφου εχασα και 3 κιλα φαντασου απο τα 13 που ειχα παρει,επεσα στα 10.το μόνο καλό...)βέβαια γλυκό , σοκολατιτσες, μπισκοτακια μηδεν, ακομα και τα φρουτα με μέτρο,εμενα το ψωμι και τα δημητριακα με ανεβαζαν πολυ.

Όσο για το κοριτσακι μου ,μόλις μπηκα στην 36η εβδομαδα και είναι 2900,λίγο πάνω από το μέσο όρο,αν και ο γιατρός σήμερα μου είπε ότι δεν οφείλεται απαραίτητα στο σάκχαρο.Θα γεννήσω πρώτα ο Θεός στις 14/1 το προγραμματίσαμε σήμερα.Εσύ;

Πάντως μην αγχώνεσαι μόλις το πήρα σοβαρά οτι προσέχω,σταθεροποιηθήκε το σάκχαρο.

Καλή πρωτοχρονιά,θα χαρώ να μάθω νέα σου....

:kiss:

χρονια πολλα!

σ'ευχαριστω για την απαντηση σου!

πηγα σημερα διαβητολογο και τελικα οι μετρησεις του χημικου ηταν οι παλιες, οποτε ειμαι εντος των οριων...για εγκυουλα μιλαμε βεβαια, αλλα λιγο ψηλα, οποτε πρεπει να το ρηξουμε λιγακι! δεν χρειαζεται να κανω ειδικη διαιτα, απλα γενικα τα γλυκα που τρωω να τα μειωσω οοοοσο μπορω... και θα μετραω μονη μου τη ζαχαρη με το μηχανακι καθημερινα.

αλλα με καθησυχασε και μου'πε πως και διαβητη κυησεως να ...εξελιχτει στην πορεια παλευεται μονο απο διατροφη και να μην ανησυχω!

αντε με το καλο καλη χρονια και καλη ελευθερια! κοντεψε ο καιρος για σενα! εγω γενναω με το καλο 30 μαρτιου! Μεγαλη Τριτη!

αντε και καλη χρονια με τα μικρουλια μας!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου 🦋 24.11.2023 η μέρα που χαμογέλασα ξανά μετά την παλινδρομη του Ιουνίου '23..Μέρα αναμενόμενης περιόδου και έχω ξυπνήσει με μια ανεξήγητη αναστάτωση..Ξεκινάω για δουλειά αλλά πριν πάω σταματάω στο φαρμακείο παίρνω ένα τεστ και μόλις πάω στο γραφείο αλλάζει όλος μου ο κόσμος 🤗🤗..Το τεστ είναι θετικό πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό,η χαρά μαζί με το κλάμα απερίγραπτα..Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου,του το λέω (μετά την 1η κύηση και την κατάληξη της δεν υπήρχε περιθώριο εκπλήξεων κτλ),τον ακούω να κλαίει στο τηλ και να μου λέει το μεσημέρι θα βγούμε έξω σήμερα έχουμε γιορτή 🥳...Δε σας κρύβω ότι μέχρι να κλείσω τον 6ο είχα χαρά,προσμονή αλλά και άγχος ότι κάτι πάλι θα πάει στραβά...τώρα συνειδητοποιώ ότι χάρηκα την εγκυμοσύνη πολύ πολύ λίγο και αυτό προς το τέλος!!!Σήμερα όμως,ένα χρόνο μετά έχω τον αγοράκι μου δίπλα μου να μου γελάει και να γελάει η ψυχή μου ολόκληρη 🩵🩵🧿🧿 Συγγνώμη για το σεντόνι κορίτσια μου,αλλά τα μοιραζόμαστε όλα από την αρχή και ήθελα να σας το πω και αυτό...Η @Elkκάι εγώ είμαστε από τις πρώτες εδώ 🤗🧿🤗🧿
    • Καλημέρα!!  Σαλάτες και φρούτα μου είπε να τρώω αρκετά αλλά πολύ καλά πλυμένα!! 
    • Ναι, ήθελα να σας γράψω, να σχολιάσω και διάφορα που λέγατε, αλλά δεν πρόλαβα! Περίμενα να δω και τα αποτελέσματα σου!  Γίνεται ένας χαμός εδώ, καλά καθόμουν κι άραζα στο μαιευτήριο!! 😅 Όταν κοιμηθούν και οι δύο και βρω χρόνο, θα γράψω κανένα κατεβατο για τη συνάντηση!! 😆 Καλά πάει πάντως προς το παρόν! ☺️
    • Πω βρε κορίτσι μου έχετε πολλά κλάματα είναι η αλήθεια μεγάλη κούραση και ταλαιπωρία για όλους σας  Ίσως σου πει να συνεχίσεις το σιρόπι ή μπορεί να σου δώσει και τίποτα άλλο για να τον βοηθάει σίγουρα θα περάσει αυτό απλά θέλει υπομονή και την σωστή αγωγή  γενικά η παλινδρόμηση είναι συχνό το έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες που έχουν τέτοια θέματα  όταν μιλήσεις με γιατρό πες μας τι σου είπε 
    • Καλημέρα κορίτσια !  το θέμα δουλειά είναι λίγο μπερδεμένα για εμάς τις γυναίκες γιατί ξέρω πως και να είσαι όλη μέρα σπίτι με ένα παιδί και να μην έχεις βοήθεια δεν ειναι εύκολο.. εγώ η βοήθεια που έχω είναι μικρή πάει ανάλογα με το πρόγραμμα της πεθεράς μου αν δεν δουλεύει εκείνη τη μέρα  Μικρές διαφορές έχουν τα γραμμάρια που πήραν τα μωράκια μας και όλοι οι γιατροί είπε πως είναι εντάξει άσχετα που εμείς θέλαν πάρα πάνω 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...