Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ


Recommended Posts

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Φουσκωμένος εξακολουθεί να φτάνει στα χέρια των γονέων, ο λογαριασμός των ιδιωτικών μαιευτηρίων, τα οποία συνεχίζουν να χρεώνουν ποσά για λήψη βλαστοκυττάρων από τα νεογέννητα, η οποία, όμως, δε γίνεται από το μαιευτήριο, αλλά από ιδιωτική εταιρεία, την οποία έχουν ήδη πληρώσει οι γονείς.

Το νέο αυτό «χαράτσι» έχει κάνει την εμφάνισή του σε μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια της χώρας εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο. Ωστόσο, πολλοί γονείς, όταν προσέρχονται στα ταμεία των ιδιωτικών κλινικών για να πληρώσουν, δεν προσέχουν ότι καλούνται να καταβάλουν και «έξοδα λήψης βλαστοκυττάρων», τα οποία κυμαίνονται από 200 - 400 ευρώ, ανάλογα με το μαιευτήριο.

Οι χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών κυμαίνονται από 200-400 ευρώ

Οι χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών κυμαίνονται από 200-400 ευρώ

Το παράλογο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι το μαιευτήριο δε συμμετέχει στη διαδικασία λήψης βλαστοκυττάρων από το νεογέννητο, καθώς οι γονείς έχουν επιλέξει και έχουν πληρώσει, πριν από τον τοκετό, κάποια ιδιωτική εταιρεία – τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων, προκειμένου να προβεί στη λήψη τους από το μωρό που έρχεται στον κόσμο. Το ποσό, μάλιστα, που δίνουν είναι ιδιαίτερα υψηλό και κυμαίνεται συνήθως από 1.500 - 2.500 ευρώ για 20ετή φύλαξη των βλαστοκυτάρρων.

Oι γονείς με δική τους απόφαση επιλέγουν μια εταιρεία - τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων και την προπληρώνουν. Στη συνέχεια, παραλαμβάνουν από την εταιρεία ένα κουτί - ψυγείο φύλαξης, το οποίο δίνουν στο γιατρό τους (ο οποίος αμείβεται από τους γονείς). O μαιευτήρας κατά τη διάρκεια του τοκετού και με εξοπλισμό που του παρέχει η ιδιωτική εταιρεία - τράπεζα λαμβάνει από το νεογέννητο μια μικροποσότητα αίματος, την οποία φυλάσσει στο κουτί - ψυγείο. Ο πατέρας του μωρού παραλαμβάνει το κουτί από το μαιευτήρα και σε λίγες ώρες κάποιος υπάλληλος της εταιρείας προσέρχεται στο μαιευτήριο και παίρνει το κουτί.

Είναι σαφές ότι το μαιευτήριο δε συμμετέχει πουθενά στην εν λόγω διαδικασία, επομένως με ποιο δικαίωμα χρεώνει στους γονείς έξοδα λήψης βλαστοκυττάρων; Οι καταγγελίες είναι πολλές και έρχονται τόσο από την πλευρά των εταιρειών φύλαξης βλαστοκυττάρων όσο και από γονείς που είτε αρνήθηκαν να πληρώσουν το εν λόγω ποσό είτε κατάλαβαν στη συνέχεια τι είχαν πληρώσει στο μαιευτήριο. Μάλιστα, έξι τράπεζες φύλαξης βλαστοκυττάρων έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «παράνομη και αθέμιτη» χρέωση. Από την πλευρά τους, τα μεγάλα μαιευτήρια απαντούν ότι «η χρέωση είναι φυσιολογική, διότι η διαδικασία λαμβάνει χώρα μέσα στο μαιευτήριο».

Τα τρία μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια -Μητέρα, Ιασώ και Λητώ- πρωτοστατούν στην παράνομη αυτή χρέωση και προβάλλουν διάφορες δικαιολογίες, προκειμένου να την αιτιολογήσουν. Η ΙΑΣΩ Α.Ε. απαντά στη zougla.gr: «Αμέσως μόλις γίνει από τον ιατρό η συλλογή, το προσωπικό της κλινικής μας παραλαμβάνει από τον ιατρό μαιευτήρα την ειδική συσκευασία με το συλλεγέν αίμα, την οποία σφραγίζει, καταγράφει επί αυτής (στο bar-code) τα στοιχεία της ασθενούς και ακολούθως την παραδίδει στους γονείς, προκειμένου αυτοί να την παραδώσουν στη συμβεβλημένη με αυτούς εταιρεία επεξεργασίας και αποθήκευσης βλαστοκυττάρων…. Από τα ως άνω αναφερόμενα καθίσταται σαφές ότι η συλλογή και τοποθέτηση του συλλεγέντος ομφαλοπλακουντικού αίματος αποτελεί ξεχωριστή ιατρική πράξη. Για αυτό το λόγο, η κλινική μας χρεώνει ανεξαιρέτως όλους τους γονείς που επιθυμούν την παροχή της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης με το εν λόγω ποσό. Η ως άνω χρέωση της κλινικής για τη συλλογή του ομφαλοπλακουντικού αίματος είναι απόλυτα νόμιμη και θεμιτή».

Δηλαδή, η νοσοκόμα παίρνει το κουτί, το τοποθετεί δίπλα στο μαιευτήρα, μόλις εκείνος βάλει μέσα τα βλαστοκύτταρα το κλείνει, γράφει απ’ έξω τα στοιχεία της μητέρας και το δίνει σε κάποιο συγγενή. Για αυτή τη «δύσκολη» διαδικασία, οι γονείς του νεογέννητου χρεώνονται από 200 - 400 ευρώ!

Ο Παναγιώτης Κοφινάκος, μαιευτήρας-γυναικολόγος κάνει λόγο για παράνομες χρεώσεις

Ο Παναγιώτης Κοφινάκος, μαιευτήρας-γυναικολόγος κάνει λόγο για παράνομες χρεώσεις

Ο μαιευτήρας - γυναικολόγος, Παναγιώτης Κοφινάκος, ο οποίος συνεργάζεται με το μαιευτήριο «Μητέρα», εξηγεί στη zougla.gr: «Καταρχήν, το κόστος για τη λήψη των βλαστοκυττάρων το πληρώνουν οι γονείς σε κάποια εταιρεία - τράπεζα φύλαξης. Το «Μητέρα» συνεργάζεται με μια συγκεκριμένη τέτοια εταιρεία και αν την επιλέξουν οι γονείς, δεν υπάρχει καμία εξτρά χρέωση. Αν, όμως, οι γονείς προτιμήσουν κάποια άλλη τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων, το μαιευτήριο χρεώνει από 325 - 400 ευρώ για τη διαδικασία της λήψης, προβάλλοντας ως δικαιολογία την παροχή εργαλείων από το μαιευτήριο, πράγμα που δεν ισχύει. Η συγκεκριμένη χρέωση, πέραν του ότι δε γίνεται γνωστή στους γονείς εκ των προτέρων, είναι παράνομη. Πολλοί γονείς διαμαρτύρονται, αλλά πρέπει τελικά να μεσολαβήσει ο μαιευτήρας, προκειμένου να παραπονεθεί στην κλινική και να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη χρέωση από τον τελικό λογαριασμό. Στον κατάλογο που μας δίνουν με τις χρεώσεις του μαιευτηρίου -τον οποίο εμείς δίνουμε στους γονείς- είχαν συμπεριλάβει και τη χρέωση για λήψη βλαστοκυττάρων. Ύστερα, όμως, από καταγγελίες και παράπονα την αφαίρεσαν, ώστε να μην υπάρχουν απτές αποδείξεις για την παράνομη αυτή χρέωση».

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, οι γονείς αντιλαμβάνονται το «περίεργο» της υπόθεσης και αρνούνται να πληρώσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Τάσου Σ. η γυναίκα του οποίου έφερε στον κόσμο, πριν από λίγες ημέρες, ένα υγιέστατο αγοράκι. «Όλα πήγαν καλά, ο τοκετός έγινε όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς και η λήψη βλαστοκυττάρων από το μαιευτήρα μας. Στην τράπεζα φύλαξης έχω πληρώσει 1.800 ευρώ. Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε από το μαιευτήριο «Μητέρα», όπου γέννησε η γυναίκα μου, πήγα στο λογιστήριο για να πληρώσω. Εκεί μου έδωσαν ένα χαρτί με τα έξοδα που έπρεπε να πληρωθούν, το οποίο, μεταξύ άλλων, έγραφε και «έξοδα λήψης βλαστοκυττάρων». Ρώτησα την κοπέλα στο ταμείο περί τίνος πρόκειται και μου απάντησε γενικόλογα για τα βλαστοκύτταρα και ότι η διαδικασία γίνεται μέσα στο μαιευτήριο. Τρεις ώρες τσακωνόμουν με το λογιστήριο του μαιευτηρίου και με τους υπεύθυνους, εξηγώντας τους ότι η χρέωση είναι παράνομη από τη στιγμή που το μαιευτήριο δε συμμετέχει στο παραμικρό σε αυτή τη διαδικασία. Τελικά, αρνήθηκα να πληρώσω», εξηγεί στη zougla.gr ο πατέρας του νεογέννητου.

Υπολογίζεται πως μόνο το 5% των ανθρώπων που καλούνται να πληρώσουν αυτή τη χρέωση αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται και αντιδρά, αρνούμενο να πληρώσει. Σε κάθε μεγάλο μαιευτήριο γίνονται περίπου 450 λήψεις βλαστοκυττάρων το μήνα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επειδή το θέμα το είχαμε ψάξει πολύ και εγώ και ο άντρας μου για τα βλαστοκύτταρα και επιλέξαμε τη λύση της Δημόσιας Τράπεζας, μάθαμε κι εμείς από άλλες περιπτώσεις ότι στο Ιασώ συγκεκριμένα χρεώνουν 300 ευρώ για τη "συλλογή"των βλαστοκυττάρων, γεγονός περα για περα παράνομο.

Ρωτήσαμε λοιπόν δικηγόρο και αφού μας είπε ότι είχε σε εκκρεμμότητα ένα σωρό αγωγές εναντίον του Ιασω από γονείς για αυτό το λόγο, και μας συνέστησε ότι όταν πάρουμε την αναλυτική χρεωση του μαιευτηρίου όπου θα αναγράφεται "συλλογή βλαστοκυττάρων" να κάνουμε φασαρία και απλά...να μην τα πληρώσουμε.

¨Οταν πήγε ο άντρας μου στο λογιστήριο όμως του μαιευτηρίου να πληρώσει και κοίταξε αναλυτικά τη χρέωση, δεν τα είχαν βάλει πουθενά...Οπότε και δεν τσακώθηκε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΦΗΚΑΤΕΡΙΝΑ έγραψε:

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Από τα ως άνω αναφερόμενα καθίσταται σαφές ότι η συλλογή και τοποθέτηση του συλλεγέντος ομφαλοπλακουντικού αίματος αποτελεί ξεχωριστή ιατρική πράξη. Για αυτό το λόγο, η κλινική μας χρεώνει ανεξαιρέτως όλους τους γονείς που επιθυμούν την παροχή της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης με το εν λόγω ποσό. Η ως άνω χρέωση της κλινικής για τη συλλογή του ομφαλοπλακουντικού αίματος είναι απόλυτα νόμιμη και θεμιτή».

Δηλαδή, η νοσοκόμα παίρνει το κουτί, το τοποθετεί δίπλα στο μαιευτήρα, μόλις εκείνος βάλει μέσα τα βλαστοκύτταρα το κλείνει, γράφει απ’ έξω τα στοιχεία της μητέρας και το δίνει σε κάποιο συγγενή. Για αυτή τη «δύσκολη» διαδικασία, οι γονείς του νεογέννητου χρεώνονται από 200 - 400 ευρώ!

Η αληθεια ειναι οτι μαζευονται πολλα χρηματα με το ενα και με το αλλο, και οτι οσον αφορα τη διαδικασια εχει δικιο, αλλα οχι οτι ειναι και κατι απλο... ο γιατρος που θα συλλεξει το αιμα θα πρεπει να εχει μια εμπειρια, να ειναι γρηγορος, γιατι ειναι περιορισμενος ο χρονος που μπορεις να το κανεις, και φυσικα να κανει σωστη δουλεια, δλδ να μαζεψει οσο το δυνατον περισσοτερη ποσοτητα γινεται...!!!

Οσο για το ποσο στο Ιασω εμενα με χρεωσαν 300 ευρω και το ηξερα απο τοτε που αποφασισα με ποια εταιρεια θα συνεργαστω... και ο γιατρος αλλα και η εταιρεια φυλλαξης βλαστοκυτταρων με πληροφορησαν για το κοστος...!!! Επισης μου εδωσαν και αποδειξη γι'αυτο...!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα των βλαστοκυττάρων!!!!!!

Κι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η χρησιμότης του!!!!!

Όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα το σκεφτώ!!!!!

Καλά έκανες, πάντως, κοπέλα μου, και τα δημοσίευσες αυτά!!!!!!

Σ’ ευχαριστούμε!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αμάν πια με αυτά τα μαιευτήρια! πόσα λεφτά τελος πάντων θέλουνε?

Δεν το ήξερα για τη διπλοχρέωση. Θα ρωτήσω το γιατρό μου γιατί γεννάω στο ΛΗΤΩ.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Το έγραψα πριν λίγο σε κάποιο άλλο θέμα, το γράφω και εδώ. Θεωρώ απαράδεκτο να θέλω να κάνω δωρεά τα βλαστοκύταρα, τα οποία μπορεί να σώσουν μια ζωή, ίσως και κάποιου συγγενεί των μεγάλων του Ιασώ, (το αντεύχομαι φυσικά), και να πρέπει να πληρώσω γιαυτό. Ετσι κάνουν τον κόσμο και δεν πηγαίνει να κάνει το αυτονόητο. Και αναγκάζουν τον κάθε πονεμένο να βγάζει την ιστορία του στα ΜΜΕ για να προσέλθει τότε κόσμος να βοήθεια. Δεν θα ήταν ποιό απλό αν γινόταν η διαδικασία τουλάχιστον για την δωρεά βλαστοκυράτων, χωρίς χρέωση? Πολύς γυναίκες έτσι θα τα δώριζαν και πολύς κόσμος θα σωζόταν. Αλλά πού? Κουτοπόνηροι είμασταν μια ζωή οι Ελληνες, κουτοπόνηροι θα μείνουμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα,Έχω μπεί στο μήνα μου και θα γεννήσω προγραμματισμένα γύρω στις 15-20 Φεβρουαρίου, το θέμα βλαστοκύταρρα με έχει απασχολήσει πολύ. Ακούω και διάβασα και σε forum γενετιστών ότι δεν είναι συμβατά με το παιδί και μόνο 25% με το αδερφάκι του, δεν ξέρω στο Ιασώ στην cryo Bank μου είπαν ότι είναι συμβατά. Γενικά κατάλαβα ότι ο χορός για την αισχροκέρδεια καλά κρατεί, είμαστε η μόνη χώρα που έχει τόσες τράπεζες φύλαξης. Θα ήθελα πολύ να κάνω δωρεά στην Δημόσια τράπεζα στην Ακδημία ΑΘηνών αλλα γιατί να πληρώσω 375€; εάν τα κρατήσω στην τράπεζα του Ιασώ δεν πληρώνω το παρανομο χαράτσι έτσι είπαν. Τι να πω θα αποφασίσω τελευταία στιγμή οτι με φωτίσει ο θεός. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

harap έγραψε:

Το έγραψα πριν λίγο σε κάποιο άλλο θέμα, το γράφω και εδώ. Θεωρώ απαράδεκτο να θέλω να κάνω δωρεά τα βλαστοκύταρα, τα οποία μπορεί να σώσουν μια ζωή, ίσως και κάποιου συγγενεί των μεγάλων του Ιασώ, (το αντεύχομαι φυσικά), και να πρέπει να πληρώσω γιαυτό. Ετσι κάνουν τον κόσμο και δεν πηγαίνει να κάνει το αυτονόητο. Και αναγκάζουν τον κάθε πονεμένο να βγάζει την ιστορία του στα ΜΜΕ για να προσέλθει τότε κόσμος να βοήθεια. Δεν θα ήταν ποιό απλό αν γινόταν η διαδικασία τουλάχιστον για την δωρεά βλαστοκυράτων, χωρίς χρέωση? Πολύς γυναίκες έτσι θα τα δώριζαν και πολύς κόσμος θα σωζόταν. Αλλά πού? Κουτοπόνηροι είμασταν μια ζωή οι Ελληνες, κουτοπόνηροι θα μείνουμε.

Δεν ξέρω αν εννοεις τη δημοσια τράπεζα όπου μπορείς να κάνεις δωρεα. Αν ναι τοτε να διευκρινισω μιας και ρωτησα πως υπάρχουν δυο ειδών τρόποι συλλογής προσφοράς βλαστοκυρττάρων. Πρωτη είναι η δωρεά στην οποία δεν χρεώνεσαι παρά μονο τα έξοδα αποστολής βέβαια έχεις προτεραιότητα και πρόσβαση σε όλες τις δημοσιες τράπεζες βλαστοκυττάρων. επίσης να πω ότι κρατάνε ολόκληρο τ΄μήμα απο τον ομφάλιο λώρο. Ο άλλος τρόπος ειναι η κράτηση στην οποία πληρώνεις. Ακόμη όμως κι αν διαπιστωθεί ότι τα δικά σας βλαστοκύτταρα είναι άχρηστα εσείς μπορείτε να προμηθευτείτε από άλλους δότες και να βρείτε συμβατό δότη. Απλώς επειδή γίνεται κράτηση πληρώνετε γύρω στα 1200 ευρώ. Όλα αυτά που αναφέρω αφορουν δημοσια τράπεζα φύλαξης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tirogaridaki εννοεί τα λεφτά που ζητάει το μαιευτήριο για τη συλλογή (το οποίο και δεν παρέχει τίποτα) και όχι η τράπεζα. Έχουν αναφερθεί σε forum πολλές περιπτώσεις ατόμων που έκακαν φασαρία και δεν δέχτηκαν να πληρώσουν το ποσό αυτό και όντως δεν το πλήρωσαν. Πάντως είναι ένας ακόμη λόγος για να μην προτιμήσει κάποιος τα ιδιωτικά μαιευτήρια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια εγω γεννησα τα διδυμακια μου στο Διαβαλκανικο Θεσσαλονικης. τα βλαστοκυτταρα τα καναμε δωρε στη δημοσια τραπεζα στο Παπανικολάου. οταν πηγε ο αντρας μου να πληρωσει μας ειχαν χρεωσει και εξοδα συλλογης βλαστοκυτταρων. τους εξηγησε οτι τα καναμε δωρε και δεν πρεπει να μας χρεωσουν. τους πηγαμε το γραμμα-βεβαιωση οτι οντως τα καναμε δωρεα και μας δωσανε πισω τα παραπανω λεφτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tirogaridaki το ξέρω πως δεν πληρώνεις στην Δημόσια Τράπεζα, αλλά όπως έγραψε και η maria76, τα ιδιωτικά σου κρατάνε κερατιάτικα και καλά λόγω ιατρικής πράξης που έγινε στο μαιευτήριο. Πραγματικά, επειδή σίγουρα κάποιος που εργάζεται στο Ιασώ ή σε κάποιο άλλο ιδιωτικό μαιευτήριο θα γνωρίζει το forum μας και ίσως και να το έχει επισκεφτεί, θα ήθελα να μας πεί την γνώμη του. Να μας δικαιολογήσει κάποια πράγματα και αν τα επιχειρήματα που θα μας παρουσιάσει είναι λογικά και πιστευτά, τότε οκ, να μην προχωρήσω σε καταγγελίες. Γιατί για εκεί το πάω, το βλέπω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 months later...

Πρόστιμα συνολικού ύψους 435.000 €, επιβλήθηκαν στα μαιευτήρια ΙΑΣΩ, Μητέρα και ΛΗΤΩ γιατί όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΑΝ, χρέωναν, αδιαφανώς και καταχρηστικά, στις μητέρες που γεννούσαν, τη συλλογή...

του ομφαλοπλακουντιακού αίματος (των βλαστοκυττάρων) από 225 έως 350 ευρώ.

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 13α του νόμου 2251/1994 για την «Προστασία των καταναλωτών», ανήλθαν σε 180.000 ευρώ για το ΙΑΣΩ, σε 165.000 ευρώ για το ΜΗΤΕΡΑ και σε 90.000 ευρώ για το ΛΗΤΩ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μάλιστα, ότι τα μαιευτήρια επέβαλαν την παραπάνω χρέωση ακόμη και όταν οι γονείς δώριζαν, όπως στις περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, τα βλαστοκύτταρα σε δημόσιες τράπεζες για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον από οποιονδήποτε τα έχει ανάγκη. Σύμφωνα το υπουργείο, αντί για ηθική επιβράβευση και επιδοκιμασία, οι καταναλωτές αντιμετώπιζαν τις υπέρμετρες και αποτρεπτικές για τη δωρεά αξιώσεις των μαιευτηρίων, κατά παραβίαση μάλιστα του π.δ. 26/2008 που ενθαρρύνει τις δωρεές ιστών και κυττάρων και απαγορεύει την είσπραξη αμοιβής γι’ αυτές, με αποτέλεσμα η πράξη δωρεάς να γίνεται αντικείμενο κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης.

Περαιτέρω, η παραπάνω χρέωση ήταν παντελώς αδιαφανής ως προς την αιτία και το ύψος της. Οι καταναλωτές δεν είχαν καμία πληροφόρηση ποιες ενέργειες ή παροχές καλύπτει αυτή η χρέωση ώστε να σταθμίσουν και να κρίνουν το εύλογο αυτής. Όπως μάλιστα απεδείχθη, παρά την ασάφεια που καλλιεργούσε ο αδιαφανής όρος, στο συνολικό ποσό της χρέωσης δεν περιλαμβανόταν αμοιβή ιατρού, ο οποίος άλλωστε δεν αξίωνε και δεν ελάμβανε καμία αμοιβή για τη συλλογή των βλαστοκυττάρων.

Σημειώνεται ότι η λήψη του ομφαλοπλακουντιακού αίματος πραγματοποιείται δίχως κάποια πρόσθετη επέμβαση στη μητέρα, σε υλικά και συσκευασία που διατίθενται από τον εκπρόσωπο της δημόσιας ή ιδιωτικής τράπεζας φύλαξης, ο οποίος συνήθως και το παραλαμβάνει επί τόπου.

Τέλος, καταναλωτές πληροφορούνταν την εν λόγω χρέωση και το ύψος της κατά τη λήψη του λογαριασμού τοκετού, ενώ από την πλευρά των μαιευτηρίων δεν υπήρχε καμία μέριμνα για την ενημέρωση των γονέων με σαφή τρόπο για την ύπαρξη και το ύψος της χρέωσης.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος τόνισε: «Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναπτύσσει τις δράσεις του για την προστασία των καταναλωτών και στο χώρο των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας και νοσηλείας. Συστηματικά, πλέον, θα ελέγχει το κύρος και τη νομιμότητα χρεώσεων και πρακτικών που ακολουθούνται και θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θα προάγουν θα ενισχύσουν την διαφάνεια και σε αυτόν τον τομέα».

Αναρτήθηκε από troktiko στις 12:11 μ.μ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια τι κάνετε ; εγώ ακόμα λοχία έχω κράτησαν πολύ αυτήν την φορά 🤷‍♀️ @nanouko εγώ από διάθεση μια έτσι και μια αλλιώς είμαι λίγο κυκλοθυμική 😂 αν είναι η περίοδος θέλει να προσέχετε λίγο με τον σύζυγό, σου είπαν μετά από πόσο καιρό μπορείς να ξανά μείνεις έγκυος από την καισαρική ;(νομίζω στο ξανά ρώτησα αλλά δεν θυμάμαι τι μου είχες πει 😅) υποτίθεται εμείς που θηλάζουμε δεν μένουμε πολύ εύκολα έγκυος αλλά εγώ είχα μείνει έγκυος ενώ θήλαζα άσχετα που δεν προχώρησε.. μετά που έμεινα στην μπέμπα το είχα κόψει  Μια άσπρη  πιπιλα που μου έδωσαν εμένα με καρδούλες πάνω από το μαιευτήριο είναι της nuk  εμένα κορίτσια η μεγάλη έχει πολύ γκρίνια αυτές τις μέρες έκανε και πυρετό  μάλλον φταίει το εμβόλιο.. το μωρό μπροστά της αγγελούδι πιο πολύ κλαίει η μεγάλη από το μωρό 😅  
    • Εμένα δεν την παίρνει καθόλου! Κι ούτε και θέλω...  Εγώ κορίτσι μου είμαι στον 7ο ουρανό οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό. Ούτε κουρασμένη νιώθω να πω την αλήθεια. Απλά κάποιες μέρες, αραιά ευτυχώς, νιώθω πως θα ήθελα να κοιμηθώ λίγο ακόμα. Εγώ ευτυχώς εδώ και 10 μέρες είμαι τελείως καθαρή επιτέλους. Σίγουρα θα πρέπει να προσέχετε. Δεν ξέρεις πότε θα ξανά γίνει ωορρηξία. 
    • Εγώ φοβόμουν μην καεί αλλά νομίζω ότι πια δύσκολα καίει ο ήλιος. Για κοιλίτσα μάλλον έχει ψύχρα, αλλά, χεράκια και ποδαράκια θα τ' αφήνω κι εγώ λίγο. 
    • Ελααα η εμπειρία, και εγώ 85 υπολόγισα από την ένταση της γραμμής. Απίστευτο 😂😂. Είπα τέλος, χτες το βράδυ έκλαιγα, έλεγα στον άντρα μου ότι τελείωσε και αυτή η εγκυμοσύνη. Σήμερα εννοείται με εκραξε χαχα Οπότε θα κάνω 1 τεστ έτσι για την τιμή των όπλων κάθε 2-3 μέρες. Σίγουρα όχι κάθε μέρα όμως (και έκανα και εγώ 2-3 τη μέρα, ψύχωση!!)   @ditaki κορίτσι μου γλυκό αν θελήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα. Είμαι σίγουρη ότι πέρασα και εγώ επιλοχειο. Τώρα ένα χρόνο μετά το αναγνωρίζω που επιτέλους αρχίζω να βγαίνω από αυτό το σκοτάδι. Με βοήθησε που άλλαξα σπίτι και περιοχή. Πλέον βγαίνω σχεδόν κάθε μέρα βόλτες με το κοριτσακι μου και κυρίως κάθε φορά που νιώθω να πέφτω και να πνιγομαι. Οπότε, σωστά ειπώθηκε παραπάνω να βγαίνεις. Μόνη σου, με φίλες, με άλλες μαμάδες, αλλά μην μένεις μέσα στους 4 τοίχους. Πάρε βοήθεια σε παρακαλώ, είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάς, το έζησα στο πετσί μου. Και ένιωθα και τύψεις που πάλεψα τόσο πολύ για αυτό το μωρό και αντί να το ζω στα άκρα και να πετάω στα σύννεφα, εγώ έκλαιγα συνέχεια. Ένιωθα απέραντη μοναξιά, χαμένη, δεν ήξερα ποια είμαι πλέον... Λάτρευα και λατρεύω το παιδάκι μου, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αυτό αρκετό για να είμαι ευτυχισμένη, τουλάχιστον όχι όπως περίμενα να είμαι. Κανείς δεν μας προετοιμάζει για την περίοδο της λοχείας. Είναι μια περίοδος πάρα πολύ δύσκολη για τη νέα μαμά και για αυτό χρειαζόμαστε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον γύρω μας. Θα στο ξαναγράψω και το εννοώ.. Μπορείς να μου στείλεις απλά για να τα πεις κάπου μια αν είσαι Αθήνα μετά χαράς να βγαίνουμε μαζί βόλτες ♥️ Δεν είσαι μόνη σου ♥️
    • Τώρα καλά είμαι! Είναι λίγο γκρινιάρης γιατί πεινάει διαρκώς...κ τον κρατάω στο στήθος μιάμιση με δύο ώρες, αλλά δεν έχω γάλα. Τον ακούω που καταπίνει, αλλά αν βγει θα ηρεμήσει για μισή ώρα το πολύ κ μετά ξανά κλάμα κ στήθος απευθείας. Κ με το θηλαστρο που προσπάθησα να βγάλω 10ml με το ζόρι κ από τα δύο. Τώρα θα έρθει τη Δευτέρα να τον δει κ θα συζητήσω μαζί του τι θα κανω με τον θηλασμό.  Εγώ ηρέμησα λίγο μέχρι χθες το πρωί. Ξεκίνησε πάλι να δαγκώνει ενώ είχε ηρεμήσει. Πιστεύω ότι φταίει κ η πεθερά μου σε αυτό. Ήρθε χθες για 3 ώρες για να αρχίσει να την μαθαίνει κ δεν τον άφησε στιγμή από την αγκαλιά της κι αυτός έκλαιγε γιατί πεινούσε κ της το έλεγα κ δεν μου τον έδινε. Μέχρι που αναγκάστηκα να κατεβάσω μπλούζα κ σουτιέν μπροστά της για να αναγκαστεί να μου τον δώσει. Εννοείται πως από τη νευρικότητα που είχε που τον πήγαινε βόλτες μέσα στο σπίτι κ καλά για να τον ηρεμήσει με δάγκωσε κ μου άνοιξε ξανά την πληγή. Την επόμενη φορά που θα έρθει δε θα είμαι ευγενική. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...