Μετάβαση σε περιεχόμενο

marra

Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    20
  • Έγινε μέλος

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλες οι δημοσιεύσεις του/της marra

  1. έχω πολλά ρουχαλάκια, κουβερτάκια και παιχνιδάκια για βρέφη, και δεν ξέρω που μπορώ να τα στείλω. έχετε εσεις καμιά ιδέα; είναι κρίμα να πάνε χαμένα τόσα πράγματα και άλλα μωρά να μην έχουν ούτε γάλα. δεν θα ήθελα στην εκκλησία μας, δεν μπορώ να πώ οτι την εμπιστεύομαι απόλυτα. Η κιβωτός μου φάνηκε πολύ καλή αλλά δεν πρέπει να έχουν μωράκια.
  2. εγώ γέννησα 1-10-2009 και μου είπαν στο ΙΚΑ οτι απο τον ιλουνιο και μετά δεν κάνεις πια αιτηση σε αυτούς αλλά στα δίνει ο εργοδότης. Επειδή δεν βλέπω να υπάρχεςι συνενόηση με τον εργοδότη μου για αυτο, ξέρετε πως γίνεται πια; έχει όντως αλλάξει η διαδικασία;
  3. μήπως η Γιαγιά θα προτιμούσε το δικό μας πρόγραμμα; 11.00 ύπνος, 4 κλάμα μέχρι τις 4,30. 7 κλάμα και γάλα συνήθως, ύπνος στις 8,00 ξυπνάμε για τα καλά στις 10.00 ύπνος το μεσημέρι στις 4,00 με 4,30 στο περίπου βέβαια όλα αυτά έτσι; όπως με πάει το παιδί! η Αυπνία πάντως πάει σύννεφο!!!! και όπως είπαν όλες : το κάθε παιδί έχει το δικό του πρόγραμμα.
  4. Ισως τί να πώ. Άλλωστε κι εγώ αυτό είχα ακούσει απο άλλους. Ευτυχώς σε εμάνα δεν συνέβη. Χαπάκια μπύρας;;;; Τι είναι αυτά; Πρώτη φορά τα ακούω! Έ χω ακούσει για την επίδραση της μπύρας, ααλά δεν ήξερα τίποτα για τα χαπάκια!
  5. συνήθως 1 φορά το πρωί, 1 το μεσημέρι πρίν φύγω για δουλειά - δουλεύω απογευμα- και 1 το βράδυ. αν ήμουν σπίτι, και έβλεπα οτι ελαττώνεται , αντλούσα πρίν απο κάθε τάισμα της. Αυτό είναι και το καλύτερο βέβαια, γιατί το στήθος αντλείται συχνότερα οπότε παράγει και περισσότερο.
  6. Εγώ κορίτσια χρησιμοποιώ της chicco και της medela. Το πρώτο πονάει αλλά κάνει απίστευτη δουλειά. Αδειάζει τα στήθοι σε 5 λεπτά. Ενώ της medela δεν με πόναει, αλλά δεν αδειάζει τελείως το στήθος μου. Ξέχασα να πώ οτι και τα 2 είναι τα χειροκίνητα, όχι τα ηλεκτρικά. Πάντως θεωρώ οτι είναι μύθος η ιστορία οτι με το θήλαστρο κόβεται το γάλα. Εγώ τα χρησιμοποιώ συνεχώς απο την εικοστή μέρα έως σήμερα που΄ειναι 7 μηνών. Μάλιστα θα έλεγα το αντίθετο. Όταν έβλεπα οτι η παραγωγή μου μειωνόταν, χρησιμοποιούσα το θήλαστρο πιο συχνά και σε 2 μέρες πάλι είχα πολύ περισσότερο γάλα.
  7. Εμένα η μικρή μου είναι 7 μηνών και ακόμα θηλάζει. κι εγώ το έβγαζα με θήλαστρο, γιατί δούλευα απο την αρχή. Πάντως σε εξόδους της έδινα ξένο. Πόσο ξένο να ήπιε; Σιγά. Και ούτε μου μειώθηκε το δικό μου. Το ζήτημα είναι να χαιρόμαστε και εμεις τη ζωή μαζί με τα παιδάκια μας, και αυτά να μην είναι κλεισμένα μέσα. Μια ιδέα είναι, όταν το βγάζεις απο το ψυγείο, να το βάζεις σε θερμός για μπιμπερό, να το κρατάει κρύο και όταν έρθει η ώρα να το δώσεις, βάζεις το μπιμπερό σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό που θα έχεις μαζί σου, για να πιάσει την θερμοκρασία. Καλή τύχη και μπράβο σου. Δοκίμασε και το θηλασμό μην τα παρατάς, έστω και για λίγο στην αρχή, πιστεύω οτι το παιδί σιγά σιγά θα βρεί τον τρόπο να θηλάσει.
  8. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Το είχα ήδη γράψει το μήνυμα και μετά έκανα μια τελευταία προσπάθεια που ήταν και επιτυχημένη!!! Επιτέλους! Φιλιά!
  9. Τα παρατάω!
  10. υπάρχουν πάρα πολλά είδη θρομβοφιλίας. Εγώ έχασα Δίδυμα κοριτσάκια στον 7ο μήνα. Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε την κύηση γιατί υπήρχε φόβος για τη δική μου ζωή, είχα χάσει 15 κιλά! Σε εμένα η δίδυμη κύηση εμφάνισε το πρόβλημα μου. Η θρομβοφιλία υπήρχε στο dna μου αλλά μπορεί και να μην την εμφάνιζα ποτέ. Εννοείτε βέβαια οτι μοριακές εξετάσεις στην Ελλάδα για να δουν τι πιθανότητες έχεις να εμφανίσεις πρόβλημα, δεν γίνονται!! Παγκοσμίος το κράτος υποχρεώνει τους γιατρούς να τις κάνουν, μόνο στην Αυστραλία!! Τώρα ευτυχώς έχω ένα υπέροχο κοριτσάκι. Όσες έχουν θρομβοφιλία να μην ξεχάσουν να κάνουν και στο παι΄δάκι τους την εξέταση, γιατί είναι κληρονομική. Εμάνα η μικρή μου δυστηχώς την έχει, αλλά τουλάχιστον το ξέρουμε, δεν θα προχωράει στα τυφλά σαν την μαμά της. Στην εγκυμοσήνη και στο θηλασμό μόνο ενέσεις. Πρόσεχε να κάνεις εξετάσεις D- Dimers και ANTI-XA κάθε εβδομάδα, ή έστω κάθε 15 μέρες όσο κάνεις τις ενέσεις για να κανονίζεις την σωστή δόση. Αραιώνουν πολύ το αίμα. Στο ΑΤΤΙΚΟ οι γιατροί είναι όντως τέλειοι, και έσωσαν την ζωή τη δική μου στην προηγούμενη κύηση και τις κορούλας τώρα πια. Έκαναν και τα αδύνατα δυνατά να κρατήσουν τα μωράκια μου στη ζωή, άσχετα απο την κατάληξη. εγώ τους χρωστάω τη ζωή μου, και την ύπαρξη της κόρης μου. Μην ξεχνάς συνεργασία αιματολόγου και γυναικολόγου συνεχώς.
  11. εκεί που γράφει υπογραφή, έχει δίπλα <<μη εμφανίσιμο στη σελίδα του προφίλ, το απαγορευτικό σηματάκι δηλαδή>>, αυτό πρέπει να αλλάξει, αλλά δεν ξέρω πώς.
  12. t
  13. Χαίρετε, έχω βρεί υπέροχα tickers και θέλω και εγώ, σαν ψώνιο με το παιδί μου να δείχνω στο φόρουμ την ηλικία μας! Πως θα το κάνω αυτό; Πάω και κάνω copy στα site με τα tickers, αλλά δεν ξέρω που να κάνω paste. Πιστεύω οτι μάλλον θα είναι κάτι που κολλάει μόνιμα στο προφίλ μου, ε; Ευχαριστώ.
  14. marra

    ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ 2010?

    Χαίρετε! Εμείς βαφτιζόμαστε στις 4 Ιουλίου, σε ένα μικρό εκκλησάκι δίπλα στο σπίτι μας. Το τραπέζι θα γίνει σε μια ταβέρνα που βρίσκεται σε μια πλατεία, μεπολύ πράσσινο και τεράστια παιδική χαρά, οπότε πιστεύω να μείνουν ευχαριστημένοι γονείς και παιδιά! Το θέμα τις βάφτισης θα είναι οι καραμέλες, μιας και την φωνάζουμε καραμελίτσα την κυρία, και θα κυριαχεί το λαχανί με το φούξια! Περίεργος συνδιασμός αλλά πιστέψτε με τον είδα απο κοντά και είναι τέλειος!! Πολύ ωραίο θέμα!!!
  15. marra

    ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΑΕΔ-ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ-ΙΚΑ???

    ¨Εχω σύμβαση αορίστου, οπότε δεν μπορεί τελικά να με απολύσει, οπότε... χωρίς λεφτά θα περάσει το καλοκαιράκι.... τι να κάνουμε.... Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση! xmaria έγραψε:
  16. marra

    ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΑΕΔ-ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ-ΙΚΑ???

    Χαίρετε, θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω. Δουλεύω σε ωδείο και τα καλοκαίρια έμπαινα ταμείο ανεργίας. Γέννησα τον οκτώβρη, οπότε το περασμένο καλοκαίρι δεν μπορούσε να με απολύση, επειδή ήμουν έγκυος , παρότι το ωδείο δέν λειτουργούσε! Τον Ιούνιο τελειώνει το 6μηνο του ΟΑΕΔ αλλά το ωδείο εννοείται οτι τότε κλείνει για καλοκαίρι... Θέλω να ξέρω : έχει το δικαίωμα να με απολύσει; και αν ναι , εγώ θα έχω το δικαίωμα να μπω στο ταμείο ανεργίας για το καλοκαίρι (τα ένσημα του 2009 φτάνουν); Γιατί αν ισχύουν αυτά που λέτε τότε εγώ και δεν θα δουλεύω, οπότε δεν θα πληρώνομαι, και πολύ πιθανόν του χρόνου το καλοκαίρι, να μην έχω τα απαραίτητα ένσημα για να μπώ ταμείο ανεργίας, μιας και τα ένσημα του 6μήνου του ΟΑΕΔ μετριούνται μόνο ως συντάξιμα!!!! Γιατί τόσο μπλέξιμο;
  17. Χαίρετε! Εμάνα ο θερμαντήρας μου έλυσε τα χέρια! ¨Αφηνα το παιδί στην μάνα μου, στην πεθερά μου ή στον άντρα μου (Δουλεύω) και ήξερα οτι ούτε θα την κάψουν , ούτε θα πιεί κρύο γάλα. Βέβαια θηλάζω και αποθηκεύω δικό μου γάλα όταν λείπω. Τώρα που ξεκίνησα σιγά σιγά να της δίνω και ξένο, γιατί το δικό μου έχει μειωθεί αρκετά, δεν το θερμαίνω, απλά προσθέτω ζεστό νερό και το κρυώνω στη βρύση.... έχουν εκπαιδευτεί πια και οι υπόλοιποι!!!
  18. Εγώ που γέννησα 1/10/2009 θα το πάρω; είμαι ακόμα με εξάμηνο ΟΑΕΔ. θα πρέπει να γυρίσω στην εργασία μου πρώτα;
  19. Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ. Νιώθω πραγματικά ευγνώμων που υπάρχει αυτό το site. Και είμαι ολοκαίνουργια σε αυτό! Ευχομαι τα καλύτερα σε όλες σας.
  20. Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω ποιά επιδόματα δικαιούμε και απο που. Είμαι άνεργη και γεννάω σε 4 μήνες, αλλά έχω ήδη 200 ημέρες εργασίας τα 2 τελευταία χρόνια. Έχω πραγματικά μπερδευτεί. Στον ΟΑΕΔ μου είπαν οτι δεν δικαιούμε κανένα επίδομα παρά μόνο τα 940 Ευρώ το ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ. Στο ΙΚΑ μου είπαν οτι παίρνω και ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ και ΛΟΧΕΙΑΣ. Επίσης διάβασα για το ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ. Γνωρίζω λόγω προβλήματος υγείας οτι θα γεννήσω με καισαρική. Μπορείτε να με βοηθήσετε; :woohoo:
×
×
  • Προσθήκη...