γειά σας κορίτσια
εδώ και αρκετό καιρό σας διαβάζω ... όντως είστε γουρλίδικη παρέα!!!!
και εγώ έχω προβληματάκια! και κυρίως άγχος!
το χειρότερο είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ....
είμαι 32 και από τΑπό τα 16 μου έχω πάρα πολλά προβλήματα και από φόβο ότι δε θα μπορώ να αποκτήσω μωράκι!
Έκανα αφαίρεση δερμοειδούς κύστης μαζί με σημαντικό μέρος της δεξιάς ωοθήκης.
Έπειτα από αυτό έκανα άλλες 3 επεμβάσεις (εκ των οποίων η μια, πριν 5 χρόνια, η τελευταία, ήταν λαπαροσκοπική). Όλες για αφαίρεση κύστης. Και οι 3 στην αριστερή ωοθήκη. Και άλλες τόσες φορές είχα εμφανίσει κύστη που όμως καταφέραμε να «διώξουμε» με αντισυλληπτικά.
Και εκεί είναι το θέμα.
Όλα αυτά τα χρόνια παίρνω αντισυλληπτικά. Κάθε φορά που τα σταματούσα: κύστη. Και δεν πρόκειται για πολυκυστικές ωοθήκες. Μιλάμε για εμφάνιση κάθε φορά μιας κύστης που μεγάλωνε: 8-12 εκατοστά.
Αρχές Δεκέμβρη σταμάτησα τα αντισυλληπτικά.
Δυστυχώς… Δεν ξέρω τι συμβαίνει και τι να κάνω!
Σταμάτησα τα χάπι και σε 40 ημέρες είχα περίοδο. Έκανα υπέρηχο στις 17 και στις 22 ημέρες (στα μέσα του κύκλου από ότι αποδείχτηκε εκ των υστέρων) και … από ενδομήτριο …τίποτε. 2χιλιοστά.
Είπα δε θα ανησυχήσω. Ότι από τη χρόνια λήψη αντισυλληπτικών συμβαίνουν όλα αυτά.
Τελικά… μετά από άλλες 40 ημέρες ξανά περίοδος. Νόμιζα θα σταθεροποιηθεί απλά ο κύκλος στις 40 ημέρες.
Μετά είχα στις 29. και ενώ όλα έδειχναν ότι θα «εξομαλυνθούν» … τώρα είμαι στις 57 ημέρες και τίποτε!
Αρχικά ήλπιζα να είμαι έγκυος. Έκανα το τεστ,,, αρνητικό.
Ξανά στο γιατρό και ξανά τα ίδια!!!!
Οι ωοθήκες έχουν ωοθυλάκια αλλά και πάλι το ενδομήτριο … τίποτε.
Στις 48 ημέρες και η εικόνα είναι σαν πρώτες μέρες του κύκλου!
Δεν ξέρω τι συμβαίνει!
Ο γιατρός μου λέει…να περιμένουμε. Αλλά νομίζω είναι λάθος.
Ξέρει καμιά σας τι μπορεί να συμβαίνει?
Δεν παράγουν οι ωοθήκες τις ορμόνες που πρέπει??
Μπορεί να είναι ανεπάρκεια ωοθηκών?
Φταίει το χάπι?
Πείτε μου σας παρακαλώ αν κάποια καταλαβαίνει κάτι!!
:(