Μετάβαση σε περιεχόμενο

MamaToBe

Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    757
  • Έγινε μέλος

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλες οι δημοσιεύσεις του/της MamaToBe

  1. Καλησπέρα! Δεν το έχω ξανακούσει όμως σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να είναι γερό το μωρό σου!
  2. Κοριτσάκια μου καλησπέρα Εδώ και δυο μηνες ξεκινήσαμε εργοθεραπεια για τον γιο μου (5 χρόνων) γιατί μας διαγνώσανε αδυναμία συντονισμού στις κινήσεις και γενικά θεματάκια στην αδρή και τη λεπ΄τή κινητικότητα. Ερώτηση λοιπόν σε εσάς που τα παιδιά σας είναι 5 ετών και πάνω.. Κάνουν κουτσό με ευκολία;;
  3. Κορίτσια καλησπέρα! Πείτε μου σας παρακαλώ γιατί έχω πεθάνει απο την αγωνία απο την ώρα που το παρατήρησα. Ο Βαγγέλης μου είναι 13 μηνών και εδω και ενα μήνα μπουσουλάει σταμάτητα σε όλο το σπίτι. Πριν λίγο παρατήρησα (ψηλαφώντας) ενα σαν πρήξιμο στο αριστερό καλάμι μπροστά (λίγο κάτω απο το γόνατο). Δεν τον πονάει αλλά εγώ το νιώθω σαν σκληρό και πρησμένο σε εκείνο το σημείο. Να είναι εσωτερικό χτυπηματάκι απο το μπουσούλημα? Κουνούπι που του άφησε κανένα πρήξιμο?? Δεν μπορεί να είναι κάτι επικίνδυνο και σοβαρό, σωστά???Πείτε μου σας παρακαλώ, το έχει παρατηρήσει καμια στο μωρό της??? Ευχαριστώ πολύ!!! Ελενα
  4. Κορίτσια καλημέρα! Ο μπεμπάκος μου σε λίγες μέρες γίνεται 8 μηνών και είναι 10 και μισό κιλά. Είναι ένας στρογγυλός λουκουμάς και γι αυτό η παιδίατρος μου είπε να μη δωσω κρέμες του εμπορίου για απογευματινό αλλά το γνωστό παιδικο γιαουρτάκι. Δυστυχώς όμως το γιουβαρλάκι μου έχει άλλη άποψη και κάθε φορά που του το προσφέρω, γυρνάει απο την άλλη και δεν το θέλει. Μια λύση στην οποία έχω καταφύγει είναι να του δίνω το απόγευμα μια μικρή ποσότητα απο αυτό που έφαγε το μεσημέρι (λαχανικα με κοτόπουλο ή μοσχάρι) και αυτό το τρώει μετα μανίας. Και πάλι όμως νομίζω οτι παραείναι θρεπτικό. Εχω ακούσει οτι μπορώ να δωσω και κανονικό πρόβειο γιαούρτι στον 8ο μήνα. Έχει δώσει καμια μανούλα απο τόσο νωρίς πρόβειο γιαούρτι; Τι άλλες σχετικά light επιλογές υπάρχουν για απογευματινο πέρα απο κρέμες και παιδικό γιαούρτι; Να σημειώσω οτι θηλάζει αποκλειστικά πρωι βραδυ και 2-3 φορές μες τη μέρα για να αποκοιμηθεί.
  5. Καλημερα κι απο μενα. Οντως υπαρχουν πολλες αντιβιωσεις που επιτρεπονται κατα τη διαρκεια του θηλασμου. Υπαρχει και site που ελεγχεις τι επιτρεπεται και τι οχι. :: WWW.E-LACTANCIA.ORG: Breastfeeding and drugs - Dr. Paricio, Chief of Pediatric Department of the Marina Alta's Hospital, 1992-2009 (Alicante, Spain) - Baby Friendly Hospital (UNICEF/WHO) from 1999. Τώρα όντως ειναι καλυτερο να βαζεις το μωρο να θηλαζει συνεχεια και το γαλα λογικα θα ερθει. Του δινεις συμπληρωμα ξενο γαλα;;
  6. Κι εμείς στους 5 μήνες αρχίσαμε φαγητό και φρούτα και στην αρχή εννοείται οτι δεν το έτρωγε όλο. Το φρούτο το τρώει όλο μόνο από την τελευταία εβδομάδα (6 μηνών) και βαζω μισό μήλο, ένα αχλάδι και 1 μικρή μπανάνα. Το φαγητό το θέλει πιο πολύ και απο το φρούτο και έχω μετρήσει οτι τρώει γύρω στα 200 ml (το μετράω σε ένα μικρό μπολάκι). Πατατούλα καροτάκι κι εμενα δεν τα ηθελε πολυ στην αρχη αλλά τωρα του βαζω εναλλαξ μια αρακά μια φασολάκια μαζι με την πατατα το καροτο και το κρεατάκι και γλυκαινει πολυ. Ειδικά με τον αρακά, τρελαίνεται και του κάνει και καλό με τα κακα του.
  7. Καλημέρα κι απο μας! Νίκη όλο λογάκια ειναι ο μπεμπούλης!!! Τόσο πολλά από τώρα;; Εμείς 12 Οκτώβρη γίναμε 6 μηνών και προχτές πήγαμε για το 4ο εμβόλιο. 9,5 κιλά και 74 πόντους το μπουρμπουλιθράκι μου. Φαγάκια τρώμε κανονικά με μοσχαρακι και κοτοπουλάκι, φρούτα, ενώ χτες ξεκινήσαμε και γιαουρτάκι παιδικό. Είναι το μόνο που δείχνει να μην του αρέσει αλλά θα το παλέψουμε. Στον ποπουδελο καθόμαστε κανονικα αλλά ούτε λόγος να σταθεί ή να μπουσουλήσει.. Κι ο Φοίβος μου άργησε πολύ οπότε δεν βιάζομαι. Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!
  8. Καλημέρα κοριτσάκια μου! Αναστασία φαντάζομαι ήταν τέλεια η βάφτιση! Μπράβο σας που το διασκεδάσατε! Binoula να σας ζήσει ο νεοφώτιστος!!! Πώς πας με την εγκυμοσύνη και με τον μικρούλη μαζί;; Λένακαρα πολυ προχωρημένη η μπουμπουκα σου!!! Σηκώνεται μόνη της απο τώρα;; Εμείς σε 2 μέρες κλείνουμε τους 6 μήνες (γιούπιιιιιιι) και ήδη καθόμαστε στον ποπουδάκο αλλά πολλές φορές πέφτουμε μπροστά (τι πλάκα που έχει). Έχουμε 2 άσπρα δοντάκια που κόβουν πολύ και τα δοκιμάζει που και που στο στήθος μου και γελάει ο σκατούλης που πετιέμαι μέχρι επάνω. Απο κιλά δεν ξέρω γιατι έχουμε καιρό να πάμε στη γιατρό αλλά τρώμε μήλο, αχλάδι, μπανάνα και πεπόνι το πρωί και το μεσημερι κρεατάκι ή κοτοπουλάκι με αρακά ή φασολάκια και πατατούλα, καροτακι, ντοματούλα. Το καημενάκι μου περασε και μια ιωσούλα που εφερε ο μεγάλος μου απο τον παιδικο και χρησιμοποιησαμε 1 κουτί clinofar και 2 κουτια otrizalin για να ρουφάμε μυξουλες. Φιλια πολλά σε όλες σας και στα καμαρακια σας!
  9. Καλημέρα και απο εμάς! Λενακαρα κι εγώ το έχω ακούσει αυτο που λέει η Αναστασία για το μέλι. Και μάλιστα χτυπάει το νευρικο σύστημα. Μέλι μετά το χρόνο οπωσδήποτε. Αναστασία πού έγινε η βάφτιση;; Τί θεμα είχες;; Εμείς μεγαλώνουμε και μπουλουκεύουμε, τρώμε μηλο αχλαδι μπανανα για δεκατιανό, χορτοσουπα με κοτοπουλο ή μοσχαρι για μεσημεριανό και στα υπόλοιπα γεύματα θηλαζουμε. Προχτές βγήκε και το πρώτο μας δοντάκι!!! Το ζουζούνι με δαγκώνει οταν θηλάζει και ξεκαρδίζεται που πετάγομαι πίσω. Κατα τα άλλα εγω είμαι απο προχτες με πυωδη αμυγδαλιτιδα αλλα ευτυχως σημερα χωρίς πυρετό. Χτες την εβγαλα με 39 όλη μέρα σαν το ζόμπι αλλά ξεκίνησα amoxil οπότε σήμερα είμαι πολύ καλύτερα. Φιλια σε όλες!
  10. Peg Perego Navetta (το πορτ μπεμπε που ταιριάζει και κουμπώνει σε όλα τα peg perego καρότσια) σε χρώμα λαχανί πωλείται 120 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ειδική βάση ανακλινώμενη χωρίς ρόδες, ώστε να χρησιμοποιηθεί και ως καλαθούνα/πορτ μπεμπέ.
  11. Γεια σου Λαμπρινή. Για τα συμπληρώματα δεν ξερω αλλά υπάρχουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα για τα παιδιά, για ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Υπάρχει ομοιοπαθητικός παιδίατρος στο Χαλάνδρι για να μιλήσεις σχετικά. Εμεις σε αυτον παμε.
  12. Καλησπέρα μανουλίτσες, τι κάνετε; Εμείς μεγαλώνουμε και ζουζουνεύουμε! Ξεκινήσαμε τα φαγάκια και τα φρουτάκια απο την περασμένη εβδομάδα και πάμε μια χαρά, ενώ συνεχίζουμε τον θηλασμό σε όλα τα υπόλοιπα γεύματα! Έφαγε μια σχετική φρίκη στα σκέτα λαχανικά πριν βαλουμε το μοσχαράκι, αλλά τώρα που μπήκε το κρεατάκι το τσακίζει το μεσημεριανό. Κατα τα αλλα, εχει τρελή σιελόρροια και όλη μέρα βάζει και τα δυο χεράκια μες το στόμα. Η γιατρός είπε είμαστε κανονικά μεσα στη φάση της οδοντοφυιας οπότε καλό μας κουράγιο! Με τον ύπνο μου κάνει ακόμα κόλπα γιατί το βράδυ ξυπνάει και 3 και 4 και 5 φορες για να θηλάσει και εχω ψιλοδιαλυθεί από το ξενύχτι. Εσείς κοιμάστε;;;Φιλια πολλα!
  13. Κορίτσια καλησπέρα!!! Επιτέλους πήγαμε πάλι παιδίατρο, τον εξέτασε και τον βρήκε μια χαρά. Είναι 8.600 γρ. και 72 πόντους οπότε μας είπε οτι μπορούμε άνετα να αρχίσουμε τα φρουτα και τα λαχανικά απο τωρα. Εγω όμως το σκέφτομαι, γιατί γενικά η παιδίατρος μας δεν ειναι και πολυ πολυ με το θηλασμό. Ο μπέμπης στις 12 του μηνα γίνεται 5 μηνών και σκέφτομαι οτι για όλη την υπόλοιπη ζωή του θα τρώει λαχανικά κρέας και φρούτα, μήπως να του συνεχίσω λίγο ακόμα το σκέτο γάλα; Η γιατρός μου είπε οτι μπορεί να μου δωσει παραταση αλλον ενα μηνα για σκετο γαλα και μετα να παμε στα φρούτα (εννοείται όχι ρυζαλευρο και βανιλια). Εσεις τι λέτε??? Μπορώ να του ξεκινήσω πχ μονο το μεσημεριανό με λαχανικά και να κρατησω ολα τα υπολοιπα γευματα με θηλασμό γι αυτο το μήνα και να αρχισω αργοτερα τα φρούτα; Εσεις πώς ξεκινησατε τις στερεες τροφές;;
  14. MamaToBe

    Pampers No. 3

    Τα παμπερς δοθηκαν στην Στηριξη του Χαμογελου του Παιδιου
  15. Καλησπέρα και με το καλό να γινεις για δευτερη φορα μανούλα. Εγώ γέννησα τον δευτερο γιο μου πριν περιπου 5 μήνες και ο πρώτος μου πήγαινε προ-προνήπια (4 ετών όπως η μπουμπου σου). Το οτι θα πάει δευτερη χρονια δεν σημαίνει οτι δεν θα κολλήσει τίποτα. Αν έχεις την επιλογή να την κρατησεις σπίτι τουλάχιστο μεχρι να σαραντισεις (με βοήθεια απο γιαγιά κτλ.) κανε το. Και μαλιστα κρατα την απο πριν ακόμα γεννήσεις. Εγώ ο βλάκας τον έστειλα σχολειο μεχρι και μια μερα πριν γεννήσω και την ωρα που γεννούσα το παιδάκι μου ψηνόταν με 39 πυρετό από κάποια ίωση που είχε κολλήσει (Απρίλη μήνα και με τα παραθυρα ανοιχτα στο σχολειο). Περιττο να σου πω οτι εμεινα μια επιπλεον μερα στο μαιευτηριο μήπως και καλυτερέψει και τελικά επειδή τα συμπτωματα του δεν υποχωρουσαν εμεινα μια βδομαδα στην πεθερα μου (απο το μαιευτηριο στην πεθερα- χαρμα). Τελικά, και οταν ακόμα επεστρεψα σπίτι μου και το παιδι μου ηταν απυρετο, ήμασταν με χειρουργικές μάσκες όλοι μες το σπίτι για 2 βδομάδες για να μην κολλήσουμε το μωρό, το οποιο τελικά ευτυχώς δεν κόλλησε. Αυτό που θελω να σου πω είναι με τίποτα να μην το ρισκάρεις, γιατι αν το νεογεννητο σηκώσει πυρετο, θέλει νοσηλεία σε νοσοκομείο κι όχι ενα απλό ντεπόν. Ελπίζω να σε βοήθησα! Φιλια και με το καλό!
  16. Καλησπέρα κορίτσια! Νίκη μου, βαλε και κατω απο το στρωματακι του πετσετουλες απο την μερια που ειναι το κεφαλακι του για να ειναι λίγο πιο ανασηκωμενος και να αναπνέει καλυτερα. Binoula τι είδους όρος υπήρχε στο συμβόλαιο και σε απέλυσαν;;; Εμείς μεγαλώνουμε και μπουλουκευουμε. Εχουμε κάνει ήδη 2 εμβόλια συν το ποσιμο του ροταιού και την Τρίτη πάμε για το τρίτο μας. Εσάς σας το εκαναν το ποσιμο του ροταιου? Εμενα του το εκανε μια παιδιατρος στην Ξανθη αλλα τωρα που επιστρεψαμε Αθηνα η γιατρος μας ειπε οτι εκεινη δεν το εχει στο πρόγραμμα εμβολιασμου πια γιατι εχουν παρατηρηθει παρενεργειες. Αγχωθηκα!
  17. Κορίτσια καλημερα. Πριν φυγουμε για διακοπές πήραμε μια προσφορα απο το welovetoys και αγοράσαμε μια jumbo συσκευασια pampers No. 3 (4-9 κιλά). Μου περίσσεψε ομως μια συσκευασία των 50 πανών (λείπουν 1 ή 2 πάνες που χρησιμοποιησα πριν φυγω) και ο μικρουλης μου φοράει ήδη το 4. Όποια κοπέλα απο Αθήνα τα χρειάζεται ή ξερει κάποιον που τα χρειάζεται ας επικοινωνήσει μαζί μου. Εννοείται οτι τα χαρίζω, δεν τα πουλάω.
  18. Binoula μου με το καλό το ΠΑΠ A! Καλά αποτελεσματα! ΚΟΝΝΑ τα δευτερα τα μωρα μας πρέπει να είναι ίσα, έτσι; Εμένα γεννηθηκε 12 Απρίλη. Είμαστε αισίως 9 κιλά (ένας λουκουμάς) και συνεχίζουμε να θηλάζουμε μερα νυχτα ακατάπαυστα. Το ωραίο το είπε ο αδερφός μου για τον μπέμπη. Αν υπήρχε κλαμπ μπέμπηδων, λέει, ο δικός μας θα ήταν ο φουσκωτός ο πορτιέρης Κατα τα άλλα όλη μέρα τρίβει τα ούλα του με ο,τι βρει αλλα δεν περιμένω να βγει δόντι απο τωρα. Και ο Φοίβος ξεκίνησε να τα τρίβει στους 3 μήνες και δόντι έβγαλε στους 6. Κοκα κόλα και καφέδες πίνετε εσείς που θηλάζετε;; Εγώ αντικατέστησα την κόκα κόλα με σπραιτ ή μπύρα buckler χωρίς αλκοολ και καφε μονο ντεκαφεινε, αλλά μου λειπει πολυ η κοκα κολα. Φιλια σε όλες!
  19. Χρυσούλα καλως ήρθες! 28/4 το 2009 γεννησα εγω τον πρώτο μου. Τι καλα παιδιά τα ταυράκια!!! Νίκη, ο Βαγγελάκης δεν υπάρχει καμια πιθανότητα να κοιμηθει αν τον βαλω ξυπνιο στο κρεβάτι του.. Θέλει αγκαλίτσα και περα δωθε.. Το ίδιο ηταν και ο Φοιβος μεχρι που δεν αντεχαμε να κουβαλαμε άλλο. Ο υπνος του ειναι ακόμα αλλα αντ άλλων και τη μερα και τη νυχτα αλλα φανταζομαι φταιει και που ειμαστε ακομα διακοπες και δεν εχουμε ουτε εμεις στανταρ πρόγραμμα. Από την μεθεπόμενη εβδομάδα που θα επιστρέψουμε Αθήνα φαντάζομαι θα στρωσει κι αυτος. Μπανάκια στη θαλασσα τα κανατε τα μωρά σας; Εγω φοβήθηκα φετος γιατι θυμαμαι απο τον Φοιβο μας ειχε πει η παιδίατρος απο 6 μηνων να τον βάλουμε κι ετσι εφτασε μεχρι την παραλία αλλα δεν τον εβαλα μεσα.
  20. Ο μπέμπης είναι μια χαρά, η μέση μου τα χει παίξει όμως και έχουμε μέλλον!!! Λενακαρα, φαντάζομαι του εδινες συμπλήρωμα γαλατάκι σε κάθε γεύμα που μισοέτρωγε, έτσι δεν είναι; Ρε κορίτσια, τα μωρά σας πως κοιμούνται; Ακούω/διαβαζω για μωρα που τα βαζουν ξύπνια στην κουνια και κοιμούνται μονα τους χωρις κούνημα χωρις τίποτα.. Υπάρχουν τετοια μωρα;;;
  21. Να 'μαστε κι εμείς! Χαίρομαι τόσο που ξαναδιαβάζω τα νέα σας! Να σας ζήσουν οι μπέμπες και οι μπέμπηδες που από ό,τι βλέπω έχουν φτάσει μέχρι και 6 μηνών. Νίκη, ολόκληρο παλικάρι έγινε ο μπεμπούλης! Binoula, σου το ξαναλέω κι απο δω, χαρα στο κουράγιο σου και με το καλό το καινούριο μπεμπάκι! ΛεναΚαρα μια χαρα σας βλέπω ακόμα και απο υπνο! Εμείς σε 5 μερες θα είμαστε 4 μηνών και το μπεμπάκι κοιμαται κατα τη διαρκεια της μερας αρκετα αλλα τη νύχτα δεν κάνει πάνω απο 6ωρο συνεχομενο. Μετά το 6ωρο, ταιζόμαστε και κοιμόμαστε ανα δυωρο μεχρι να αποφασισω κι εγω να σηκωθω απο το κρεβάτι (κοιμόμαστε ακόμα αγκαλίτσα στο διπλό). Είναι ήδη 8,5 κιλά και θηλάζουμε αποκλειστικά. Εμετούς κάνει σχεδόν σε κάθε γεύμα μετά το δεύτερο ρεψιμο, και μου φαίνεται πολυ περίεργο μιας και ο μεγάλος μου δεν έκανε ποτέ του εμετό. Μάλλον τρώει πολύ λαίμαργα.. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε κι εμείς στερες τροφες για να κοιμαται λίγο καλύτερα το βράδυ. Σήμερα το πρωί με ανησύχησε γιατι εκει που του ειχε μεινει λιγη νινιδα στο κεφαλάκι, το εξυσε με τα χερια του και το ματωσε σε τρια σημεια και μαλιστα φαινεται σχετικα βαθυ. Φιλια σε όλες!!!
  22. Ευχαριστω πολυ κοριτσάκια μου! Νανούκα τα μικρά μας είναι εντελώς συνομίλικα? Ο δικός μου είναι 12 Απρίλη γεννημένος. Χτες βράδυ εκανε τον πρώτο του εξάωρο υπνο. Είμαι σχεδόν έτοιμη να το γιορτάσω με μπύρα χωρίς αλκοόλ!
  23. Να σου ζήσει ο μπέμπης κορίτσι μου και με το καλό να ρθει στον κόσμο και το δευτερο μωράκι!
  24. Από ό,τι βλέπω, ο δικός σου ειναι και μικρότερος απο τον δικο μου.. 8ωρο δεν εχει κανει ακόμα και το βλέπω να αργει.. Εσυ τον θηλάζεις αποκλειστικά;; Αυτο που δεν εχω κανει ακομα ειναι να καθιερωσω μια ρουτινα βραδινου υπνου (μπάνιο ίδια ωρα, ταισμα ιδια ωρα και κοιμισμα ιδια ωρα καθε βραδυ) αλλα ειναι δυσκολο γιατι ειμαστε διακοπες και γυριζουμε τελη αυγούστου.. Είναι δύσκολο να κλεινόμαστε όλοι από τις 21.00 σπίτι.. Κατα τη διάρκεια της ημέρας κανει 2-3 ωριαίους υπνους. Εσάς τα παιδάκια σας πόσες ωρες κοιμόντουσαν σε αυτη την ηλικία;;
  25. Κορίτσια καλησπέρα! Το δεύτερο το αντράκι μου έγινε κιόλας 3,5 μηνών και στις 12 Αυγούστου θα γίνει τεσσάρων. Πριν λίγο μπήκα σε ένα ξενο site και ψιλοφρίκαρα διαβάζοντας οτι παιδιά αυτής της ηλικίας κοιμούνται ήδη 10 συνεχόμενες ώρες το βράδυ, ενω ο δικός μου εχει κοιμηθει 5 ωρες το περισσοτερο συνεχόμενα και μετα ανα 1-2 ωρες πάλι ξυπνάει για να φαει, μεχρι να σηκωθει πια εντελώς το πρωι. Ο μπέμπης θηλάζει αποκλειστικά και ειναι 7,8 κιλά (περιπου). Είναι νορμάλ αυτο??? Τι κανω λάθος???
×
×
  • Προσθήκη...