Μετάβαση σε περιεχόμενο

Christi.D.

Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    770
  • Έγινε μέλος

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

Christi.D.'s Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • One Year In Rare
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Very Popular Rare
  • One Month Later

Recent Badges

413

Βαθμός Δημοφιλίας

  1. Εγώ θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι τόσο! Κι εμένα μου είχε πει όταν ξυπνούσε δύο φορές το βράδυ και έπινε γάλα να δίνω αυστηρά μια φορά το βραδυ γάλα. Δεν ακολούθησα τη συμβουλή της. Τώρα που το μωρό έχει μάθει να κοιμάται μόνο του κανει συνήθως μια αφύπνιση για γάλα αλλά μπορεί να τύχει και δυο. Εσένα άμα κοιμάται και σερί μένει ένα δεκαωρο χωρίς να φάει. Θεωρώ και πιο αργά και σταδιακά να κάνεις αυτή τη μετάβαση θα είναι μια χαρά!
  2. Κοριτσι μου, εφόσον έχει μάθει να κοιμάται με το γάλα λογικό να δυσκολεύεται στον βραδινό ύπνο γιατί πρέπει να βρει άλλον τρόπο να αποκοιμιεται..Δοκίμασε μήπως τον βοηθήσουν οι λευκοί ήχοι ή κανένα πανάκι να χαϊδεύει ή αυτό το ρυθμικό το μμμμ που κάνουν καμία φορά κι αυτά όταν πάνε να αποκοιμηθουν. Με το κούνημα στην αγκαλιά θα σε κουράσει πολύ στην πορεία όσο θα βαραίνει αλλά εννοείται μέχρι να βρει δικό του τρόπο να αποκοιμιεται ίσως χρειαστεί να το κάνεις κι αυτό. Εγώ προσωπικά δεν έκοψα απότομα το γάλα για κοιμισμα απλά την ώρα που έπινε το γάλα έβαζα λευκούς ήχους είχα και μια πανά αγκαλιας να παίζει στα χέρια του για να συνδυάσει ότι την ώρα που πάει για ύπνο θα έχει λευκούς ήχους και την πάνα αγκαλιάς. Μετά έδινα τη μισή ποσότητα γάλακτος λίγο νωρίτερα (πχ πριν το βραδινό μπανακι) και το άλλο μισό πριν κοιμηθεί (να πίνει το μισό για να αποκοιμηθει) και σιγά σιγά έδινα όλο και πιο πολύ γάλα νωρίτερα και λιγότερο για να αποκοιμηθει. Παράλληλα κράτησα λευκούς ήχους και πάνα αγκαλιάς ως βοήθεια για τον ύπνο αλλά τα είχε συνηθίσει να υπάρχουν από τότε που έπινε κανονικά το γάλα. Τώρα πλέον αποκοιμιεται χωρίς καθόλου γάλα! Φυσικά εσύ θα δεις τι ταιριάζει στο δικό σου παιδάκι ! Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να αποκοιμηθει θα πρέπει να είσαι εκεί! Ειδικά τώρα που δυσκολεύεται! Εύχομαι σύντομα να κοιμάται πιο γρήγορα και εύκολα! Συγγνώμη για το σεντόνι!
  3. Κοριτσι μου να σου ζήσει το μωράκι! Εγώ είχα πάρει τηλ και μου είχε πει να πάω λίγο πριν ξεκινήσει ο εσπερινός! Εγώ θα έλεγα παρε ένα τηλ γιατί τώρα έχουν και τις παρακλήσεις τα απογεύματα! Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο! Αλλά σίγουρα ιερέας θα είναι πρωί για θεία λειτουργία (αν έχει) και απόγευμα για εσπερινο παράκληση
  4. Νομίζω καλύτερα στην αρχή τα μικρά των 150μλ Όσο για την πιπίλα εμένα έτυχε πιστεύω και του άρεσε και η πιπίλα mam (όπως και το μπιμπερό) και η nuk(ενώ το μπιμπερό nuk δεν το ήθελε με τπτ) Θέλει δοκιμές! Συνήθως δίνουν και στο μαιευτήριο πιπιλες δώρο με προϊόντα περιποίησης κλπ Εγώ δηλαδή είχα πάρει μια της nuk πριν γεννηθεί και μετά στο μαιευτήριο μου έδωσαν δύο ακόμα πιπιλες
  5. Ναι έχεις απόλυτο δίκιο!mustela εννοούσα!
  6. Εγώ μετά από συμβουλή φίλης μου φαρμακοποιού που επίσης είχε μωράκι και ήθελε όσο πιο αγνά προϊόντα γίνεται πήρα προϊόντα περιποίησης medela και έμεινα πολύ ικανοποιημένη! Και τα weleda είναι εξίσου καλά και αγνά αλλά πιο ακριβά! Εγώ τέλη Αυγούστου γέννησα! ρουχαλάκια νομίζω αρκετά έχεις (θα σου φέρουνε και δώρο)! Θα έχει ακόμα ζέστη όταν γεννήσεις οπότε τέτοια θα του φοράς και έξω λογικά! Εγώ είχα πάει και 2-3 βερμουδακια για να τα φοράει όταν βγαίνουμε βόλτα έξω και για όταν θα αρχίσει να πέφτει λίγο η θερμοκρασία προς τέλη Σεπτεμβρίου. Ίσως να είχα και 2-3 μακρυμανικα ζιπουνακια για αργότερα! Αλλά δες και πόσο μεγάλο είναι το μωρό γιατί αν είναι μεγάλο θα φορέσει για πολύ λίγο καιρό τα 0-3. Επίσης ανάλογα την εταιρία κάποια έχουν μεγαλύτερη φόρμα από άλλα! Ας πούμε τα hm έχουν μεγάλη φόρμα! Αντίθετα τα orchestra έχουν πολύ μικρή φόρμα! Ελπίζω να βοήθησα!
  7. Κοριτσι μου με το καλό να έρθει το μωρό! Στο δικό μου μωρό που θήλαζε 8 μήνες βολεψε το mam και το philips avent!
  8. Εννοείται καλά κάνεις και το λες και χρειάζεται να είμαστε ενημερωμένες για αυτό το ζήτημα γιατί ειδικά στην Ελλάδα έχουν κανονικοποιηθει πολλές τέτοιες πρακτικές μαιευτικης βίας...και νομίζω σε όλες χτυπάνε άσχημα αλλά μπορεί να ακούσουν ένα "Έλα μωρέ υπερβολική είσαι" και να πιστέψουν ότι όντως είναι υπερβολικές! Δυστυχώς πολλές φορές οι γυναίκες γιατροί μπορεί να είναι χειρότερες και σε τέτοια θέματα...
  9. Κοριτσι μου όπως τα είπες είναι! Είναι πολύ νωρίς ακόμα και θέλει χρόνο! Καλά κάνεις και μιλάς στον σύζυγο! Ο περίγυρος όντως θέλει να υπεραπλουστευσει τα πράγματα οπότε από ένα σημείο και μετά δεν αξίζει να ανοίγεις την καρδιά σου! @RAM21 επειδή έχω διαβάσει κι εγώ για τη μαιευτική βία, δεν πιστεύω ότι έχω υποστεί μαιευτική βία να σου πω την αλήθεια. Δεν έχω παράπονο από το προσωπικό και τον γιατρό μου! Όλοι με πρόσεξαν! Κανενας δεν με πίεσε ή με φόβισε! Και μετά και από δική μου έρευνα και συζήτηση με τη σύμβουλο θηλασμού μου και μαια μου, ολα έγιναν όπως έπρεπε. Απλά επειδή είχα οξύ τοκετό μέχρι να φτάσω στην κλινική είχα φτάσει 8 διαστολή οπότε τράβηξα όλους τους πόνους και μετά επειδή το μωρό είχε βραδυκαρδια για 10 λεπτό έπρεπε να μπω εκτακτως για καισαρική! Απλά εμένα μου κάθισε πολύ άσχημα όλο αυτό! Ότι έγιναν όλα τόσο γρήγορα και πονεσα πάρα πολύ, ότι κινδύνεψε το παιδί, ότι ήμουν χωρίς τον άντρα μου στην αίθουσα τοκετού. Έχω φίλη που απλά έκανε προγραμματισμένη καισαρική (με δική της επιθυμία) και επίσης θυμάται με πολύ άσχημο τρόπο αυτή την εμπειρία. @Spanakopita13 μπορώ να πω ότι πλέον μου φαίνεται πολύ μακρινή ανάμνηση και σίγουρα καταλαβαίνω ότι κι οι ορμόνες με έκαναν να τα βιωνω όλα πολύ πιο έντονα! Εννοείται είναι πολύ νωρίς για να σκέφτεσαι να απευθυνθεις σε ειδικό! Και έτσι όπως τα λες πιστεύω ότι όσο το συζητάς και τα βγάζεις από μέσα σου θα είσαι καλύτερα!
  10. Κοριτσι μου αρχικά να σου ζήσει το μωράκι! Μπορώ να σου πω ότι κι εγώ είχα μια τραυματική εμπειρία τοκετού. Τουλάχιστον έτσι το βίωσα εγώ! Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι η δική σου εμπειρία ήταν χειρότερη από τη δική μου και είναι λογικό να σε έχει επηρεάσει και να χρειάζεσαι λίγο χρόνο! Έτσι όπως τα είπες καταλαβαίνω ότι είχες οξύ τοκετο(οι συσπάσεις γίνονται πολύ γρήγορα και ο τοκετος εξελίσσεται πολύ γρήγορα). Το ίδιο συνέβη και σε μένα (σκέψου από τις συσπάσεις της μήτρας και το ζόρι έκανα εμετό) μόνο που έφτασα στην κλινική με 8 διαστολή και μου έκαναν επισκληριδιο. Μέχρι τώρα βίωσα τους πόνους της γέννας που στον οξύ τοκετό είναι πολύ πιο απανωτοι. Τελικά κατέληξα σε επείγουσα καισαρική γιατί το μωρό είχε βραδυκαρδια. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που ο άντρας μου δεν πρόλαβε καν να μπει στην αίθουσα τοκετού πριν χρειαστεί να μπω για καισαρική. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά! Ωστόσο εγώ για αρκετές βδομάδες μετά τη γέννα κάθε φορά που σκεφτόμουν τη γέννα έκλαιγα και στεναχωριομουν... Καταλαβαινα ότι εννοείται το σημαντικό είναι ότι είμαστε και εγώ και το μωρό καλά αλλά παρόλα αυτά μου έβγαινε πολύ στεναχώρια κάθε φορά που μου ερχόταν στο μυαλό ... Σίγουρα επηρεάζουν και οι ορμόνες γιατί η λοχεια είναι μια πολύ ευαίσθητη περίοδος για τη γυναίκα ούτως ή άλλως. Μην ακούς κανέναν! Έχεις δικαίωμα να αισθάνεσαι όπως θέλεις! Δεν οφείλεις να έχεις απολαύσει τη γέννα ούτε να μην σε επηρεασε ότι σε μια τόσο σημαντική ιδιαίτερη κσι ευαίσθητη στιγμή δεν σε πρόσεξαν όπως έπρεπε ... Εμένα με βοηθούσε να λέω στον άντρα μου τι σκέψεις έκανα σχετικά με τη γέννα και με στεναχωρουσαν. Τα έβγαζα δλδ από μέσα μου! Σιγά σιγά ξεθωριασαν και οι άσχημες εικόνες της γέννας και τα συναισθήματα που μου προκαλούσε! Δώσε χρόνο στον εαυτό σου! Μην τα κρατας μέσα σου γενικά και έχε στην καθημερινότητα σου άτομα που σε στηρίζουν! Αν στην πορεία δεις ότι περνάει αρκετό διαστημα και "βουλιάζεις" σε τέτοιες σκέψεις δες αν θα χρειαστείς βοήθεια και από καποιον ειδικό. Αλλά νομίζω ότι μια βδομάδα μετά τη γέννα είναι λογικό να σου έρχεται στο μυαλό (το λέω με βάση τη δική μου εμπειρία). Και κάτι τελευταίο: να ξέρεις ότι το γεγονός ότι απέκτησες παιδί μετά από τόσες προσπάθειες και δυσκολίες ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι μικρή ή εύκολη αλλαγή ο ερχομός ενός μωρού,ούτε πως δεν δικαιούσαι να παραπονιεσαι ή να στεναχωριεσαι για θέματα ππυ αφορούν την εγκυμοσύνη τον τοκετό και τη μητρότητα! Συγγνώμη που πολυλογισα! Ό,τι θέλεις, είμαστε εδώ!
  11. Κοριτσι μου, να σου ζήσει το μωράκι! Μέχρι να ξαναστρωσει ο κυκλος σου θέλει να περάσουν μερικοί κυκλοι! Οπότε μην περιμένεις να σου έρχεται ακριβώς η περίοδος..Κι εγώ τις πρώτες φορές είχα μεγαλύτερο κύκλο από αυτόν που είχα πριν μείνω έγκυος Παρόλα αυτά αν δεις ότι καθυστερεί πολύ ή φοβάσαι ότι δεν ήσασταν αρκετά προσεκτικοί με τπν άντρα σου μπορείς να κάνεις ένα τεστ εγκυμοσύνης ή χοριακή για να είσαι σίγουρη!
  12. Christi.D.

    Είμαι η όχι?

    Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ..! Ξέρω πως όσο νωρίς και να είναι Ετσι όπως τα λες κι εγώ πιστεύω ότι ο κατακερματισμος ευθύνεται που δεν προχωρανενοι εγκυμοσύνες. Όμως εχετε βρει τι χρειάζεται να διορθωθεί οπότε κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση! Ελπίζω με βιταμίνες να βελτιωθεί η κατάσταση! Και εύχομαι η επόμενη φορά να είναι η τυχερή! Με το καλό ο γάμος! Και σύντομα με το ουράνιο τόξο σου!
  13. Christi.D.

    Είμαι η όχι?

    Αυτά αργούν να σκουρυνουν! Εγώ σκέψου είχα γραμμή κανονική και λέω θα είναι γύρω στο 800 η χοριακη και ήταν 3600 Οπότε όλα καλά! Έκανες χοριακή ξανά; Εύχομαι όλα καλά!
  14. Αφού ανέβηκε σε μένα που την είχα ξεγράψει αυτή την πιθανότητα θα ανέβει κι σε σένα δεν μπορεί! Νομίζω στη δεύτερη εγκυμοσύνη πάντα αναγκάζεσαι να παίρνεις αγκαλιά το πρώτο σου παιδάκι! Εμένα ήταν η πρώτη εγκυμοσύνη οπότε δεν έχω κάτι να σε συμβουλεψω από προσωπική εμπειρία! Όσο μπορείς προσπάθησε να μην τον σηκώνεις ή τουλάχιστον όχι για πολλή ώρα ή με απότομη κίνηση Με το καλό ο γάμος και σε λίγο καιρό και το δεύτερο μωράκι! 😊😊
  15. Christi.D.

    Είμαι η όχι?

    Παρακεταμολη (ντεπον) μπορείς να παίρνεις ! Νομίζω η δεύτερη χοριακή θα σε κατατοπίσει! Εύχομαι το ουράνιο τόξο να σου έκανε την έκπληξη εκεί που δεν το περίμενες!
×
×
  • Προσθήκη...