Μετάβαση σε περιεχόμενο

dage

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  13
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Βαθμός Δημοφιλίας

2 Neutral

Σχετικά με dage

 • Ιδιότητα
  Member

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

 1. dage

  Πρώτες προσπάθειες

  Καλημέρα κορίτσια @Sofia33 δεν μπορώ να πω οτι προσπαθούμε ιδιαίτερα! Θέλω να τελειώνω με τις εξετάσεις να είμαι σίγουρη και μετά. Έχω κλείσει ραντεβού για κυστικη ίνωση και θρομβοφιλία να πάρω τα αποτελέσματα και μετά γιατί αλλιώς δεν ησυχάζω και ένα σπερμοδιάγραμμα και μια καλλιέργια του συζύγου και να ξέρουμε που πάμε.. με αγχώνει να πηγαίνω στα τυφλά, είναι και η ηλικία.. αλλά ναι δέχομαι οτι είναι και λίγο υπερβολικά όλα αυτά χωρίς ουσιαστικά να έχουμε σειρά αποτυχημένων προσπαθειών. Και ο γυναικολόγος μου είπε να μην περιμένω αλλά οκ.. @tzina819 όλα καλά θα πάνε. Εμένα ο ενδοκρινολόγος (και ο γυναικολόγος) όντως μου ζήτησαν συγκεκριμένη διατροφή ασχέτως κιλών και μου έδωσαν φουλ βιταμίνες. Στα 36 μου σχεδόν, έμαθα φέτος οτι έχω πολυκυστικές (ασχολίαστος ο προηγούμενος γιατρός μου), αλλά τουλάχιστον όταν έκανα υπέρηχο είδαμε ένα ωραιότατο ωάριο, οπότε ο γιατρός μου είπε είμαι τυχερή γιατί παρά τις πολυκυστικές κάνω κανονικά ωορρηξία.. (άσε που έχω και χασιμότο και είναι ήδη περίεργη η κατάσταση...) κάθε περίπτωση είναι διαφορετική τι να πω.. Στους 6 μήνες προσπαθειών αν δεν δω φως μου είπε κι εμενα ο γιατρός οτι θα χρειαστεί να κάνω σαλπιγγογραφία (αν θυμάμαι καλά χαχα). @Dimitra91 ο γυναικολόγος κι εμένα δε μου έδωσε εξετάσεις για τις πολυκυστικές, αυτό είναι δουλειά του ενδοκρινολόγου αν έχω καταλάβει καλά. Εμένα κάθε χρόνο μου δίνει ορμονολογικές και μάλιστα επέμενε από χρόνια οτι υπάρχει θέμα πολυκυστικών αλλά αυτό δεν το επιβεβαίωνε ο παλιός μου γυναικολόγος οπότε η δική του δουλειά σταματούσε εκεί.. και να που επιβεβαιώθηκε 😕
 2. dage

  Πρώτες προσπάθειες

  Κορίτσια καλημέρα! Εύχομαι να είστε όλες καλά με αγωνία διάβαζα τη μια ανάρτηση μετά την άλλη εύχομαι όμορφα νέα να ακούσουμε σύντομα! Εγώ τα έχω χάσει λίγο με τις ημέρες.. Ξεκίνησα αρχές Δεκεμβρίου τα inofert και ενώ δεν είχα κλείσει ούτε μήνα που τα έπαιρνα, μου ήρθε περίοδος στις 28 μέρες!! Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κύκλο 28 ημερών και περιμένω να δω αν ήταν τυχαίο γεγονός ή αν όντως έκαναν δουλειά τα φακελάκια.. Οπότε επικρατεί ένα μπάχαλο στο μυαλό μου σχετικά με τις γόνιμες, και μάλλον θα αρχίσω πάλι με τα τεστάκια να δω που βρίσκομαι. Να τελειώσω και με τις εξετάσεις αρχές Φεβρουαρίου και μετά να αρχίσω εντατικά τις προσπάθειες
 3. Κορίτσια εγώ είμαι σε φάση που ετοιμάζομαι για προσπάθειες , δεν έχω υπάρξει έγκυος και θέλω να έχω ελέγξει τα πάντα γιατί είμαι ήδη στα 36 οπότε θέλω να είμαι όσο πιο έτοιμη γίνεται. Έκανα και τις εξετάσεις θρομβοφιλίας (13 παράγοντες) με κόστος 140 ευρώ και έχω κλείσει ραντεβού και για κυστική ίνωση. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη δεν τις κάνω παρόλο που κι εμένα ο γυναικολόγος μου είπε οτι δεν υπάρχει λόγος.. Βέβαια από κέντρο σε κέντρο εξετάζουν διαφορετικές μεταλλάξεις, και θέλω να κάνω άλλες 2-3 συμπληρωματικές που εντώπισα μετά από αρκετά διάβασμα. Κρίμα να μην έχουμε καθοδήγηση.
 4. Καλημέρα και χρόνια πολλά! Έχω χρόνια θέμα με τη βιταμίνη D (η οποία ουσιαστικά ορμόνη είναι) όμως ποτέ δεν μου χει δώσει ο ενδοκρινολόγος τόσο μεγάλη δόση, βέβαια ίσως μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί δεν υπήρξε μέχρι τώρα εγκυμοσύνη, για την οποία είναι απαραίτητη μια καλή τιμή D. Σου είπε για πόσο χρονικό διάστημα θα παίρνεις τη συγκεκριμένη δόση; Πχ μέχρι να φτάσεις γύρω στο 40-50? θα το παρακολουθείς φαντάζομαι ανα μήνα. Η δόση σου είναι καθημερινή; Εγώ σκέψου ξεκίνησα με την απαγορευτική τιμή 6 (μου είχε ζητήσει ο ενδοκρινολόγος δεδομένου του ιστορικού μου να αποφύγω να μείνω έγκυος στο επίπεδο αυτό, αλλά το τονίζω με βάση το ιστορικό μου γιατί ταυτόχρονα είχα άλλα 904326740 πράγματα να προσέξω) και πάντα έπαιρνα των 2000. Εγώ βέβαια χρειάστηκα μερικά χρόνια για να φτάσω στο 28 (έχω χασιμότο και δεν βοηθά καθόλου στην απορρόφηση της D), και η τωρινή μου εξέταση έδειξε οτι έχει πέσει πάλι στο 20.. με καθημερινή λήψη χαπιού των 2000 εκτός από τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο. Για την εγκυμοσύνη ο δικός μου ενδοκρινολόγος θέλει τουλάχιστον 30 μονάδες με ιδανικό γύρω στο 40-45 αλλά δεν είναι κι εύκολο. Πάντως επειδή το έχω συζητήσει μαζί του γιατί ήταν ανησυχητικό το οτι δεν ανέβαινε με τίποτα, πάνω από το 90% των εγκύων ξεκινούν με ανεπάρκεια της D. Με μια τέτοιας τάξεως δόση σαν τη δική σου θα ανέβει γρήγορα η τιμή σου να μην ανησυχείς, και με 4000 μονάδες τοξικότητα δεν υφίσταται. Προσπάθησε να τρως και πράσινα χορταρικά , είναι καλή πηγή βιταμίνης Κ που βοηθά πάρα πολύ την απορρόφηση της D Με το καλό το μωράκι σου ❤️
 5. Σελινα είσαι κατατοπιστικοτατη, ευχαριστώ θερμά ♥️ Δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό και το ψαχνω, για την ακρίβεια τώρα ξεκινάμε προσπάθειες αλλά πρώτον ηλικιακά νοιώθω ότι αρχίζουν και στενεύουν τα περιθώρια, δεύτερον έχω χασιμοτο οπότε είναι ένας παράγοντας που θέλει προσοχή, έχω μεταβολικό σύνδρομο, και τελευταία έμαθα ότι έχω και πολυκυστικες. Σ'αυτο να προσθέσω και οικογενειακό ιστορικό θρομβοφιλιας. Ο γιατρός μου δεν συμφώνησε με το να κάνω εξέταση για κυστική ινωση, όμως εγώ θέλω να την κάνω, για τη θρομβοφιλια μου το ζήτησε και ο ενδοκρινολόγος ξέροντας το οικογενειακό ιστορικό, και ο γυναικολόγος μου είπε ότι καλό είναι να την κάνω προληπτικα. Από κει και πέρα αφού ξεκινάμε προσπάθειες θέλει κ ένα σπερμοδιαγραμμα κ μια καλλιέργεια σπέρματος για να έχουμε πλήρη εικόνα. Αν οι τελευταίες εξετάσεις είναι καλές και δεδομένου ότι ο θυρεοειδής μου είναι ρυθμισμένος και δεν έχω κάποιο άλλο θέμα, αν δεν μείνω έγκυος μέσα σε 6 μήνες θα πρέπει να κάνω σαλπιγγογραφια. Γενικά μου έπεσε βαριά η τόση πληροφορία αλλά ο γιατρός μου είναι της λογικής πως τα μέσα υπάρχουν κ τα χρησιμοποιούμε και δεν περιμένουμε με σταυρωμένα χερια. Δεν ξέρω ακόμη αν συμφωνώ 100% αλλά έτυχε να αλλάξω γιατρό φέτος και θα δω αν μου ταιριάζει. Έχω πελαγωσει, περίμενα ότι η αρχή θα είναι πιο ευχάριστη :)
 6. Τέλεια σε υπερευχαριστώ. Μόλις έκλεισα κι εγώ ραντεβού. Στο ιδιωτικό εργαστήριο που μου συνέστησε ο γυναικολόγος μου υποτίθεται εξετάζουν το 99% αλλά κι εγώ δεν ξέρω τι ισχύει. Όμως το Λαϊκό έχει καλή φήμη σε αντίθεση με το εργαστήριο που δε μου γέμισε το μάτι. Για το σπερμοδιάγραμμα μου το είπε ο γιατρός, να μην επιλέξω κάποιο τύπου Βιοιατρική και μου πρότεινε ένα spermlab που είναι κοντά μου. Όμως πραγματικά διάβασα τα καλύτερα για τον Λυμπερόπουλο λίγο που το έψαξα. Οι σφραγίδες που μπορεί να μου χρειαστούν; Έτσι κι αλλιώς ο γιατρός μου δεν έχει γράψει κάτι (και μου έδωσε την εντύπωση οτι γενικότερα δεν γράφει) οπότε και που δεν είναι συμβεβλημένος... θα το σκεφτώ όμως. Να εκμεταλλευτώ την καλοσύνη σου και να ρωτήσω αν γνωρίζεις αν στο λαϊκό μπορώ να κάνω και τις αντίστοιχες εξετάσεις θρομβοφιλίας; Να σημειώσω οτι δεν έχει υπάρξει κύηση / αποβολή παρά μόνο ιστορικό στην οικογένεια και λόγω ηλικίας θέλω να κάνω τους βασικούς για μένα ελέγχους πριν προκύψει εγκυμοσύνη.
 7. Κορίτσια ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το 95% των μεταλλάξεων θεωρείται ασφαλές; Συγγνώμη αν είναι χαζή η ερώτησή μου. Επίσης μπορώ να πάω στο λαϊκό έτσι από μόνη μου και να πω θέλω να κάνω εξέταση για την κυστική ίνωση; Πίου-πιου, ο γιατρός ενώ μας ζήτησε να κάνει ο σύζυγος σπερμοδιάγραμμα και καλλιέργεια σπέρματος, δεν μας έγραψε τίποτα απολύτως.. πρέπει δηλαδή κάθε φορά εγώ να το ζητάω; Και πρέπει εγώ να ξέρω τι γράφεται και τι όχι; Έχω πελαγώσει..
 8. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις που έκανες την εξέταση; Η πιο χαμηλή τιμή που έχω βρει μέχρι τώρα για το 99% είναι στα 220 ευρώ. Επίσης εμένα ο γιατρός μου δεν μου ανέφερε τίποτα για συνταγογράφηση, ίσως επειδή δεν ήταν θετικός ως προς το να κάνω την εξέταση. Όμως και για θρομβοφιλία και σπερμοδιάραμμα και καλλιέργεια σπέρματος απλά μου τα σημείωσε και μου υπέδειξε που να πάω να τα κάνω.. Να υποθέσω οτι για όλες αυτές τις εξετάσεις καλύπτεται έστω ένα ποσοστό από ΕΟΠΠΥ; Αν ναι, για ποιό λόγο δεν μου τις έγραψε ? Ευχαριστώ πολύ!
 9. dage

  Πρώτες προσπάθειες

  Κορίτσια τι κάνετε; Δεν είχα μπει καθόλου από την τελευταία φορά. Οπότε είμαστε πολλές με πολυκυστικές.. Τι ωραία.. να δίνουμε κουράγιο η μια στην άλλη.. Μάλλον το κλειδί είναι να μην το σκεφτεσαι καν, να το σβήσεις από το μυαλό σου.. Το θέμα είναι πως το πετυχαίνεις ? Και έχω και τη μητέρα μου με το κλασσικό "Στα λεγα " και "Δεν προσέχεις τον εαυτό σου" "Πήρες 156,53234 γραμμάρια" "Πότε επιτέλους θα κάνεις μωρό" "Να κάνει εξετάσεις και ο άντρας σου" μπλα μπλα μπλα μπλα δεν την παλεύω..
 10. dage

  Πρώτες προσπάθειες

  Δεν μου ανέφερε κάτι για σύνδρομο, απλά μου είπε οτι έχω πολυκυστικές με βάση τον υπέρηχο. Όντως έχει διαφορά το ένα από το άλλο; σκέψου ούτε αυτό το ήξερα..Την επόμενη ημέρα είχα στο καπάκι τον ετήσιο έλεγχο με τον ενδοκρινολόγο και μου είπε οτι ήταν το κλειδί για να συμπληρωθεί η εικόνα μου μιας και κάτι έλειπε. Σε γενικές γραμμές μου είπε οτι το περίμενε αλλά επειδή του έλεγα κάθε χρόνο οτι δεν έχω θέμα με τις πολυκυστικές απλά το αφήναμε. Που να ξερα κι εγω... Φαντάσου για το παραμικρό ψάχνω τα πάντα, αυτές τις μέρες δεν έχω το κουράγιο ούτε καν να ψάξω να δω τι σημαίνει αυτό και πως συμβαδίζει με το χασιμότο.. Σαν να με έχει πιάσει μια απάθεια.. Το μόνο που έκανα από την πρώτη μέρα, έκοψα μαχαίρι υδατάνθρακες.. τρώω ένα παξιμαδάκι με το πρωινό και καμια φορά αν πεινάω πολύ άλλο ένα με τη βραδινη σαλάτα.. και πρώτη φορά στη ζωή μου το ακολουθώ - μέχρι τώρα τουλάχιστον- τυφλά το πρόγραμμα. Βέβαια δεν ήταν άγνωστο το θέμα με τη διατροφή μου, έχω μεταβολικό σύνδρομο και αντίσταση στην ινσουλίνη οπότε κάποια στιγμή έπρεπε να το πάρω στα σοβαρά. Σε γενικές γραμμές ο ενδοκρινολόγος μου, που τον εμπιστεύομαι τυφλά, μου είπε οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ειδικά τώρα που έχουμε πλήρη εικόνα. Την επόμενη εβδομάδα έχω και μεγάλο υπέρηχο για τους όζους (έχω κι από αυτούς ναι) και πραγματικά δεν θέλω να ακούσω ξανά για γιατρό..
 11. dage

  Πρώτες προσπάθειες

  Κορίτσια καλημέρα, έχω πολλές μέρες να μπω οπότε θα σας διαβάσω σιγά σιγά. Νατάσσα ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μοιράστηκες μαζί μου, σας ευχαριστώ όλες βασικά. Φέτος τελευταία στιγμή άλλαξα γυναικολόγο μιας και ο προηγούμενός μου είναι αρκετά μεγάλος και ήθελα αφού ξεκινάμε προσπάθειες να έχω έναν γιατρό που θα νοιώθω πιο σίγουρη.. Λοιπόν για πρώτη φορά στη ζωή μου άκουσα οτι έχω πολυκυστικές.. Ποτέ δεν είχα τριχοφυΐα, ποτέ δεν είχα ακμή.. είχα πάντα σχετικά περίεργο κύκλο και μη σταθερό (28-35 μέρες και 2-3 φορές τα τελευταία 3-4 χρόνια είχα κάνει και 40 μέρες) όμως ποτέ ο παλιός μου γυναικολόγος δεν είχε κάνει καμία αναφορά ποτέ. Δεν το πήρα και πολύ καλά δεδομένου οτι έχω και χασιμότο, οπότε και οι πολυκυστικές μαζί επιβαρύνουν την κατάσταση. Το καλό είναι οτι είχα κανονικά ωορρηξία, είδαμε κανονικά το ωάριο, μέτρησε διαστάσεις συμμετρία κτλ και μου πε οτι είμαι τυχερή γιατί με πολυκυστικές και θέματα θυρεοειδή η ωορρηξία είναι περιορισμένη. Ωστόσο μπορεί κάποια από τα ωάρια κάποια στιγμή να μην είναι καλής ποιότητας αλλά θα το δούμε μελλοντικά. Μου ζήτησε για ένα δίμηνο να κάνω λίγο αυστηρή διατροφή για να ετοιμάσω όσο μπορώ το σώμα μου και να ξεκινήσω να παίρνω ινοφερτ. Μετά τα Χριστούγεννα έχω κλείσει ραντεβού να κάνω εξετάσεις για θρομβοφιλία. Το ζήτησα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ζήτησα επίσης να κάνω και εξέταση για κυστική ίνωση αλλά ο γιατρός μου είπε οτι δε χρειάζεται σ'αυτή τη φάση. Δεν ξέρω σκέφτομαι να πάω όμως να την κάνω. Εσείς σκέφτεστε να κάνετε από πριν κάποιο έλεγχο; Τέλος μου είπε οτι αν στους 6 μήνες προσπαθειών δεν έχω μείνει έγκυος κι εφόσον το σπερμοδιάγραμμα είναι οκ (θα πρέπει κι αυτό να το κάνουμε) θα πρέπει να κάνουμε και μια σαλπιγγογραφία. Εγώ δεν θέλω να αγχώσω το σύζυγο , δεν θέλω με το καλημέρα να ξεκινήσουμε ένα σωρό εξετάσεις, τα έχω όλα στο μυαλό μου πολύ ανακατεμένα
 12. dage

  Πρώτες προσπάθειες

  Κορίτσια καλημέρα :) Διαβάζω μέρες την κουβέντα σας, γενικότερα διαβάζω μέρες διάφορες συζητήσεις και σήμερα το πήρα απόφαση να μπω. Είμαι 35 χρονών και παντρεμένη εδώ και 4 χρόνια. Με τον σύζυγο δεν έχουμε ξεκινήσει ελεύθερες επαφές όμως αποφασίσαμε να μπούμε σε πρόγραμμα για μωράκι σιγά σιγά. Η αλήθεια είναι οτι μέχρι τώρα δεν ένοιωθα έτοιμη (νομίζω ποτέ δε θα είμαι 100%) αλλά από την άλλη αγχώνομαι συνδυαστικά για λόγους ηλικίας/χασιμότο αλλά και ιστορικό στην οικογένεια με θρομβοφιλία. Την Παρασκευή έχω προγραμματισμένο ραντεβού με το γυναικολόγο μου για τον ετήσιο έλεγχο και θα ζητήσω γενικότερα να συζητήσουμε για το θέμα και να μου δώσει και τις βασικές εξετάσεις που χρειάζονται για προγεννητικό έλεγχο. Θέλω να χάσω και λίγα κιλά συν τις άλλοις και γενικότερα έχω αγχωθεί με όλα αυτά.. Αλλά με το που θα ολοκληρώσω τις εξετάσεις θα ξεκινήσουμε σοβαρά τις προσπάθειες. Δεν έχω σταθερό κύκλο αλλά εδώ και 6 μήνες έχω αρχίσει και χρησιμοποιώ τεστάκια κάθε μήνα για να ξέρω τι μου γίνεται, και παρατηρώντας τον εαυτό μου νομίζω πως μπορώ να καταλάβω πλέον πότε έχω ωορρηξία. Διάβασα οτι κάποιες έχετε κάνει εξετάσεις πριν τις προσπάθειες και κάποιες όχι. Οποιαδήποτε συμβουλή πάνω σε αυτό θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα! Τα βασικά που θέλω οπωσδήποτε να κάνω είναι για κυστική ίνωση, μεσογειακή αναιμία και θρομβοφιλία. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλες!
×
×
 • Προσθήκη...