Μετάβαση σε περιεχόμενο

Paulina

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  40
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

516 προβολές προφίλ

Paulina's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

9

Βαθμός Δημοφιλίας

 1. Αυτά που περιγράφεις είναι συμπτώματα εγκυμοσύνης, αν και χρονικά, σύμφωνα με την περίοδο, δεν μπορεί να συνδέονται με εγκυμοσύνη. Επειδή όμως πολλά συμβαίνουν, κάνε μια χοριακή αρχικά να αποκλείσεις το ενδεχόμενο και μετά μιά γενική αίματος. Αυτό για το χρώμα του αίματος δεν το γνωρίζω. Προσωπικά, πριν 2 περίπου χρόνια, μετά από κανονική περίοδο τις μέρες της ωορρηξίας με είχαν πιάσει πόνοι που πίστευα ότι ήταν ωορρηξία και τελικά βρέθηκα με ρήξη εξωμήτριας κύησης...Φαντάσου ότι πονούσα 3 μέρες, πήγαινα στη δουλειά, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ, δεν με έπιαναν παυσίπονα και αποφάσισα στο τέλος να πάρω τον γιατρό μου έτσι απλά για να τον ενημερώσω. Δεν θέλω να σε αγχώσω, απλά να σου πω ότι μερικές φορές πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία στα σημάδια που μας στέλνει το σώμα μας.
 2. Καλησπέρα Εύχομαι σε όλες τα καλύτερα! Το ραντεβού με την επιτροπή,προ covid, σου το έκλειναν για κανένα δίμηνο μέτα. Σε κάποια κέντρα στο κλείνουν οι ίδιοι και δεν ασχολείσαι. Κυρίως θέλει προσοχή όσον αφορά στις ημερομηνίες των εξετάσεων που πρέπει να προσκομισθούν. Δεν χρειάζεται να είστε και οι δυο. Την πρώτη φορά μπήκα στην επιτροπή(Πειραιά) και μάλιστα μου έκαναν ερωτήσεις για το τι σημαίνει "ανωοθυλακιορρήξια" που έγραφε ο γιατρός. Σοκ εγώ, τους λέω και ήθελαν και επεξήγηση. Την δεύτερη φορά στο Μαρούσι πήραν μέσα μόνο τον φάκελο και βγήκαν με την απόφαση. Προσέξτε όταν πάρετε την απόφαση να είναι όλα σωστά γραμμένα, ειδικά αριθμοί. Εμένα μου είχαν κάνει λάθος στην ημερομηνία που πέρασα επιτροπή και έπρεπε να ξαναπάω για διορθώση.
 3. Να 'σαι καλά. Λυπάμαι κι εγώ για τα δικά σου...το καλό είναι ότι μέσα στην ατυχία σου απέφυγες την απόξεση. Να σκέφτεσαι θετικά και μην σταματάς να προσπαθείς! Όλα θα γίνουν! Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα
 4. Καλημέρα, @Annast Εύχομαι να έχεις θετικό αποτέλεσμα. Αυτά τα τεστάκια ωορρηξίας προσωπικά δεν με βόλεψαν. Επίσης, έχω ξεφύγει πλέον από τον "κανόνα" των γόνιμων ημερών καθώς κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε επαφές μέρα παρά μέρα ή ανά 3 μέρες αφού τελείωσει η περίοδός μου. Δίνω άδεια στον σύζυγο προς το τέλος του κύκλου🤣🤣 Έχω συλλάβει έτσι, άσχετα αν δεν ήταν καλή η έκβαση των κυήσεων. Όσον αφορά στα συμπτώματα, πάλι διαφέρουν ή μπορεί να μην έχεις. Εγώ όλες τις φορές ένιωθα πόνο στη μέση μια βδομάδα πριν την αναμενόμενη περίοδο, είχα λίγα υγρά και συχνουρία. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!
 5. Καλημέρα, @Melikara86 Έχουν περάσει αρκετές μέρες από το post σου, αλλά είπα να απαντήσω και κυρίως να σε ρωτήσω πώς είσαι. Εύχομαι να είσαι καλά όποια κι αν ήταν η έκβαση. Εγώ έχω εμπειρία και από τα δυο που αναφέρεις. Αρχικά να πω ότι μετά από 2 αποτυχημένες εξωσωματικές είχα φυσιολογικές συλλήψεις αλλά μωράκι δεν έχω κρατήσει στην αγκαλιά. Το εξωμήτριο(2η εγκυμοσύνη) το ανακαλύψαμε όταν άρχισε να δίνει πόνο και να αιμορραγεί. Είχε περάσει 1,5 μήνας από την σύλληψη του αλλά εν τω μεταξύ είχα κανονικά περίοδο στην ώρα μου και έτσι δεν πονηρεύτηκα. Φαντάσου ότι όταν άρχισα να πονάω και να διπλώνομαι πίστευα ότι ήταν λόγω ωορρήξιας(τόσο είχαν συμπέσει οι μέρες). Επειδή αντέχω και τον πόνο, τον γιατρό μου τον πήρα 3 μέρες μετά...άρον άρον χειρουργείο και αφαίρεση σάλπιγγας. Στην επόμενη εγκυμοσύνη μπήκα από μόνη στη διαδικασία να κάνω 2 χοριακές. Ήξερα ότι από κάποιες μονάδες και μετά φαίνεται σάκος, οπότε όταν είδα ότι η πρώτη ήταν στις 600περίπου έκανα μετά από 3 μέρες και ήταν γυρω στις 1500. Έχω ακούσει πολλά για χοριακές και ότι αυτό με τον διπλασιασμό δεν ισχύει απόλυτα, αλλά εμένα δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα. Μπορώ να πω ούτε και στον γιατρό μου. Υπήρχε σάκος, ακούσαμε καρδιά, αλλά παλινδρόμησε την 8η βδομάδα. Ο καρυότυπος του εμβρύου έδειξε σύνδρομο down.
 6. Καλησπέρα. Να 'σαι καλά για τη σκέψη σου. Δυστυχώς, δεν άλλαξε κάτι στον υπέρηχο που επαναλάβαμε και έτσι έκανα απόξεση την Τρίτη. Αυτή τη φορά η εμπειρία ήταν διαφορετική...την Πέμπτη ανέβασα πυρετό από το πουθενά για μια μέρα μόνο και χτες, ενώ δεν είχα αίμα απο την Παρασκευή, άρχισαν να φεύγουν κομμάτια. Ο γιατρός με καθησύχασε και πράγματι σήμερα δεν έχω τίποτα. Στείλαμε το έμβρυο για καρυότυπο και θα κάνουμε κι εμείς. Η αλήθεια είναι ότι έχω πελαγώσει λίγο. Δεν ξέρω πως να κινηθώ πλέον.
 7. Σε ευχαριστώ πολύ αν και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Κι ο γιατρός δηλ πιο πολύ για χάρη μου περιμένει πιστεύω.
 8. Οι εξετάσεις που καναμε πριν την εξωσωματική ήταν καλές και προχωρήσαμε με ανεξήγητη υπογονιμότητα. Η ΑΜΗ μου ηταν στα κατώτερα φυσιολογικά επίπεδα για την ηλικία μου. Πριν από την εξωσωματική δεν είχα μείνει ποτέ έγκυος επειδή επί 7 χρόνια σχέσης προσέχαμε, που να μην προσέχαμε. Την πρώτη παλίνδρομη την θεωρήσαμε τυχαίο γεγονός. Τώρα, αν δεν δούμε φως την άλλη βδομάδα και πάμε για απόξεση, θα κάνουμε καρυότυπο.
 9. Καλησπέρα Λίγο πολύ έχω περάσει τα ίδια με τις εξωσωματικές αλλά και περισσότερα με τις φυσικές εγκυμοσύνες. Μέσα σε 2 χρόνια έχω κάνει 2 προσπάθειες εκ των οποίων η πρώτη δεν έφτασε καν σε εμβρυομεταφορά. Στη δεύτερη, με άλλη αγωγή, από τα 8 ωάρια μόνο τα 2 καλά και τελικά ένα γονιμοποιήθηκε και τίποτα...Ο γιατρός με προϊδέασε για δωρεά (είμαι 40) σε περίπτωση που δεν έχω αποτέλεσμα και σε μια 3-4. Δεν ήταν κάτι που σκέφτηκα, επειδή είπα ότι θα εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες. Από τότε, Άνοιξη του 19, έχω μείνει 3 φορές έγκυος φυσιλογικά. Πέρυσι το καλοκαίρι είχα μια παλίνδρομη στην 8η εβδομάδα και λίγο μετά μια εξωμήτρια κυήση με αφαίρεση σάλπιγγας. Αυτή τη στιγμή διανύω(;) την τρίτη εγκυμοσύνη.Και ενώ ακούσαμε καρδούλα και πάλι τίποτα. Είμαι στην 9η εβδομάδα και είπαμε με τον γιατρό να του δώσουμε ένα περιθώριο μέχρι την επόμενη... Είμαι επίσης απελπισμένη και θυμωμένη αλλά σίγουρα θα ξαναβρώ τη δύναμη. Βάλε πείσμα! Είσαι μικρή ακόμα και θα τα καταφέρεις!
 10. Καλησπέρα σε όλες. Γνωρίζει κάποια τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα λόγω covid για εγκυμονούσες; Έχω διαβάσει ότι υπάγονται στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων. Βγαίνουν αυτομάτως εκτός εργασίας ή γίνεται χρήση άδειας ασθενείας; Έχει καμία προσωπική εμπειρία; Σημ.:εννοείται ότι αναφέρομαι στην περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεργασίας και η θέση της εγκύου περιλαμβάνει συναναστροφή με ευρύ κοινό.
 11. Σε ευχαριστώ! Είμαι αρκετά συγκρατημένη καθώς έχω περάσει αρκετά. Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο και να πας κατευθείαν για χοριακή αν δεν έρθει η ακατανόμαστη.
 12. Καλησπέρα, κορίτσι μου! Σου εύχομαι να είναι πράγματι ο τυχερός σου μήνας! Μην σκέφτεσαι την AΜΗ, το θέμα είναι η ποιότητα των ωαρίων και όχι τόσο το απόθεμα. Έχω κι εγώ χαμηλή ΑΜΗ(φυσιολογικό για την ηλικία μου) και έχω μείνει 2 φορές έγκυος,άσχετα αν δεν είχε την επιθυμητή έκβαση. Τώρα ελπίζω ότι είμαι και θα είναι η τυχερή. Κάνε ένα τεστ να σου φύγει η αγωνία. Τα καλύτερα εύχομαι!
 13. Καλησπέρα, κορίτσι μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να σου ευχηθώ να ζήσεις την μητρότητα σύντομα. Και θα γίνει! Απλά κάποιες πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο και να υπερπηδήσουμε εμπόδια. Βίωσα την παλίνδρομη το καλοκαίρι, στα 39 μου μετά από 3 χρόνια προσπαθειών, συμπεριλαμβανομένων 2 ωοληψιών και 1 εμβρυομεταφοράς. Η εγκυμοσύνη αυτή προέκυψε φυσιολογικά και ενώ ακούσαμε αρχικά την καρδιά, σταμάτησε στην 8η εβδομάδα. Όπως σου είπε κι εσένα ο γιατρός σου, αρχίσαμε ξανά προσπάθειες μόνοι μας μετά από 2 περιόδους πριν ξαναπάμε για εξωσωματική. Κι εκεί που δεν το περίμενα και είχα κανονικά περιόδο, ένα απόγευμα διπλώθηκα από τον πόνο και είχα μια μικρή αιμορραγία=>Εξωμήτρια ραγείσα κύηση στην σάλπιγγα που μου κόστισε την μια σάλπιγγα. 4 μήνες μετά και πάμε πάλι από την αρχή. Ναι,νιώθω πληγωμένη και με πιάνει το παράπονο αλλά προσπαθώ να τα κοιτάω από απόσταση. Δεν μπορεί να μου συμβαίνουν όλα αυτά και θα τα καταφέρω! Δεν ξέρω πως, ούτε τι μου επιφυλάσσει ακόμα η τύχη αλλά θα γίνει. Μην το βάζεις κάτω. Είσαι μικρή και λύσεις υπάρχουν! Σου εύχομαι τα καλύτερα!
×
×
 • Προσθήκη...