Μετάβαση σε περιεχόμενο

zefpik

Δοκιμαστικά Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  6
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Βαθμός Δημοφιλίας

0 Neutral

Σχετικά με zefpik

 • Ιδιότητα
  Newbie

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

 1. zefpik

  Θεραπεία PRP

  @Romina Σε ευχαριστω για το μήνυμα σου, σου ευχομαι ο,τι καλυτερο. Την εκανα και εγω την θεραπεια τελικα τον Ιουλιο και σε λίγο καιρό θα επικοινωνήσω με τον γιατρο για να κάνω ακόμα μια προσπάθεια. @ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, σαν διαδικασία είναι σχετικά απλή, πας σου παίρνουν αίμα και μετά στο κάνουν μετάγγιση στις ωοθήκες. Σαν διαδικασία μοιάζει λίγο με την ωοληψια - χρειάζεται να κάνεις μέθη. Εμένα μου κόστισε 1800 ευρω με απόδειξη.
 2. zefpik

  Θεραπεία PRP

  Σε ευχαριστώ, ακόμα στο σκεφτόμαστε είμαστε σε δίλημμα. Σε ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες.
 3. zefpik

  Θεραπεία PRP

  Σε ευχαριστω Lisaki, οντως ακουγεται ενδιαφερον. Ρώτησα για το κόστος και στο κέντρο στο οποίο μου το πρότειναν μου είπαν 1800.
 4. zefpik

  Θεραπεία PRP

  Καλησπέρα karen Από τι μου εξήγησε ο γιατρός μου η μέθοδος αν και χρησιμοποιειται χρόνια σε άλλες ειδικότητες στην γυναικολογία χρησιμοποιειται τα τελευταια 2 χρόνια και αρκετοί γιατροί την θεωρούν πειραματική επειδή δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα ακόμα. Γιαυτο πολλοι δεν την συζητουν ή συνιστουν, ισως γιαυτο δεν στο προτεινε ο γυναικολογος σου. Από ψάξιμο στο inernet είδα ότι υπάρχουν 2 κέντρα που την "αναφέρουν" σαν καινούργια θεραπεία. Οι άλλοι γιατροί είναι διστακτικοί/ επιφυλακτικοί. Για κόστος δεν ξέρω ακόμα. Σαν διαδικασία μου είπαν ότι είναι αντίστοιχη της ωοληψιας. Ακριβώς επειδή είναι "πειραματική" έχω κάποιους ενδιασμούς και ήθελα να γνωρίζω αν κάποια κοπέλα το έχει δοκιμάσει.
 5. zefpik

  Θεραπεία PRP

  Σε ευχαριστώ Karen επίσης!, PRP (Platelet-Rich Plasma) είναι μια θεραπεία αναζωογόνησης των ωοθηκών με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Σου παίρνουν το αίμα το «επεξεργάζονται» κ στο κάνουν μεταγγιση στις ωοθήκες. Όπως μου εξήγησαν σαν τεχνική εφαρμόζεται εδώ κ πολλά χρόνια σε άλλες ειδικότητες, όπως για παράδειγμα στην πλαστική χειρουργική, κ τα τελευταία 2 χρόνια περίπου κ στην γυναικολογία (στην Ελλάδα κυριως) περισσότερο για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις πρόωρης εμμηνόπαυσης.
 6. zefpik

  Θεραπεία PRP

  Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Είμαι καινούργια εδώ οπότε δικαιολογήστε το τρακ:) Μένω στο εξωτερικό και με τον σύζυγό μου μπήκαμε στον κόσμο της εξωσωματικής στα μέσα του 2017 μετά από μια σειρά εξετάσεων που κάναμε στο εξωτερικό και έδειξαν πρόβλημα στο σπέρμα. Κάναμε την πρώτη μας προσπάθεια με μακρύ πρωτόκολλο λίγο πριν τα χριστούγεννα. Το αποτέλσμα ήταν 6 ωάρια όλα εκφυλισμένα όπως μας είπαν. Ηρθαμε ελλάδα για μια δευτερη γνώμη και επισκεφτήκαμε έναν γιατρό σε κάποιο από τα μεγάλα κέντρα ο οποίος μου έκανε πολύ θετική εντυπωση. Μας είπε οτι έχει υποψία για ενδομητριωση και έκανα λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση (μου είχαν βρει πολύποδα από το εξωτερικό). όντως είχα ενδομητρίωση και μετά από την λαπαροσκόπηση έκανα μια δευτερη προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολο στα καπάκια. Το απότελεσμα ακριβώς το ίδίο. 6 ωάρια όλα εκφυλισμένα. Η συμβουλή του γιατρού ήταν είτε δανεικά είτε θεραπεία prp. Μας ήρθε λίγο βαρύ και έτσι είπαμε να πάρουμε την γνώμη και ενός άλλου γιατρού. Ο δέυτερος γιατρός που είπε να κάνω προσπάθεια φυσικού κύκλου αλλά πριν να πάρω αντισυλιπτικά για εναν μήνα και να ξεκινήσω glucophage (1,5 χάπι) και T4 0.5 παρόλο που οι τιμές σαγχάρου ινσουλίνης και θυροειδή ήταν όλες φυσιολογικες και ενδοκρινολογος που τις είδε με συμβουλεψε να μην τα πάρω γιατι δεν είχα κανένα θέμα. Αποφάσισα να ακολουθήσω τιςοδηγίες του γυναικολόγου, πήρα όλα τα χάπια και έκανα την προσπάθεια με φυσικό πριν λίγες μέρες όπου το αποτέλεσμα ήταν πάλι ακριβώς το ίδιο. Ένα ωάριο αλλά εκφυλισμένο και η συμβουλή του ήταν να πάω σε δανεικά. Απο ψυχολογικής απόψεως δεν είμαι έτοιμη για δανεικά και σκέφτομαι να κάνω την θεραπεία με prp. ηθελα να ρωτήσω αν κάποια από εσας έχει εμπειρία με αυτή την θεραπεία ή αν έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και μπορεί να με συμβουλέψει. Οποιαδήποτε γνώμη/συμβουλή καλοδεχούμενη Σας ευχαριστώ
×