Μετάβαση σε περιεχόμενο

Dora77

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  53
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Βαθμός Δημοφιλίας

31 Excellent

Σχετικά με Dora77

 • Ιδιότητα
  Advanced Member

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

 1. Dora77

  Προγεννητικός έλεγχος - καρυότυπος ζεύγους

  αν χρειαστείς τον απλό καρυότυπο ξέρω ότι σίγουρα γράφεται με συμμετοχή 17,50 ανά άτομο αν θυμάμαι καλά. Παλιότερα δεν γραφόταν αλλά εδώ και ένα χρόνο νομίζω την γράφουν.Μας την έγραψε την εξέταση η γιατρός μας. Απλά σε πολλά μέρη δεν δέχονται το παραπεμπτικό (σε κάποια που είχα πάρει τηλ. μου είπαν ότι δεν χρησιμοποιούν την τεχνική την οποία δικαιολογεί ο Εοπυυ) για αυτό και σου λένε ότι δεν γράφεται. Κάνει γύρω στις 20-25 μέρες να βγεί το αποτελέσμα.
 2. Dora77

  Εξωσωματική στο EMBRYOLAB!γνώμες..

  @Nektarinaki_love εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη με το κέντρο και παω εκει απο την αρχη 2 χρονια. Δεν είχα κάνει άλλη έρευνα αλλά πήγα γιατί είναι η γιατρός μου εκεί. Όλα τα κορίτσια είναι ευγενικοτατα και με το χαμογελο,το κέντρο καταρτισμένο σε σχέση με τα χαρτιά και τις διαδικασίες για την Επιτροπή και για να πάρεις τα λεφτά πίσω. Ένα αρνητικό είναι ο χρόνος αναμονής για τα ραντεβού που άρχισε να εξομαλυνεται. Αλλά το επίπεδο των γιατρών (μιλαω σιγουρα για την η δική μου και ένας άλλος που με είδε όταν είχε άδεια η δική μου και έκανα την πρωτη ωοληψια μαζί του) είναι εξαιρετικό και σε αντιμετωπίζουν ως άνθρωπο και ως ξεχωριστή περίπτωση. Μπορώ να σου πω και ονόματα αν χρειαστείς.
 3. Dora77

  Ενδοκρινολόγος αναπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη

  Στον κ. Γουλή με έστειλε και εμένα η γυναικολόγος μου , έχει γραφείο στην Τσιμισκή, και θεωρείται κορυφή. Με υψηλά αντισώματα anti tg και κανονική tsh δεν με έβαλε να κάνω περαιτέρω εξετάσεις. Μου είπε ότι και η Ενδοκρινολογος που έχω κανονικά. Οτι περαιτέρω πληροφορία χρειαστείς 😁
 4. Dora77

  Νέο ξεκίνημα...

  @love30 και εγώ την ίδια εντύπωση με σένα έχω 😊
 5. Dora77

  Πόσες ξεκινάνε προσπάθεια τον Απρίλιο !!

  @peacock δεν ρώτησα καθόλου το κόστος αλλά μόλις μάθω θα σου πω. Κανα 2χιλιαρο δεν θα ειναι? Πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι δεν συμφέρει για λίγα και ότι προτιμούν αρκετά οπότε ίσως χρειαστούν πολλαπλές ωοληψιες αναλόγως της παραγωγης😁 @Antelope να σου πω δεν το σκέφτηκα ούτε το συζητήσαμε εκτενέστερα με τη γιατρό πως πάει σαν διαδικασία. Μετά το ραντεβού με την γενετιστρια τα είπαμε λιγάκι. Θα κλείσω ραντεβού μετά το Πάσχα να δω τι θα γίνει. Πάντως στο μακρύ που έκανα με τις arvekap μειώθηκε το ενδομητρίωμα λιγάκι. @ElektraGr θεματάκι με τις arvekap δεν είχα ούτε από σημάδια ούτε εντερικα 😅 οι ultrogestan μου τα προκαλούσαν αυτά! Και από gonal κανένα θέμα. Να φανταστείς όταν έκανα το μακρύ πρωτόκολλο έκανα από τη μια μεριά arvekap και απο την άλλη gonal & luveris και εναλλάξ και δεν είχα θεματάκια. Μια φορά μόνο το μελανιασα.
 6. Dora77

  Πόσες ξεκινάνε προσπάθεια τον Απρίλιο !!

  @nikona να σου πω και εγώ δεν έχω ιδέα για το πως γίνεται η όλη διαδικασία στα δημόσια. Το άκουσα Όσο περίμενα στην Επιτροπή από μια κοπέλα που πήγαινε στο Παπαγεωργίου Και μου είπε ότι ήταν περιπου τα μισά λεφτά από ότι θα πλήρωνα στο κέντρο. Μετά έμαθα και απο άλλες 2 γνωστές ότι πάνε εκεί και η μια τα κατάφερε. Εγώ τι να σου πω. Ευχαριστημένη είμαι με το κέντρο. Είναι ευγενικοί, εξυπηρετικοί και ενημερωμένοι. Δεν πέτυχε βέβαια η πρώτη μας προσπάθεια αλλά δεν φταίει το κέντρο. Και η γιατρός μου και ο γιατρός που με είδε όταν είχε άδεια είναι πολύ καλοί. Με την όλη πορεία μας πάω εκεί σχεδόν 2 Χρόνια. Εμείς με μια περίοδο προσπάθειας 2 χρονων που περιλαμβάνε και σπερματεγχυσεις μπήκαμε στην εξωσωματική λόγω ηλικίας( πολύ καλές οι εξετάσεις και των δύο με δικά μου θεματάκια ένα μικρούλι ενδομητρίωμα και ελαφρα αυξημένα αντισώματα θυρεοειδή anti tg. Αλλά από ότι φάνηκε μετα την βιοχημική που είχα από την πρώτη προσπάθεια (2 εμβρυα 4 ημερων)έχω μια μετάθεση στα 14 και 15 χρωμοσώματα που σχετίζεται με αποβολές και δυσκολίες. Οπότε το πηγαίναμε λάθος από την αρχή αλλά που να ξέρεις όταν σου δίνουν καρυοτυπο μετά από αποτυχία? Τώρα από ότι κατάλαβα οι επιλογές μου είναι να κάνω εξωσωματική ξανά με Προγεννητικο η άλλως με δοτρια ωαρίων. Οτι χρειαστείς πες😊
 7. Dora77

  Πόσες ξεκινάνε προσπάθεια τον Απρίλιο !!

  @nikona αν θα κοιτούσες σε embryolab (εκεί πάω και εγώ και ότι χρειαστείς ρώτα ) γιατί δεν το ψάχνεις και με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου? Εχω ακούσει καλά λόγια και μια γνωστή μου με την 2η εξωσωματική τα κατάφερε εκει😀 λυπάμαι που η δεύτερη σου δεν πέτυχε😔 με μια αποτυχία και σε καταλαβαίνω
 8. Dora77

  Πόσες ξεκινάνε προσπάθεια τον Απρίλιο !!

  @loralora νομίζω απλο καρυοτυπο κάναμε. Με παραπεμπτικό( νομίζω μετά τον Δεκέμβρη άρχισαν να τον συνταγογραφουν ) γύρω στα 13,50 το άτομο στη euromedica( είμαι περιοχή Θεσσαλονίκης) . Η βιοϊατρική ήθελε 150 το ζευγάρι αλλά κάνουν άλλο τύπου καρυοτυπο μου είπαν και όχι αυτό που δικαιολογεί ο εοπυυ. Σε μικροβιολογικο μας ζήτησαν 150 το άτομο. Στη γενετιστρια που ρώτησα αν παίζει ρόλο που έκανα τον απλό μου είπε όχι. Ενδεχομένως στον πρροεμφυτευτικο να χρειάζεται ο μοριακος όμως για τα εμβρακια.
 9. Dora77

  Πόσες ξεκινάνε προσπάθεια τον Απρίλιο !!

  @love30 μετά από βιοχημική κάναμε καρυοτυπο ζεύγους. Όπως αποδείχθηκε σε μένα υπάρχει θεματάκι και μακάρι πριν την εξωσωματική να μου την είχαν δώσει να την κάνω. Θα γλυτώνα ένα 6μηνο τουλάχιστον.
 10. Dora77

  Πόσες ξεκινάνε προσπάθεια τον Απρίλιο !!

  @ElektraGr ο αδερφός του έχει παιδιά? Και από ότι κατάλαβα αν το έχει και άλλο παιδί το πιο πιθανό είναι να κληρονομηθηκε από κάποιον γονιό και απο το ιστορικό τους να δείτε αν είχαν αποβολές κλπ. Αν οι γονείς είχαν επιτυχημένες εγκυμοσύνες ενώ είχαν και αυτή την ίδια μετάθεση οι πιθανότητες είναι να πάνε όλα καλά και να μην σημαίνει τίποτα. Καλή επιτυχία και με τον πρροεμφυτευτικο που δεν ήξερα και που πρέπει να μάθω🙄
 11. Dora77

  Πόσες ξεκινάνε προσπάθεια τον Απρίλιο !!

  @Gina 955 και στα ζευγάρια με φυσιολογικούς καρυοτυπους ενδέχεται να προκύψουν εμβρυακια με χρωμοσωμικη ανωμαλία. Για αυτό και άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αυτόματες αποβολές η βιοχημικές χωρίς να το ξέρει πότε το ζευγάρι. Στην ένωση των χρωμοσωμάτων από κάθε γονιό ενδέχεται να δημιουργηθούν τσαχπινιες ( Έτσι μας τις είπε χαριτωμένα η γενετιστρια) και άρα να μην προχωρά η εγκυμοσύνη η να είναι τέτοια η μετάθεση, μετατόπιση κλπ τέτοια ώστε να προχωρά η εγκυμοσυνη και να μην υπάρχει θέμα στο παιδί η και να υπάρχει θεμα . Πότε δ3ν ξέρεις. 23 ζευγάρια από κάθε γονιό και άπειροι συνδυασμοί! @ElektraGr εμένα μου είχε πει η γιατρός να τις παίρνω και δεν επηρεάζουν τα φάρμακα της εξωσωματικής. Θα πρέπει να ρωτήσεις όμως αν παίρνεις αλλά φάρμακα η και άλλες βιταμίνες ώστε να μην υπάρχει αλληλεπίδραση ή και φτωχή απορρόφηση.
 12. Dora77

  Πόσες ξεκινάνε προσπάθεια τον Απρίλιο !!

  @ElektraGr κάτι μου θυμίζει η περίπτωση με την χρωμοσωμικη μετάθεση. Σε εμάς έχω εγώ τη μετάθεση Robertson στο 14 και 15 χρωμόσωμα που με ποσοστά κάπου 4 στα 6 και εγώ να είναι με θεματάκι και που εξηγεί τυχόν δυσκολίες στη σύλληψη και αποβολές όπως μας είπε και η γενετιστρια του κεντρου ( είχα βιοχημική στην πρώτη εμβρυομεταφορα από εξωσωματικη). Σε επόμενη εξωσωματική θα πρέπει να κάνω προεμφυτευτικο αν θέλω να έχω πιθανότητες. Επίσης με είχες ρωτήσει ποιες πολυβιταμινες παίρνω και το είδα τώρα. Αυτό το διάστημα τις pregnacare conception αλλά έχω δοκιμάσει και αλλά σκευάσματα για την προετοιμασία σύλληψης όλα παρόμοια. Στις τιμές γενικά στις εξετάσεις βγαίναν καλές και το σίδηρο και τα υπόλοιπα. Στην εξωσωματική καλά τα είχα πάει δεδομένου της ηλικίας αλλά τελικά μετά φάνηκε από τον καρυοτυπο ότι έχω αυτή την μετάλλαξη οπότε ήταν και λίγο ατυχές που δεν το ήξερα νωρίτερα ώστε να είχαμε κάνει προεμφυτευτικο .
 13. Dora77

  Πόσες ξεκινάνε προσπάθεια τον Απρίλιο !!

  Δεν ξέρω αν οφείλεται στο σελήνιο αλλά έπεσαν λίγο οι τιμές. Και πάλι είναι οριακά αυξημένες (θα σου τις παρέθεσα αλλά επειδή έγιναν από διαφορετικά κέντρα είναι διαφορετική μονάδα μέτρησης για συγκριση). Προσοχή όμως στην περιεκτικότητα του συμπληρώματος γιατί και πολύ υψηλή να είναι μπορεί να επηρεάσει την τιμή της tsh (μέχρι 80 μου είπε η Ενδοκρινολογος ότι είναι καλα). Τρώω και Brazilian nuts ( 3 /ημερα συστηματικά αλλά όχι κάθε μερα )και τι να πω ίσως να βοηθάνε.
 14. Dora77

  παιζει ρολο η ηλικια;;;

  Βαδιζόντας τα 41 θα ήθελα να σου δώσω την εξής συμβουλή: ξεκινα τα τεστ ωορρηξίας αλλά επειδή δεν υπάρχει το περιθώριο χρόνου (ξεκίνησα από τα 37,5 ) κανε παράλληλα και τις υπόλοιπες εξετάσεις που χρειάζονται που θα σου πει ο γιατρός σου (καλό θα είναι να ξέρει από υπογονιμότητα) τον οποίο θα πρέπει να δεις άμεσα. Έτσι θα κερδίσεις χρόνο αν χρειαστεί να κάνεις κάτι άλλο. Πίστεψε με ο χρόνος περνάει και δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει, και η εγκυμοσυνη να ερθει φυσιολογικα θα έχεις κερδίσει σε γνώση οπότε δεν θα πάνε τζάμπα οι εξετασεις . Δυστυχώς ο χρόνος πετάει και σου το λεω από προσωπική πειρα. Φυσικά και προκύπτουν περιπτώσεις αλλά επειδή οι πιθανότητες λιγοστεύουν καλύτερα να είσαι προετοιμασμένη. Και εγώ ίσως να καθυστέρησα να πάρω κάποιες αποφάσεις γιατί πάντα ήλπιζα για κάτι αλλά better safe than sorry που λέει και το ρητό. Καλή σου επιτυχία.
 15. Dora77

  Πόσες ξεκινάνε προσπάθεια τον Απρίλιο !!

  Και εγώ μόλις έμαθα ότι θα δούμε ίσως πάμε για εμβρυομεταφορα τα δύο κατεψυγμένα που έχουμε. Οπότε αύριο ορμονική και υπέρηχο για αν δούμε πως θα προχωρήσουμε. Ίδωμεν. Σε αυτή την περίπτωση μου είχε πει ότι ίσως μου δώσει ενέσιμη προγεστερόνη γιατί έπαιρνα πολλά ultrogestan την ημέρα στη προηγούμενη που κατέληξε βιοχημική. Ίσως να είναι αυτές οι ενεσιμες @Mairh32? Όταν μάθεις μας λες 😊 @ElektraGr σαν και σενα και εγώ έχω οριακά αυξημένα τα anti tg και όχι τα anti tpo με φυσιολογική tsh οπότε παίρνω μόνο το σελήνιο που είναι μέσα στις πολυβιταμινες και όχι εξτρά.
×