Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Του Ιούλη τα τεστάκια θα βγάλουνε χοντρά μπουτάκια

Featured Replies

Δημοσίευση
στις On 30/8/2026 at 10:58 ΠΜ, ο/η anna_30 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Έγραψα και τις προάλλες αλλά λόγω χώρου μου ήρθε ειδοποίηση ότι το μήνυμα μου κατέβηκε;;! Πρώτη φορά το είδα αυτό 😂 έσβησα κάποια μηνύματα και ελπίζω τώρα να δημοσιευτεί κανονικά και να μεινει!

Είμαι εδώ να σας πω να μην το βάζετε κάτω..ξεκίνησα προσπάθειες πριν 3 χρονια, πέρασα 2 βιοχημικές, εξετάσεις που ήταν κατά μας..ετοιμαζόμασταν για εξωσωματική και απο το πουθενά είμαι έγκυος! Είχα καθυστέρηση μια εβδομάδα χωρίς καμία ελπίδα δεν ήθελα να κάνω καν τεστ! Οι χοριακες μου υψηλές, πήγαμε την πέμπτη για υπέρηχο και όλα είναι καλά προς το παρον! Και ελπίζω έτσι να συνεχίσουν ❤️ είμαι 6+6..είχα αρκετά συμπτώματα τα οποία έρχονται και φευγουν..αγχώνομαι λίγο αλλά προσπαθώ να παραμένω ήρεμη και αισιόδοξη!

Να μην το βάζετε κάτω ❤️ θα έρθει για όλες ❤️

Χαχα θυμάμαι που έγραφες ότι κάνει περίεργα ο κύκλος σου 😜 Να το τώρα το μπεμπίνι 😜

Συγχαρητήρια κορίτσι μου 😊 Μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη να έχεις ❤️ Είδατε στον υπέρηχο σάκο ε; Να μας γράφεις νέα σου 😊

• Απαντήσεις 279
  • Εμφανίσεις 23.8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Καλησπέρα κορίτσια! Έγραψα και τις προάλλες αλλά λόγω χώρου μου ήρθε ειδοποίηση ότι το μήνυμα μου κατέβηκε;;! Πρώτη φορά το είδα αυτό 😂 έσβησα κάποια μηνύματα και ελπίζω τώρα να δημοσιευτεί κανονικά κ

• Αν και καθυστερημένα, καλό μήνα κορίτσια! Αυτόν τον μήνα γεννήθηκε η κόρη μου, που φέτος έκλεισε τα 3 😊 Σε αυτό το φόρουμ μπήκα πριν μείνω έγκυος σε αυτή, οπότε πρέπει να μετράω κοντά 4 χρόνια τώρα..

• Παρασκευαιδου
    Παρασκευαιδου

Σε θυμάμαι.. 🥰 μαζί οδευαμαι τον μεσαιο γεννησα το 2023 και τωρα ειναι παιδακια. Ειμαι στο φόρουμ απ το 2016 η γρια καραβάνα εδω αχαχχα για αυτο να ακούτε τις προβλέψεις μου χαχαχα Πέρασα τοσα πολλα

Posted Images

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Χαχα θυμάμαι που έγραφες ότι κάνει περίεργα ο κύκλος σου 😜 Να το τώρα το μπεμπίνι 😜

Συγχαρητήρια κορίτσι μου 😊 Μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη να έχεις ❤️ Είδατε στον υπέρηχο σάκο ε; Να μας γράφεις νέα σου 😊

Ναιιι, έσκασε από το πουθενά το μπεμπιιιινι!! Είδαμε το φασολάκι κανονικά..είχε και καρδιακό παλμό απλώς δεν μας το έβαλε να το ακούσουμε για να μην το πιέσουμε..σε δύο εβδομάδες ξανά ραντεβού και ελπίζω να είναι όλα καλά :)

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου ❤️

Δημοσίευση

Κοριτσια καλημερα. Εγω σημερα 47μερα κυκλου κ η περιοδος αφαντη.ειμαι τοσο.πρησμενη κ εχω κ ημικρανιες.κ εκλεισα κ τη πεμπτη υπερηχο στο γιατρο.αρνητικο φυσικα τεστ εγκυμοσυνης αλλα.ποτε ο κυκλος μ δεν μ εκανε τοσο.μεγαλη καθυστερηση κ εχω αρχισει να αγχωνομαι...

Δημοσίευση
στις On 2/9/2026 at 12:12 ΠΜ, ο/η anna_30 είπε:

Ναιιι, έσκασε από το πουθενά το μπεμπιιιινι!! Είδαμε το φασολάκι κανονικά..είχε και καρδιακό παλμό απλώς δεν μας το έβαλε να το ακούσουμε για να μην το πιέσουμε..σε δύο εβδομάδες ξανά ραντεβού και ελπίζω να είναι όλα καλά :)

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου ❤️

Μπράβο κορίτσι μου... Αντε με το καλό... Όλα θα πάνε καλά!! ❤️ Με το καλό κ στα επόμενα κορίτσια

Δημοσίευση
στις On 7/9/2026 at 11:31 ΠΜ, ο/η arntalia είπε:

Κοριτσια καλημερα. Εγω σημερα 47μερα κυκλου κ η περιοδος αφαντη.ειμαι τοσο.πρησμενη κ εχω κ ημικρανιες.κ εκλεισα κ τη πεμπτη υπερηχο στο γιατρο.αρνητικο φυσικα τεστ εγκυμοσυνης αλλα.ποτε ο κυκλος μ δεν μ εκανε τοσο.μεγαλη καθυστερηση κ εχω αρχισει να αγχωνομαι...

Πήγες στο γιατρό; Τι έγινε;

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Πήγες στο γιατρό; Τι έγινε;

Μολις ηρθα απο το γιατρο κοριτσι μου. Μου εκανε ενα υπςρηχογραφημα βρηκε οτι κοντευω να αδιαθετησω κ οτι οφειλεται στο εντονο στρες η τοση καθυστερηση.μου προτεινε κ pregnacare conseption κ σε 2 μηνες θα ξαναπω γ τεστ παπ κ θα μ γραψει κ ορμονολογικες εξετασεις.μ ειπε πρωτευον θεμα ειναι οτι πρεπει να ηρεμησω κ να το παρω πιο χαλαρα στο θεμα παιδι κ μεχρι τελος τ ετους θα ηθελε να ξαναδοκιμασουμε πρωτοκολλο προκλησης ωορρηξιας με femara

Το συζθγο δε μπορω να πεισω με τπτ ομως κ δε θελει να ρθει μαζι μ στο γιατρο

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η arntalia είπε:

Μολις ηρθα απο το γιατρο κοριτσι μου. Μου εκανε ενα υπςρηχογραφημα βρηκε οτι κοντευω να αδιαθετησω κ οτι οφειλεται στο εντονο στρες η τοση καθυστερηση.μου προτεινε κ pregnacare conseption κ σε 2 μηνες θα ξαναπω γ τεστ παπ κ θα μ γραψει κ ορμονολογικες εξετασεις.μ ειπε πρωτευον θεμα ειναι οτι πρεπει να ηρεμησω κ να το παρω πιο χαλαρα στο θεμα παιδι κ μεχρι τελος τ ετους θα ηθελε να ξαναδοκιμασουμε πρωτοκολλο προκλησης ωορρηξιας με femara

Ισχύει αυτό που λέει ο γιατρός! Βγαλτο όσο μπορείς από το μυαλό σου και κάνε χόμπι και πράγματα που σε διασκεδάζουν γιατί όταν έρθει το μπεμπέ κομμένα όλα 😅 Άκου εδώ την παλιά 😜

Τον σύζυγό σχετικά με τι θέλεις να τον πείσεις, δεν κατάλαβα...

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Ισχύει αυτό που λέει ο γιατρός! Βγαλτο όσο μπορείς από το μυαλό σου και κάνε χόμπι και πράγματα που σε διασκεδάζουν γιατί όταν έρθει το μπεμπέ κομμένα όλα 😅 Άκου εδώ την παλιά 😜

Τον σύζυγό σχετικά με τι θέλεις να τον πείσεις, δεν κατάλαβα...

Γιατι ο συζυγος δε θελει νανκανβ προκληση κ σπερματεγχυση επειδη φοβαται μηπως υπαρχουν παρενεργειες κ αφετερου ειμαστε δυσκολα οικονομικα κ απο οσο ξερω στοθχιζει αρκετα η διαδικασια. Αν καποια κοπελα εδει κανει σπερματεγχυση κ ειχε ΣΠΩ οπως εγω θα ηθελα να μπυ γραψει τημ εμπειρια της κ κατα ποσο εχεο αποτελεσμα

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η almira είπε:

Κορίτσι μου, εγώ έχω ΣΠΩ. Πήρα κλομιφαινη 5 μερες, έκανα οβιτρελ και σπερματέγχυση. Εμείς δεν είχαμε επιτυχία με αυτό τον τρόπο. Η διαδικασία της σπερματέγχυσης ως τέτοια δεν είναι κάτι, διαρκεί πολύ λίγο και γενικά εγώ προσωπικά δεν είχα κάποια παρενέργεια. Ίσως δεν χάνετε κάτι να το δοκιμάσετε 1-2 φορές αν δεν έχετε θέμα με το σπέρμα ή δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι (πχ κλειστές σάλπιγγες) αλλά δεν ξέρω και αν αξίζει να αναλωθείτε στο να κάνετε αυτή τη διαδικασία πάνω από 2-3 φορές. Εμείς πάντως μετά την αποτυχημένη σπερματέγχυση προχωρήσαμε σε εξωσωματική.

Ολες μας οι εξετασεος ειναι καλες λ σπερμα κ σαλπιγγες διαβατες κ ορμονες γι αθτο μας το.προτεινε. θα μ ξεκινησει ειπε φεμαρα κ οχι σερπαφαρ κ οβιτρελ αλλα 1 φορα μονο προσπαθεια . Στπιχιζει αρκετα? Γινεται σε ιατρειο ή χρειαζεται μοναδα εξωσωμαυικης τυπου ιασω? Τ λεω γτ μενω σε επαρχια κ το πιο κοντινο ειναι η λαρισα.

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η arntalia είπε:

Γιατι ο συζυγος δε θελει νανκανβ προκληση κ σπερματεγχυση επειδη φοβαται μηπως υπαρχουν παρενεργειες κ αφετερου ειμαστε δυσκολα οικονομικα κ απο οσο ξερω στοθχιζει αρκετα η διαδικασια. Αν καποια κοπελα εδει κανει σπερματεγχυση κ ειχε ΣΠΩ οπως εγω θα ηθελα να μπυ γραψει τημ εμπειρια της κ κατα ποσο εχεο αποτελεσμα

Μια κοπέλα θυμάμαι εγώ που πρέπει να είχε ΣΠΩ και έκανε σπερματέγχυση η πρώτη ήταν βιοχημική και την δεύτερη έκανε ένα μωράκι αλλά δεν νομίζω ότι συμμετέχει άλλο στο φόρουμ

Δημοσίευση
στις πριν 23 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Μια κοπέλα θυμάμαι εγώ που πρέπει να είχε ΣΠΩ και έκανε σπερματέγχυση η πρώτη ήταν βιοχημική και την δεύτερη έκανε ένα μωράκι αλλά δεν νομίζω ότι συμμετέχει άλλο στο φόρουμ

Ναιναι το θυμαμαι αυτο που μας ειχε γραψει γ τη σπερματεγχυση κ οτι πετυχε κ οντως δε μας εχει ξαναγραψει.

Δημοσίευση
στις πριν 28 λεπτά, ο/η almira είπε:

Εμάς στοίχισε γύρω στα 500. Τωρα για το άλλο ρώτα τον γιατρό σου καλύτερα να σου πει αν γίνεται και στο ιατρείο.

Μου προτεινε κ καποιες βιταμινες pregnacare conseption(παλια επερνα inofert) και παιρνψ εδω κ 2 χρονια glugophase κ το συνεχιζω. Δε ξερω τ σλλο ν κανω προσεχω τι τρωω κ λεω ν ξεκινησω γυμναστηριο αν κ αδυνατη ειμαι

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η arntalia είπε:

Μου προτεινε κ καποιες βιταμινες pregnacare conseption(παλια επερνα inofert) και παιρνψ εδω κ 2 χρονια glugophase κ το συνεχιζω. Δε ξερω τ σλλο ν κανω προσεχω τι τρωω κ λεω ν ξεκινησω γυμναστηριο αν κ αδυνατη ειμαι

Εύχομαι πραγματικά να έρθει σύντομα το πολυπόθητο θετικό τέστ. Δε ξέρω σε τι διαδικασία με εξετάσεις κλπ είστε όμως δε θα πρότεινα τόσο τη σπερματεχυνση καθώς δε μένεις από τη πρώτη φορά έγκυος. Έχοντας μιλήσει με σύμβουλο γονιμότητας μου είχε πει ότι χρειάζεται 2 με 3 προσπάθειες για να δούμε αποτέλεσμα και επειδή δεν είναι και λίγα τα λεφτά καλύτερα να μπεις σε ένα κύκλο εξωσωματικής από το να σου φεύγουν οι μήνες και τα χρήματα. Ακόμα μου είχε αναφέρει και το θέμα της ηλικίας ότι άνω των 35 (δεν είναι σίγουρη για την ηλικία) δεν προτείνεται καν γιατί έχει χαμηλά ποσοστά επιτυχίας.

Όσον αφορά για τις βιταμίνες αυτές μου είχε προτείνει κι εμένα, δε ξέρω αν βοηθάνε δε πρόλαβα να τις ξεκινήσω καθώς έμεινα έγκυος το μήνα που είχαμε πει να ξεκινήσουμε για πρόκληση. Είχα αγοράσει τα φάρμακα και τις βιταμίνες για να ξεκινήσουμε αλλά δε χρειάστηκε τελικά να τα πάρω. Αυτό που μας είχε προτείνει ακόμα ήταν βιταμίνη D, B12 και φυλλικό αλλά αυτά έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις που έχει ο οργανισμός.

Δημοσίευση
στις On 10/9/2026 at 4:07 ΜΜ, ο/η arntalia είπε:

Καλημέρα @arntalia

Εγώ έχω ΣΠΩ με ακανόνιστο μεγάλο κύκλο. Έκανα 8 κύκλους με πρόκληση ωορρηξίας με serpafar και zymoplex. Καμία δεν μας βοήθησε. Μετά από πολλά χρόνια προχώρησα σε εξωσωματική.

Εγώ θα σου έλεγα μην μένεις μόνο στις προκλήσεις και στον γυναικολόγο. Οι γυναικολόγοι πολλες φορες δεν βοηθανε τις πολυκυστικες και στο λέω αυτό γιατί έχω αλλάξει αρκετούς γιατρους. Να πας σε εξειδικευμένο ενδοκρινολόγο αναπαραγωγής. Βοηθάει πάρα πολύ τις γυναίκες με ΣΠΩ. Μου βρήκε αντίσταση στην ινσουλίνη και με έβαλε σε αγωγή μαζί με ειδική διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (όχι δίαιτα για απώλεια κιλών, αλλά έχει σημασία η ποιότητα των τροφών που τρώμε) και άσκηση.

Δεν είναι απλά να ηρεμήσεις και να φύγει το άγχος. Το άκουγα 4 χρόνια αυτό. Είναι θέμα αντιμετώπισης του συνδρόμου.

Επίσης ο σύζυγος έχει κάνει κάποιο έλεγχο; Γιατί πολλές φορές η γυναίκα μπαίνει στο στόχαστρο και ο άνδρας δεν ελέγχεται πλήρως.

Κορίτσι μου για ότι άλλο χρειαστείς, πες μου!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η pennaki είπε:

Καλημέρα @arntalia

Εγώ έχω ΣΠΩ με ακανόνιστο μεγάλο κύκλο. Έκανα 8 κύκλους με πρόκληση ωορρηξίας με serpafar και zymoplex. Καμία δεν μας βοήθησε. Μετά από πολλά χρόνια προχώρησα σε εξωσωματική.

Εγώ θα σου έλεγα μην μένεις μόνο στις προκλήσεις και στον γυναικολόγο. Οι γυναικολόγοι πολλες φορες δεν βοηθανε τις πολυκυστικες και στο λέω αυτό γιατί έχω αλλάξει αρκετούς γιατρους. Να πας σε εξειδικευμένο ενδοκρινολόγο αναπαραγωγής. Βοηθάει πάρα πολύ τις γυναίκες με ΣΠΩ. Μου βρήκε αντίσταση στην ινσουλίνη και με έβαλε σε αγωγή μαζί με ειδική διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (όχι δίαιτα για απώλεια κιλών, αλλά έχει σημασία η ποιότητα των τροφών που τρώμε) και άσκηση.

Δεν είναι απλά να ηρεμήσεις και να φύγει το άγχος. Το άκουγα 4 χρόνια αυτό. Είναι θέμα αντιμετώπισης του συνδρόμου.

Επίσης ο σύζυγος έχει κάνει κάποιο έλεγχο; Γιατί πολλές φορές η γυναίκα μπαίνει στο στόχαστρο και ο άνδρας δεν ελέγχεται πλήρως.

Κορίτσι μου καλημέρα... Τι αγωγή σου έδωσε για την αντίσταση στην ινσουλίνη;; και δε πόσο διάστημα είδες διαφορά;;

Δημοσίευση
στις πριν 14 λεπτά, ο/η Melikara86 είπε:

Κορίτσι μου καλημέρα... Τι αγωγή σου έδωσε για την αντίσταση στην ινσουλίνη;; και δε πόσο διάστημα είδες διαφορά;;

Εγώ έπαιρνα glucophage 2 φορές την ημέρα, μαζί με βιταμίνες που είχα ψάξει μόνη μου για το σύνδρομο. Το inofert σκόνη ή ένα χάπι μόνο την ημέρα, δεν με βοήθησε στην αρχή. Ξεκίνησα να αυξάνω τη δόση της ινοσιτολης (ρυθμίζει τον κύκλο και το σάκχαρο), δηλαδή έπαιρνα 1 inofert combi ή 1 inofert combi hp (είναι ακριβά αλλά ειδικά για ΣΠΩ) μαζί με 1 inofert plus που είναι για σύλληψη και 1 φιαλίδιο ovasil Eva για ΣΠΩ. Αύξησα τη δόση της ινοσιτολης μέσω αυτών των σκευασμάτων στα 2-4γρ την ημέρα. Έπαιρνα felicine και βιταμίνη D (που το παρακολουθήσαμε με τον ενδοκρινολόγο). Βλέπαμε συχνά και τον θυρεοειδή λόγω αγωγής.

Με τη διαιτολόγο του ενδοκρινολόγου (με την οποία ο γιατρός τη συντόνιζε και έλεγχε), πετύχαμε να ρίξω την ινσουλίνη και τη γλυκοζυλιωμενη σε φυσικά επίπεδα. Έτρωγα πολλη αλιπη πρωτεΐνη μαζί με σύνθετους υδατάνθρακες (όλα ολικής) και λαχανικά. Συχνά και μικρά γεύματα έκανα για να μην έχω απότομη πτώση του σακχάρου και απότομη αύξηση ινσουλίνης. Πείνασα και έκανα μεγάλη θυσία. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι η άσκηση. Περπάταγα κάθε μέρα 10.000 βήματα ακόμα και μετά τη δουλειά, έβρισκα λίγο χρόνο, γιατί βοηθάει πάρα πολύ στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Αυτό το έκανα ευλαβικά 6 μήνες και με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν έχασα πολύ βάρος αλλά βελτιώθηκε η όλη κατάσταση λόγω της ποιότητας της διατροφής. Πιστεύω ο ενδοκρινολόγος που πήγα με βοήθησε πάρα πολύ και πετύχαμε με αυτόν κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο τόσα χρόνια και κάτι που οι γυναικολόγοι απέδιδαν σε άγχος, στρες ή κάτι άλλο που δεν ήξεραν .

Ο ενδοκρινολόγος μου είναι στην Αθήνα. Έχω αλλάξει αρκετούς. Κι είπα να τον εμπιστευτώ όταν πρωτοπήγα. Για μένα είναι άψογος! Κάνει συνεδρίες και μέσω Viber. Έρχονται σε αυτόν κι από επαρχία.

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η pennaki είπε:

Καλημέρα @arntalia

Καλησπερα κοριτσι μου. Ναο εχει κανει ολο τον απαραιτητο ελεγχο απο τη πλευρα του (σπερμοδιαγραμμα κλπ) κ εγω ολες τις εξετασεις συν σαλπιγγογραφια κ ανηκουκε οπως μας ειπε στην ανεξηγητη υπογονιμοτητα. Εχω παει σε 3 κ πι 3 το ιδιο μας ειπανε. Παιρνω glugophase 1000mg με συσταση γυναικολογου κ ενδοκρινολογου αμ κ δεν εχω θυροειδη κ θα ξεκινησω κ γυμναστικη. Εκεινος πιστευει πως ισως πετυχουμε με σπερματεγχυση...δεν ξερω τι αλλο να κανω κ χεηνατα γ εξωσωματικη τη δεδομενη στιγμη δεν υφισταται καν

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η almira είπε:

Και εγώ έπαιρνα τις inofert σε συνδυασμό με glucophage για κάποιο διάστημα αλλά δυστυχώς δεν είδα διαφορά. Γενικά έχω δοκιμάσει τα πάντα, εκτός από γυμναστική, αλλά ο κύκλος μου δεν ρυθμίζεται ενώ δεν έχω θέμα με κιλά ούτε αντίσταση στην ινσουλίνη και ενώ οι ορμονολογικές μου τα τελευταία χρόνια ήταν οκ. Η ενδοκρινολογος μου πάντως είναι υπέρ της γυμναστικής για το ΣΠΩ, οπότε δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

Κ εμενα μ ειπε να μη κοψω το glugophase θελει να το εχω.αλλα κ η εμδοκρινολογος μ ειπε τη θελει τη γυμναστικη. Σπερμοδιαγραμμα ,ορμονες σαλπιγγογραφια ειναι ολα αψογα. Κ κανουμε κ οι 2 σωστη διατροφη οσο μπορουμε

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η arntalia είπε:

Καλησπερα κοριτσι μου. Ναο εχει κανει ολο τον απαραιτητο ελεγχο απο τη πλευρα του (σπερμοδιαγραμμα κλπ) κ εγω ολες τις εξετασεις συν σαλπιγγογραφια κ ανηκουκε οπως μας ειπε στην ανεξηγητη υπογονιμοτητα. Εχω παει σε 3 κ πι 3 το ιδιο μας ειπανε. Παιρνω glugophase 1000mg με συσταση γυναικολογου κ ενδοκρινολογου αμ κ δεν εχω θυροειδη κ θα ξεκινησω κ γυμναστικη. Εκεινος πιστευει πως ισως πετυχουμε με σπερματεγχυση...δεν ξερω τι αλλο να κανω κ χεηνατα γ εξωσωματικη τη δεδομενη στιγμη δεν υφισταται καν

Απλά σου λέω την εμπειρία μου γιατί είμαστε παρόμοια περίπτωση και μπορώ να σε καταλάβω. Ταλαιπωρήθηκα για χρόνια με μεγάλους κύκλους που μπορεί να πήγαιναν 45-60-100 μέρες, μια περιοδος που δεν ερχότανε, δεν έκανα ωορρηξία τακτικά και είχα ελαφρώς αυξημένη προλακτινη λόγω του ΣΠΩ. Με τη διατροφή, άσκηση και αγωγή, κατάφερα αυτό που μας έλεγαν τόσα χρόνια για ανεξήγητη υπογονιμότητα. Δεν το πιστεύαμε. Για αυτό τονίζω ενας καλος και εξειδικευμένος ενδοκρινολόγος παίζει σημαντικό ρόλο. Μπορείτε να αποφύγετε την εξωσωματική. Ότι χρειαστείς, μην διστάσεις να μου στείλεις!

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η pennaki είπε:

Απλά σου λέω την εμπειρία μου γιατί είμαστε παρόμοια περίπτωση και μπορώ να σε καταλάβω. Ταλαιπωρήθηκα για χρόνια με μεγάλους κύκλους που μπορεί να πήγαιναν 45-60-100 μέρες, μια περιοδος που δεν ερχότανε, δεν έκανα ωορρηξία τακτικά και είχα ελαφρώς αυξημένη προλακτινη λόγω του ΣΠΩ. Με τη διατροφή, άσκηση και αγωγή, κατάφερα αυτό που μας έλεγαν τόσα χρόνια για ανεξήγητη υπογονιμότητα. Δεν το πιστεύαμε. Για αυτό τονίζω ενας καλος και εξειδικευμένος ενδοκρινολόγος παίζει σημαντικό ρόλο. Μπορείτε να αποφύγετε την εξωσωματική. Ότι χρειαστείς, μην διστάσεις να μου στείλεις!

Σε ευχαριστω πολυ κοριτσι μου για τη κατατοπιση,θα προσπαθησω να ξεκινησω τη γυμναστικη κ να τρωω οσο ακομη καλυτερα γινεται.απλα με καταλαβαινεις τοσα χρονια δε λοορω ακομη κα διαχειριστω το γεγονος με εγκυμοσυνες διπλα.μου στο φιλικο περιβαλλον κ ολο λεω τι παει λαθος...νοιωθω ενα κενο,οσες προσευχες κ να κανω νοιωθω πως δεν ακουγομαι..

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η arntalia είπε:

Σε ευχαριστω πολυ κοριτσι μου για τη κατατοπιση,θα προσπαθησω να ξεκινησω τη γυμναστικη κ να τρωω οσο ακομη καλυτερα γινεται.απλα με καταλαβαινεις τοσα χρονια δε λοορω ακομη κα διαχειριστω το γεγονος με εγκυμοσυνες διπλα.μου στο φιλικο περιβαλλον κ ολο λεω τι παει λαθος...νοιωθω ενα κενο,οσες προσευχες κ να κανω νοιωθω πως δεν ακουγομαι..

Σε καταλαβαίνω απόλυτα σε ότι νιώθεις! Έτσι ήμουν για χρόνια!! Προσπάθησε φυσικά και σου προτείνω φουλ ινοσιτολη που είναι βιταμίνη. Είδα φοβερή διαφορά στον κύκλο και στην ωορρηξία. Ρώτα και την ενδοκρινολόγο σου ή τον γυναικολόγο (εμένα μου το είχαν πει και οι 2), λογικά θα γνωρίζουν!!! Εύχομαι σύντομα να ακούσουμε θετικά νέα!

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Καλησπέρα κορίτσια...

Καλή Κυριακούλα να έχουμε!

Είμαι στη 30η μέρα με θετικό τεστ ωορρηξίας τη 17η..

Με έχει πιάσει άρνηση με τα τεστ εγκυμοσύνης, δε θέλω να κάνω ξανά 😆

Είχαμε μια επαφή μόνο την ημέρα του θετικού τεστ, αλλά δε νιώθω τίποτα.

Ούτε πόνο στο στήθος, ούτε στη κοιλιά... Δεν έχω συμπτώματα μετά τη διακοπή κύησης..

Μετράω θερμοκρασία, αλλά δεν είναι σταθερή... μια πάνω μια κάτω...

Λέτε να έχω καμία ελπίδα?

Δημοσίευση
στις On 11/9/2026 at 12:42 ΜΜ, ο/η arntalia είπε:

Καλησπέρα!! Εγώ έκανα σπερματεγχυση με serpafar κ ovitrele. Δεν είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Το κόστος ήταν 500€ μόνο για την σπερματεγχυση κ αλλά 100€ οι επισκέψεις στον γιατρό πριν τη διαδικασία. Σε εμένα το φάρμακο είχε παρενέργεια. Μέσα στην κοιλότητα της μήτρας υπήρξε μια διόγκωση κ φαινόταν στη διαδικασία της εξωσωματικής μετά σαν να υπήρχε πολύποδας. Εν τέλει έκανα υστεροσκοπηση πριν την εμβρυομεταφορα κ δεν υπήρχε πολύποδας κ το απέδωσαν στην πρόκληση που έκανα στη σπερματεγχυση. Γενικά δεν έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Εύχομαι να σας έρθει σύντομα ένα μπεμπουλινι κ να μην ταλαιπωρηθειτε άλλο!!!

Δημοσίευση
στις On 12/9/2026 at 11:40 ΠΜ, ο/η pennaki είπε:

Εγώ έπαιρνα glucophage 2 φορές την ημέρα, μαζί με βιταμίνες που είχα ψάξει μόνη μου για το σύνδρομο. Το inofert σκόνη ή ένα χάπι μόνο την ημέρα, δεν με βοήθησε στην αρχή. Ξεκίνησα να αυξάνω τη δόση της ινοσιτολης (ρυθμίζει τον κύκλο και το σάκχαρο), δηλαδή έπαιρνα 1 inofert combi ή 1 inofert combi hp (είναι ακριβά αλλά ειδικά για ΣΠΩ) μαζί με 1 inofert plus που είναι για σύλληψη και 1 φιαλίδιο ovasil Eva για ΣΠΩ. Αύξησα τη δόση της ινοσιτολης μέσω αυτών των σκευασμάτων στα 2-4γρ την ημέρα. Έπαιρνα felicine και βιταμίνη D (που το παρακολουθήσαμε με τον ενδοκρινολόγο). Βλέπαμε συχνά και τον θυρεοειδή λόγω αγωγής.

Με τη διαιτολόγο του ενδοκρινολόγου (με την οποία ο γιατρός τη συντόνιζε και έλεγχε), πετύχαμε να ρίξω την ινσουλίνη και τη γλυκοζυλιωμενη σε φυσικά επίπεδα. Έτρωγα πολλη αλιπη πρωτεΐνη μαζί με σύνθετους υδατάνθρακες (όλα ολικής) και λαχανικά. Συχνά και μικρά γεύματα έκανα για να μην έχω απότομη πτώση του σακχάρου και απότομη αύξηση ινσουλίνης. Πείνασα και έκανα μεγάλη θυσία. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι η άσκηση. Περπάταγα κάθε μέρα 10.000 βήματα ακόμα και μετά τη δουλειά, έβρισκα λίγο χρόνο, γιατί βοηθάει πάρα πολύ στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Αυτό το έκανα ευλαβικά 6 μήνες και με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν έχασα πολύ βάρος αλλά βελτιώθηκε η όλη κατάσταση λόγω της ποιότητας της διατροφής. Πιστεύω ο ενδοκρινολόγος που πήγα με βοήθησε πάρα πολύ και πετύχαμε με αυτόν κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο τόσα χρόνια και κάτι που οι γυναικολόγοι απέδιδαν σε άγχος, στρες ή κάτι άλλο που δεν ήξεραν .

Ο ενδοκρινολόγος μου είναι στην Αθήνα. Έχω αλλάξει αρκετούς. Κι είπα να τον εμπιστευτώ όταν πρωτοπήγα. Για μένα είναι άψογος! Κάνει συνεδρίες και μέσω Viber. Έρχονται σε αυτόν κι από επαρχία.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Αυτό με τον εμδοκρινιλογος με ενδιαφέρει... Αν θέλεις να μου δώσεις όνομα κ να μιυ πεις αν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του μέσω viber απευθείας με μνμ η πρέπει πρώτα να τον πάρω τηλ? Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η elbe είπε:

Καλησπέρα!! Εγώ έκανα σπερματεγχυση με serpafar κ ovitrele. Δεν είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Το κόστος ήταν 500€ μόνο για την σπερματεγχυση κ αλλά 100€ οι επισκέψεις στον γιατρό πριν τη διαδικασία. Σε εμένα το φάρμακο είχε παρενέργεια. Μέσα στην κοιλότητα της μήτρας υπήρξε μια διόγκωση κ φαινόταν στη διαδικασία της εξωσωματικής μετά σαν να υπήρχε πολύποδας. Εν τέλει έκανα υστεροσκοπηση πριν την εμβρυομεταφορα κ δεν υπήρχε πολύποδας κ το απέδωσαν στην πρόκληση που έκανα στη σπερματεγχυση. Γενικά δεν έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Εύχομαι να σας έρθει σύντομα ένα μπεμπουλινι κ να μην ταλαιπωρηθειτε άλλο!!!

Σε ευχαριστω πολυ που με κατατοπισες. Καταβαθος κ νομιζω καμια μας δεν θα θελε να παρεμβειβετσι στο σωμα μας αλλα κ τι να κανουμε...εχω απελπιστει ειναι η αληθεια

Ξεκινησα κ σημερα βιταμινες ινοφερτ της ειχα κοψει γ ενα χρονο αλλα μ ειπε να τις ξαναπαρω για να φτιαξουμε το κυκλο κ θα ξεκομησω κ λιγη γυμναστικη μπας και...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.