Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Σκεψη για 4ο παιδι

Featured Replies

Δημοσίευση

Κορίτσια, θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας πάνω σε κάτι που με απασχολεί εδώ και καιρό…
Έχω ήδη 3 παιδιά και μέσα μου υπάρχει πολύ έντονα η επιθυμία για ένα 4ο παιδάκι. Το θέλω πραγματικά, και εγώ και ο σύζυγός μου το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και το σκεφτόμαστε σοβαρά. Από την άλλη όμως, με πιάνουν όλοι οι φόβοι και οι προβληματισμοί της εποχής… οικονομικά, κοινωνικά, η καθημερινότητα, οι ευθύνες, το μέλλον των παιδιών.
Και κάπως έτσι, ενώ η καρδιά λέει “ναι”, το μυαλό πολλές φορές φοβάται. Προσπαθώ τόσο καιρό να πνίξω αυτό το συναίσθημα και να το βάλω στην άκρη, όμως νιώθω πως αν τελικά δεν κάνω αυτό το βήμα, ίσως έρθει η στιγμή που θα το έχω μεγάλο απωθημένο μέσα μου.
Η αλήθεια είναι πως με έχει επηρεάσει πολύ και ο περίγυρος… Όλοι έχουν μια άποψη. “Μέχρι 3 καλά είναι”, “πώς θα τα μεγαλώσετε;”, “είναι δύσκολες οι εποχές”, “σκεφτείτε τα έξοδα”… και γενικά ακούω συνέχεια λόγια που με κάνουν να φοβάμαι ακόμα περισσότερο και να μπερδεύομαι.
Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω εμπειρίες και απόψεις, ειδικά από μαμάδες με πολλά παιδιά ή από όσες βρέθηκαν σε παρόμοιο δίλημμα. Πώς το αποφασίσατε; Το μετανιώσατε ποτέ ή τελικά όλα βρίσκουν τον δρόμο τους; 🤍

Δημοσίευση

Εγω μαμα ενος παιδιου ειμαι αλλα θα ελεγα να κανεις αυτο που επιθυμειτε με τον αντρα σου. Αν δηλαδη ειστε σε θεση μονοι σας να μεγαλωσετε το τεταρτο παιδακι δε χρειαζεστε τη γνωμη κανενος. Θελω να πω αν πρεπει να ερχεται η γιαγια να το κραταει γιατι εσυ θα λειπεις δουλεια κτλ αυτοματα εχει κ αποψη. Δε θα τα μεγαλωσει ο κοσμος ουτε θα τα ταισει. Αν εχεις το κουραγιο κ για τεταρτο ξενυχτια κ ολα απο την αρχη προχωρας , αν ξερεις οτι οικονομικα σας παιρνει προχωρας. Υποθετω παιχνιδια ρουχαλια πραγματακια θα εχεις κ απο τα προηγουμενα παιδακια σου.

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 56 λεπτά, ο/η Zenia z είπε:

Εγω μαμα ενος παιδιου ειμαι αλλα θα ελεγα να κανεις αυτο που επιθυμειτε με τον αντρα σου. Αν δηλαδη ειστε σε θεση μονοι σας να μεγαλωσετε το τεταρτο παιδακι δε χρειαζεστε τη γνωμη κανενος. Θελω να πω αν πρεπει να ερχεται η γιαγια να το κραταει γιατι εσυ θα λειπεις δουλεια κτλ αυτοματα εχει κ αποψη. Δε θα τα μεγαλωσει ο κοσμος ουτε θα τα ταισει. Αν εχεις το κουραγιο κ για τεταρτο ξενυχτια κ ολα απο την αρχη προχωρας , αν ξερεις οτι οικονομικα σας παιρνει προχωρας. Υποθετω παιχνιδια ρουχαλια πραγματακια θα εχεις κ απο τα προηγουμενα παιδακια σου.

Δεν εχει αποψη κανενας, μονοι μας τα μεγαλώνουμε δεν εχουμε καθημερινη βοηθεια. Αν χρειαστεί για καποια εξωτερική δουλεια, η ακομα και για μια βολτα δόξα το θεο μας παρέχουν την βοηθεια! Αλλα την καθημερινή φροντίδα την εχω αποκλειστικά εγω. Γιαυτο και σας επιλογη ειναι να μην εργάζομαι ώστε να μπορούν να εχουν τα παιδια ενα προγραμμα! Οντως δεν θα πρεπει να ακούμε την γνώμη του κόσμου αλλα δυστυχώς επηρεάζομαι πολυ. Ωστοσο ευχαριστώ για την απάντηση σας!!! Να χαιρεστε το παιδακι σας!!

Δημοσίευση

Να το κάνετε. Εφοσον το σκέφτεστε τοσο εντονα καο δ υπαρχει θεμα βιοπορισμου τότε να τ τολμήσετε. Εχω 3 παιδακια, το τελευταίο μολις χρονίσε. Ειλικρινά θα ηθελα να εχω την άνεση για ακομα ενα. Χωρις να το επιθυμώ διακαως. Το 3ο πχ το λαχταρουσα πολυ. Αν δ τ εκανα θα με ετρωγε πιστευω μια ζωή.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.