Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Μωράκια Μαΐου 2026 🌸🌻🌹

Featured Replies

Δημοσίευση
στις On 4/9/2026 at 2:37 ΜΜ, ο/η Elk είπε:

Τι κάνετε κορίτσια; Εμείς σήμερα πήγαμε παιδίατρο είχαμε εμβόλιο για τον μπέμπη.. πήγα έκανα εξετάσεις αίματος στα κορίτσια ξεμπέρδεψα και με αυτό

Κινητικά είναι μια χαρά ο μπεμπης μισό κιλό πήρε πάλι (σταθερός σε αυτό) , σε 1 μήνα ξεκινάμε τροφές ελπίζω να τρώει καλά ..

@Eirin στο ίντερνετ που κοιτάω πάντως για το θέμα βαρκούλα έχω βρει πολύ ωραίες ιδέες και μάλλον έχω καταλήξει σε αυτό.. είναι ωραία διαδικασία να ψάξεις πράγματα για το στολισμό εγώ δεν το έχω τόσο πολύ με την διακόσμηση αλλά ο άντρας μου το έχει ☺️πιάνουν και τα χέρια του σε κατασκευές οπότε το έχει αναλάβει εκείνος..

Μια χαρά από τη στιγμή που αυξάνει το βάρος του μια χαρά είναι. Νομίζω μας είχε πει ο παιδίατρος μετά το 3ο μήνα δε λαμβάνουν τόσο βάρος όσο στην αρχή.

Η βαρκούλα είναι καταπληκτική ιδέα και έχει τόσες επιλογές αν πιάνουν τα χέρια σας. Γενικά είναι ωραίο να φτιάχνεις μόνος σου για τη βάφτιση, η όλη διαδικασία είναι μοναδική και τη χαίρεσαι περισσότερο.

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 1.3k
  • Εμφανίσεις 115.3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Γεια σας κορίτσια! Γέννησα, όλα πήγαν τέλεια! ♥️🥰 Ειμαι πολύ πολύ χαρούμενη! Προς το παρόν δεν πονάω καθόλου. Το μωράκι γεννήθηκε 3350. Μπήκε αμέσως στήθος και θηλάζουμε κανονικά. Και στα δικά σας κ

• Κορίτσια όλα τέλεια πήγαν....🩷..10:43 γεννήθηκε 3300 ο μπεμπαρος..δεν ταλαιπωρήθηκα ούτε ένα λεπτό...

• Κορίτσια εγώ γέννησα όλα καλά πήγαν ευτυχώς εντάξει πονάω λίγο αλλά με πιάνουν τα παυσίπονα νυστάζω φουλ ομως ο μπέμπης έπιασε αμέσως στήθος και θηλάζει καλά προς το παρών γεννήθηκε 2960γρ

Posted Images

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Τι κάνετε κορίτσια;

Δημοσίευση
στις πριν 20 ώρες, ο/η Elk είπε:

Τι κάνετε κορίτσια;

Καλησπέρα!

Εμείς είμαστε καλά 😊

Η μέρα έχει γρήγορους ρυθμούς και περνάει τόσο γρήγορα..

Η Αριάνα ξεκίνησε προνηπιο. Ευτυχώς ως ωρας έχει καλή προσαρμογή. Το σχολείο της είναι πολύ κοντά στο σπίτι και εξυπηρετεί πολύ. @Elk ξεκίνησε και η μεγάλη σου σωστά;

Το μικρουλάκι μεγαλώνει τοοοοσο γρήγορα. Έχει γίνει μωρό κανονικό🥹 το πιανεις και το ευχαριστιεσαι 😅 Είναι ένα πολύ καλό μωράκι,όλο γελακια είναι.

Από βδομάδα θα πάμε παιδίατρο για δύο εμβόλια. Το ένα είναι το bexero.

Εμείς από ετοιμασίες για βάφτιση, δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Μόνο νονά έχουμε βρει και τίποτα άλλο ακόμα.

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια τι κάνετε;

Καλή σχολική χρονιά στα παιδάκια σας !!!

Εμείς σήμερα πήγαμε για εμβόλιο στο παιδίατρο, ο μπέμπης έχει φτάσει 6.800, αυτό το μήνα πήρα σχεδόν μισό κιλό. Ρώτησα το γιατρό πότε να ξεκινήσουμε φαγητό και μας είπε στο 5ο μήνα, οπότε την επόμενη φορά θα μας δώσει οδηγίες. Γενικά έχει αρχίσει να γυρνάει και όταν βρίσκει ευκαιρία γυρνάει από ανάσκελα - μπρούμυτα. Αυτό που λέτε κι εσείς πλέον δεν είναι βρέφος, κάθεται στην αγκαλιά μας.

Τελευταίο σαββατοκύριακο μάλλον με καλό καιρό οπότε λέμε να το αξιοποιήσουμε και να πάμε στη θάλασσα, το μικρό δε τον βάλαμε τελικά φέτος, μόνο τα ποδαράκια του βρεξαμε στη θάλασσα.

Εσείς κορίτσια πως λέτε να περάσετε τις τελευταίες μέρες με ζέστη;

@Riaa πως περάσατε στις διακοπές που πήγατε;

@Elk πως πάει η μεγάλη σου στο σχολείο; Της αρέσει;

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

@Riaa καλή σχολική χρονιά και εμένα προνήπιο ξεκίνησε η μεγάλη

@Eirin μια χαρά πάει το σχολείο το περίμενε πως και πως η γλυκουλα είχε κουραστεί μέσα στο σπίτι

Σήμερα πρώτη μέρα είπα να δοκιμάσω να κάτσει ολοήμερο η αλήθεια είναι πως εγώ δεν είμαι πολύ υπέρ μου φαίνονται πολλές ώρες αλλά εκείνη μου είπε πως ήθελε να κάτσει οπότε κάναμε μια πρώτη δοκιμή @Riaa εσύ την αφήνεις και ολοήμερο ;

@Eirin πολύ καλά τα κιλάκια σας μπράβο σας ! Εμενα 5300 ήταν πριν δυο βδομάδες 🫣Ναι και εμένα στους 5 μήνες θα αρχίσει τροφές σε 15 μέρες θα πάμε γιατρό και θα ξεκινήσουμε εμένα με μπανάνα μας αρχίζει

Ααα ωραία να πάτε θάλασσα να περάσετε καλά

Εμείς δεν ξέρω αν θα κάνουμε κάτι ίσως πάμε καμιά θάλασσα θα δείξει την έχουμε δίπλα κιόλας είναι εύκολη εξόρμηση

Την Δευτέρα έκλεισα και ραντεβού με την διατροφολόγο μακάρι να μπορέσω να μαζευτώ 2 κιλάκια μου έχουν μείνει σαν νούμερο αλλά δεν χωράω σε παντελόνια μου δεν κλείνουν 😕 έχει αλλάξει το σώμα μου πολύ.. Ίσως αν μου έρθει και η περίοδος βοηθήσει να ξεπρηστω κάπως ..

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια! @Eirin Ο μπέμπης σας είναι μωράκι ολόκληρο, τέλεια τα κιλά του.

Εγώ θα την ξεκινήσω 6 μηνών με τις τροφές, έτσι είχα ξεκινήσει και την Αριάνα. Αυτή είναι και η επίσημη σύσταση του ΠΟΥ.

Περάσαμε πολύ ωραία στο Πευκί. Έχει πολύ ωραίους πεζόδρομους και έτσι έκανε τις βόλτες της με το πατινι η Αριάνα και εμείς είμασταν άνετοι με το καρότσι.Επισης πολύ ωραίες θάλασσες. Ευτυχώς έκανε ωραίες μέρες, καλοκαιρινές.

Το μόνο αρνητικό που έχω να πω είναι πως ήταν αρκετή διαδρομή ως εκεί. (4.5 ώρες ).Επίσης είχε αρκετές στροφές για καμία ωρίτσα. Αλλά ευτυχώς τα παιδιά κοιμόντουσαν την περισσότερη ώρα.

@Elk έχει και το δικό μας σχολείο ολοήμερο αλλά δεν θα την αφήνω.Εκτός και αν η ίδια κάποια στιγμή μου το ζητήσει🤷

Εγώ είμαι ακόμα στα 65 κιλά. Με το σταγονόμετρο χάνω τα κιλά μου αυτή τη φορά, ενώ προσέχω τι τρώω. Ούτε εγώ χωράω ακόμα στα τζιν μου. Επίσης η κοιλιά μου κρεμάει πάνω από την τομή της καισαρικης. Το ποσό έχω ξενερώσει δεν φαντάζεστε. Κάνω γυμναστική στο σπίτι όσο μπορώ. Θα δω πως θα είναι η κοιλιά μου στον χρόνο μετά τη γέννα και αν συνεχίσει να κρεμάει σε αυτό το σημείο, θα ψάξω για κοιλιοπλαστικη. Δεν παίζει να το αφήσω έτσι πάντως.

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια... καλή σχολική χρονιά στα παιδάκια σας κ σε εμάς τις δασκάλες...κι εμείς πολύ καλά πάμε ..3 μηνών ο μπέμπης ήταν 6800...τώρα θα πάμε σε δύο εβδομάδες για να δούμε..τα της βάπτισης τα έχω έτοιμα τα περισσότερα...την Κυριακή έχουμε το πάρτι της μεγάλης...🤣...3...δυο μέρες έχω επιστρέψει στο σχολείο και η Λω κάνει νερά στην νταντά...έχεις πρώτη μέρα ξύπνησε από τις 7:30...ήθελε να την ντύσω εγώ να της φτιάξω εγώ πρωινό κλπ....θα στρώσει η καημένη...της έπεσαν πολλές αλλαγές μαλλον.. σήμερα το μεσημέρι αποφάσισε να κοιμηθεί μόνη της στο σαλόνι...ο μπέμπης ένας κύριος...δεν έχω να πω τπτ...όλο μας γελάει κ βγάζει άπειρα σάλια...κι εγώ έχω κολλήσει στα 68...ο στόχος είναι τα 60...28/9 αρχιζω γυμναστήριο...για να δούμε..

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 1 ώρα, ο/η Riaa είπε:

Γεια σας κορίτσια! @Eirin Ο μπέμπης σας είναι μωράκι ολόκληρο, τέλεια τα κιλά του.

Εγώ θα την ξεκινήσω 6 μηνών με τις τροφές, έτσι είχα ξεκινήσει και την Αριάνα. Αυτή είναι και η επίσημη σύσταση του ΠΟΥ.

Περάσαμε πολύ ωραία στο Πευκί. Έχει πολύ ωραίους πεζόδρομους και έτσι έκανε τις βόλτες της με το πατινι η Αριάνα και εμείς είμασταν άνετοι με το καρότσι.Επισης πολύ ωραίες θάλασσες. Ευτυχώς έκανε ωραίες μέρες, καλοκαιρινές.

Το μόνο αρνητικό που έχω να πω είναι πως ήταν αρκετή διαδρομή ως εκεί. (4.5 ώρες ).Επίσης είχε αρκετές στροφές για καμία ωρίτσα. Αλλά ευτυχώς τα παιδιά κοιμόντουσαν την περισσότερη ώρα.

@Elk έχει και το δικό μας σχολείο ολοήμερο αλλά δεν θα την αφήνω.Εκτός και αν η ίδια κάποια στιγμή μου το ζητήσει🤷

Εγώ είμαι ακόμα στα 65 κιλά. Με το σταγονόμετρο χάνω τα κιλά μου αυτή τη φορά, ενώ προσέχω τι τρώω. Ούτε εγώ χωράω ακόμα στα τζιν μου. Επίσης η κοιλιά μου κρεμάει πάνω από την τομή της καισαρικης. Το ποσό έχω ξενερώσει δεν φαντάζεστε. Κάνω γυμναστική στο σπίτι όσο μπορώ. Θα δω πως θα είναι η κοιλιά μου στον χρόνο μετά τη γέννα και αν συνεχίσει να κρεμάει σε αυτό το σημείο, θα ψάξω για κοιλιοπλαστικη. Δεν παίζει να το αφήσω έτσι πάντως.

Τι ωραία σας έκανε καλές μέρες περάσατε καλά είναι πολλές ώρες είναι αλήθεια 4,5 αλλά αφού κοιμόντουσαν πάλι καλά εγώ πριν μια βδομάδα που πήγαμε βόλτα στο Ναύπλιο της έδωσα σιρόπι για τον εμετό γιατι αλλιως μου κάνουν μέσα στο αμάξι

Εε Ο κάθε παιδίατρος κάνει τα δικά του μωρέ άλλοι αρχίζουν με φρούτα άλλοι με λαχανικά ή κρέας 4-6 μηνών νομίζω αρχίζουν τροφές

Εντάξει αν δεν θέλει να κάτσει ολοήμερο και δεν δουλεύεις καλά κάνεις και δεν την αφήνεις.. εγώ την πήγα όλη την βδομάδα μέχρι της 13:00 το κάναμε κουβέντα όλες τις μέρες μου έλεγε πως θέλει να κάτσει και αλλο σε λίγο θα έρθει θα μάθω πως πήγε .. λέω αν της αρέσει να την αφήνω 2 φορές την βδομάδα να προλαβαίνω να κάνω καμιά δουλειά στο σπίτι

Αστα στα ίδια είμαστε 64 κιλά εγώ και εμένα έτσι είναι η κοιλιά μου χρονο για γυμναστική δεν έχω δεν ξέρω αν καταφέρω τον Φεβρουάριο που θα πάει και η μικρή παιδικό και έχω μόνο τον μπέμπη μετά .. εσένα περίοδος σου έχει έρθει; Κοιλιοπλαστική γίνεται με χειρουργείο ;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Elk είπε:

Τι ωραία σας έκανε καλές μέρες περάσατε καλά είναι πολλές ώρες είναι αλήθεια 4,5 αλλά αφού κοιμόντουσαν πάλι καλά εγώ πριν μια βδομάδα που πήγαμε βόλτα στο Ναύπλιο της έδωσα σιρόπι για τον εμετό γιατι αλλιως μου κάνουν μέσα στο αμάξι

Εε Ο κάθε παιδίατρος κάνει τα δικά του μωρέ άλλοι αρχίζουν με φρούτα άλλοι με λαχανικά ή κρέας 4-6 μηνών νομίζω αρχίζουν τροφές

Εντάξει αν δεν θέλει να κάτσει ολοήμερο και δεν δουλεύεις καλά κάνεις και δεν την αφήνεις.. εγώ την πήγα όλη την βδομάδα μέχρι της 13:00 το κάναμε κουβέντα όλες τις μέρες μου έλεγε πως θέλει να κάτσει και αλλο σε λίγο θα έρθει θα μάθω πως πήγε .. λέω αν της αρέσει να την αφήνω 2 φορές την βδομάδα να προλαβαίνω να κάνω καμιά δουλειά στο σπίτι

Αστα στα ίδια είμαστε 64 κιλά εγώ και εμένα έτσι είναι η κοιλιά μου χρονο για γυμναστική δεν έχω δεν ξέρω αν καταφέρω τον Φεβρουάριο που θα πάει και η μικρή παιδικό και έχω μόνο τον μπέμπη μετά .. εσένα περίοδος σου έχει έρθει; Κοιλιοπλαστική γίνεται με χειρουργείο ;

Α ήρθατε Ναύπλιο, στα λημέρια μας😊 ελπίζω να περάσατε όμορφα. Είναι εύκολο με τις στροφές να ζαλιστουν τα μικρούλια.

Να σου πω την αλήθεια δεν συμφωνώ με την άποψη κάποιων παιδιάτρων να ξεκινούν πολύ νωρίς τις τροφές γιατί είναι αρκετά ανώριμο το πεπτικό των μωρών και μόνο καλό δεν τους κάνει. Καλό είναι να ακολουθούμε τις επίσημες οδηγίες των παγκόσμιων οργανισμών και όχι ότι λέει ο κάθε ιδιώτης.Αλλα ο καθένας εννοείται είναι ελεύθερος να αποφασίσει όπως κρίνει καλύτερα.

Το περίμενε πως και πως το σχολείο η κόρη σου και τελικά μάλλον της αρέσει και πολύ! 😊 Ωραία θα είναι να μένει ολοημερο κάποιες φορές όπως το σκέφτηκες. Καλό θα είναι και για αυτή και για εσένα να παίρνεις μια ανάσα.

Περίοδος δεν μου έχει έρθει όχι. Σκέψου στην Αριάνα είχα αδιαθετησει 18 μήνες μετά την γέννα 😮 άρα και τώρα δεν νομίζω να αδιαθετησω άμεσα. Εσένα σου έχει έρθει περίοδος;

Η κοιλίτσα μου πιστεύω θα βελτιωθεί, τη βλέπω μήνα με τον μήνα να καλυτερεύει. Δεν ξέρω βέβαια εάν θα φύγει από μόνη της αυτή η χαλάρωση σε εκείνο το σημείο πάνω από την τομή. Στη προηγούμενη καισαρική δεν το είχα αυτο.Βοηθάει και η γυμναστική πολύ. Προσπαθώ αν και δεν έχω πάντα χρόνο να κάνω ότι μπορώ. Δεν τα καταφέρνω βέβαια πάντα.

Με ρίχνει πολύ αυτή η εικόνα γιατί είχα μάθει αλλιώς το σώμα μου.

Η κοιλιοπλαστικη νομίζω λαπαροσκοπικά γίνεται αυθημερόν και πας σπίτι σου. Δε το έχω ψάξει καλά καλά ακόμα αλλά αν δω ότι παραμένει αυτή η κατάσταση θα μάθω τα πάντα εκτενώς 😅

Δημοσίευση

@Riaa τι ωραία που περάσατε στις διακοπές σας!! Ακούγεται ωραίος προορισμός, πάντα τα "καλα" μέρη έχουν και άσχημο δρόμο. Μη σκας για τη κοιλίτσα αφού υπάρχει λύση φυσικά και να τη κάνεις. Είναι σημαντικό να αρέσουμε σε εμάς πρώτα.

@Elk μάλλον της έχει λείψει τόσο το σχολείο που θέλει να αναπληρώσει το χρόνο που έχασε 🤣 Θα περνάει καλά για να θέλει να κάθεται και περισσότερες ώρες, καλό αυτό.

@Tinasardin8689 μπαμπατσικος ο μπέμπης σας, παίρνει καλά τα κιλά του. Εσένα πως σου φαίνεται η επιστροφή στο σχολείο; Όντως της μικρής τις έχουν έρθει πολλές αλλαγές και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Χρόνια Πολλά να τη χαίρεστε τη κορούλα σας!!!

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Tinasardin8689 είπε:

Γεια σας κορίτσια... καλή σχολική χρονιά στα παιδάκια σας κ σε εμάς τις δασκάλες...κι εμείς πολύ καλά πάμε ..3 μηνών ο μπέμπης ήταν 6800...τώρα θα πάμε σε δύο εβδομάδες για να δούμε..τα της βάπτισης τα έχω έτοιμα τα περισσότερα...την Κυριακή έχουμε το πάρτι της μεγάλης...🤣...3...δυο μέρες έχω επιστρέψει στο σχολείο και η Λω κάνει νερά στην νταντά...έχεις πρώτη μέρα ξύπνησε από τις 7:30...ήθελε να την ντύσω εγώ να της φτιάξω εγώ πρωινό κλπ....θα στρώσει η καημένη...της έπεσαν πολλές αλλαγές μαλλον.. σήμερα το μεσημέρι αποφάσισε να κοιμηθεί μόνη της στο σαλόνι...ο μπέμπης ένας κύριος...δεν έχω να πω τπτ...όλο μας γελάει κ βγάζει άπειρα σάλια...κι εγώ έχω κολλήσει στα 68...ο στόχος είναι τα 60...28/9 αρχιζω γυμναστήριο...για να δούμε..

Καλή αρχή στο σχολείο και καλή αρχή και με το γυμναστήριο 😊

Να τη χαίρεστε τη κορούλα σας! Πολύχρονη και χαρούμενη 🥳

Θα μπουν σιγά σιγά στο πρόγραμμα και τα παιδιά και θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Πέσαν στη μεγάλη σου όντως όλα μαζί αλλά όλα καλά θα πάνε, και θα προσαρμοστεί.

Πολύ ωραία τα νέα σου, και το μπεμπακι ακούγεται να είναι μια γλύκα.

Αχ αυτά τα κιλά θα πέσουν τι θα κάνουν!! Καλά να είμαστε και όλα θα τα καταφέρουμε 💪

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

@Riaa τώρα θα πηγαίνουν συχνά Ναύπλιο έχει πάει η κουνιάδα μου για δουλειά εκεί μας έφυγε από το χωριό και θα πηγαίνουμε να την βλέπω τα σκ που μπορούμε

Οχι ούτε εμένα έχει έρθει ακόμα η περίοδος.. 18 μήνες ; Τόσο πολύ σου πήρε πωπω .. εμένα στους 6 μήνες ήρθε την πρώτη φορά στους 5 μήνες την δεύτερη (13 μηνες θήλασα τα κορίτσια) τώρα να δω πότε ..

@Tinasardin8689 καλή επιστροφή στο σχολείο καλή σχολική χρονιά δεν δικαιούσε με το μωρό λίγη παρά πάνω άδεια στους 3 μήνες γυρίζετε δουλειά; Πολύ γρήγορα.. Να την χαίρεστε χρόνια πολλά να περάσετε τέλεια στο πάρτυ να το χαρείτε.. εντάξει την ήρθαν κάπως μαζεμένα όλα αλλά θα βρείτε τον ρυθμό σας σιγα σιγά .. πλησιάζει και η βάφτιση σας τι ωραία ! Καλή αρχή και με το γυμναστήριο μου έχει λείψει πολύ να κάνω κάτι για εμένα 🫣.. μεγαλώνει ο μπέμπης σας τι καλά που είναι βολικός πόσο βοηθάει όταν είναι και το μωράκι ήσυχο γίνονται όλα κάπως ευκολότερα μέσα στην καθημερινότητα μας όταν βοηθάει και το μωρό ☺️

@Eirin ναι έτσι φαίνεται την έλειψε το σχολείο αφού είχε να πάει από τον Νοέμβριο του 25 της αρέσει αυτό είναι το καλό και με βοηθάει και εμένα πολύ αυτό

Δημοσίευση

Εχουμε το 9 μηνο αλλά προτιμώ να το πάρω την επόμενη χρονιά....όντως όταν είναι βολικό το μωρό όλα είναι ευκολότερα...υγεία να έχουν όλα τα παιδάκια μας ...εγώ πάντως πολύ έχω συγχυστει με τα κιλά....😂

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.