Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Μωράκια Μαΐου 2026 🌸🌻🌹

Featured Replies

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 1 ώρα, ο/η Tinasardin8689 είπε:

Όχι,δεν πάει..θα πήγαινε τον Σεπτέμβριο αλλά τώρα με το μωρό αποκλείεται..άρα προνήπιο κανονικά...άσχετο έφαγα τούρτα γτ έχω γενέθλια σήμερα κ το ζάχαρο μετά από μια ώρα 97.. θα το ρίξω στις τούρτες...😂

Εγώ την πήγα μέχρι τέλη Νοεμβρίου και μετά την σταμάτησα

Μου ζητάει να πάει σχολείο είναι η αλήθεια και εγώ ήθελα να την στείλω τώρα το Μάρτιο, αλλά ο άντρας μου δεν συμφωνεί.. βλέπω και εγώ τώρα Σεπτέμβριο ξανά που θα πάει μια και καλή στο νηπιαγωγείο

• Απαντήσεις 488
  • Εμφανίσεις 28.7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Τι κάνετε κορίτσια;  @Nannan ούτε εγώ έχω τέτοια ενόχληση έτσι όπως την περιγράφεις αλλά κάποιες φορές έχω ενοχλήσεις στην κύστη μου  είχα γιατρό σήμερα πήγα νοσοκομείο αλλά είχε γέννα ο γιατρό

• Όχι,τώρα τις βλέπω κ στον ύπνο μου....😝

• Καλημέρα!!  Πήγαμε στο γιατρό όλα καλά με το μωρό μεγαλώνει, κολυμπούσε και γυρνούσε όλη την ώρα. Επόμενο ραντεβού μετά τις γιορτές όπου θα κανονίσουμε και τη β' επιπέδου. 

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Elk είπε:

Να μας πεις και εσύ τα νέα σου από τον γιατρό !

Ναι κοντεύω Doppler θα πάω Αργός να την κάνω αυτήν λογικά σε 1-2 βδομάδες θα δω τι θα μου πουν κ

@Elk θα πας στον Διαμαντή για doppler Ε; Και εγώ εκεί πάω.

@Eirin εγώ έπαθα σοκ τις πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο, πιο πολύ όταν ειδα το σώμα μου.. ήμουν πολύ πρησμένη και ας είχα γεννήσει είχα ακόμα πολύ κοιλιά και είχα σοκαριστεί. ΝομιΖα πως θα έμενε έτσι για πάντα😂

Βέβαια είχα και πολύ θετικά συναισθήματα ταυτόχρονα.

Θυμάμαι πως είχα το μωρό και θήλαζε, και πραγματικά ήταν σαν να είχα όλο τον κόσμο στην αγκαλιά μου. Σαν να είχε πατήσει ένα pause η ζωή μου και τα πάντα ήταν αυτές οι στιγμές. Οι επόμενες ημέρες στο σπίτι ήταν αφιερωμένες φουλ στο μωρό. Κάναμε μαραθώνιους θηλασμους αλλά δεν ένιωθα κούραση. Ευτυχώς δεν είχε κολικούς και ήταν ένα σχετικά ήσυχο μωρακι. Γενικά μόνο ευχάριστα έχω να θυμάμαι από την επιστροφή στο σπίτι.

Τώρα με τη δεύτερη δεν ξέρω πως θα είμαι.. το θεωρώ δύσκολη πίστα.. και το ότι θα λείψω τρεις μέρες από την μεγάλη μου κόρη και όταν με το καλό επιστρέψουμε πως θα μοιρασω τον χρόνο μου και στα δύο παιδιά. Αλλά σιγά σιγά πιστεύω θα προσαρμοστουμε όλοι.

Τα συναισθήματα όπως καταλαβαίνεις πάνε και έρχονται και εναλλάσσονται συνεχώς!

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 10 ώρες, ο/η Riaa είπε:

@Elk θα πας στον Διαμαντή για doppler Ε; Και εγώ εκεί πάω.

@Eirin εγώ έπαθα σοκ τις πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο, πιο πολύ όταν ειδα το σώμα μου.. ήμουν πολύ πρησμένη και ας είχα γεννήσει είχα ακόμα πολύ κοιλιά και είχα σοκαριστεί. ΝομιΖα πως θα έμενε έτσι για πάντα😂

Βέβαια είχα και πολύ θετικά συναισθήματα ταυτόχρονα.

Θυμάμαι πως είχα το μωρό και θήλαζε, και πραγματικά ήταν σαν να είχα όλο τον κόσμο στην αγκαλιά μου. Σαν να είχε πατήσει ένα pause η ζωή μου και τα πάντα ήταν αυτές οι στιγμές. Οι επόμενες ημέρες στο σπίτι ήταν αφιερωμένες φουλ στο μωρό. Κάναμε μαραθώνιους θηλασμους αλλά δεν ένιωθα κούραση. Ευτυχώς δεν είχε κολικούς και ήταν ένα σχετικά ήσυχο μωρακι. Γενικά μόνο ευχάριστα έχω να θυμάμαι από την επιστροφή στο σπίτι.

Τώρα με τη δεύτερη δεν ξέρω πως θα είμαι.. το θεωρώ δύσκολη πίστα.. και το ότι θα λείψω τρεις μέρες από την μεγάλη μου κόρη και όταν με το καλό επιστρέψουμε πως θα μοιρασω τον χρόνο μου και στα δύο παιδιά. Αλλά σιγά σιγά πιστεύω θα προσαρμοστουμε όλοι.

Τα συναισθήματα όπως καταλαβαίνεις πάνε και έρχονται και εναλλάσσονται συνεχώς!

Ναι σε αυτόν πάω και εγώ 😂 και στις 3 εγκυμοσύνες μου..

εγω στην πρώτη όταν γέννησα η κοιλιά ξεφούσκωσε αμέσως πάλι αλλά εγώ το σοκ το έπαθα μετά από ένα 24ωρο που κατάλαβα ότι ειχα ακόμα άλλες 2μερες ώστε να πάρω εξιτήριο να φύγω με έπιασε σαν κρίση πανικού είχα και άλλες κοπέλες μέσα στο δωμάτιο που μου το έκανε ακόμα χειρότερο...

τουλάχιστον στην δεύτερη ήμουν μόνη μου στο δωμάτιο και ήμουν πιο ήρεμη αλλά στην δεύτερη κόλλησα κοβιτ μέσα στο νοσοκομείο και με το που πάω σπίτι μετά από λίγη ώρα ανεβάζω πυρετό και μπαίνω καραντίνα χωρίζομαι με το μωρό για 12 μέρες.. από το παράθυρο την έβλεπα.. την είχε αναλάβει ο άντρας μου μόνος του.. ήταν γολγοθάς εκείνο το διάστημα..

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Elk είπε:

Ναι σε αυτόν πάω και εγώ 😂 και στις 3 εγκυμοσύνες μου..

εγω στην πρώτη όταν γέννησα η κοιλιά ξεφούσκωσε αμέσως πάλι αλλά εγώ το σοκ το έπαθα μετά από ένα 24ωρο που κατάλαβα ότι ειχα ακόμα άλλες 2μερες ώστε να πάρω εξιτήριο να φύγω με έπιασε σαν κρίση πανικού είχα και άλλες κοπέλες μέσα στο δωμάτιο που μου το έκανε ακόμα χειρότερο...

τουλάχιστον στην δεύτερη ήμουν μόνη μου στο δωμάτιο και ήμουν πιο ήρεμη αλλά στην δεύτερη κόλλησα κοβιτ μέσα στο νοσοκομείο και με το που πάω σπίτι μετά από λίγη ώρα ανεβάζω πυρετό και μπαίνω καραντίνα χωρίζομαι με το μωρό για 12 μέρες.. από το παράθυρο την έβλεπα.. την είχε αναλάβει ο άντρας μου μόνος του.. ήταν γολγοθάς εκείνο το διάστημα..

Είναι μορφάρα ο Διαμαντής. Και εγώ εκεί είχα πάει και στη πρώτη εγκυμοσύνη και τώρα.

Και εγώ στο Ρέα που γέννησα ήμουν σε τρίκλινο δωμάτιο και ήταν πάντα γεμάτο. Έφευγε η μια, ερχόταν η άλλη. Βέβαια δεν με πειραξε αυτό να σου πω την αλήθεια, ούτε πως έκατσα 3 βραδια. Πιο πολύ με πείραξε το σώμα μου που δεν το αναγνώριζα, πρησμένα φουλ πόδια και η κοιλιά μου λες και είχε ακόμα ένα μωρό μέσα και ξεφουσκωνε σαν σαμπρέλα. Βέβαια πραγματικά το σώμα μετά επανήλθε στα φυσιολογικά του και σχετικά άμεσα αλλά τις πρώτες ημέρες ήταν δραμα. Και το λέω μήπως και κάποιο κορίτσι που γέννησει για πρώτη φορά τύχει να το πάθει. Μην απογοητευθεί!

Πωπω αυτό που έπαθες με τον κοβιντ πρέπει να ήταν πάρα πολύ δύσκολο.. να μη μπορείς να πάρεις το μωράκι σου αγκαλιά. Δε μπορώ να το φανταστώ,νομίζω πως θα με είχε γονατίσει αυτό.

Κορίτσια Χρόνια πολλά για σήμερα!!!

Είμαστε τόσο δυνατές!

Μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό😉🥳

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 45 λεπτά, ο/η Riaa είπε:

Είναι μορφάρα ο Διαμαντής. Και εγώ εκεί είχα πάει και στη πρώτη εγκυμοσύνη και τώρα.

Και εγώ στο Ρέα που γέννησα ήμουν σε τρίκλινο δωμάτιο και ήταν πάντα γεμάτο. Έφευγε η μια, ερχόταν η άλλη. Βέβαια δεν με πειραξε αυτό να σου πω την αλήθεια, ούτε πως έκατσα 3 βραδια. Πιο πολύ με πείραξε το σώμα μου που δεν το αναγνώριζα, πρησμένα φουλ πόδια και η κοιλιά μου λες και είχε ακόμα ένα μωρό μέσα και ξεφουσκωνε σαν σαμπρέλα. Βέβαια πραγματικά το σώμα μετά επανήλθε στα φυσιολογικά του και σχετικά άμεσα αλλά τις πρώτες ημέρες ήταν δραμα. Και το λέω μήπως και κάποιο κορίτσι που γέννησει για πρώτη φορά τύχει να το πάθει. Μην απογοητευθεί!

Πωπω αυτό που έπαθες με τον κοβιντ πρέπει να ήταν πάρα πολύ δύσκολο.. να μη μπορείς να πάρεις το μωράκι σου αγκαλιά. Δε μπορώ να το φανταστώ,νομίζω πως θα με είχε γονατίσει αυτό.

Είμαστε τόσο δυνατές!

Ναι είναι μορφή είναι η αλήθεια είμαι ευχαριστημένη κιόλας μαζί του οπότε όλες τις εξετάσεις τις κάνω μαζί του.. μόνο οι έγχρωμες φωτογραφίες δεν είναι πολύ καλές που βγάζει αλλά δεν πειράζει

Εμένα με ενοχλούσε πολύ ο κόσμος στο δωμάτιο και εμένα τρίκλινο ήταν.. δεν μιλούσα σε άνθρωπο.. είχες κάνει και rooming in ;

εμένα μου έβαλαν κάτι άσπρες κάλτσες για να μην πρηστουν τα πόδια μου και έκαναν πολύ καλή δουλειά .. στην δεύτερη γέννα τις ξέχασα σπίτι🤦‍♂️ και είχαν γίνει τα πόδια μου χάλια κάτω στον αστράγαλο αφού είχα αγχωθεί μήπως είχα πάθει κάτι με πήρε μέρες να συνέλθουν… αυτήν την φορά νομίζω θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα βάλω στην βαλίτσα 😂

ααα τόσο πολύ φουσκωτή ήταν η κοιλιά ; Και πότε σου έφυγε το φούσκωμα μετά που γύρισες σπίτι;

Δημοσίευση
στις πριν 21 ώρες, ο/η Tinasardin8689 είπε:

Όχι,δεν πάει..θα πήγαινε τον Σεπτέμβριο αλλά τώρα με το μωρό αποκλείεται..άρα προνήπιο κανονικά...άσχετο έφαγα τούρτα γτ έχω γενέθλια σήμερα κ το ζάχαρο μετά από μια ώρα 97.. θα το ρίξω στις τούρτες...😂

Χρόνια πολλά με υγεία και όλα το καλό κοπέλα μου

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Riaa είπε:

Είμαστε τόσο δυνατές!

Χρόνια μας πολλά!!! Ανυπομονώ να γιορτάσω και την ημέρα της μητέρας 🩷

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια! Χάθηκα λίγο! Αλλά έβλεπα τα νέα σας.

Είστε όλες καλά; Πως είμαστε από συμπτώματα; Την παλεύετε γενικά;

Εγώ έκανα σκιπ την καμπύλη ζαχάρο. Πήρα μηχάνημα να το μετράω μόνη μου και βλέποντας και κάνοντας.

Κατά τα άλλα νιώθω κούραση και λαχανιασμα με το παραμικρό. Κάποιες φορές και δυσπνοια. Αϋπνίες το βράδυ και νευρικά πόδια.

Όσες θέλετε μου απαντάτε..: Τι σαμπουαν χρησιμοποιείτε για το μωρό, κρέμα συγκαματος, μαντηλάκια και παμπερς; Επίσης κρέμα για θηλές; Μπιμπερό και θηλαστρο; Δεν έχω ιδέα για όλα αυτά.

Δημοσίευση

Χρόνια Πολλά για τη σημερινή μέρα!!!

Κορίτσια έχετε διαφορετικές εμπειρίες από τις γέννες σας αλλά καταλαβαίνω ότι έχετε ωραίες αναμνήσεις. Επειδή κι εμείς θα πάμε σε τρίκλινο βλέπω ότι θα είμαστε λίγο στριμωγμένοι και δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να έχω μέσα σύνοδο για τη νύχτα, το επόμενο διάστημα θα ρωτήσω.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Nannan είπε:

Εγώ έκανα σκιπ την καμπύλη ζαχάρο. Πήρα μηχάνημα να το μετράω μόνη μου και βλέποντας και κάνοντας.

Κατά τα άλλα νιώθω κούραση και λαχανιασμα με το παραμικρό. Κάποιες φορές και δυσπνοια. Αϋπνίες το βράδυ και νευρικά πόδια.

Όσες θέλετε μου απαντάτε..: Τι σαμπουαν χρησιμοποιείτε για το μωρό, κρέμα συγκαματος, μαντηλάκια και παμπερς; Επίσης κρέμα για θηλές; Μπιμπερό και θηλαστρο; Δεν έχω ιδέα για όλα αυτά.

Χαιρόμαστε που ακούμε νέα σου!!

Αυτό με την αϋπνία το συνήθισα πλέον, κοιμάμαι συνολικά 6 με 7ωρες με διαλείμματα αν δε ξυπνήσω κάπου στις 4 δε μπορώ και μετά θέλω 2 ώρες για να νυστάξω πάλι.

Πως πάνε οι μετρήσεις σου με το μηχάνημα; Πόσες φορές κάνεις τη μέρα;

Σχετικά με τα πράγματα για το μωρό μπορώ να σου πω τι χρησιμοποίησε ο περίγυρος. Γενικά από πάνες έχει να κάνει με το μωρό με ποια μαρκα θα ταιριάζει καλύτερα. Καλύτερα στο πρώτο νούμερο να μη πάρεις πολλά πακέτα γιατι μεγαλώνουν γρήγορα και γενικά έχει σημασία πόσα κιλά θα γεννηθεί. Σχετικά με μωρομαντηλα δε χρησιμοποιουσαν έπλεναν το μωρό κάτω από τη βρύση ή βαμβάκι με νερό για να το κάνουν τοπικά αντί για μωρομαντηλα.

Για την αντιμετώπιση του συγκάματος και των δερματικών ερεθισμών σίγουρα η Sudocrem είναι η καλύτερη.

Σχετικά με μπιμπερο το Dr brown ήταν καλό για τους κολικούς βέβαια έχει μια δυσκολία στο καθάρισμα.

Για τα υπόλοιπα να σου πω την αλήθεια δε ξέρω θα ρωτήσω όμως.

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Elk είπε:

Ναι είναι μορφή είναι η αλήθεια είμαι ευχαριστημένη κιόλας μαζί του οπότε όλες τις εξετάσεις τις κάνω μαζί του.. μόνο οι έγχρωμες φωτογραφίες δεν είναι πολύ καλές που βγάζει αλλά δεν πειράζει

Εμένα με ενοχλούσε πολύ ο κόσμος στο δωμάτιο και εμένα τρίκλινο ήταν.. δεν μιλούσα σε άνθρωπο.. είχες κάνει και rooming in ;

εμένα μου έβαλαν κάτι άσπρες κάλτσες για να μην πρηστουν τα πόδια μου και έκαναν πολύ καλή δουλειά .. στην δεύτερη γέννα τις ξέχασα σπίτι🤦‍♂️ και είχαν γίνει τα πόδια μου χάλια κάτω στον αστράγαλο αφού είχα αγχωθεί μήπως είχα πάθει κάτι με πήρε μέρες να συνέλθουν… αυτήν την φορά νομίζω θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα βάλω στην βαλίτσα 😂

ααα τόσο πολύ φουσκωτή ήταν η κοιλιά ; Και πότε σου έφυγε το φούσκωμα μετά που γύρισες σπίτι;

Ναι είναι όντως πολύ καλός και κάνει και πολύ λεπτομερή έλεγχο.

Συμφωνώ πως οι φωτογραφίες του δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά δε πειράζει.

Όχι δεν είχα κάνει rooming in. Μου την έφερναν να θηλάσει.

Αυτές τις άσπρες κάλτσες στις έδωσαν εκεί στο νοσοκομείο; Ή τις είχες αγοράσει από κάπου; Με ενδιαφέρει πολύ! Και εμένα είχαν πρηστεί εκεί στον αστράγαλο και κάτω πάρα πολύ τα πόδια μου και διήρκησε το πρήξιμο περίπου μία εβδομάδα αν δεν κάνω λάθος. Γύρισα από το νοσοκομείο και ήταν ακόμα πρησμένα.

Η κοιλιά υποχώρησε αρκετά στον πρώτο μήνα θα έλεγα. Βέβαια για να έρθει στα ίσια της χρειάστηκε περίπου ένα 7-9μηνο, και με γυμναστική εννοείται με το που το επέτρεψε ο γιατρός.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Nannan είπε:

Καλησπέρα!

Από σαμπουάν- αφρολουτρα για νεογέννητο χρησιμοποιουσα στην κόρη μου της frezyderm όπως και κρέμα σώματος.

Μαντηλάκια δεν χρησιμοποιούσα καθόλου στο σπίτι. Την έπλενα στη βρύση μετά από τσισα και καλά.

Όταν ήμασταν έξω έπαιρνα κλασικά μωρομαντιλα, δεν θυμάμαι εταιρία αλλά προσπαθούσαμε να τη ξεπλένουμε και με νεράκι.

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Eirin είπε:

Χαιρόμαστε που ακούμε νέα σου!!

Αυτό με την αϋπνία το συνήθισα πλέον, κοιμάμαι συνολικά 6 με 7ωρες με διαλείμματα αν δε ξυπνήσω κάπου στις 4 δε μπορώ και μετά θέλω 2 ώρες για να νυστάξω πάλι.

Πως πάνε οι μετρήσεις σου με το μηχάνημα; Πόσες φορές κάνεις τη μέρα;

Σχετικά με τα πράγματα για το μωρό μπορώ να σου πω τι χρησιμοποίησε ο περίγυρος. Γενικά από πάνες έχει να κάνει με το μωρό με ποια μαρκα θα ταιριάζει καλύτερα. Καλύτερα στο πρώτο νούμερο να μη πάρεις πολλά πακέτα γιατι μεγαλώνουν γρήγορα και γενικά έχει σημασία πόσα κιλά θα γεννηθεί. Σχετικά με μωρομαντηλα δε χρησιμοποιουσαν έπλεναν το μωρό κάτω από τη βρύση ή βαμβάκι με νερό για να το κάνουν τοπικά αντί για μωρομαντηλα.

Για την αντιμετώπιση του συγκάματος και των δερματικών ερεθισμών σίγουρα η Sudocrem είναι η καλύτερη.

Σχετικά με μπιμπερο το Dr brown ήταν καλό για τους κολικούς βέβαια έχει μια δυσκολία στο καθάρισμα.

Για τα υπόλοιπα να σου πω την αλήθεια δε ξέρω θα ρωτήσω όμως.

Καλημέρα! Καταρχάς σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Από σήμερα ξεκινάω μετρήσεις. Αφού την Πέμπτη πήγαμε γιατρό είπα να μην ξεκινήσω σκ και δεν γίνει κάτι σωστά γιατί λείπετε κιόλας.

Οπότε θα σας πω πως πάει! 😊

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Riaa είπε:

Καλησπέρα!

Από σαμπουάν- αφρολουτρα για νεογέννητο χρησιμοποιουσα στην κόρη μου της frezyderm όπως και κρέμα σώματος.

Μαντηλάκια δεν χρησιμοποιούσα καθόλου στο σπίτι. Την έπλενα στη βρύση μετά από τσισα και καλά.

Όταν ήμασταν έξω έπαιρνα κλασικά μωρομαντιλα, δεν θυμάμαι εταιρία αλλά προσπαθούσαμε να τη ξεπλένουμε και με νεράκι.

Σ ευχαριστώ πολύ για τις πληρωμές! Από ότι βλέπω οι περισσότερες μανούλες χρησιμοποιούν μόνο νεράκι και εγώ πιστεύω ότι είναι το καλύτερο. Όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά για το δερματακι του μωρού μας. 😊

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.