Γεια σου @Naty_ τώρα είδα το μήνυμα σου. Δεν ξέρω πότε το έγραψες και πως είστε τώρα. Δυστυχώς έτσι είναι τα μωρά... Εμένα και η μεγάλη όταν ήταν μωρό και τώρα ο μικρός ξυπνάνε ανά 2-3 ώρες τη νύχτα για γάλα ή παρηγοριά. Τώρα 6 μηνών υπάρχει πάλι παλινδρόμηση ύπνου. Ο μικρός δυστυχώς δεν παίρνει εύκολα πιπίλα για τον παρηγορήσω αλλιώς, οπότε το βράδυ τον παίρνω κρεβάτι, βυζί και καληνύχτα. Τον έχω συνηθίσει και δεν ξυπνάω ιδιαίτερα. Στη μεγάλη έδινα πιπίλα και αν ξυπνούσε το βράδυ πριν τις 2,5-3 ώρες, έδινα πιπίλα για να μην συνηθίζει να τρώει πολύ βράδυ (πολλές φορές πήγαινε ο σύζυγος με πιπίλα και κούνημα και την ξανακοιμηζε γιατί με εμένα έψαχνε στήθος).
Τώρα για σένα. 3 φορές τη νύχτα είναι συνηθισμένο σε αυτή την ηλικία. Δεν είναι "κακό". Και οι υπνοι 30-40' είναι επίσης σύνηθες. Κι έμενα τόσους κάνει. Αυτό που θα σε βοηθήσει να βγάλεις τη μέρα είναι το μεσημεράκι να ξαπλώσεις μαζί της μπας και κοιμηθεί παραπάνω. Όταν ξεκινήσει να ξυπνάει δώσε της πιπίλα ή βυζί μπας και ξανακοιμηθεί. Εγώ έτσι έκανα και στα 2 μου παιδιά και κοιμόντουσαν το μεσημέρι ένα 2ωρο συνήθως, μαζί κι εγώ ❤️
Δυστυχώς ο εγκέφαλος των μωρών αναπτύσεται ραγδαία τον πρώτο χρόνο και είναι λογικό να έχουν αναστατο ύπνο.
Μία άλλη συμβουλή είναι να επιστρατεύσεις τη βοήθεια του συζύγου. Συνήθως τα μωρά κάνουν έναν μεγάλο πρώτο ύπνο. Αν μπορείς να κοιμηθείς όταν κοιμηθεί και η μικρή και να αναλάβει το πρώτο τάισμα (φυσικά θα κοιμηθείς κάπου μακριά από το μωρό) θα μαζέψεις έτσι καμιά 5αρια ώρες σερί ύπνου 😊. Αυτό κάνω εγώ κάθε τόσο για να γεμίσω μπαταρίες.
Κατά τα άλλα κουράγιο 💪 Μετά τον χρόνο στρώνει κάπως ο ύπνος τους. Θα τα καταφέρουμε 💪💪💪
Από
Eliza Kats, · Δημοσίευση