Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

διαβητης κυησης

Featured Replies

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Εμενα μου ειπε οτι θα πρεπει να το παρακολουθω με εξετασεις για τα επομενα 3 χρονια και αν δεν εχει παρουσιαστει κατι, τοτε θα εχω ξεφυγει τον κινδυνο.Παντως απ'οτι ακουω θα μπορουμε να φαμε κανονικα μολις γεννησουμε.Στην πρωτη μου γεννα ηταν μια κοπελα στο διπλανο κρεβατι με διαβητη και θυμαμαι της μετρουσαν το ζαχαρο τις 2 πρωτες μερες αλλα αυτη ετρωγε κρυφα απο τις νοσοκομες :lol: Τοτε γελουσα, τωρα καταλαβαινω ομως!!!

• Απαντήσεις 105
  • Εμφανίσεις 36.6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Μου φαίνεται πως θα γίνω και εγώ μια τέτοια κοπέλα! Θα πάει σύννεφο το delivery στο μαιευτήριο! :lol:

Εγώ καταγράφω τί τρωω και κάθε μέτρηση και προσπαθώ να βγάλω ένα συμπέρασμα τί με επηρεάζει και τί όχι. Μέχρι τώρα έχω επιβεβαιώσει πως είμαι ΟΚ με το πρωινό (μια φέτα ψωμι του τόστ, μια φέτα τυρί και μια γαλοπουλα, 1 φρούτο και λίγο γάλα). Τώρα για τα υπόλοιπα... Μέχρι να βγάλω άκρη θα έχω γεννήσει μου φαίνεται!! :lol:

Δημοσίευση

Κι εγώ μία από τα ίδια, μην σου πω ότι θα τρώω ότι βρίσκω μπροστά μου, σιγά μην έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με το φαί. :D

Δημοσίευση

Σηκωθηκα σημερα και μετα απο κανα 2ωρο μετριεμαι για να φαω μετα το πρωινο μου...και τι να δω???ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ :shock::shock::shock: 58 ......εφαγα ενα κομματακι μικρο τουρτιτσα και ησυχασα!!!!αχαχαχαχχαχαχαχχαχ

Απο κιλα ειμαι στα ιδια.δεν εβαλα αλλα δεν εχασα αλλα περα απο τα 3 που ειχα χασει τις πρωτες 15 μερες.

ξαναμετρησα μετα απο 1,5 ωρα το σακχαρο και ειχα 100 και μετα αφου εφαγα μεσημεριανο και περασαν 2 ωρες ειχα 92 σακχαρο!!!οποτε ολα καλα!!!απλα τρομαξα με την υπογλυκαιμια...το επαθε καμια?????

Δημοσίευση

Καλημέρα! Μου είχε συμβεί και εμένα μια φορά, δεν έδωσα σημασία και απλά επανήλθε το σώμα μόνο του στα φυσιολογικά. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να ανησυχείς.

Δημοσίευση

Μακάρι να μου τύχαινε και μένα :lol:

Εγώ σήμερα καλά τα πήγα. 91 το πρωί και 113 μετά το πρωινό. Μου είπε ο διαβητολόγος να συνεχίσω μέχρι την Δευτέρα και να δούμε. Είχες δίκιο katiana (εσύ νομίζω το είχες πει) για το γάλα. Σήμερα έφαγα αυγό και ήταν καλύτερα.

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Το πρωι ειναι παντα πιο ανεβασμενο το ζαχαρο γι'αυτο και το πρωινο ειναι λιγο πιο συντηρητικο.

Μου ετυχε κι εμενα μια φορα 58 πριν το μεσημεριανο αλλα κοντευα να λιποθυμησω απο την πεινα.Σημερα εφαγα και μια μπουκια τσουρεκι που μυριζε θεικα.Εγω αντι να συνηθιζω ολο και κλεβω απο λιγο. :oops:

Δημοσίευση

Κατιανακι μου κι εγω ολο κλεβω...αλλα νομιζω οτι οσο περναει ο καιρος ολο και πιο πολυ πειναω....ουφ..σημερα εχω τρελαθει απο την πειναααααα.......γαμωτι μου ....μαρεσει που θελω να συνεχισω και μετα την γεννα....μολις γεννησω θα φαω μετα για 2-3 μερες οτι σαβουρα θελω και μετα θα αρχισω διαιτα!!!εεεεεεεεεε...........ανθρωπος ειμαι ...ελεος..... :lol:;)

Δημοσίευση

Αργυρώ αχ πόσο σε καταλαβαίνω αλλά τις 2 πρώτες μέρες δεν νομίζω να σκεφτόμαστε καθόλου το φαγητό :D:D

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Πρεπει να εκμεταλλευτουμε τις μερες στο μαιευτηριο που δεν θα εχουμε ακομα τα μωρα,γιατι μολις γυρισουμε σπιτι ξεχαστε φαι, υπνο, τα παντα...

Δημοσίευση
Πρεπει να εκμεταλλευτουμε τις μερες στο μαιευτηριο που δεν θα εχουμε ακομα τα μωρα,γιατι μολις γυρισουμε σπιτι ξεχαστε φαι, υπνο, τα παντα...

Εγώ και τις 2 φορές γέννησα φυσιολογικά και βγαίνοντας από το δωμάτιο που γέννησα είχα στην αγκαλιά μου τα παιδιά μου και δεν τα αποχωρήστηκα ούτε μια στιγμή, δλδ εγώ τα κρατούσα και όταν πήγαμε πάνω στο δωμάτιο και ήταν πάντα κοντά μου, το πυρεξάκι ήταν πάντα δίπλα μου! :D

μάλιστα την 2η φορά στην κόρη μου, κάθε φορά που μακιγιαριζόμουν έκλαιγε και της έλεγα "θα μεγαλώσεις και θα θέλεις να μακιγιαριστείς και εσύ και τότε θα καταλάβεις" :lol::lol::lol::lol::lol::lol: μα κάθε πρωί το ίδιο!!!! :roll::roll::roll:

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Υπαρχει καποιος κινδυνος για τη γεννα λογω διαβητη ή ειναι καθαρα θεμα υγειας των μωρων μας?

Δημοσίευση

Το μωρό δεν θα πάθει διαβήτη απλά αν δεν προσέξουμε και είναι πολύ υψηλές οι τιμές τότε μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία στο μωρό (σας γράφω τι μου είπε ο διαβητολόγος μου) γιατί υπολειτουργεί το πάγκρεας του και το βάζουν σε παρακολούθηση. Εάν όμως είναι ελεγχόμενο είτε με διατροφή είτε με ινσουλίνη τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για την μητέρα υπάρχει πιθανότητα προεκλαμψίας και πρόωρου τοκετού.

Δημοσίευση

este οταν λες ρυθμισμενο για τί τιμές μιλάμε? Γενικά ξέρει καμία τί τιμές είναι φυσιολογικό να έχουμε?

Δημοσίευση

Μισό να το δω από το φυλλάδιο...

Λοιπόν σάκχαρο αίματος νηστείας έως 95

σάκχαρο αίματος 1 ώρα μεταγευματικά έως 140

σάκχαρο αίματος 2 ώρες μεταγευματικά έως 120

Δημοσίευση

ευχαριστώ πολύ este! Εσύ καταφέρνεις να είσαι πάντα μέσα στα όρια? Εγώ γενικά είμαι αλλά υπάρχουν και μέρες που θα δω 100 και θα φρικάρω...

Δημοσίευση

επίσης η πιθανότητα το παιδί να πάθει διαβήτη τύπου ΙΙ στην εφηβεία είναι πολύ αυξημένη, πάνω από 50%!!!....όπως και η μητέρα σε μια δεκαετία!!!

Δημοσίευση

babycalling εγώ από τις μετρήσεις που μου έδωσε μέσα στη μέρα να κάνω διαπιστώσαμε ότι είχα θέμα περισσότερο με το σάκχαρο 1 ώρα μετά το πρωινό. Άλλαξα αυτό που έτρωγα και είδα διαφορά αμέσως. Έπινα γάλα με δημητριακα ολικής και μου το ανέβαζε και τώρα τρώω τόστ με μαύρο ψωμί και 2 φέτες τυρί του τοστ light και δεν πηγαίνω πάνω από το όριο. Μάλλον θα την αποφύγω την ινσουλίνη σήμερα του έστειλα τις μετρήσεις και περιμένω νέα του.

Δημοσίευση

στο εύχομαι! Τί άγχος και αυτό ρε γμτ! Έχω τις λιγούρες έχω και την αγωνία μην φάω παραπάνω και πάθει τπτ το μωρό ή μήπως ανέβουν οι μετρήσεις και μου πει ο γιατρός για ινσουλίνη... Έχω αρχίσει και μετράω αντίστροφα! Σαν τους φυλακισμένους!!! :lol:

Δημοσίευση

Εγώ άλλοτε πεινάω άλλοτε καθόλου. Αλλά πραγματικά με τις μετρήσεις μου θύμισε που περίμενα τους βαθμούς μου στο σχολείο. Τέτοια αγωνία! :D

Δημοσίευση
:lol: έλα ντε! Τί είναι και αυτό που μας βρήκε!! Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ πεινάω. απλά μου την βαράει ώρες ώρες που είμαι περιορισμένη! Τελοσπάντων! Εγκυμοσύνη είναι... θα περάσει! :lol:
Δημοσίευση

Ούτε 2 μήνες δεν είναι, αφού μετά τον 8ο μόλις τον κλείσεις και πας στον 9ο αρχίζει να υπολειτουργεί ο πλακούντας γιατί το παιδί δεν χρειάζεται πλέον τόση υποστήριξη από αυτόν. Έχει αναπτυχθεί. Και έτσι μειώνεται και η σοβαρότητα του διαβήτη ή εξαφανίζεται τελείως.

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Εγω παντως κοριτσια εχω αγχωθει πολυ για τη γεννα παρ'οτι ειναι η δευτερη μου και στην πρωτη ηταν ολα πανευκολα.Το μωρο ειναι πιο μεγαλο κατα 2 εβδομαδες και ειμαι στην 33η τωρα.Καθε μερα που ξυπναω αναρωτιεμαι αν θα ειναι αυτη η μερα που θα γεννησω.Με τις μετρησεις μου ολα καλα και μαλιστα νευριαζω γιατι 1 ωρα μετα το μεσημεριανο δειχνει 80 και ολο σκεφτομαι οτι θα επρεπε να εχω φαει παραπανω.

Παντως το Σαββατο δεν αντεξα.Εφαγα και δυο σιροπιαστα γλυκακια (μικρα) και 1 ωρα μετα εδειξε 133.Δε βαριεστε...το ευχαριστηθηκα για μια φορα.

Δημοσίευση

katiana και πάλι μέσα στα όρια ήσουν. 140 είναι το όριο μετά από μία ώρα.

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Εμενα μου εχει πει οτι μετα απο μια ωρα πρεπει να ειναι 125.Και γιατι εγω το μετραω μετα απο 1 ωρα και αλλες το μετρανε μετα πο 2 ωρες?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.