Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σπερμοδιάγραμμα και τιμές


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια, αν ξέρει κάποια ας με διαφωτίσει σας παρακαλώ.

Χθές το απόγευμα πήραμε τα αποτελέσματα απο το σπερμοδιάγραμμα, αλλά σήμερα είναι Σάββατο και μέχρι τη Δευτέρα θα σκάσω. Η ποσότητα του σπέρματος είναι καλή αλλα η κινητικότητα 1η ώρα φαίνεται 45% και την 3η ώρα 40%. Δέν έχω ιδέα απο όλα αυτά αλλα θα ήθελα να μάθω τι συμβαίνει.

Αχ σας παρακαλώ θα σκάσω μέχρι τη Δευτέρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ 60% ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΟ 50% ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ...ΠΑΝΑ ΑΠΟ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝ ΜΛ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ?ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα gioulaki!

Νομιζω οτι δεν ειναι τραγικο το 45% κινητηκοτητα.

Εμεις στο

πρωτο σπερμοδιαγραμμα ειχαμε

κινητηκοτητα 1 ωρα 0% :S (!!!!!!!!!),

Αν ειχαμε 45% θα καναμε παρτυ!

Μην στεναχωριεσαι προτου παρεις την γνωμη του γιατρου σου!

Ολα καλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα σπερματοζωάρια είναι 40.000.000 και τα φυσιολογικά 68%.

Η 1η ώρα και η 3η τι σημαίνουν?Φυσιολογική εγκυμοσύνη θα υπάρξεί ή θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε άλλες μεθόδους?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

gioulaki απο τα λιγα που ξερω μου φαινονται πολυ καλα τα αποτελεσματα.Εμας στο πρωτο σπερμοδιαγραμμα μας ειχε βρει 30% ΤΗΝ 1η ωρα και μολις 4% στο δευτερο σπερμοδιαγραμμα.Μου ειπε αυτη αν ηταν το πρωτο αποτελεσμα σωστο θα ειχα πιασει παιδι απο χιλια μετρα μακρια :P :laugh: Αρα μου φαινεται πολυ καλο το αποτελεσμα και ο αριθμος σπερματοζωαριων ειναι πολυ καλος δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια, πήραμε και εμείς αποτελέσματα από σπερμοδιάγραμμα: 26.000.000 και 20% κινητικότητα. Το κάναμε στον Λυμπερόπουλο, και το χαρτί γράφει ότι πάνω από 25% κινητικότητα την πρώτη ώρα είναι φυσιολογικό. Η σύλληψη μπορεί να γίνει και με τιμές κάτω από το όριο, αλλά πολύ πολύ πιο δύσκολα.

Νομίζω ότι οι τιμές σας είναι πάρα πολύ καλές!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AGAPHMENO MOY GIOYLAKI,AN ONTWS H TIMES KYMAINONTAI TH PRWTH WRA PANW APO 40% TA APOTELESMATA TOY ANTRA SOY DEN EINAI KAKA.APLA PREPEI NA KANEI ENAN YPERHXO ORXEWN EAN PROSPA8HTE POLY KAIRO GIA MWRO ,GIA TYXON YPARKSH KYRSOKHLHS.TO ORIO TH PRWTH WRA STHN KINHTIKOTHTA PREPEI NA EINAI PANW APO 25%...,KA8WS KAI NA MHN YPARXOYN ALLOIWSEIS SE KEFALI ,AYXENA ALLA TO PIO SHMANTIKO STHN OYRA!.FILAKIA POLLA,OLA 8A PANE KALA.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Όσο για την κινητικότητα μετά την πρώτη ώρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), είναι άκυρη. Δεν έχει νόημα να εκτιμάς κινητικότητα των σπερματοζωαρίων που παρέμειναν στο σπερματικό υγρό για περισσότερο από 1 ώρα. Κατά τη φυσιολογική επαφή, τα σπερματοζωάρια απαλλάσσονται από το σπερματικό υγρό και περνάνε στο εσωτερικό της μήτρας και στη συνέχεια στις σάλπιγγες. Θα είχε νόημα να εκτιμήσει κανείς την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων μόνο μετά από τον καθαρισμό (επεξεργασία) του σπέρματος. Είναι μια διαδικασία που γίνεται όταν σου προετοιμάζουν σπέρμα για μια σπερματέγχυση. Τότε τα σπερματοζωάρια τα περνάνε σε ένα υγρό που μιμείται το περιβάλλον της μήτρας και των σαλπίγγων. Όπως καταλαβαίνετε, μόνο τότε έχει νόημα να εκτιμήσει κανείς την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων μετά από 3, 12, 24, 36 ή και παραπάνω ώρες. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, μέσα στις σάλπιγγες τα σπερματοζωάρια θα μπορούσαν να είναι κινητά έως και 72 ώρες αργότερα.. κάτι βέβαια που δεν θα πρέπει να περιμένετε να δείτε στις τεχνητές συνθήκες που δημιουργεί το υγρό που σας έγραφα πριν. Αλλά τουλάχιστον το υγρό αυτό πλησιάζει κάπως την πραγματικότητα.

Και κάτι ακόμη: μη σας ενδιαφέρει τόσο το ποσοστό των σπερματοζωωαρίων που έχει καλή κινητικότητα, αλλά ο απόλυτος αριθμός τους, δηλαδή τελικά πόσα σπερματοζωάρια είναι αυτά που έχουν καλή κινητικότητα. Αυτά είναι τα χρήσιμα, δηλαδή αυτά που ενδεχομένως θα μπορούσαν να γονιμοποιήσουν. Καλό θα ήταν αυτά να είναι πάνω από 7 εκατομύρια, αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτο. Μόνο ο ιατρός σας θα μπορέσει να συνεκτιμήσει την κινητικότητα σε συνδυασμό με πολλές άλλες παραμέτρους.

Παράγοντες που επηρεάζουν την κινητικότητα είναι και η συχνότητα των εκσπερματίσεων τις τελευταίες ημέρες πριν την εξέταση και η αποχή από εκσπερμάτιση πριν την εξέταση.

Χρήσιμες πληροφορίες διαβάστε και στο http://www.spermlab.gr/site/analisi-spermatos.html

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι ναι...έχω κάτι μικρές ενοχλήσεις πολύ χαμηλά από το κεφαλάκι θεωρώ και πιο πάνω γίνεται πάρτυ με τα ποδαράκια να χτυπάνε όπου βρουν 😁😁🧿🧿
    • Μακάρι μακάρι μακάρι...αν κ δύσκολο!! Είχαμε δύο επαφές μόνο 😭 που να φανταστώ ότι αποφάσισε να κάνει στην ώρα του ωορρηξία 🤣🤣🤣 ήταν κ λίγο άκυρες!! Δλδ  φαντάσου 8η και 11η ημέρα κύκλου...πφφφφ
    • Ναι μακάρι γτ όντως είναι πολύ δύσκολο... Χμμμμμ δεν ξέρω κατά πόσο ήταν καλές οι επαφές γτ λόγω δουλειάς καταφέραμε μόνο δύο και ίσως άκυρες μέρες!! Με λίγη βοήθεια όμως 🙏🏼 και ελπίδα....αυτή πεθαίνει τελευταία δεν λένε;; Χαχα  Μου είπε η γυναικολόγος πως λογικά σε 10 με 12 ημέρες θα πρέπει να έρθω περίοδο αν όντως έγινε η ωορρηξία!!   Για να δούμε;;!!!!
    • Αγαπη μου καλη επιτυχια ευχομαι κ το μικρακι σας να φωλιασει στην κοιλιτσα σου για 9 μηνες!!! 🙏🙏 Εγω δν ειχα καθολου συμπτωματα... ισως μια καποια συχνοουρια αλλα δν ξερω αν ηταν απ την εμφυτευση ή λογω του νερου π επινα... λιγο τα φατμακα, λιγο υο οτι πινω αρκετο νερο κ με τοση ζεστη επινα τλχ 2-3 λιτρα νερο τη μερα. Κ νομιζω καπου ειχα διαβασει οτι συστηνεται μετα την ετ αρκετο νερο γ να ενυδατωνεται η μητρα... Αλλα ουτε στηθος, ουτε κτ αλλο... α! Κι 1-2 βραδια ειχα εξαψεις.. εκει κοντα στη χοριακη... αλλα ισως φταινε κ τα φαρμακα.. μ τοση προγεστερονη.. Κι εγω προτεινω ν μεινεις σπιτι ν ξεκουραστεις!! Κι εγω πηρα την αδεια ειδικου σκοπου κ ξρκουραστηκα!! Βεβαια ολο ξυπνητηρια ειχα το πρωι γ τα φαρμακα αλλα τλχ ημουν ηρεμη...
    • Κοίτα η μπανάνα μυρίζει και "περίεργα". Η δικιά μου τους πρώτους μήνες της σιχαινόταν 😅 Νομίζω το ψωμί και τα μπισκότα τα λατρεύουν. Τουλάχιστον η δικιά μου τρελένεται. Οπότε αν θες άσε της ένα κομμάτι ψωμί κόρα ή ένα μπισκότο και άσε να δεις αν θα το φάει. Επίσης φροντίσε να πεινάει λίγο όταν θα της τα δώσεις. Να δεις αν θες δείξει περισσότερο ενδιαφέρον ετσι.  Μπράβο για την υπομονή και την ψυχραιμία 💪💪💪 Έτσι θέλει! Το χεις μανούλα!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...