Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Μετά την χθεσινή περιπέτεια που είχαμε με τον μικρούλι μας θα ήθελα να ενημερώσω όλες τις μαμάδες να προσέχουν πααααρα μα παααρα πολύ όταν καταναλώνουν οι ίδιοι η οι οικογένειες τους αλλεργιογόνος τροφές, όπως ψάρια, θαλασσινά, ξυροί καρποί, μέλι.

Δεν αρκεί ένα απλό πλύσιμο των χεριών αλλά θέλει πολύ καλό πλύσιμο χεριών και στόματος με σαπούνι και σφουγγάρι καθώς και πολύ καλό πλύσιμο των επιφανειών, τραπέζι κλπ.

Ο λόγος είναι ότι τα μικρά ειδικά αν έχουν προδιάθεση σε αλλεργίες, εάν βάζουν τα χέρια τους στο στόμα και μασουλανε και γλείφουν τα πάντα είναι πολύ πιθανόν να πάθουν αλλεργικό ΣΟΚ.

Εάν δείτε ότι βγάζουν μικρά σπυράκια ή κοκκινίλες γύρω από το στόμα, εάν τα χείλη και/η τα μάτια του κοκκινίζουν και πρήζονται, πηγαίνετε σφαίρα στο νοσοκομείο και τους αναφέρετε ότι υπάρχει πιθανότητα Αλλεργικού ΣΟΚ από λανθάνουσα κατανάλωση αλλεργιογόνου – τους αναφέρετε το αλλεργιογόνο. Το τονίζετε γιατί αν η ένεση κορτιζόνης ή αδρεναλίνης γίνει άμεσα πάτε σπίτι σας και είστε όλοι καλά και το μωρό καλύτερα.

Δημοσίευση

Ευχαριστουμε.Ο μικρουλης ενταξει τωρα?

Επισης προσοχη κοριτσια στις γιαγιαδες που επιμενουν τα μωρα να δοκιμαζουν τα παντα.Ετσι τρεχανε το 5μηνο κοριτσακι μια φιλη μου γιατι η γιαγια ηθελε να δοκιμασει το παιδι φραουλες....

Δημοσίευση

Δεν ξερω λουκουμακι μου τι ακριβως εγινε γιατι την συγκεκριμενη ημερα γυρησα πτωμα και ξεραθηκα για υπνο. Ηταν ο αντρας μου σπιτι- απο τις σπανιες φορες που ερχετε νωρις και κατευασε το μωρο κατω στην πεθερα μου. Ειχανε τσιπουρες. Ο μικρέο εχει την ταση να γλειφει τα παντα. Τωρα αν τον φιλισε κανεις και ειχε υπολειματα στα χειλη, αν τα χερακια του κολλισαν κανενα μμικρο κομματακι η αν επεσε στο τραπεζι κατι και το μαζεψε δεν ξερω και φυσικα ουτε αυτοι ξερουν.

Απλά πρεπει να αναγνωριζονται τα συμτοματα. Εγω αν δεν ειχα παθει στο παρελθον η ιδια και δεν ηξερα την σοβαροτητα της κατασταησς, δεν θα τα αναγνωριζα και θα ειχαμε αλλα.

Αλλα στο νοσοκομειο μου ειπαν οτι εαν ενα παιδι- ειδικα τοσο μικρο - εχει προδιαθεση για αλλεργια, ακομα και η ελαχυστη ποσοτητα αρκει. Μπορει να μην παθει τιποτα αν φαει ολοκληρο ψαρι, μπορει να μην παυει σοκ σε ολη τη ζωη, αλλα μπορει καποια ανυποπτη στιγμη να τρεχουμε. Οποτε προσοχη!!!

Δημοσίευση

εμενα ο δικός μου έχει αλλεργική πρωκτοκολλήτιδα και προσέχουμε πολύ.Όταν γεννηθηκε ο ανηψιός μου που είναι μεγαλύτερος απο τον δικό μου ο παιδίατρος είπε στην αδελφή μου όχι ψάρι γιαουρτάκια φράουλες κεράσια πορτοκάλια (και γενικά εσπιροειδή)ξηρούς καρπους,μελι και διάφορα μέχρι τον χρόνο σίγουρα...και το αυγό όταν το έφαγε για κάποιο διάστημα έτρωγε μόνο τον κρόκο.εγω να πώ την αλήθεια μου δεν ξέρω καν τι πρέπει να προσέχουμε αν δεν είχε αλλεγία γιατι όπως είμαστε δεν τρώμε σχεδόν τίποτα, οπότε είμαστε σιγουροι.Ταλαιπωρήθηκες φαντάζομαι πολύ...γαμώτο αυτές οι γιαγιαδεες νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα καμιά φορά.

Δημοσίευση

Ξερεις η πλακα ειναι οτι ειχαν το μωρο πολυ κοντα στο τραπεζι, εγω δεν το κανω ποτε γιατι αρπαζει και βαζει στο στομα του τα παντα σε ανυποπτο χρονο. Ακομα και την κουβερτουλα του μασουλαει. Παλη καλα δεν λες. Θα ειχαμε αλλα τωρα!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...