Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ούτε Θεσσαλονίκη ούτε Αθήνα!

Πελοπόννησος μεριά...

Όχι σύμβουλος εδώ δεν υπάρχει... ούτε κάν υποστηρικτής του θηλασμού... τέλος πάντων...Ας είστε καλά εσείς...

Όχι εντάξει δεν αγχώνομαι το ξεπέρασα απλά για το θέμα του σιδήρου...

• Απαντήσεις 582
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

από το χρώμα του μπορεί να το καταλάβει ο παιδίατρος.

Εμείς είχαμε κάποια στιγμή μία περιπέτεια και από τις εξετάσεις αίματος είδαμε ότι ο σίδηρός της μικρής ήταν καλός αλλά όχι πολύ υψηλός και την παρακολουθούσε σε κάθε επίσκεψη (χρώμα δέρματος και μέσα στα μάτια). Δεν πήραμε ποτέ συμπλήρωμα.

Τώρα μόνο μετά από 5 μήνες αποκελιστικού θηλασμού μας έδωσε βιταμίνη A & D

Δημοσίευση

amanda έγραψε:

Περίπου τί πρόγραμμα έχετε?

Εμείς πάντως δεν έχουμε πρόγραμμα! Απλά αυτό που με ανησυχεί είναι να τρώει και φαγητό για να παίρνει το απαραίτητο σίδηρο.

Πάνω σ' αυτό το θέμα (του σιδήρου) τί σου έχει πεί? Γιατι εμένα ο παιδίατρος μου είπε να δώσω σίδηρο. Δεν έδωσα βέβαια εφόσον το παιδί δεν δείχνει σημάδια έλλειψης.

Με τη φρουτόκρεμα τί συνδυασμούς κάνετε. Δεν της πολυαρέσει...

Το συμπληρωμα ειναι απαραιτητο μονο εφοσον διαπιστωθει ελλειψη μεσω αιματολογικων εξετασεων.Οπτικη εξεταση δεν υφισταται.

Και γω ειμαι καταχλωμη γενικα αο μικρη αλλα οπετε εκανα εξετασεις ηταν ολα φυσιολογικα και μαλιστα στα ανωτερα ορια.

Σχετικα με το προγραμμα.Τρωμε στις 12-1 μεσημεριανο και 6-7 το απογευμα τα φρουτα.Δυστυχως τωρα δεν εχουμε πολλες επιλογες σε φρουτα.

Δαμασκηνα δινω απο τα τελευταια το κλασικο μηλό-μπανανα αχλαδι και ροδι που εχει αυτην την εποχη.

Σκεφτηκα και τα κιδωνια που εχει τωρα αλλα εχουν περιεργη γευση,ειναι καπως στιφα και δεν ξερω αν θα της αρεσουν!

Δημοσίευση

Δαμάσκηνα δίνω κι εγώ μιας και έχουμε θέμα με τη δυσκοιλιότητα!

Σημερα δοκίμασα και της έβαλα αβοκάντο. Έχει μια περίεργη γεύση σαν βούτυρο... Μαζί με αχλάδι δαμάσκηνο ακτινίδιο και λίγο μπανάνα βγήκε νόστιμο... Δέν έφαγε και πάρα πολύ και κλασικά το έφαγα εγώ! Κρίμα είναι να τα πετάμε τα φρουτάκια! Κάθε πρωί τρώω τη φρουτόκρεμά μου! Γύρω στις 10-15 άντε το πολύ 20 κουταλιές τρώει καλά είναι?

Δημοσίευση

την κολοκυθα την καθαρισα και την εβαλα καταψυξη!!! θα του την βαζω στο φαγακι..με ολα παει?

γινεται και σαν γλυκο να την βαζω στο γιαουρτι του???? αμα δηλ.την σιγοβρασω θα βγαλει γλυκα?

πολλα ρωταω ε???? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

α!και κατι αλλο!!

μολις πηρα ατμομαγειρα γιατι της nuk που ειχα δεν με πολυβολευε ητανε μικρη χωρητικοτητα και αργουσε αρκετα σε σχεση με αυτα που λεγατε εσεις.

οποτε τωρα κανω και το ρυζι εδω?ή τα μακαρονια του???

Δημοσίευση

lovie έγραψε:

Το χυμο δινω.

Τα παταω με ενα γουδι και μετα τα σουρωνω!

μιαμ μιαμ και ειναι τελειο!

τι σκεφτηκες βρε θηριο????????????

ευχαριστω θα το κανω και εγω το σαββατο που θα ειμαι σπιτι!!!!!! :kiss:

Δημοσίευση

εμεις ακομα δεν τρωμε οσπρια.στον χρονο μου ειπε.

ανθοτυρο δινω και εγω που και που οπως και ενα αλειφωτο κατσικισιο τυρακι που βρηκα με 2% μονο αλατι και ειναι πολυ νοστιμο.

η παιδιατρος μου ειχε πει να δινω σιγα σιγα λιγη φετα...

Δημοσίευση

καντινου έγραψε:

Σημερα λεω να της κανω το μοσχαρακι της με κοκκινη σαλτσα και μακαρονια!

Θα παρω και λιγο ανθοτυρο.

Να της δωσω λιγο ανθοτυρο η δεν κανει?

Οχι μαζί με το μοσχαρι , δωστο μετα με λιγο ψωμάκι σαν σνακ .

Δημοσίευση

πω πω βρε κοριτσια...μου ανοιγετε την ορεξη!!!!!

ακομα κ που τα φανταζομαι αλεσμενα τα φαγακια των μωρων σας,θα τα ετρωγα ευχαριστως!!!!!!!!!! :P

Λαλα μπορεις να μου στειλεις τα στοιχεια του παιδιατρου που λες?

ας τον εχω στα υποψιν!!!!!! :)

Δημοσίευση

VENI νομιζω πως θα το γλυκανει το γιαουρτακι η κολοκυθα!Δοκιμασε το για να ξερουμε και μεις!

Απο οσπτια της δινω μαυρη και κοκκινη φακυη.

Σκεφτομαι ομως να της δωσω και φαβα!Δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την κοκκινη φακη και ειναι πεντανοστιμη.

Εμεις σημερα τσακισαμε ενα μπόλ κοκκινη φακη,καροτο πατατα και κρεμμυδι.Πεντανοστιμο δεν το συζητω.Ο,τι περισεψε το εφαγα εγω με λεμονι αλατι και ριγανη!

Δημοσίευση

Κόκκινη φακή? Πρώτη φορά το ακούω Πού τη βρίσκεις? Να ξέρουμε και εμείς ;)

Αλάτι επιτρέπεται να βάζετε?

Εμείς σήμερα φάγαμε κοτόπουλο με μπρόκολο καρότο φασολάκια κολοκυθάκι! Της το έκανα στον ατμό αλλα να πώ την αλήθεια δεν βρήκα διαφορά στη γεύση σε σχέση με το βραστό. Το έφαγε πάντως! Τα φρούτα είναι το θέμα... Για πείτε κανα συνδυασμό...

Δημοσίευση

Εχει στα σουπερ μαρκετ.Τη βρισκεις ευκολα!

Αλατι δεν βαζω.Καλο ειναι να το αποφευγουμε γενικοτερα γιατι μονο καλο δεν κανει...

Η παιδιατρος μας προτεινει γιαουρτι και γαλακτοκομικα να εισαγονται στην ηλικα των 10 μηνων.

Εεεεεουχε ακομη....

Δημοσίευση

Ο παιδιατρος τελικα ειναι και αυτος ανατολικα ... Τα μπερδεψα .

http://www.pediatros-thes.gr/index.php? ... &Itemid=55

Αυτος ειναι . Τον ξερω οσο ξερω την Πατσουρου δηλ μεσα απο τη δουλεια τους (εχει εκδοσει και αυτος βιβλιο) και τη σελιδα του στο νετ . Οχι προσωπικα ουτε σαν γιατρο μας .

Δημοσίευση

lovie έγραψε:

Βεβαια!

Εχει περιπου ενα μηνα που τα τρωει!

Της αρεσουν και πολυ!

Ο δικος σας τι σας ειπε?

ΡΕ ΝΑΤΑΣΟΥΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΣΠΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΩΝΕΥΟΥΝ

ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ...ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ... ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ! ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Χρόνια μας πολλά!! Κι εγώ με τον ύπνο απλά προσπαθώ να το αποδεχτώ, είναι πιο εύκολο 😅 απλά με αγχώνει λίγο γιατί θα ξεκινήσω δουλειά το σεμπτεμβριο... για την ώρα τα κουτσοβολευω  Ε αφού πάει ο μεγάλος και του αρέσει τότε είναι δοκιμασμένο!  Καλά είναι ο μεγαλος; με το αδερφάκι του πως τα πάνε τώρα που μεγαλώνει; 
    • Καλημέρα. Εγώ στη θέση σου θα έκανα επανάληψη την tsh τρεις μήνες μετά την προηγούμενη μέτρηση και αν έβγαινε πάλι πάνω από 3, θα πήγαινα σε δεύτερο ενδοκρινολόγο. Δεν ξέρω πραγματικά πόσο επηρεάζει τη σύλληψη - κι εγώ κάτω από 2 ξέρω, ιδανικά -  το σίγουρο είναι ότι όσο πιο ανεβασμένη είναι η tsh τόσο ο θυρεοειδής κουράζεται να αντεπεξελθει στις απαιτήσεις του οργανισμού. Επίσης, δεν γνωρίζω αν επηρεάζει/ - εται από ΣΠΩ. Εγώ παίρνω χαπάκι θυρεοειδούς από τότε που βρήκα την tsh στο 5. Ξεκίνησα με μικρή δοσολογία, αλλά στην επανάληψη, όταν είδε ότι έπεσε στο 3,5 κάπου, μου την αύξησε. Γιατί είπε ότι με χάπι θα έπρεπε να πέσει κι άλλο. Και με αυτή την τιμή πήγα αργότερα στην εγκυμοσύνη.  Για το σπέρμα, εννοείται δείτε τις τιμές σας πρώτα. Εύχομαι να μην υπάρχει κάτι σε αυτόν τον παράγοντα. Πάντως και η χαμηλή κινητικότητα και η μορφολογία αντιμετωπίζονται. Οι βιταμίνες φέρνουν αποτέλεσμα στον άντρα, όχι θεαματικό, αλλά πάντως βελτιώνουν την εικόνα. Και η εξωσωματική παρακάμπτει το πρόβλημα, γιατί επιλέγουν δυνατό σπερματοζωάριο για την γονιμοποίηση. Έχω κοντινά μου ζευγάρια με σοβαρό πρόβλημα στον ανδρικό παράγοντα που έχουν αποκτήσει δίδυμα με την πρώτη προσπάθεια. Μην απογοητεύεσαι.  Η προλακτίνη όντως, είναι μια κυμαινόμενη ορμόνη. Και με άγχος σχετίζεται και με την ώρα που θα πας να κάνεις την εξέταση... Σε μένα είχε δείξει πάνω απ' το όριο η πολύ πρωινή και 15 η απογευματινή, που την επανέλαβα 2 μέρες μετά!!   
    • @Kateriniooναι.ιδανικα θελω λίγο χρονο ακόμα χαχα. Απο την αλλη ετσι με αγχωνει αυτη η αβεβαιότητα. Αντε να δουμε λιγο μας εμεινε. @Sotiria_94 σίγουρα οταν πατε στο σπίτι σας θα είστε πολύ καλύτερα. Οπως λενε σαν τ σπίτι σου δ έχει. Πολύ καλα έκανες κ πηρες μαια και μακαρι να σ πανε ολα όπως τ θέλεις. Ακομα κ μεικτή να κάνεις μια χαρα θα ειναι. Βρε κούκλα μου εφαγες ρνα τεράστιο ζορι σε όλη την εγκυμοσύνη, βίωσες εναν δύσκολο τοκετο κ θα ρθω εγω η η καθεμια να σ πει γτ δ θηλάζεις? Έχεις κάνει τόσα για τ μωρακι σου πριν καν να γεννηθει. Πολύ πιο σημαντικά. Δ υποβαθμίζω τ θηλασμο προς θεού, 2 παιδια τ θήλαζα αποκλειστικά μέχρι 8 μηνων όπου από μόνη μ αποφασισα να αποθηλασω. Αλλα σίγουρα η αγάπη της μαμάς δ ξεκινα κ δ τελειώνει με τ θηλασμο. 
    • @Eir_ma ναι εσύ έχεις δύο μωρακια αλλο τ ρισκο. Εμενα ενώ βγηκε τέλεια η αυχενικη ταρακουνηθηκα πολύ με την papp a. Διαβασα ότι δ ειναι τόσο αξιόπιστη και στο εξωτερικό δ την κανοην καν. Παρόλα αυτά μας γέμισε αμφιβολίες κ αγχη. Την λήψη την έκανα 14η βδομάδα κ ειχα τρομερο άγχος. Την έκανα στη Θεσσαλονίκη σε γιατρο π θεωρω τοπ. Παρόλα αυτά από αυτά π ειχα διαβάσει έτρεμα από τ φοβο μου. Όταν πήγαμε από τ αγχοε μ έκανα συσπασεις κ με έδιωξε να πάω να περπατήσω λιγι κ να ξανά πάω. Τελικά σαν διαδικασία ήταν πολύ απλή. Σου εξηγούν τ πάντα, εμενα με είχε να βλέπω την οθόνη στον υπερηχο. Μ λέει εσύ εδω θα κοιτάς να βλεπεις ότι δ πλησιάζουμε καν τ μωρο. Δ μ έκανα τοπική αναισθησία, γίνεται χαμηλα στην κοιλιά, νιωθεις ένα τσιμπημα κ στιγμιαία μια πιεση, διαρκεί μισο λεπτο, σηκώνεσαι κ φευγεις απ ευθείας. Μ είπε τωρα φευγεις, περπατάς χαλαρα, δ θελει πληρη ακινησία αλλά.ουτε βαριές δουλειες, 2 μερες ξεκουραση κ μετα ολα κανονικα. Εγω τοσο χεσμενη π ήμουν γυρισαμε σπίτι ξαπλωσα κ δ ξανά σηκωθηκα μέχρι την επόμενη μερα. Π έμεινα μεν σπίτι αλλά χαλαρα. Ήρθε μια φίλη μ ηπιαμε καφε, γυρισαν τ παιδια Από τα σχολείο τα τακτοποιησα κανονικα. Εμεινα 2 μερςς σπίτι ενω μ ειπε ότι μπορούσα να βγω να περπατήσω. Επέλεξα ξεκούραση. Αλλα στο σπίτι κινουμουν κανονικα. 650 ευρώ κόστισε. Τρίτη απόγευμα την έκανα, Τετάρτη βράδυ μας.πηραν τηλέφωνο ότι τα 3 βασικα σύνδρομα ειναι αρνητικά κ οτι ειναι κοριτσάκι.
    • @Sotiria_94 σε βρίσκω πολύ πολύ καλύτερα και χαίρομαι πολύ! Καλά έκανες και έδρασες και μην το βάζεις κάτω. Οσο αντέχεις και θέλεις να αντέξεις! Γενικά το θέμα θηλασμός είναι θέμα φωτιά. Υπάρχει μια τρομερή πίεση και παράλληλα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει σοβαρή ενημέρωση. Πότε θα φύγετε από τη μαμά σου; Γενικά τελείως προσωπική εμπειρία, αλλά είδα τεράστια αλλαγή σε  στις 40 μέρες στο πρώτο παιδί. Εκεί ηρέμησα πολύ, έβαλα τάξη στο σπίτι και ο μικρός απέκτησε ένα καλό πρόγραμμα που βοηθούσε. Καλά μην φανταστείς ότι κοιμόταν 12 ώρες το βράδυ αλλά και μόνο που ήξερα ότι ωραία θα ξυπνήσει στις 3 και όχι στις 2 και το ήξερα σίγουρα βοηθαγε πολύ! Και ναι να το χαρείς πολύ πολύ τώρα!!! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...