Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια μου, τι μου κάνετε;

Λοιπόν, εγώ έχω αρχίσει να αγχώνομαι, τι να αγχώνομαι, να πανικοβάλλομαι, γιατί φοβάμαι ότι αρχίζει και πάλι ένα παλιό πρόβλημα που πίστευα ότι το έχω ξεπεράσει...

Που λέτε, τον Απρίλιο του 2005 άρχισαν να με πιάνουν ίλιγγοι, την εβδομάδα αμέσως μετά την περίοδο. Αυτό συνεχιζόταν κάθε μήνα, την ίδια εβδομάδα. Πήγα στο γυναικολόγο, ο οποίος μου είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι γυναικολογικό, και με έστειλε σε ωτορινολαρυγγολόγο και νευρολόγο. Πήγα σε διάφορους ω-ρι-λα, οι οποίοι μου είπαν ότι δεν έχω κάτι, και ότι το πρόβλμα προέρχεται από το άγχος. Πήγα και σε νευρολόγους, οι οποίοι επίσης μου είπαν ότι είναι αποτέλεσμα άγχους. Η μία μάλιστα, μου είπε ξεκάθαρα ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, κι αν δεν πάω σε ψυχίατρο να μου δώσει αγχολυτικά, να μην περιμένω να γίνω καλά. Φυσικά, παρέβλεπαν μία βασική λεπτομέρεια την οποία τους τόνιζα και κανείς δεν έμοιαζε να την προσέχει: δεν είχα άγχος. Τελικά, λίγο μετά το γάμο μου, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2006, ο γυναικολόγος με έστειλε σε παθολόγο, ο οποίος μου είπε ότι το πρόβλημα όντως έχει να κάνει με τον κύκλο μου, και ότι είναι ορμονικό. Μου έδωσε κάτι χαπάκια τα οποία ήταν πολύ αποτελεσματικά, αλλά στην αρχή μου προκαλούσαν ψυχολογικές παρενέργειες, δυσφορία και τρομερό εκνευρισμό. Τον Απρίλιο του 2007 ξεκίνησα τα αντισυλληπτικά, τα οποία σταμάτησα τον περασμένο Ιούνιο, και φυσικά οι ίλιγγοι είχαν σταματήσει.

Τώρα, χτες και σήμερα, νιώθω ότι ξαναρχίζουν, κι έχω αγχωθεί. Την Τρίτη που μας έρχεται πιάνω δουλειά, και θα πρέπει να οδηγώ 40 λεπτά για να πάω και άλλα 40 για να γυρίσω. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσουν, βέβαια, αλλά δε θα ξαναρχίσουν πάλι τον επόμενο μήνα; Και κάθε μήνα; Επιπλέον, πώς θα παίρνω χάπια, τώρα που προσπαθούμε για μωρό;

Έχει καμία παρόμοια εμπειρία;

Σας τρέλλανα με το τεράστιο post μου, αλλά πρόκειται για έναν εφιάλτη που ξαναρχίζει... :(

Δημοσίευση

καλημέρα. Καταρχήν μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι. Συμβαίνουν αυτά.

Εγώ πέρσυ το καλοκαίρι εντελώς ξαφνικά παρουσίασα ιλίγγους (2 μήνες πριν το γάμο μου) και αφού πέρασα από παθολόγο, πήγα σε ωρυλα. Δεν μου βρήκε τίποτα στον λαβύρυνθο και μου μέτρησε και την πίεση που είναι λίγο χαμηλή (πάντα είχα χαμηλή πίεση). Μου εξήγησε λοιπόν πως τώρα το καλοκαίρι λόγω και της ζέστης και της κούρασης, η πίεση πέφτει (λόγω και του ύψους μου ακόμα παραπάνω) και καμιά φορά δημιουργεί ιλίγγους. Μου έδωσε κάτι χαπάκια (vertigo λέγονταν ή κατι τετοιο) και σε λίγες μέρες εξαφανίστηκαν. Από τότε δεν το έχω ξαναπάθει.

Σου μέτρησε κανείς τη πίεση; Μπορεί επίσης να έχεις άγχος που υποβόσκει και να μην το καταλαβαίνεις αλλά ο οργανισμός να στρεσσάρεται.

νομίζω καλύτερα να πας σε άλλον γιατρό να δεις τι θα σου πει ή καλύτερα σε κάποιο νοσοκομείο που είναι πολύ έμπειροι.

Δημοσίευση

Άμα ήταν όντως άγχος, θα είχα το πρόβλημα και όσο καιρό έπαιρνα τα αντισυλληπτικά. Αντί γι' αυτό, όμως, είχε εξαφανιστεί τελείως.

Ο παθολόγος είχε πει ότι είναι ορμονικό και το πιστεύω. Το θέμα είναι, πώς θα παίρνω χάπια άμα προσπαθώ να μείνω έγκυος;

Δημοσίευση

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΙΛΙΓΓΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 13-14 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ .ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΣΙΣ ΜΟΥ,ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΑΥΤΙΟΥ,ΜΑΤΙΑ,ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΙ,ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ. ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΠΤ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΓΧΟΥΣ (ΕΧΩ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ)ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΩ ΚΛΗΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΕΙΧΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ,Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ(ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΟΥΝ Η ΜΙΛΑΓΑ Η ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ.ΑΦΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ 5ΗΜΕΡΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΤΕΖΑ ΛΟΓΩ ΙΛΙΓΓΟΥ.ΑΠΑΙΣΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΓΑΝΕ 1 ΗΜΕΡΑ.ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΡΧΟΜΟΥΝ.ΠΕΡΥΣΙ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ 9 (ΔΗΛ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ)-ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ-ΤΩΡΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΙΝΑΙ 5ΜΙΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΙΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ.ΣΑΝ ΝΑ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΙΣΩΣ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΟΝΟ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ-ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΜΩΣ-ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΑΜΕΣΩΣ ΟΜΩΣ ΦΕΥΓΕΙ.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ-ΒΓΑΛΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ,ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΠΕΙΣΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΕΙΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΕΞ:P;) ΦΙΛΑΚΙΑ

Δημοσίευση

Έχεις δίκιο, και ο παθολόγος μου είπε ότι όλα αυτά περνάνε μετά τη γέννα! Αλλά εγώ δεν το σκεφτόμουν καθόλου μα καθόλου αυτές τις μέρες και άρχισε να με πιάνει. Μπορεί και να τη σκαπουλάρω, δεν ξέρω, γιατί τώρα μία νιώθω να ζαλίζομαι μία να μου περνάει. Το ελπίζω, γιατί είναι φρικτό. Προσπαθώ να κάνω αυτό που λες, να λέω "δεν έχω τίποτα, δεν έχω τίποτα". Παλιότερα δεν έπιανε, και ο ίλιγγος συνεχιζόταν κανονικά, μέχρι που έπαιρνα το χαπάκι ή που περνούσε από μόνος του. Για να δούμε τώρα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλα ειμαστε 😊 εχθες πηγαμε στον γιατρο να δουμε την μπεμπα. Ειναι μια χαρα μεγαλωσε ειμαστε πια 745gr 🩷🩷🩷 καθετε εγκαρσια και οταν τεντωνεται με ποναει οποτε μου εδωσε ο γιατρος μαγνησιο για να μην κανω συσπάσεις. Μου ειπε να προσεχω την πιεση, το ζαχαρο ειναι μια χαρα ρυθμισμενο και μετα της γιορτες θα με ξανα δει.
    • Καλημέρα, διάβασα το θέμα σου με το μεγάλο σου παιδάκι και ήθελα να σου πω την εμπειρία μου μήπως σε βοηθήσει. Εμένα όταν γεννήθηκε η μικρή, η πρώτη μου κόρη ήταν 21 μηνών.  Απέναντι στο μωρό δεν έβγαλε καμία ζήλια, καμία κακή συμπεριφορά. Ίσα ίσα ήταν όλο γλυκες και αγάπες. Αλλά ηταν προφανές ότι έπαθε σοκ από την όλη συμπεριφορά της. Τη νύχτα ξυπνούσε συνεχώς και με φωναζε. Μόλις έφευγα ξυπνούσε. Γκρίνια πολλή, ξεσπάσματα, άρνηση για όλα. Αλλά εμένα κόλλησε ακόμα περισσότερο μαζί μου. Εκτός κ αν υπήρχε κ άλλος φροντιστής μπροστά, πχ η μαμά μου, ήθελε μόνο εκείνη.  Αυτό που βοηθάει είναι φυσικά ο χρόνος. Θα συνηθίσει σιγά σιγά και θα βρείτε ισορροπίες. Επίσης, τα γνωστά που λένε παντού αλλά πραγματικά πιάνουν.. Να συμμετέχει το μεγάλο στη φροντίδα του μωρού, πχ φέρε μου την πάνα του μωρού κλπ. Νιώθει ότι συμμετέχει και δεν είναι αποκλεισμένο. Να περνάτε χρόνο οι δυο σας μόνο, έστω κ μισή ώρα όταν κοιμάται το μωρό, ώστε να συνδεθείτε ξανά.  Μην στεναχωριέσαι, θα το ξεπεράσει το μικρουλι σου, απλά δεν ξέρει πως να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση και τα συναισθήματα του. Να σου ζήσουν 🩷
    • Καλημέρα κορίτσια!  Πως είστε; Τι νέα; Τι συμπτώματα; Πως προχωράτε;
    • Καλησπερα κοριτσια,τι κανετε? Εμας σημερα μας εσκασε το πρωτο δοντακι και ειναι ετοιμο και το αλλο διπλα. Κατα τυχη το ειδα,ειχαμε παει σε μια χριστουγεννιατικη εκδηλωση στην εταιρια του αντρα μου και οπως την αλλαζα εκλαιγε και ετσι το ειδα. Επισης την εβαλα αγκαλια σε εναν που ειχε ντυθει Αγιος Βασιλης και ενω περιμενα να τρομαξει αυτη καθοταν αραχτη!   Βρε κοριτσια πως ξεπεταγονται ετσι γρηγορα? Σαν χθες μου φαινεται που γεννησαμε.
    • Καλησπέρα κι από μένα.!! Εγώ είμαι με κολπίτιδα η οποία ήρθε από το πουθενά.! Παίρνω αγωγή τώρα, δείχνει να κάνει δουλειά. Ταλαιπωρήθηκα λίγο με αυτό γιατί δεν το κατάλαβα, πήγα νοσοκομείο επειδή είχα πόνο χαμηλά στην πύελο και δεν μπορούσα ούτε καν να περπατήσω και μου το βρήκε ο γιατρός εκεί ευτυχώς! Αλλιώς είμαι ξάπλα, η μικρή έχει πάρει ήδη θέση, αν είναι δυνατόν.. 🤪 Αυτό το παιδί ίδιο η μάνα του από την κοιλιά.. προνοεί για τα πάντα.. 🤣🤣🤣  Θέλει ξάπλα βέβαια γιατί το κεφάλι της εφάπτεται ήδη στον τράχηλο. Ευτυχώς ο τράχηλος καλά κρατεί, είναι κλειστός και έχει ικανοποιητικό μήκος. Θα πάω τώρα 22 του μήνα για υπέρηχο στη γιατρό μου όποτε θα δούμε τι θα μας πει κι αυτή.  Αλλιώς η μικρή μας είναι καλά! Ήδη έχουμε φτάσει στο κιλό.. δείχνει ότι θα είναι μεγαλούτσικο παιδάκι.. καλά δεν περιμένω και τπτ άλλο αν σκεφτεί κανείς ότι εγώ γεννήθηκα 3850 γρ. και ο άντρας μου 3900 γρ. 🤣 Έχω βάλει μηχανάκι - μετρητή ζαχάρου γιατί η καμπύλη που έκανα είχε μια τιμή λίγο τσιμπημένη, 5 μονάδες πάνω από το όριο, σιγά τα αυγά, αλλά η γυναικολόγος επέμενε να δω ενδοκρινολόγο και τώρα απλά μετράω 6 φορές τη μέρα τα γεύματα. Μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν υπάρχει κανένα θέμα.. οπότε καθαρά προληπτικά και μόνο έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία..🥴 Πάντως κάθε φορά όλο και κάτι θα μου βγει.. αλλιώς δεν γίνεται.. δεν έχει σασπένς αυτή η εγκυμοσύνη.. 🤣🤣🤣🤣
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...