Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ίλιγγοι...

Recommended Posts

Κορίτσια μου, τι μου κάνετε;

Λοιπόν, εγώ έχω αρχίσει να αγχώνομαι, τι να αγχώνομαι, να πανικοβάλλομαι, γιατί φοβάμαι ότι αρχίζει και πάλι ένα παλιό πρόβλημα που πίστευα ότι το έχω ξεπεράσει...

Που λέτε, τον Απρίλιο του 2005 άρχισαν να με πιάνουν ίλιγγοι, την εβδομάδα αμέσως μετά την περίοδο. Αυτό συνεχιζόταν κάθε μήνα, την ίδια εβδομάδα. Πήγα στο γυναικολόγο, ο οποίος μου είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι γυναικολογικό, και με έστειλε σε ωτορινολαρυγγολόγο και νευρολόγο. Πήγα σε διάφορους ω-ρι-λα, οι οποίοι μου είπαν ότι δεν έχω κάτι, και ότι το πρόβλμα προέρχεται από το άγχος. Πήγα και σε νευρολόγους, οι οποίοι επίσης μου είπαν ότι είναι αποτέλεσμα άγχους. Η μία μάλιστα, μου είπε ξεκάθαρα ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, κι αν δεν πάω σε ψυχίατρο να μου δώσει αγχολυτικά, να μην περιμένω να γίνω καλά. Φυσικά, παρέβλεπαν μία βασική λεπτομέρεια την οποία τους τόνιζα και κανείς δεν έμοιαζε να την προσέχει: δεν είχα άγχος. Τελικά, λίγο μετά το γάμο μου, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2006, ο γυναικολόγος με έστειλε σε παθολόγο, ο οποίος μου είπε ότι το πρόβλημα όντως έχει να κάνει με τον κύκλο μου, και ότι είναι ορμονικό. Μου έδωσε κάτι χαπάκια τα οποία ήταν πολύ αποτελεσματικά, αλλά στην αρχή μου προκαλούσαν ψυχολογικές παρενέργειες, δυσφορία και τρομερό εκνευρισμό. Τον Απρίλιο του 2007 ξεκίνησα τα αντισυλληπτικά, τα οποία σταμάτησα τον περασμένο Ιούνιο, και φυσικά οι ίλιγγοι είχαν σταματήσει.

Τώρα, χτες και σήμερα, νιώθω ότι ξαναρχίζουν, κι έχω αγχωθεί. Την Τρίτη που μας έρχεται πιάνω δουλειά, και θα πρέπει να οδηγώ 40 λεπτά για να πάω και άλλα 40 για να γυρίσω. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσουν, βέβαια, αλλά δε θα ξαναρχίσουν πάλι τον επόμενο μήνα; Και κάθε μήνα; Επιπλέον, πώς θα παίρνω χάπια, τώρα που προσπαθούμε για μωρό;

Έχει καμία παρόμοια εμπειρία;

Σας τρέλλανα με το τεράστιο post μου, αλλά πρόκειται για έναν εφιάλτη που ξαναρχίζει... :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα. Καταρχήν μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι. Συμβαίνουν αυτά.

Εγώ πέρσυ το καλοκαίρι εντελώς ξαφνικά παρουσίασα ιλίγγους (2 μήνες πριν το γάμο μου) και αφού πέρασα από παθολόγο, πήγα σε ωρυλα. Δεν μου βρήκε τίποτα στον λαβύρυνθο και μου μέτρησε και την πίεση που είναι λίγο χαμηλή (πάντα είχα χαμηλή πίεση). Μου εξήγησε λοιπόν πως τώρα το καλοκαίρι λόγω και της ζέστης και της κούρασης, η πίεση πέφτει (λόγω και του ύψους μου ακόμα παραπάνω) και καμιά φορά δημιουργεί ιλίγγους. Μου έδωσε κάτι χαπάκια (vertigo λέγονταν ή κατι τετοιο) και σε λίγες μέρες εξαφανίστηκαν. Από τότε δεν το έχω ξαναπάθει.

Σου μέτρησε κανείς τη πίεση; Μπορεί επίσης να έχεις άγχος που υποβόσκει και να μην το καταλαβαίνεις αλλά ο οργανισμός να στρεσσάρεται.

νομίζω καλύτερα να πας σε άλλον γιατρό να δεις τι θα σου πει ή καλύτερα σε κάποιο νοσοκομείο που είναι πολύ έμπειροι.

Άμα ήταν όντως άγχος, θα είχα το πρόβλημα και όσο καιρό έπαιρνα τα αντισυλληπτικά. Αντί γι' αυτό, όμως, είχε εξαφανιστεί τελείως.

Ο παθολόγος είχε πει ότι είναι ορμονικό και το πιστεύω. Το θέμα είναι, πώς θα παίρνω χάπια άμα προσπαθώ να μείνω έγκυος;

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΙΛΙΓΓΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 13-14 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ .ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΣΙΣ ΜΟΥ,ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΑΥΤΙΟΥ,ΜΑΤΙΑ,ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΙ,ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ. ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΠΤ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΓΧΟΥΣ (ΕΧΩ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ)ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΩ ΚΛΗΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΕΙΧΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ,Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ(ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΟΥΝ Η ΜΙΛΑΓΑ Η ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ.ΑΦΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ 5ΗΜΕΡΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΤΕΖΑ ΛΟΓΩ ΙΛΙΓΓΟΥ.ΑΠΑΙΣΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΓΑΝΕ 1 ΗΜΕΡΑ.ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΡΧΟΜΟΥΝ.ΠΕΡΥΣΙ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ 9 (ΔΗΛ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ)-ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ-ΤΩΡΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΙΝΑΙ 5ΜΙΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΙΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ.ΣΑΝ ΝΑ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΙΣΩΣ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΟΝΟ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ-ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΜΩΣ-ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΑΜΕΣΩΣ ΟΜΩΣ ΦΕΥΓΕΙ.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ-ΒΓΑΛΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ,ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΠΕΙΣΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΕΙΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΕΞ:P;) ΦΙΛΑΚΙΑ

Έχεις δίκιο, και ο παθολόγος μου είπε ότι όλα αυτά περνάνε μετά τη γέννα! Αλλά εγώ δεν το σκεφτόμουν καθόλου μα καθόλου αυτές τις μέρες και άρχισε να με πιάνει. Μπορεί και να τη σκαπουλάρω, δεν ξέρω, γιατί τώρα μία νιώθω να ζαλίζομαι μία να μου περνάει. Το ελπίζω, γιατί είναι φρικτό. Προσπαθώ να κάνω αυτό που λες, να λέω "δεν έχω τίποτα, δεν έχω τίποτα". Παλιότερα δεν έπιανε, και ο ίλιγγος συνεχιζόταν κανονικά, μέχρι που έπαιρνα το χαπάκι ή που περνούσε από μόνος του. Για να δούμε τώρα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ πάλι σε χαίρομαι που με 2,5 μηνων μωρο κ 2 παιδια είχατε κ πολλές επαφές! Εύγε!! Του έχετε πάρει τον αέρα εσείς οι πολυτεκνες! Χαχα! Καλές γιορτές κ αν επιθυμείς κ τέταρτο μωράκι στο εύχομαι!
    • Εύχομαι να γεννήσεις γρήγορα κι εύκολα κορίτσι μου κι εσύ και όλα τα κοριτσια! Όσο για την εστίαση της προσοχής, δεν ξερω μου βγήκε πολύ αυθόρμητα, με βοηθησε πάρα πολύ, ήταν σαν να άδειαζε το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή! Να το δοκιμάσεις! Επίσης για τον γρήγορο τοκετό με αγχωσε λίγο ο γιατρός γιατί μου είπε ότι αν ξεκινήσουν πόνοι σε 3 ώρες το πολύ θα χω γεννήσει. Κι άρχισα να κάνω σενάρια ότι θα μαι μόνη μου στο σπίτι, δεν θα ναι κανείς να αφήσω το παιδί, θα χει κίνηση ανελέητη το κέντρο αν είναι μεσημέρι και δεν θα προλάβω να φτασω. Και για να δείτε την παράνοια μου σκεφτηκα μέχρι και το ενδεχόμενο αποκλεισμού από χιόνια 😂😂😂😂  
    • Καλησπέρα κορίτσι μου! Γνωρίζετε γιατί συνέβησαν οι αποβολές σας ; Στη δική μου περίπτωση ήταν χρωμωσωμικες ανωμαλίες. Η γυναικολόγος έχει δίκιο καλό είναι να γνωρίζει από τέτοιες περιπτώσεις η αιματολογος. Εύχομαι να βρεις τον πιο κατάλληλο σ αυτό το κομμάτι και όλα να πάνε καλά 🙏🏼 
    • Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και αγάπη 🎄
    • Καλέ σωστά ξέχασα να αναφέρω ότι δεν θηλάζω.  Δεν ξέρω πότε και αν έκανα ωορρηξία. Δεν είχα και το νου μου να σας πω την αλήθεια. Θα περιμένω και αυτή την εβδομάδα και αν δεν έρθει μέχρι παραμονή θα κάνω ένα τεστ. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...