Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσια.θελω να σας κανω μια ερωτηση!η μητερα μου εχει ηπατιτιδα β εγω ομως δεν εχω.και ο γυναικολογος μου μου ειπε οτι θα κανει εμβολιο με το που γεννηθει στο μαιευτηριο αλεξανδρας(οπου θα γεννησω).κανει να κανει εμβολιο με το που γεννηθει??και αμα αντιδρασει ο οργανισμος του??ξερει καμοια κατι σχετικο??

Δημοσίευση

Γεια σου evdokia86. Η μητέρα σου δεν είναι απαραίτητο ότι μεταδίδει την ηπατίτιδα Β. Υπάρχουν διάφορα στάδια της ηπατίτιδας Β. Υπάρχει ο ασυμπτωματικός φορέας που δε μεταδίδει τη νόσο, ο μολυσματικός φορέας που μεταδίδει ακόμα και με το σάλιο, ο χρόνιος φορέας που επίσης δε μεταδίδει, αυτός που νοσεί, αυτός που ήλθε σε επαφή με τον ιό απέκτησε αντισώματα δηλ. ανοσία και δε μεταδίδει. Για να ξέρετε σε ποια κατηγορία ανήκει η μητέρα σου πρέπει να κάνει εξετάσεις.

Δημοσίευση

KOITSIA ΧΘΕΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΠΑΤΤΙΤΙΔΑ Β ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ.ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΒΡΗΚΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΟΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ.Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΡΩΓΑΜΕ.ΕΓΩ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕ ΚΟΛΛΑΣ ΟΥΤΕ ΜΑ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ.ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 1,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ.ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΠΩΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΠΑΤΤΙΤΙΔΑΣ Β ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ.ΙΣΧΥΕΙ?

  • 2 weeks later...
Δημοσίευση

Γεια σου antroula. Για να μην έχει κολλήσει η γιαγιά σου μάλλον ο παππούς σου δε μετάδίδει τον ιό. Πάντως για να μην ανησυχείς κάντε στον παππού δείκτες ηπατίτιδας Β σε μικροβιολόγο. Πηναίνετε τον παππού να του κάνετε ένα check up [ξέρεις σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, αιματοκρίτη, PSA κλπ] για να χαρεί κιόλας και συνεννοηθείτε με τη μικροβιολόγο να του κάνει και δείκτες ηπατίτιδας. Μπορεί να έχει περάσει ηπατίτιδα Β και να έχει αντισώματα. Τώρα τα μικρά παιδάκια τα εμβολιάζουν για την ηπατίτιδα Β αλλά όχι από βρέφη. Τα νέα εμβόλια όπως το ENGERIX είναι ακίνδυνα. :) :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, αλλά τα σκέφτομαι και αγχώνομαι, ρούχα οκ μας έχουν δώσει φίλοι κλπ, μας έχουν αγοράσει ήδη γιαγιά και θεία τους που έχουν τρελαθεί, αλλά τα ρούχα τα έχω το πιο ασήμαντο και αδιάφορο εγώ, οκ θα πάρεις κτ κ τέλος δε θέλει καν ανάλυση ή ψάξιμο. Τα υπόλοιπα με αγχώνουν εμένα γιατί μπορεί να γεννήσω πολύ πρόωρα λόγω διδύμων.Έχω βρει από γνωστούς δυο καθίσματα αυγά και 2 ίσως 2 καρότσια, αν και καρότσι έχω πει θα αγοράσουμε διπλό σίγουρα, αλλά κ αυτό θέλει ψάξιμο να δω σε ποιό θα καταλήξουμε. Τα θήλαστρα κλπ πως που πότε να νοικιάσω νοσοκομειακό θέλω μέχρι να δω πως θα πάει ο θηλασμός ώστε αν γεννήσω νωρίτερα να βγάζω έστω γάλα αν μπουν τπτ σε μονάδες να παίρνουν μητρικό έστω..Παρακολούθησα κπ σεμινάρια πρόσφατα για νεογέννητα και για δίδυμα συγκεκριμένα κ θηλασμό κλπ κ πρέπει να οργανωθώ με αυτό ,να βρω σύμβουλο θηλασμού να με βοηθήσει γιατί με δυο θά ναι ζόρι και ο θηλασμός και η παραγωγή γάλακτος και χωρίς καθοδήγηση δεν παίζει να το βρω, είμαι τελείως άσχετη. Αλλαξιέρα,μπανιέρα,θήλαστρο,αποστειρωτή αν δώσω μπιμπερό, λίκνο να κοιμούνται με αυτά θα ξεκιν΄ήσω πρώτα νομίζω,μόλις τα έχω αυτά θα ηρεμ΄ήσω ίσως αλλά και εγώ για σεπτ έλεγα που αν γίνει κτ και έρθουν νωρίτερα πάλι αργά θα ναι, αχ ίσως κ Αύγουστο ψάξω κ πάρω τπτ. Και εγώ το ίδιο ακριβώς με ΠΗΤ 13/11 είμαι , αλλά λόγω διδύμων μαξ γύρω στα μέσα οκτωβρ μας έχουν πει το ιδανικό σενάριο...και μετά μπορεί να πάει ακόμα πιο νωρίς αναλόγως ανάπτυξης γιατί είναι και μονοχοριακά και τρέμω αχ αχ
    • Αχ κορίτσια και εδώ Αθήνα έριξε μια ωραία μπόρα. Ότι είχα απλώσει καιβετρεχα να μαζέψω. Όλη μέρα περίμενα να βρέξει που έλεγαν και δεν έβρεχε και μόλις άπλωσα μέσα σε 5 λεπτά σκοτείνιασαν όλα!  @Diwni εχει κατι μαγουλα για δάγκωμα και σε ολο το κορμι ειναι δίπλες. Χοντρουλα την φωνάζουμε, μεχρι να αρχισει να καταλαβαινει και μετα θα το κοψουμε με της μείνει και τραύμα 🤣🤣 Χθες πήγαμε για ψώνια και με ρωτούσαν πόσο είναι και μόλις έλεγα 3 μηνών έλεγαν όλοι μοιάζει για 5. Φανελάκια ολεον φοράμε 9 μηνών και ορισμένα τύπου orchestra 12 μηνών.
    • Πηγαινε σε ενα αλλο εργαστηριο. Γιατι 4 τεστ και ολα θετικα δυσκολο να λενε ψεματα.
    • 4 ειναι όντως πολλά κορίτσι μου, τι να πω..πολύ περίεργο..εγω θα πήγαινα στη θέση σου κ για άλλη μια χοριακη..δε χάνεις κάτι..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...