Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

απεβαλε λογο αγχους οταν ηταν 6 εβδομαδων εγκυος,,,ετσι πιστευουμε τουλαχιστον,οτι εγινε λογω αυτου αλλα εν πασει περιπτωση....επειδη το παιδι δεν ειχε κατεβει καλα,δεν ειχε βγει απο μεσα της της εκανε μια επεμβαση ας πουμε....οταν τελειωσε της ειπε οτι λογω του οτι η μητρα εχει μια μικρη πληγη να το πουμε ετσι ειναι πολυ ευκολο να ξαναμεινει εγκυος.......ΕΧΘΕΣ μετα απο 4 εβδομαδες απο εκεινη την ημερα κανει το τεεστ εγλυμσυνης υτο που ειναι για πριν α σου ερθει περιοδος κ βγηκε θετικο...και η επαφη πυ ειχεμα εμεις ηταν χωρις προφλαξη και προσεχα να μην τελειωσω μεσα της......ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ...υπαρχει περιπτωση να ειναι αγκυος η να προκειται μονο για ορμονες που ειναι ακομα μεσα της?????????

Δημοσίευση

Βασίλη γεια σου. Καιρό είχαμε να μάθουμε νέα σας!

Αυτό που περιγράφεις (αν κατάλαβα καλά) λέγεται παλίνδρομη κύηση και η επέμβαση που έγινε για την αφαίρεση του κυήματος λέγεται απόξεση. Λυπάμαι που είχατε όλην αυτήν την περιπέτεια.

Γι'αυτό που ρωτάς, ναι, υπάρχει περίπτωση να'ναι έγκυος.

Θα σου πρότεινα να κάνετε μια εξέταση χοριακής αύριο, να δείτε που είναι η τιμή και να πάρετε το γιατρό σας ένα τηλ. να του το πείτε. Αν στην επανάληψη της ίδιας εξέτασης 2-3 μέρες μετά υπάρχει σημαντική αύξηση της τιμής, τότε μάλλον είναι έγκυος η καλή σου. :) Οπωσδήποτε πάντως να μιλήσετε με το γιατρό σας!

Ελπίζω να πάνε όλα καλά! :)

Δημοσίευση

υπαρχει δηλ περιπτωση με τα απολλωνια υγρα τα δικα μου ας πουμε μεσα στο τοσο συντομο χρονικο διαστημα να εμεινε εγκυος???γιατι δεν τελειωσα μεσα της.....δλδ ισχυει αυτο που ειπε ο γιατρος οτι λογω πληγης να ηταν που ευκολο να μεινει τωρα εγκυος?????..........ειναιοντως δυνατον?????????????αφου ξεπρηστηκε στηθος,κοιλια κτλ?????????

Δημοσίευση

Φυσικά και είναι δυνατόν.. Τα απολλώνια υγρά όπως τα λες (πρώτη φορά το ακούω ότι λέγονται έτσι :P ) έχουν κάποιο μικρό ποσοστό σπέρματος μέσα και υπάρχει πάντα η πιθανότητα σύλληψης!

Πάντως υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο, η χοριακή να μην έχει επανέλθει στα μηδενικά επίπεδα μετά από την απόξεση. Γι'αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το παρακολουθήσετε και να δείτε τι γίνεται.

Αλλά νομίζω το θέλετε να είναι έγκυος, έτσι δεν είναι;;

Δημοσίευση

η χοριακη της απο την προηγουμενη εγκυμοσυνη μπορει να μην εχει μηδενιστει ακομα και γιαυτο το τεστ να της βγηκε θετικο, θα πρεπει να κανετε χοριακη αν στη δευτερη χοριακη αυξανεται σημαινει οτι ειναι εγκυος και ναι μπορει και με τα υγρα να μεινει μια γυναικα χωρις να τελειωσεις μεσα γιατι και αυτα περιεχουν σπερμα, αν δεν ανεβει η χοριακη την δευτερη φορα αλλα κατεβαινει της εχει μεινει τοτε η τιμη απο την πρωτη εγκυμοσυνη και θα περιμενετε να μηδενιστει.

Δημοσίευση

οπωδηποτε.. ...αυτο ηθελα να μαθω οτι υπαρχει κ η περιπτωση να μην εχουν κατεβει οι τιμες και να φαινεται οτι δηθεν ειναι εγκυος,και στην πραγματικοτητασ να μην υπαρχει εγκυμωσυνη,,,βασικα πιστευω οτι ειναι πολυ μικρο το διαστημα να ειναι παλι εγκυος και απλα προκιται για μια παρεξηγηση τιμων στον οργανισμο της.. απλα crazy οπως καταλααβινεις αυτη την φορα δεν υπαρχει καθολου αγχος...επειδητην ειδαμε την ταινια και μας στενοχωρησε πολυ...και να σου πω την αληθεια δεν θελει να ειναι εγκυος παλι π[ρος το παρον..θα δειξει τι θα γινει...

Δημοσίευση

Γεια σου κι από μένα! Καταρχήν λυπάμαι για την αποβολή που είχατε αν και δεν πιστεύω ότι έφταιγε το άγχος... Οι αποβολές σε αυτό το στάδιο είναι δυσυχώς κάτι πάρα πολύ συνηθισμένο και τις περισσότερες φορές φορές οφείλονται σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου - είναι ο τρόπος της φύσης να μας προστατεύει από το να κάνουμε παιδάκια με σοβαρά προβλήματα... Να το πεις και στη γυναίκα σου - φαντάζομαι θα της το είπε και ο γιατρός - για να μην έχει τύψεις ότι έφταιγε αυτή και το άγχος της... Το μωράκι που είναι καλά και είναι να μείνει, θα μείνει έχει δεν έχει η γυναίκα άγχος.

Για το τεστ που σας βγήκε τώρα θετικό παίζουν και τα δύο σενάρια.... Βέβαια το να μείνει έγκυος χωρίς να τελειώσεις μέσα της είναι σπάνιο αλλά όχι και ακατόρθωτο..... Έχω και μια φίλη που ακριβώς έτσι απέκτησε το κοριτσάκι της.

Εγώ νομίζω πρέπει να πάρετε τηλέφωνο το γιατρό αύριο να του το πείτε - λογικά θα σας στείλει για μετρήσεις χοριακής.

Εύχομαι να σας έρθουν όλα όπως τα θέλετε!

Δημοσίευση

Αυτό μόνο με επαναλαμβανόμενες εξετάσεις χοριακής θα το διαπιστώσετε, έτσι όπως το είπε και η Marianda πιο πάνω.

Σίγουρα το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης τόσο σύντομα θα σας γεμίσει άγχος. Το'χω δει κι εγώ το έργο, δυο φορές κιόλας.. ταινία τρόμου.. και ποτέ δε μου αρέσανε οι ταινίες τρόμου.. :(

Αλλά αν όντως είναι έγκυος, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να σκέφτεστε θετικά! :)

Και μην εξαφανιστείς πάλι! Να μας πεις τα νέα σας κι όπου μπορούμε, όπως μπορούμε, να σας βοηθήσουμε!

Δημοσίευση

ευχαριστω πολυ πολυ για τις συμβουλες σας κ τις απαντησεις σας...η αληθειαειναι οτι τωρα δεν εχουμε καθολου αγχος,ετσι λεμε προς το παρον τουλαχισοτν,αν ειναι να ερθει με το καλο...τουλαχιστον μας εφυγε το αγος οτι ειμαστε καρπεροι:P :P :P :P :P :laugh: :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

Να κι ένας άντρας στην παρέα μας!!!:woohoo:

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια οτι παίζουν και τα δυο ενδεχόμενα!

Το πιο πιθανόν είναι να μην έχει μηδενιστεί ακόμα η χοριακή...

Σε μένα, μετά απο την παλλίνδρομη μηδενίστηκε μετά απο 1,5 μήνα...

Κάντε χοριακές για να διαπιστώσετε τι ακριβώς συμβαίνει!

Εύχομαι ειλικρινά να είναι έγκυος!!!

Και αν δεν είναι, ευχομαι να έχουμε ευχάριστα σύντομα!!!;)

Δημοσίευση

εμαθα τελικα οτι ειναι αδυνατον γιατι απο την αποβολη εχουν περασει 22 μερες κ η ερωτικη επαφη εγινε πριν απο 10 μερες περιπου..θα ητν πολυ νωρις για να ανιχευθει κατι..οποτε απλα θ εινι υψηλες τιμες ορμονης ακομα

Δημοσίευση

Βρε Βασίλη μου, 22 μέρες μετά.. γιατί έκανε τεστ;;; :unsure::dry:

Πολύ άγχος έχει η καλή σου, πρέπει να ηρεμήσει...

Πάντως το θέμα της χοριακής καλό είναι να το παρακολουθήσετε. Ξέρω περίπτωση φίλης μου, που έκανε μήνες να πέσει η χοριακή της και τελικά χρειάστηκε να πάρει κάποιο φάρμακο. Αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό, μην τρομάξεις, απλώς θέλει αντιμετώπιση. Μετά η φίλη μου έκανε δυο απίθανους μπόμπιρες, 4 χρονών και 2 χρονών σήμερα! :)

Δημοσίευση

6 εβδομαδων και να μην μηδενιστηκε ακομα......

πιστευω οτι η κοπελα ειναι εγκυος

εγω ημουν 10 εβδομαδων οταν παλινδρομησε,και ηταν και δυο τα εμβρυα(νομιζω οτι οταν ειναι πολυδυμη η κυηση ειναι πιο ανεβασμενες οι τιμες απο την κανονικη κυηση,αλλα μπορει να κανω και λαθος),και παρ'ολα αυτα,η χωριακη μου επεσε σχεδον αμεσως.την ημερα που ειδαμε στον υπερηχο οτι τελειωσε,εκανα και χωριακη:την πρωτη μερα 42700,την επομενη μερα στην επαναληπτικη απλα πηρα τηλ και μου ειπαν οτι επεσε η τιμη,οποτε σιγουρα παλινδρομη και δε ρωτησα ποσο ακριβως,και πηγα για αποξεση...σε 3 εβδομαδες ομως που ξαναεκανα,ειχε ηδη μηδενιστει τελειως..

6 εβδομαδων ποσο προλαβε να φτασει η χωριακη και δεν μηδενιστηκε κιολας ακομα..

τι να σου πω.. μπορει να ειναι και αναλογα την περιπτωση..

βασικα κανεις δεν μπορει να σου δωσει σαφη και εγκυρη απαντηση,παρα μονο ο γιατρος σας...ρωτηστε τον και ενημερωσε μας..παντως ευχομαι τα καλυτερα...

Δημοσίευση

εδειξε τελικα τιμη μετα ατο 23 μερες απο την διαδικασια της απεξωσης 76.1,αρκετα υψηλη ειπε ο μικροβιολογος,και ειπε αλλη μια παλι χωρακη την παρασκευη..ο γιατρος της ειχε πει να κανει το τεστ(αυτο που κανεις 5 μερες μετα την ερωτικη επαφη)αλλα να μην χαρει αν ειναι θετικο επειδη υπαρχει παντα η περιπτωση των υψηλων τιμων απο τις ορμονες...εν πασει περιπτωση πολυ υψηλη η τιμη της χωριακης μετα απο 23 μερες..αλλη μια την παρασκεη κ βλεπουμε

Δημοσίευση

Λυπάμαι που είχε τέτοια εξέλιξη η εγκυμοσύνη της καλής σου. Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια ότι μάλλον είναι οι τιμές της προηγούμενης εγκυμοσύνης. Είναι λογικό να μη θέλει κιόλας μια δεύτερη εγκυμοσύνη. Ψυχολογικά δεν είναι ακόμα έτοιμη. Θα περάσει ο καιρός και θα συνέλθει όσο μπορεί βέβαια μια γυναίκα να συνέλθει μετά από ένα τέτοιο περιστατικό.

Εύχομαι να σας πάνε όλα όπως τα θέλετε και σύντομα να γευτείτε το πιο ωραίο πράγμα στον κόσμο. Αυτό που λέγεται γονείς.Να μας ενημερώσεις όταν υπάρξουν νέα.

Τώρα διάβασα και τα υπόλοιπα μηνύματα και το άλλαξα. Όντως λίγο νωρίς είναι για να κάνει τεστ. Μετά την απόξεση είχε καθόλου περίοδο; Περίμενε;

Δημοσίευση

agaph mou sto telos tha allakseis epagelma tha gineis gynaikologos. se exoun kanei ta koritsia exper. eisai polu glykos kai s'agapw para ma para polu. tha deis oti tha ta kataferoume.;):P :P

koritsia eyxaristw gia tis plhrofories kai thn yposthriksei. h stash sas diapseydei ayta pou lene gia mas tis gynaikes kai polu mou aresei ayto. eiste oi kalyteres. filia se oles.

Δημοσίευση

bona έγραψε:

agaph mou sto telos tha allakseis epagelma tha gineis gynaikologos. se exoun kanei ta koritsia exper. eisai polu glykos kai s'agapw para ma para polu. tha deis oti tha ta kataferoume.;):P :P

Τι γλυκά λόγια. Να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι παιδιά! Τα καλύτερα έρχονται να είστε σίγουροι.:)

Δημοσίευση

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, Η ΦΥΣΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ.....ΑΥΤΟ ΤΟ "ΖΩΗ ΜΟΥ...." ΤΟ ΕΝΙΩΣΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ!!!:)

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

:kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

Bona καλώς ήρθες κι εσύ στο mammyland! :)

Εύχομαι σύντομα ένα μωράκι να'ρθει να αυξήσει κι άλλο την αγάπη και την ευτυχία σας.. Περάσατε μια περιπέτεια, αλλά αυτό πάει, πέρασε, θα'ρθουν τα ευχάριστα, θα το δείτε! Ό,τι χρειαστείτε, είμαστε εδώ!

Φιλάκια πολλά! :)

Δημοσίευση

Πρώτα απ'όλα bona μου, καλως ήρθες στο mammyland!! Και 2ον να σου πω να χαίρεσαι τον αντρούλη σου, ο οποίος πρέπει να σε αγαπάει τρελάαα για να ρωτάει με τόση αγάπη και ζήλο να μάθει!! Βασίλη είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος! Πολύ χαίρομαι για σας! Να είστε πάντα μα πάντα έτσι αγαπημένοι και σύντομα να έρθει κι ένα μωράκι στην ζωή σας ... το οποίο θα είναι πολύ τυχερό με τέτοιους γονείς....

Καλή επιτυχία... εύχομαι και σύντομα να φουσκώσει η κοιλίτσα σου!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Κ επίσης αν δεν καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, δε θα έχω ούτε πού να μείνω μετά το μαιευτήριο. Θα ψάχνω πάλι να νοικιάσω ξενοδοχείο όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο με την καθημερινότητα που έχω. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σας είπα απλά κάποιες σκέψεις που είχα χθες γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, νομίζω δικαιούμαι μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Ούτε σημαίνει αυτό ότι τρελαίνομαι ούτε ότι τα βλέπω μαύρα κ σήμερα! Ούτε όμως ότι τα προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι πραγματικά. Υπάρχουν κ είναι πραγματικά κ όσο πλησιάζει ο καιρός μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
    • Κορίτσια καλησπέρα τι κάνετε; Πως τα πάτε;  έχω πολύ καιρό να μπω γιατί όλο τρέχω!! Η μικρή είναι τώρα 16 μηνών δεν σταματάει λεπτό, ζωή να έχει, όλη μέρα τρέχει πάνω κάτω χαχαχ είχαμε και την βάφτιση πριν μια βδομάδα και τώρα πήρα μια ανάσα!!! Πως είστε;  Εγω έκανα και την καμπύλη πριν 1 βδομάδα και ήταν καλή απλά ήταν πολύ χαμηλή. Κάνω δηλαδή υπογλυκαιμία, δεν είναι κάτι ανησυχητικό, απλώς μου είπε να τρώω συχνά και μικρά γεύματα!! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...