Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

franita ypomoni...ipomoni..teleioses ...

pistepse me afou gennithei k tha gkriniazei k de tha ksereis ton logo afou ton exeis taisei..allaksei..ktl tha les ti kala itan sti koilia mou....pistepse me..

thelei terastia ipomoni ...opote mazepse dinameis..

den iparxi megaliteri xara omos apo ena moraki...:woohoo: :woohoo:

Δημοσίευση

Γλυκια μου Franita, λυπηθηκα πολυ που διαβασα και παλι οτι δεν εισαι καλα...:( αλλα απ'τη μερια μου, θελω να σου πω οτι βρισκω ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικο ολο αυτο που σου συμβαινει, δεδομενων των συνθηκων που βιωνεις! στο ειχα πει και παλιοτερα, ΚΑΘΕ αλλαγη στη ζωη μας, ευχαριστη ή δυσαρεστη, ειναι εξ'ορισμου επιβαρρυντικη για την ψυχολογια μας... κι εσυ βρε κοριτσακι μου, εζησες ταυτοχρονα ΠΟΛΛΕΣ σοβαρες αλλαγες... απο την τοσο υπευθυνη θεση εργασιας που ειχες, βρεθηκες ξαφνικα, σε ΑΛΛΗ χωρα, χωρις δουλεια και μ'ενα μωρο στη κοιλιτσα σου! στο εχω ξαναπει... ΕΝΑ-ΕΝΑ!!! αντιμετωπισε με ψυχραιμια προς το παρον την εγκυμοσυνη σου (το συστημα υγειας στην Ελλαδα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι καλυτερο!:( )ζησε τις τελευταιες στιγμες της, σκεπτομενη οτι δεν γυρνουν πισω και ισως μια μερα να τις αναπολεις...;) οσο για την ανυπομονησια, ειναι κατι που οι περ/ρες εγκυουλες βιωνουν στο τελος!;) εγω προσωπικα, μετρουσα μια-μια τις μερες να μπω στον ενατο και με το που μπηκα, αρχισα τον μαραθωνιο! (κατα τις υποδειξεις και του γιατρου μου, περπατουσα γυρω στις 3 ωρες την ημερα!:woohoo: μηπως να το δοκιμασεις?? σε καποιες περιπτωσεις βοηθα και λενε οτι βοηθα να μαλακωσει και ο τραχηλος, για ευκολοτερο τοκετο! οσο για τη καισαρικη, εκτος του οτι ειναι κριμα να επιβαρρυνεις τον οργανισμο σου με μια επεμβαση που πιθανον να μη χρειαζεται, θα προτεινα να το ξανασκεφτεις, γιατι αν απο τωρα φοβασαι την λοχεια, οι μετεγχειρητικες συνεπειες θα την επιβαρρυνουν!;) )

ΟΛΑ τα υπολοιπα, βαλ'τα στην ακρη για την ωρα βρε κοπελα μου! σε παρακαλω! πως να τα αντιμετωπισεις ολα μαζι??? ασε να ερθει το μικρουλι σου, να προσαρμοστειτε, να βρειτε τους ρυθμους σας κι επειτα ασχολεισαι σοβαρα με το ζητημα της δουλειας, της Δανιας κτλ!;) θα το κανεις αυτο??? για χαρη μας???:)

σε φιλω κι ελπιζω να μη σε κουρασα, ειλικρινα, αν φλυαρησα το εκανα στη προσπαθεια μου να βοηθησω λιγουλακι, τοσο δα...:kiss:

Δημοσίευση

Σε καταλαβαινω απολυτα αν και δεν εχω παει σε αλλη χωρα, αλλα δες το ποστ μου "ομολογω οτι τα χω παιξει" και θα καταλαβεις γιατι στο λεω αυτο.

Και γω γεννησα φυσιολογικα στις 42 βδομαδες... πιστεψε με δεν αξιζει να κανεις καισαρικη... επισης αστο το μωρακι εκει που ειναι γιατι αμα βγει... τοτε ειναι που τα πραγματα θα σκουρηνουν ακομα περισσοτερο.

τραβα εξω και κανε ατελειωτες βολτες μπας και ξελαμπικαρεις λιγακι... ισως ετσι βρεις και καποια λυση που μεχρι τωρα δε σου περασε καν απο το μυαλο

κανα mall δεν εχει εκει κοντα να κανεις λιμπα την πιστωτικη να ξεδωσεις?

Δημοσίευση

franitaki μου σε παρακαλω μη σκας.μια εγκυμοσυνη κρατα 40 εβδομαδες.αλλα πολλες γεννανε με με προκληση τοκετου αν δε βγει ωσ τοτε στις 41.εγω παρακαλαω να γεννησω στισ 40 και οχι πιο νωρις.δε νιωθω ετοιμη.ειμαι 34 βδομαδων στις 18 μαιου μπαινω στο μηνα μου και δε θελω να γεννησω μολις μπω στο μηνα μου.θελω να φαω ολο τον εννατο αν και δε το βλεπω.μη σκας και προσπαθησε να μη μαλωνεις .και γω τωρα βγαζω τα σπασμενα μου.τον εχω κανει μπαλα.τον λυπαμαι λιγο το φουκαρα αλλα τωρα ας τρεξει λιγακι.μη σκασ καλη μου θα βγει

Δημοσίευση

franitaki μου σε παρακαλω μη σκας.μια εγκυμοσυνη κρατα 40 εβδομαδες.αλλα πολλες γεννανε με με προκληση τοκετου αν δε βγει ωσ τοτε στις 41.εγω παρακαλαω να γεννησω στισ 40 και οχι πιο νωρις.δε νιωθω ετοιμη.ειμαι 34 βδομαδων στις 18 μαιου μπαινω στο μηνα μου και δε θελω να γεννησω μολις μπω στο μηνα μου.θελω να φαω ολο τον εννατο αν και δε το βλεπω.μη σκας και προσπαθησε να μη μαλωνεις .και γω τωρα βγαζω τα σπασμενα μου.τον εχω κανει μπαλα.τον λυπαμαι λιγο το φουκαρα αλλα τωρα ας τρεξει λιγακι.μη σκασ καλη μου θα βγει

Δημοσίευση

Franita μου υπομονη κοριτσακι μου!!Ειναι δυσκολη αυτη η φαση και σιγουρα ολες μας ανυπομονουμε να τελειωνει!!Αργα η γρηγορα θα κρατας το μωρακι σου αγκαλιτσα και οταν προσαρμοστεις ολα θα σου φαινονται ευκολα!!Θα βρεις τους ρυθμους σου και θα αγαπησεις απλα καθημερινα πραγματα γιατι ολα θα εχουν παρει αλλο χρωμα με τη γεννηση του παιδιου!Σιγουρα θα επαναπροσδιορισεις και τη σχεση σου με τον αντρα σου και φυσικα οπως σου ειπαν και τα κοριτσια μη τα κρατας μεσα σου!Μιλησε του απο τωρα για το πως νοιωθεις οπως μιλας με μας!!Ειναι καταστροφικο σ αυτη τη φαση αλλα και στη λοχεια να κλεινεσαι στον εαυτο σου!!Πρεπει να ξεκαθαρισεις στον αντρα σου οτι δε θελεις να μεινεις στη Δανια μια και καλη ωστε να το παρει αποφαση...Γινε ρητη και κατηγορηματικη σ αυτο!!Το ιδιο να κανεις με τη καριερα σου!!Μη τη αφηνεις ειναι αδικο να περασεις στη απραξια ....κανε τη επανασταση σου φαινεσαι δυνατη κοπελα!!Τις καλλιτερες ευχες μου σε οτι κι αν αποφασισεις!!Και μη ξεχνας οτι εμεις γραφουμε το σεναριο της ζωης μας!!

ΦΙΛΑΚΙΑ:kiss:

Δημοσίευση

Υπομονή κορίτσι μου,κάνε υπομονή.Εχεις δίκιο να νιώθεις έτσι, από τη στιγμή που έχεις ζήσει μια ζωή τόσο γεμάτη.Ομως πίστεψε με όταν με το καλό γεννηθεί το βρεφάκι σου η ζωή σου παλι θα γεμίσει.Απο όμορφα και γλυκά συναισθήματα διαφορετικά από αυτά που έχεις βιώσει μέχρι τωρα.Περπάτα όπως σου είπαν και τα κορίτσια.για να κατέβει το μωράκι.Με το καλό λοιπόν!

Δημοσίευση

Βρε Φρανιτακι μου κανεις δεν σε παρεξηγει κοριτσι μου,ομως γιατι αγαπη μου να ταλαιπωρεισαι ετσι,ψυχικα εννοω!!!Σιγουρα θα εχεις τους λογους σου ομως πιστευω πως αν μιλουσες σε καποιον ψυχολογο ειδικο δηλαδη,θα σε βοηθουσε πολυ περισσοτερο να προσαρμοστεις στην υπαρχουσα κατασταση της ζωης σου αυτη τη στιγμη!Θυμαμαι την δυσαρεστη εμπειρια που ειχες με κεινη την ψυχολογο παλιοτερα,ομως η Δανια θεωρειται μια χωρα με πολυ καλη προνοια και επισης προαγουν την προστασια της μητροτητας,δεν μπορει να καθεσαι αβοηθητη εφοσον νοιωθεις ετσι!Υπαρχουν συμβουλοι που θα σε στηριξουν κοριτσι μου,γιατι πρεπει να γνωριζεις οτι αυτα που νοιωθεις τωρα μπορει να επιδεινωθουν μετα τη γεννηση του μωρου,το απευχομαι,αλλα ειναι πιθανον να συμβει!Λαβε τα μετρα σου απο τωρα για να μπορεσεις να απολαυσεις αμεριμνη αυτο το θαυμα που σου συμβαινει!Ειναι το πιο σημαντικο να νοιωσεις εσυ καλα για να ειναι και το μωρο σου καλα!!!!!

Με ολη μου την αγαπη Φρανιτα μου:kiss:

Δημοσίευση

Franita,τα ιδια σκεφτόμουν και εγώ για το μωράκι.Επειδή μένω μακριά από τους γονείς μου,αναρωτιόμουν συνέχεια :τι θα κανω αν κλαίει;Μου έλεγε ο πατέρας μου,τα μωράκια κλαίνε για κάποιο λόγο.Οταν πεινάνε οταν κάνουν τα κακάκια, η αν έχουν τα πονάκια τους.Και πίστεψε με είχε απολυτο δίκιο.Είναι πολύ απλά τα πράγματα,αρκει να είσαι ψύχραιμη,γιατί ηαλήθεια είναι ότι τα μωράκια αντιλαμβάνονται,και θέλουν ήρεμες μανούλες.

Δημοσίευση

Καλημέρα Franita, μην νοιώθεις ρε συ ανασφάλεια και φόβο για το μωράκι όταν θα γεννηθεί τι θα κάνεις κλπ. Πολλές φορές τα παιδιά μας μας καθοδηγούν και όλα γίνονται εύκολα. Η πρώτη εβδομάδα ίσως -λέω ΙΣΩΣ- να είναι λίγο δύσκολη μέχρι να προσαρμοστείτε και οι δυο -μάνα και γιος-, εμένα μου πήρε μόνο 1 εβδ για να προσαρμοστώ στον γιο μου και αυτό γιατί ο καημενούλης πεινούσε και εγώ δεν ήξερα πώς να τον θηλάσω και ήρθε η μαία και μου έδειξε και από εκεί και έπειτα όλα ήταν τέλεια. άφησα λίγο το σπίτι και ασχολήθηκα με το παιδί μου για να μάθω τις ανάγκες του, τι ήθελε κάθε φορά που έκλαιγε, να αποδηκοποιήσω τα μηνύματα που μου έστελνε. Απόλαυσε κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε μέρα με τον μικρούλη γιατί οι στιγμές αυτές δεν ξαναγυρίζουν, ακόμη και 2ο παιδάκι να κάνεις οι στιγμές θα είναι πολύ διαφορετικές!

Αν κλαίει θα το πάρεις στην αγκαλιά σου θα του προσφέρεις την μητρική σου ζεστασιά και αγάπη και θα σταματήσει.....

Όσο για τον θηλασμό είναι το ευκολότερο πράγμα που υπάρχει μην σε τρομάζει, θήλασα τον Λουκάκο μου και τώρα συνεχίζω και με την Ρεβέκκα Ανδρονίκη (8 μηνών).

Όλα θα πάνε πολύ καλά θα δεις...:):kiss:

Δημοσίευση

FRANITA kouklitsa kane ligo upomoni akoma,pistepse me kai ego etsi enoiotha otan pernousan oi evdomades kai to moro den elege na vgei,eixa nevra se sunduasmo me tis ormones ithela na pnikso ton antra mou,den ithela tipota kai kanenan,einai fusiologikotato!! Apla lupamai gia kapoia sxolia kapoion pou diavasa pou se katakrinoun,opos eipe mia fili ekso apo to xoro polla tragoudia leme, emeis eimaste edo gia na se stiriksoume kai oxi gia na se kanoume xeirotera,na prosexeis kai suntoma tha exeis to moraki agkalia!filakia polla apo emena kai tin mpoumpou mou!!!Oso gia to sustima ugeias tis danias einai skata to ksero ,ta idia kai xeirotera perase kai i elenitsa ena allo melos tou mamyland pou menei dania..

Δημοσίευση

Franita περνάω και εγώ μια δύσκολη περίοδο. Ψυχολογικά είμαι πολύ ασταθής και δεν μπορώ να καταλαβω τον λόγο. Μάλλον ορμόνες θα είναι. Δεν έχω όρεξη για τίποτα και νιώθω ότι έχω μόνο υποχρεώσεις.

Τα άτιμα τα μωράκια μου μόλις μου χαμογελάσουν γίνεται κάτι μαγικό μέσα μου και όλα φεύγουν. Νευρα, κούραση, κακοκεφιά. Βέβαια δεν είναι πάντα έτσι...

Οι πρώτες 40 μέρες είναι περίεργες. Όχι απαραίτητα δύσκολες ή άσχημες. Απλά οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο, εσύ είσαι ευαίσθητη μετά τη γέννα και έχεις και ένα μωράκι που σε χρειάζεται και μόνο εσύ μπορείς να το βοηθήσεις.

Εμείς θα είμαστε εδώ όποτε μας χρειαστείς. Όλα θα πάνε καλά αρκεί να το παλέψεις. Θέλει δύναμη. Μη τα παρατάς. Αξίζει τον κόπο.

Όσο για τον θηλασμό.... μακάρι να σου έρθουν όλα εύκολα και όμορφα. Εγώ πέρασα τον δικό μου γολγοθά για να φτάσω στο σημείο να τον απολαμβάνω. Πιστεύω όμως ότι είναι φοβερή ελευθερία ο θηλασμός. Από τη στιγμή που θα είσαι συνέχεια με το παιδί, δεν θα σκέφτεσαι τι πρέπει να πάρεις μαζί σου πριν βγεις. Το βάζεις στον μάρσιπο και έξω!

Κλαιει; Το βάζεις στο στήθος και τις περισσότερες φορές ηρεμεί. Απλά και εύκολα.

Φιλιά από το ηλιόλουστο Βερολίνο. Μπορεί να είμαστε μακριά από την πατρίδα, αλλά με καλή παρέα περνάμε παντού όμορφα!

Δημοσίευση

Καλημερα οσο αφορα τον Θηλασμο αν και εχω αποφασισει να θηλασω και εγω την μπεμπα μου πριν απο 3 μηνες που το αποφασισα ενιωθα ηδη σαν αγελαδα η καλυτερα σαν μηχανη παραγωγης γαλακτος :S:S:S

πλεον το εχω ξεπερασει και αυτο το σταδιο και ακομα και εξω αν θελησω να θηλασω δεν μου δημιουργει πλεον τοσο περιεργα συναισθηματα θα παρω και ενα μαρσιπο και τελιωνει εκει το θεμα

αλλα εφοσων δεν αισθανεσαι ακομα ετοιμη να θηλασεις και να υποδεκτεις ενα μωρο που δυστηχως θα κλαιει θα θελει αλλαγμα πανας αγκαλιλιτσα και να του μιλας ομορφα και να νιωθεις ηρεμια και ξενυκτια και δεν ξερω και εγω ακομα τι αλλο

και 43 εβδομαδες αν μπορουσες να φτασεις καλο θα σου εκανε μεχρι τοτε θα το εχεις ξεπερασει

(ελπιζω):dry:

Και μην ξεχασεις αυτα που σε προβληματιζουν και λες τωρα εδω περα

να τα γραψεις και στον αντρα σου ( φυσικα πριν το δωσεις θα πας στην θεση του αφου τα διαβασεις και θα δεις πως θα ενιωθε με μερικες λανθασμενες εκφρασεις

Παραδειγμα αν αυτο που εγραψες εστω και πανω στα νευρα σου και ηταν λαθος διατυπωμενο δεν θελω συζηγο και μωρο αισθανομαι να πνιγομαι

σκεψου πως θα ενιωθες εσυ αν το ακουγες απο το στομα του συζηγου σου γραπτα η προφορικα )

Προσωπικα θα ειχα καταθεσει τα οπλα απελπισμενος και απογοητευμενος και πιστευω πως κατι παρομοιο θα εκανες και εσυ|

Αν δεν τα πεις και σε αυτον να βρειτε ιδεες - λυσεις

για το πως θελετε και οι δυο να διαμορφωθει η ζωη σας αν μεινετε στην Δανια η φυγετε σε καποια αλλη χωρα ειτε δεν ξερω και εγω τι αλλο σε απασχολει

Αν δεν εκφρασεις τα συναισθηματα σου και τους προβληματισμους σου στον αντρα σου σε ποιον θα τα εκφρασεις στον γειτονα ???

Ο αντρας σου ειναι διπλα και θα σε κατανοησει και θα σε στηριξει και σε αγαπαει γι αυτο και σε παντρευτηκε

Δημοσίευση

Franitaki mia kouventa mono:

PSYXRAIMIA!

Eisai apolytws dikaiologimeni na aisthanesai opws aisthanesai...

Apla prospathise na min anakyklwneis ola afta mesa sto myalo sou, giati den vgazei pouthena, esena kanei xeirotera.

Skepsou psyxraima posa kai posa exeis kanei (exeis gyrisei ti misi yfilio ap'o,ti diavasa) kai poso liges einai 2-3 evdomades akoma. Kai to meta? Tha parei to dromo tou, min anhsyxeis.

Oso gia tous giatrous kai ta systimata tous-kouragio. Gia symparastasi sou lew pws ki egw antimetwpizw paromoia katastasi me tous kwloagglous edw (14 evdomadwn kai exw dei maia 1 fora mono, giatro kamia!)

Na mou eisai kala x

Δημοσίευση

Ποσο καιρο εχεις να παρεις τον αντρα σου αγκαλια ???

Ξεκινα απο εκει αν θες να ξανακτισεις εκ νεου την σχεση σου

Η διαθεση του επηρεαζεται σε ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο απο εσενα και αν εισαι ολη την μερα μεσα στην απογοητευση τα νευρα και το αγχος θα ειναι και εκεινος

Αν δεν νιωθεις καλα δεν νιωθει και εκεινος και ειναι αρκετα φυσιολογικη η διαθεση του να μη θελει να μιλησετε αλλα αυτο δεν μπορει να συνεχιστει πολυ η θα τα βρειτε η θα χωρισετε να ειστε μαζι και να μην ειστε δεν νομιζω να το αντεξει κανενας απο τους δυο για πολυ ακομα

Τωρα οσο για την Δανια αυτο ξεπερασε το δυστηχως οι ανθρωποι αλλαζουν γνωμη

( παραδειγμα οταν γνωριστικα με τον αντρα μου ηθελα να περασω απλα καλα και χωρις να επιδιωκο κατι σοβαρο και οπως μου εξομολογηθηκε μια απο τα ιδια

δυστηχως η ευτηχως αλλαξαμε γνωμη και μειναμε μαζι αντι για 3 - 4 μηνες που υπολογιζαμε και οι δυο φτασαμε τελικα 3 χρονια και παμε σε λιγο για τον τεταρτο τι να κανουμε δεν ηταν προγραμματισμενο να αλλαξουμε γνωμη!!! )

Ναι φυσικα και ειναι δυσκολο να βρεις δουλεια εκει περα τωρα με την εγκυμοσυνη σου και το μωρο αλλα οχι ακατορθωτο και σκεψου ποσο τυχερη εισαι διοτι αλλες θα εδιναν τα παντα για να εχουν τον αντρα τους και το μωρο τους στο σπιτι και ας μην ξαναδουλευαν για αρκετο καιρο ( 3-4 χρονια και βαλε )

Παρε τον αντρα σου και βγειτε εξω μετα την δουλεια να πατε μια βολτα να φατε σε ενα εστιατοριο η ετοιμασε του ενα ρομαντικο δειπνο με κερια πηγαινετε σινεμα και γενικα φροντισε να να δημιουργησεις ενα ευχαριστο κλιμα στο σπιτι σου

αυτο δεν θα βοηθησει μονο τον αντρα σου αλλα και εσενα με το μωρο σου

Ευτηχως την σχεση την καθοριζει η γυναικα ( τις περισοτερες φορες τουλαχιστον ) οποτε φροντισε αντι να καθεσαι να σκεφτεσαι ποσο αδεια ειναι η ζωη και ο χρονος σου

Σκεψου οτι εχεις ζησει μια πολυ γεματη ζωη και πλεον εισαι με τον αντρα σου περιμενοντας τον ερχομο του παιδιου σας και σε περιμενουν καλυτερες στιγμες και οχι χειροτερες αν φυσικα το θελησεις

Κανε την ανατροπη παρε τον αγκαλια πες του οτι τον αγαπας και οτι θελεις να προσπαθησετε εκ νεου και ασε τον χρονο να δειξει τι θα γινει

Σου εχει δωθει ενα υπεροχο δωρο χαλαρωσε και απολαυσε την ζωη σου

Δημοσίευση

Franita καλησπέρα και από εμένα,

έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα θέματα που έχεις ανοίξει. Στο ένα απάντησα στα άλλα δυστυχώς δεν είχα το χρόνο ή την αντοχή να γράψω τις συγκεκριμένες εκείνες στιγμές που το χρειαζόσουν.

Από εχθές παρακολουθώ αυτή τη συζήτηση και πραγματικά δεν μπορούσα πλέον να μην πω κι εγώ την άποψή μου. θα ήθελα να σου πω πως έχεις απόλυτο δίκιο για το πως αισθάνεσαι. Είμαι σίγουρη πως αν δεν υπήρχε το ίντερνετ και η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων με άτομα μέσα σε δευτερόλεπτα τα πράγματα θα ήταν αφόρητα για εσένα, όπως και για τον οποιονδήποτε θα βρισκόταν στη θέση σου. Φαντάσου πως κι εγώ που μένω στην Ελλάδα και είμαι μια χαρά με τον άντρα μου και το παιδάκι μου πολλές φορές νιώθω την ανάγκη για επικοινωνία μέσα από το φόρουμ καθώς ο χρόνος μας είναι γενικά πολύ περιορισμένος κι εγώ έχω λίγο κλειστεί στο καβούκι μου.

Όπως κι εσύ η ίδια ανέφερες, είναι λογικό κάποιες κοπέλες να εκλάβουν αρνητικά τα όσα είπες για τον άντρα σου και ειδικά για το μωράκι σου. Πόσες και πόσες κοπέλες δεν προσπαθούν για ένα μωράκι και όταν εσύ λες πως "δεν θέλεις" το μωράκι σου ακούγεται σοκαριστικό.

Θα συμφωνήσω με την apis. Κι εγώ κατάλαβα από τον τρόπο σου πως ήταν κάλεσμα σε βοήθεια όλο αυτό το ξέσπασμα και τίποτα περισσότερο.

Λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που σου έχει φερθεί ο άντρας σου. Προφανώς γυρίζοντας πίσω στη χώρα του αισθάνθηκε όμορφα και θεωρεί πως είναι το καλύτερο να κάνει οικογένεια εκεί. Είναι όμως άδικο όλο αυτό για εσένα. Πιστέυω πως από εκεί πηγάζουν και όλα τα υπόλοιπα που νιώθεις συν την απέραντη μοναξιά που αισθάνεσαι εκεί.

Έχω βρεθεί μόνη μου εντελώς να ζω σε ξένη χώρα και να αγωνίζομαι να θωρακίσω τον εαυτό μου, να παλέψω για την επόμενη μερα, να είμαι δυνατή. Κάποιες μέρες ήταν καλύτερες από άλλες, κάποιες χειρότερες...

Το σύστημα υγείας εκεί επίσης δεν βοηθάει καθόλου... Σε καταλαβαίνω, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο!!!

Αγαπάς ακόμα τον άντρα σου; Το έχεις σκεφτεί αυτό; Μένεις μαζί του γιατί υπάρχουν γερές βάσεις στη σχέση σας ή επειδή "πρέπει";

Έχεις τη διάθεση να αλλάξεις τη ζωή σου ή αισθάνεσαι πως όλα έχουν τελειώσει και απλώς θέλεις να ξεσπασεις τη θλιψή σου χωρίς όμως να δράσεις ώστε να αλλάξουν τα πράγματα; Αυτό θα ήταν επικίνδυνο!

Προσπαθείς να αποδεχτείς την κατάσταση ή ζητάς μια ώθηση για να πατήσεις γερά πόδι και να απαιτήσεις τα όσα νιώθεις ότι σου στέρησαν, για να αλλάξεις τα όσα συμβαίνουν;

Φαντάζομαι πως θα έχεις απαντήσεις για κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα.

Μόνον εσύ η ίδια μπορείς να αλλάξεις αυτό που βιώνεις! Πρέπει να ξαναπάρεις στα χέρια σου το τιμόνι της ζωής σου!!!

Όταν είδα τί όμορφα που έχεις ζωγραφίσει και στολίσει τα έπιπλα του μωρού σου σιγουρεύτηκα για τα όσα είχα διαίσθανθεί για εσένα!!!!!!

Franita μου, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ, κρύβεις απίστευτη δύναμη και νομίζω πως μέσα σου βαθειά το γνωρίζεις αυτό!!! Φέρτην στο προσκήνιο γρήγορα!!!

Εύχομαι το μωράκι σου να έρθει σύντομα και να σου δώσει αυτήν την απερίγραπτη ευτυχία που βιώνει η κάθε μάνα!!!

ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!!!!!

Δημοσίευση

Δεν πρέπει ποτέ να έχεις μια αντίληψη για τη ζωή που να σου επιτρέπει ελπίδες και ανταμοιβές. Είσαι ελεύθερος άνθρωπος, όχι μισθοφόρος. Να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή, αυτό είναι πραγματική ελευθερία.

Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.

Νικος καζαντζακης

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ωωω περαστικά!! Πώς είναι τώρα η μικρή σας;;  Τι ωραία ιδέα αυτό με το Μέγαρο και τη βρεφική παράσταση!! Μακάρι όταν ανέβουμε κι εμείς Αθήνα να πάμε να δούμε κανένα!! Κι εγώ δεν περίμενα να μπορούν να παρακολουθήσουν, αλλά αν είναι και καλοφτιαγμένο, θα τραβάει την προσοχή τους! Εμάς έχει αρχίσει να χτυπάει συνέχεια παλαμάκια τώρα, είναι σε καλή φάση για θεατρικές παραστάσεις 😆😆 Ρε συ κι εμάς τις γωνίες τις προστατευτικές τις έχει φάει όλες!! Το κρατάει και στο στόμα το κομμάτι που έχει κόψει και το μασουλαει με τις ώρες λες και είναι τσίχλα!! 😆 Δεν ξέρω αν πρέπει να κάθομαι να γελάω ή να τρέξω πανικόβλητη να του το βγάλω με το ζόρι... 😅
    • Καλημέρα κορίτσια!! Καλή εβδομάδα! Και καλό μήνα!! Νοέμβριος κορίτσια... Σε μερικές εβδομάδες το μικρακι μου γίνεται 1 έτους!! 😱 Νομίζω ότι η @Maria_mtx ήθελε να εστιάσει περισσότερο στο ότι δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε να δώσουμε όλες τις γεύσεις του κόσμου στο παιδί μας και να φρικαρουμε άμα δεν προλάβουμε να συμπληρωσουμε τη λίστα μας πριν χρονισει, κι όχι τόσο στο ότι αφού έχουμε συγκεκριμένες συνήθειες στην Ελλάδα, αυτές θα αποκτήσει το παιδί και δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω... Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι εγώ είμαι σε ένα ενδιάμεσο στάδιο... Υπάρχουν πράγματα που δεν τρώω και δεν του τα έχω δώσει, επειδή λυπάμαι να τα αγοράσω και μετά να πεταχτούν... Πχ αρνί, συκώτι δεν έχω δώσει ακόμα. Ενώ κάποια άλλα που τρώει ο άντρας μου ή είναι πιο εύκολα να μείνουν στο ψυγείο και πιο εύκολα να τα διαχειριστω, όπως κατσικίσιο γιαούρτι ή πρόβειο γάλα (που πάλι δεν τρώω), τα έχω δώσει... Το έχω τύψεις ρε σεις όμως... Ότι μπορώ να τα πάρω, ότι θα μπορούσα να του μάθω να τα τρώει και του τα στερω, μιας και θεωρώ ότι είναι επίκτητη η γεύση, δηλαδή συνηθίζουμε να τρώμε κάποια πράγματα. 😢 Πχ, οι Ιάπωνες τρώνε φύκια και σούπες από σόγια για πρωινό, εγώ ούτε να το διανοηθώ 😆. Γενικά, εντελώς φιλοσοφικά συζητώντας, το να δώσουμε πολλά τρόφιμα στον πρώτο χρόνο έχει δύο καλα. Πρώτον για τα θέματα αλλεργίας και δεύτερον για την εκμάθηση γεύσεων και υφών. Αυτό που κάνεις εσύ @Kiddo το θαυμάζω απεριόριστα. Έχεις την όρεξη και τη θέληση να δώσεις πολλές διαφορετικές πρώτες ύλες και τις καταγράφεις κιόλας που είναι σημαντική παρακαταθήκη για το παιδί. Μπορεί να τύχει να πάει κάνα ταξίδι αργότερα στη ζωή της στο εξωτερικό, να φάει κάτι και να πάθει αλλεργικό σοκ. Επειδή έχεις κάτσει κι έχεις κάνει όλη αυτή τη δουλειά, μπορεί να το αποφύγει αυτό και μπράβο σου!! 👏 Ειλικρινά την θαυμάζω όλη αυτήν την προσπάθεια!!  Επίσης, σχετικά με τις διαφορετικές γεύσεις, κάθομαι και σκέφτομαι ότι έχουμε στην Ελλάδα τόσες πρώτες ύλες και πιάτα, πχ σαλιγκάρια, γλυκάδια, γαρδουμπες, πατσά, συκωταριές, κοκορέτσια, ορτύκια, συκωτακια πουλιών ή 2863 διαφορετικά είδη ψαριών, οστράκων, μαλακίων, μανιταριών, άλλα τόσα είδη τυριών, άντε να τα δώσεις όλα αυτά στο παιδί μέχρι να κλείσει το έτος... Κάποια από αυτά τα τρώμε μια φορά τον χρόνο κι αν, αλλά είναι μέσα στην παράδοση και υπάρχουν στη ζωή μας... Όχι μόνο δηλαδή γεύσεις από Ινδία, Ιαπωνία, Σενεγάλη, Μαρόκο, Αργεντινή κτλ. Άμα βάλεις κι αυτά, η λίστα γίνεται τεράστια. Δεν ξέρω ρε σεις όμως αν θέλω να δώσω γλυκάδια στο παιδί μου ή ροκφόρ. 😆 Οπότε τώρα τελευταία αποφάσισα να είμαι της λογικής να μάθουμε στα παιδιά να είναι ανοιχτά σε γεύσεις και σε δοκιμές. Μετά το χρόνο κάνουν ένα relapse, προτιμάνε γνώριμες γεύσεις, γλυκές και εύκολες υφές, αλλά αν οι γονείς έχουμε διαφορετικά πιάτα στο τραπέζι μας και μας βλέπει να τρώμε και να δοκιμάζουμε, ξεκινάνε να να δοκιμάζουν κι αυτά όταν είναι έτοιμα. Το βλέπω από τον μεγάλο μου, ο οποίος στο έτος τρεφόταν μόνο με φυστικοβουτυρο, αγγούρι, γάλα, και κριτσινια, ότι τώρα σιγά σιγά, ζητάει μπρόκολο, μπριζόλες, βουτάει πατάτες στο τζατζίκι 😆 δοκιμάζει παντζάρι, dragon fruit, και μετά επιλέγει άμα του αρέσει ή όχι. Δηλαδή, βλέπω ότι υπάρχει ελπίδα αν έχουν μπει οι βάσεις στην αρχή. Ακόμα και με το 1/3 των τροφίμων που καταφέραμε του δώσαμε από τις λίστες που μοιραστηκατε.  Επίσης, σχετικά με τα καυτερά... Εσείς πότε σκοπεύετε να τους δώσετε καυτερές τροφές, αν το σκέφτεστε δηλαδή; Εμείς τρώμε με τον άντρα μου αρκετά, αλλά δεν το έχω πάρει απόφαση να δώσω στα παιδιά (καλά στο μωρό σίγουρα όχι ακόμα)...  ΥΓ έχουμε Μαρτ και βρήκα τις φυσαλίδες και πήρα 😆. Τα έβλεπα στις φωτογραφίες τεράστια τα μπαλάκια κι όταν τα βρήκα είδα πόσο μικρά είναι 😆 εμένα μου άρεσαν. Και το μωρό το πήρε, το επεξεργάστηκε λίγο και μετά το έφαγε το πάτωμα. Προτίμησε το blueberry 🫐. Του έπεσε ένα εν τω μεταξύ στο λευκό ζιπουνακι από μέσα, και μπουσουλωντας το έλιωσε εκεί στην περιοχή της πάνας. Και μέχρι να καταλάβω ότι δεν ήταν αίμα αλλά μαρμελάδα blueberry έπαθα 10 εγκεφαλικά 🥲🤣
    • Αντε ωραία με το καλό κορίτσι μου να έρθει το πρώτα σας παιδάκι ☺️ Καλά ναι και εγώ τα ίδια παθαίνω πήγα 9 εβδ τελευταία φορά δεν έχω ξανά πάει άλλο οπότε κάπως έχω ένα άγχος να δω τι γίνεται  εμένα είναι το τρίτο παιδάκι έχω αλλά δύο κορίτσια 3 ετών και 15 μηνών Αύριο 11:30 η ώρα έχω ραντεβού σήμερα είμαι 12 εβδ 
    • Καλημέρα κοριτσια μου!Καλή εβδομάδα εύχομαι και να έχουμε έναν πολυ όμορφο μήνα 🥰 Τι κάνετε? Πως είστε? Εγώ είχα γιατρό την Παρασκευή...600+γρ ο μπεμπάκος 🩵 όλα καλά! Ο πλακούντας μου ανέβηκε ✌️Μου έγραψε αιματολογικές και καμπύλη ζαχάρου. 
    • Καλημερα σας κοριτσια.Γραφω αυτο το post γιατί θέλω την συμπαράστηση σας.Εχω ξεκινήσει δουλειά ως οικονομική σύμβουλος,ειναι κατι που μου αρέσει και επιπλέον μπορώ να ειμαι και σπίτι,είναι κάτι πο΄λύ ενδιαφέρον αλλά δύσκολο να το εξηγήσω.Θα ήθελα λοιπ΄ον βοήθεια απο εσάς να κάνουμε κάποιες αναλύσεις γιατί εγω δεν εχω μεγάλο κύκλο και εχω μιλήσει με όλους.Μπορεί να γίνει διαδικτυακά και πέρνει περίπου 40λεπτά.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...