Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εγω τα βαφω με κανονικη βαφη σχεδον καθε μηνα. Η βαφη δεν επιρεαζει το θηλασμο ασχετα με το τι λενε μερικες κομμωτριες (τις σεβομαι απολυτα στη δουλεια τους αλλα οχι για συμβουλες θηλασμου). Αν παρ'ολα αυτα εσυ δεν θελεις να το κανεις τοτε σιγουρα μπορεις και με φυτικη βαφη;)

Δημοσίευση

καλημέρα η κα Αγλαία - σύμβουλος θηλασμού - λέει ότι επιτρέπονται οι βαφές κατά την διάρκεια του θηλασμού. Ωστόσο εγώ δεν τα έβαψα γιατί είχα μια ελαφριά τριχόπτωση, τώρα που επανήλθα στα φυσιολογικά θα τα βάψω αν και ακόμη θηλάζω!:)

Δημοσίευση

επειδη ειναι η δουλεια μου αυτη και ειλεικρινα με ενδιεφερε παρα πολυ όλο το θεμα θα σου ελεγα απο τη στιγμη που θηλαζεις αν μπορεις να το αποφυγεις οχι για κανενα λογο απλα οι ορμονες σου ακομα δεν εχουν ερθει στα κανονικα τους επειπεδα και δεν ξερεις το αποτελεσμα .θα σου γραψω ότι ακριβως λεει το βιβλιο της Γιωτας Σωτηροπόυλου -Σιαστθη η οποια ειναι κθηγητρια σχολων μαθητειας οαεδ και γραφει :

Αποφευγουμε τη χρηση βαφης και όλα τα ειδη των τεχνικων εργασιων στις εξης περιπτωσεις:

1.Σε παση φύσεως δερματικα νοσηματα (σπυρακια πολλα στο κεφαλι , αρρωστιες του τριχωτου)

2.Σε κατασταση εγκυμοσυνης , λοχειας-θηλασμουαποφευγουμε οχι μόνο τη χρηση αλκαλικων προιοντων , αλλα και την εισπνοη ιδιαίτερα στους πρωτους 3 μήνες της κυησεως, καθως και στους ζυγούς μηνες 4,6,8 και φυσικα τον 9 .(αρα αν η πελατισσα επιμενει μπορει να το κανει τον 5-7 )

3.Σε αλλεργικες καταστασεις .

4. Αποφευγουμε το συνδυασμο βαφης και περμαντ την ιδια ημερα (με οξειδωτικη βαφη) .Προτιμουμε τις προσωρινες -επικαλυπτικες . Αν για κάποιο λόγο πρεπει να γινει βαφη επειγει η περμαναντ.

5.Σε άτομα με προβλήματα υγειας , όπως ακτινοβολιες , ληψη φαρμακων , χημιοθεραπεια , σε μαλλια με χλωριο απο πισινα .Στην τελευταια περιπτωση χρειαζετε προεργασια .

Στα υπολοιπα μπορει να χρησιμοποιηθουν μονο επικαλυπτικες , δηλαδη χωρις οξυζενε και αμμωνια , με επιφυλλαξη .Επισης και ορισμενες φυτικες.

Ετσι όπως καταλαβαινεις αν πρεπει να το κανεις για ψυχολογικους λογους καλυτερο ειναι να παρεις μια φυτικη (κορρε)αλλα αν μπορεις να το αποφυγεις για οσο καιρο θηλαζεις πιστευω οτι ειναι καλυτερο .

Δημοσίευση

εγω θηλαζω ενα χρονο και..... και συνεχιζω εβαψα τα μαλλια μου οταν 40ντησα με κανονικη βαφη...και εγινα ξανθια;) ;) ;) ;) ;) απο τοτε τα βαφω καθε 2 μηνες γιατι με το ξανθο δεν φαινονται τοσο οι λευκες τριχες! φροντιζω να θηλασω πριν παω για βαφη και μετα να σιτισθει με στερεη τροφη

αλλα αν δεν ειχα λευκα(σχεδον ολο το κεφαλι) δεν θα τα εβαφα ποτε!

Δημοσίευση

το μυνημα μου φιλεναδα σε καμια περιπτωση δεν ειχε σκοπο να σε αγχωσει απλα και μονο να σε ενημερωσει.Ξερεις πολλες φορες προς οφελος των χρηματων παραλειπονται σημαντικες αληθειες που μπορει σε καποια περιπτωση να χαρακτηριστει και επικινδυνη .Δεν λεω οτι αμα βαψεις τα μαλλια σου θα παθεις τιποτα στη φαση που βρισκεσε αλλα ας πουμε ,μπορει λογω ορμονικων διαταραχων να μηνπίασει το χρωμα στη καλυτερη περιπτωση μπορει όμως και να σου βγαλει και ενα τρικολορε χρωμα αλλα μπορει και να βγει μια χαρα .Ομως γιατι να το ρισκαρεις αν δεν υπαρχει λόγος ; Αν θελεις να τα βαψεις οποσδηποτε γιατι το καταλαβαινω μια γυναικα θελει το μαλλι να ειναι στη τριχα παρε μια φυτικη βαφη του κορρε εχει όλες τις αποχρωσεις και καλυβει τα λευκα και ο χρονος ειναι ο ιδιος και πηγαινεις στις οδυδωτικες βαφες οταν τελειωσεις με το θηλασμο η εστω μετα το χρονο που οι ορμονες θα εχουν βρει το χρονο τους .

Δημοσίευση

και μενα με απασχολει αυτο το ζήτημα!!εγω έκανα αντυγιες στα μαλλια μου και τωρα εχω να κανω πανω απο 9 μηνες!!οι αποψεις διηστανται και σε αυτο το θεμα..μερικοι γιατροι το συνιστουν αλλοι οχι.Εγω ρωτησα την παιδιατρο αν κανει και μου ειπε ναι..τωρα τι να πω..ειναι και θεμα γιατρου..

Δημοσίευση

Από ότι φαίνεται όλες μας απασχολεί αυτό το ζήτημα. Εμένα η παιδίατρος μου είπε ότι μπορώ να τα βάψω με βαφή Korre ή να κάνω ανταύγειες "αν ήθελα τόσο πολύ". Προς το παρόν, εδώ και δυόμιση μήνες δηλαδή τα χω αφήσει όπως είναι. Δεν είναι και τόσο μπλιάχ το θέαμα στην περιπτωση μου αφού είχα φροντίσει να τα βάψω στο χρώμα μου. Είναι πλέον θέμα... ψυχολογικό περισσότερο!:(

Δημοσίευση

εμενα κοριτσια μου δεν μου επετρεπε ο γιατρος μου κανενος ειδους βαφη πριν κλεισω και τον 3ο μηνα εγκυμοσυνης. μετα μονο με φυτικη. κατα τη διαρκεια του θηλασμου επισης δεν τα εβαφα κυριως για να την εισπνοη. τελικα οι αποψεις διίστανται. συμφωνω ομως με την Βανια, αν αποφασισεις να τα βαψεις χρησιμοποιησε καλυτερα φυτικη βαφη.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, αλλά τα σκέφτομαι και αγχώνομαι, ρούχα οκ μας έχουν δώσει φίλοι κλπ, μας έχουν αγοράσει ήδη γιαγιά και θεία τους που έχουν τρελαθεί, αλλά τα ρούχα τα έχω το πιο ασήμαντο και αδιάφορο εγώ, οκ θα πάρεις κτ κ τέλος δε θέλει καν ανάλυση ή ψάξιμο. Τα υπόλοιπα με αγχώνουν εμένα γιατί μπορεί να γεννήσω πολύ πρόωρα λόγω διδύμων.Έχω βρει από γνωστούς δυο καθίσματα αυγά και 2 ίσως 2 καρότσια, αν και καρότσι έχω πει θα αγοράσουμε διπλό σίγουρα, αλλά κ αυτό θέλει ψάξιμο να δω σε ποιό θα καταλήξουμε. Τα θήλαστρα κλπ πως που πότε να νοικιάσω νοσοκομειακό θέλω μέχρι να δω πως θα πάει ο θηλασμός ώστε αν γεννήσω νωρίτερα να βγάζω έστω γάλα αν μπουν τπτ σε μονάδες να παίρνουν μητρικό έστω..Παρακολούθησα κπ σεμινάρια πρόσφατα για νεογέννητα και για δίδυμα συγκεκριμένα κ θηλασμό κλπ κ πρέπει να οργανωθώ με αυτό ,να βρω σύμβουλο θηλασμού να με βοηθήσει γιατί με δυο θά ναι ζόρι και ο θηλασμός και η παραγωγή γάλακτος και χωρίς καθοδήγηση δεν παίζει να το βρω, είμαι τελείως άσχετη. Αλλαξιέρα,μπανιέρα,θήλαστρο,αποστειρωτή αν δώσω μπιμπερό, λίκνο να κοιμούνται με αυτά θα ξεκιν΄ήσω πρώτα νομίζω,μόλις τα έχω αυτά θα ηρεμ΄ήσω ίσως αλλά και εγώ για σεπτ έλεγα που αν γίνει κτ και έρθουν νωρίτερα πάλι αργά θα ναι, αχ ίσως κ Αύγουστο ψάξω κ πάρω τπτ. Και εγώ το ίδιο ακριβώς με ΠΗΤ 13/11 είμαι , αλλά λόγω διδύμων μαξ γύρω στα μέσα οκτωβρ μας έχουν πει το ιδανικό σενάριο...και μετά μπορεί να πάει ακόμα πιο νωρίς αναλόγως ανάπτυξης γιατί είναι και μονοχοριακά και τρέμω αχ αχ
    • Αχ κορίτσια και εδώ Αθήνα έριξε μια ωραία μπόρα. Ότι είχα απλώσει καιβετρεχα να μαζέψω. Όλη μέρα περίμενα να βρέξει που έλεγαν και δεν έβρεχε και μόλις άπλωσα μέσα σε 5 λεπτά σκοτείνιασαν όλα!  @Diwni εχει κατι μαγουλα για δάγκωμα και σε ολο το κορμι ειναι δίπλες. Χοντρουλα την φωνάζουμε, μεχρι να αρχισει να καταλαβαινει και μετα θα το κοψουμε με της μείνει και τραύμα 🤣🤣 Χθες πήγαμε για ψώνια και με ρωτούσαν πόσο είναι και μόλις έλεγα 3 μηνών έλεγαν όλοι μοιάζει για 5. Φανελάκια ολεον φοράμε 9 μηνών και ορισμένα τύπου orchestra 12 μηνών.
    • Πηγαινε σε ενα αλλο εργαστηριο. Γιατι 4 τεστ και ολα θετικα δυσκολο να λενε ψεματα.
    • 4 ειναι όντως πολλά κορίτσι μου, τι να πω..πολύ περίεργο..εγω θα πήγαινα στη θέση σου κ για άλλη μια χοριακη..δε χάνεις κάτι..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...