Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ


Recommended Posts

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Μ ειωμένη πιθανότητα καρκίνου του μαστού και του ενδομητρίου

Η θηλάζουσα μητέρα προστατεύεται από την οστεοπόρωση

Τ ο υποκατάστατο γάλακτος είναι νεκρή τροφή, η βιομηχανική επεξεργασία καταστρέφει τα ζωντανά κύτταρα και τα αντισώματά του

Ρ ωμαλέα παιδιά και έφηβοι για το μελλοντικό κόσμο μας.

Ι διαίτερα εύπεπτο, το μητρικό γάλα χωνεύεται από το μωρό σε 2-3 ώρες

Κ αρκίνος - ελάττωση συχνότητάς του στα παιδιά που έχουν θηλάσει

Ο θηλασμός ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του βρέφους σε τροφή και υγρά

Σ ημαντικά λιγότερες γαστρεντερικές διαταραχές

Θ ερμοκρασία τροφής πάντα σωστή και σταθερή

Η καλύτερη αρχή για τη ζωή ενός παιδιού και αναφαίρετο δικαίωμα

Λ ιγότερες πιθανότητες ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Α ντισώματα, ανοσοποίηση ενάντια στις κυριότερες λοιμώδεις νόσους

Σ υναισθηματικό δέσιμο Μητέρας - Παιδιού

Μ ειώνει τις πιθανότητες αλλεργιών όπως άσθμα και έκζεμα

Ο ικονομικό, δεν κοστίζει στην οικογένεια και στο κράτος

Σ ημαντική αύξηση του δείκτη νοημοσύνης

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ωραίο- αξίζει να το στείλουμε σε όσες έχουν αντίρρηση να θηλάσουν, γιατί πιστεύουν ότι ...θα χαλάσει το στήθος τους. Είναι ίσως ο ωραιότερος δεσμός που αναπτύσσουμε και η καλύτερη επαφή που έχουμε στη ζωή μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ πολύ έξυπνο και περιεκτικό!!!:cheer:

Δυστυχώς όμως πολλές γυναίκες επιλέγουν να αγνοούν την πραγματικότητα, όσο προφανής και αν είναι....:(

Εύχομαι να κάνει "κλικ" σε όσο το δυνατόν περισσότερες μαμάδες... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ορισμένα από τα παιδιά που θηλάζουν μπορεί να αναπτύξουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) από τα υπόλοιπα, υποστηρίζει μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα παιδιά για τα οποία το μητρικό γάλα αποδείχτηκε ευεργετικό όσον αφορά στην ανάπτυξη του IQ τους είναι αυτά που φέρουν ένα συγκεκριμένο τύπο του γονιδίου FADS2. Ωστόσο, σημειώνεται στη μελέτη, ο μητρικός θηλασμός δεν αρκεί από μόνος του για να αυξηθεί ο δείκτης ευφυΐας ενός παιδιού, ο οποίος εξαρτάται επίσης από περιβαλλοντικούς και γενετικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη αυτή σε 3.000 βρέφη στη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία, τα παιδιά που έχουν ένα συγκεκριμένο τύπο του γονιδίου FADS2 είχαν IQ υψηλότερο κατά 6,8 μονάδες σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Η διαφορά αυτή παραμένει σταθερή ανεξάρτητα από το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον όπου μεγαλώνει το παιδί, το δείκτη ευφυΐας της μητέρας, το βάρος του μωρού κατά τη γέννησή του ή την ηλικία της μητέρας.

Άλλη μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα υποστηρίζει ότι τα παιδιά που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από καρδιοπάθειες, ως ενήλικες, σε σχέση με τα βρέφη που τρέφονται με μπιμπερό. Με βάση τη μελέτη αυτή που διενεργήθηκε από το Νίσα Πάριχ, ένα καρδιολόγο του Ιατρικού Κέντρου Μπεθ Ισραελ της Βοστόνης, τα παιδιά που θηλάζουν έχουν πιθανότητες 55% περισσότερες από τα υπόλοιπα να έχουν υψηλά επίπεδα HDL, της λεγόμενης 'καλής χολεστερόλης', που βοηθά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο θηλασμός, αποκλειστικός ή μερικός, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μουνστερ μελέτησαν στοιχεία από την έρευνα GeSID (German Study of Sudden Infant Death) στην οποία συμμετείχαν 333 βρέφη που είχαν αποβιώσει από το σύνδρομο και 998 ιδίας ηλικίας βρέφη.

Σε ηλικία δύο εβδομάδων, το 83% των βρεφών της ομάδας ελέγχου θήλαζαν συγκριτικά με το 50% της ομάδας του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Όταν είχαν συμπληρώσει τον πρώτο μήνα ζωής, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 72% και 40%.

Ο αποκλειστικός θηλασμός σε ηλικία ενός μήνα, μείωνε τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου στο μισό. Ο μερικός θηλασμός σε αυτό το χρονικό ορόσημο σχετίστηκε επίσης με μειωμένο κίνδυνο, αν και δεν έφτασε σημείο στατιστικής σημασίας κατά την πολυπαραγοντική ανάλυση.

Η μελέτη λοιπόν ενθαρρύνει τον θηλασμό μέχρι και τη συμπλήρωση του έκτου μήνα ζωής. Επί του παρόντος σε πολλές χώρες ο θηλασμός είναι βασικό μέτρο των στρατηγικών πρόληψης του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Ο στόχος πάντως της παρούσας μελέτης είναι η επιβεβαίωση ότι ο θηλασμός όντως μειώνει τον κίνδυνο του συνδρόμου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια,εγώ θα πάω πάλι 17/12 στον γιατρό εκτός απροόπτου γιατί μπορεί να με πιάσει καμία βλακεια στον εγκέφαλο πάλι και να θέλω να πάω νωρίτερα. Εκεί θα κανονίσουμε και την β επιπέδου.   Εγώ δεν έχω ανυπομονησία για το φύλο, γερό να είναι και δεν με νοιάζει, ο μικρός μου έχει λυσσάξει και θέλει να μάθει.  Αν και πιστεύω πως είναι κορίτσι και έχω αρχίσει ήδη να τπτ λέω πως τα κοριτσάκια έχουν αδυναμία στα αγόρια αδέρφια και θα τον αγαπάει πιο πολύ από ότι θα αγαπάει εμάς και τέτοια. Όπως καταλάβατε ο γιος μου θέλει αδελφό.
    • Εγώ σαν αύριο 25/11/2023 (ανήμερα της γιορτής μου) έφευγα για Ολλανδία μόνη μου... και γύρισα στις 2/12/2023 +1 χωρίς να το γνωρίζω ακόμα! Είσαι πολύ μπροστά... Εγώ σκέψου 17/11/2023 είχα ΤΕΡ (επετειακή ήταν η περσινή!!!)😂😂😂
    • Εγώ θα τη βάλω στο βρεφονηπιακό κι από εκεί και μετά υπάρχουν πολλές υποψήφιες "γιαγιάδες" εδώ που έχουν ξετρελαθεί με την Ισμήνη-Μαρία και θέλουν να με βοηθήσουν!!!  Την Τρίτη πάμε πάλι για εμβόλιο! Ελπίζω κι εμένα να έχει πάρει κοντά στα 500-600γρ. όπως την προηγούμενη φορά. (Θυμίζω 17/10 4500γρ. και 8/11 5050γρ.)...
    • μα τι όμορφα νέα..❤️ ξαφνικά αλλάζει ολη μας η ζωή 😍 να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις τον αντρακο σου💙💙
    • μου βγήκε γκρινιάρης εμένα...τι να τον κάνω;😂 λιγη υπομονή ακόμα και ελπίζω να στρώσει... θα σας πω μόλις μιλήσω ναι❤️
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...