Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 414
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Θηλασμός = δεν θα βάλω το μωρό και όλα θα πετύχουν εάν δεν έχω ενημερωθεί σωστά. Με αγάπη σας το λέω γρ την πάτησα στον πρώτο ζω και στο εξωτερικό που είναι φουλ του θηλασμού αλλά νόμιζα θα τα μάθαινα. Αν πραγματικά κάποια θέλει να θηλάσει να μπει σε ομάδες να ρωτήσει να ενημερωθεί ΜΟΝΟ από πιστοποιημένους συμβούλους! Η μαία με είχε καταστρέψει στον πρώτο έφαγα νοσοκομείο μαστίτιδες κτλ από λάθη της! 

Να θυμάστε ΟΧΙ ρολόι , σωστό κράτημα αυτά τα 2 είναι τα χρυσά κλειδιά . από εκεί και πέρα μέχρι να γίνει η εδραίωση παίζει να είσαι συνεχόμενα με το μωρό για θηλασμό μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτό.ο δικός μου ο δεύτερος γεννήθηκε 4690 και βγήκαμε με + απ' την κλινική στις 3 μέρες ! 

Το πρωτογαλα είναι παχύρευστο και κωλωδης. Διάφανο δεν θα το έλεγα .όσα ίσα πιο κιτρινοπο ήταν γτ έχει παραπάνω λίπος και προτείνες 

Όταν είσαι 36+ εβδ δεν σε ενοχλούν οι συσπάσεις. Όσα ίσα ξεκινάς να τις θέλεις εάν θες να γεννήσεις φυσιολογικά .και αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι ψάξε αυτό που έγραψα πιο πάνω τα οφέλη. 

Συγνώμη ίσως να ακούγονται υπερβολή με τον τρόπο που τα γράφω απλα επειδη την έχω πατήσει από "δήθεν" βοήθεια θηλασμού ακουγομαι κάπως . 

Σας τα λέω καθαρά για να δείτε και εσείς οι ίδιες τις θέλετε. Αν πει κάποια θες κάτι εγώ δεν θέλω δεν γουστάρω καλά θα κάνει και είμαι μαζί της. Αλλά αν θέλεις και σε σε βοηθάνε εκεί νευριάζω θυμάμαι τα δικά μου και τους πόνους που τράβηξα 

Αχ μεγάλο κεφάλαιο ο θηλασμός! Μακάρι να έρθουν ολα "βολικά ". Είναι το πρώτο παιδάκι οπότε εμπειρία και προσωπική άποψη δεν υπάρχει.  Αυτο που υπάρχει είναι θετική στάση και θα φανούν ολα στην πραξη 🤞🤞

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Emily91 είπε:

Κοριτσιααααα γεννησααααα! (37 & 6 ημερών) 

την Τρίτη 20/1/2026🥳❤️❤️

θα σας στείλω αναλυτικό μήνυμα για να σας εξιστορήσω τι έγινε! 

Με το καλό και σε εσάς!!!

Ωωω 🥹 να σας ζήσει η μπέμπα!  Γερή και καλότυχη! Καλή ανάρρωση! Νομίζω έκανες την αρχή... 🧿

Δημοσίευση
στις On 24/1/2026 at 9:35 ΠΜ, ο/η Emily91 είπε:

την Τρίτη 20/1/2026🥳❤️❤️

Να σου ζήσει!!! 🍼🥰 Και να φανταστείς μπήκα γιατί λέω κάποια μπορεί να έχει γεννήσει😅

Πώς είστε όλα καλά εσύ; Το μωράκι; Πώς ήταν η γέννα;

Δημοσίευση
στις On 22/1/2026 at 11:03 ΜΜ, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Αγάπη εμένα 14/02 βάλε με…τότε είναι η τελική που θα γεννήσω ΑΝ φτάσω…γιατί δε θα φτάσω 😕

Και η @Pinacolada τελικά θα γεννήσει 07/02

ααα κ την @Emily91 να βάλουμε 20/01 που γέννησε κ έκανε την αρχή στην ομάδα ❤️❤️

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια! 

Πήγα χθες στο γιατρό, 2600γρ το μωράκι…ο τράχηλος από μέσα έχει αρχίσει να ανοίγει, τον είδαμε…απέξω κρατάει ακόμα, αλλά είναι πότε θα ξεκινήσει ο τοκετός τώρα μου είπε ο γιατρός…πότε θα ξεκινήσουν οι πόνοι δηλαδή μου λέει..

Τον ρώτησα αν θα φτάσω έστω 14/2 που ήθελα να γεννήσω..μου λέει πότε είναι σε 2 εβδομάδες; 2,5…όχι μου λέει, πολύ δύσκολο…αλλά μακάρι, τι να πω..

Μου έκλεισε ραντεβού για την άλλη εβδομάδα..αν προλάβεις να έρθεις μου λέει..

Σήμερα από το πρωί που ξύπνησα πονάει η κοιλιά μου χαμηλά..κ με με έχει πιάσει κ μια μελαγχολία…δε ξέρω γιατί…ίσως είναι ορμόνες;  Ίσως γιατί νιώθω ότι έρχεται η γέννα κ δε θέλω άλλο παιδί; Γιατί νιώθω ότι θα μου χαλάσει τη ζωή; Είναι ότι δεν έχω ακόμα σπίτι ούτε για μένα ούτε για το μωρό; Ότι δεν έχω αμάξι;γιατί δεν έχουμε πάρει ακόμα 7θεσιο…δε ξέρω..μπορεί να είναι οι ορμόνες κ αύριο να ξυπνήσω μια χαρά…θα πάω κ για καφέ με κάτι φίλες μου, ίσως μου φτιάξει η διάθεση…

Βαλίτσα επίσης δεν έχω έτοιμη..σήμερα επειδή φοβήθηκα έβαλα κάποια πράγματα στη βαλίτσα (πυτζαμες, ρόμπα, εσώρουχα κ κάλτσες)..έβαλα κ αποσμητικό κ βούρτσα..οδοντόβουρτσα θα βάλω τελευταία στιγμή..πρέπει να δω λίστα τι θέλω ακόμα γιατί το μυαλό μου δε δουλεύει…

Ούτε λίκνο έχω ακόμα..ούτε έχουμε πλύνει καρότσι κ καρεκλάκι αυτοκινήτου..ούτε καν ξέρουμε πού είναι..ούτε ρούχα , σεντονακια κλπ έχω πλυμένα του μωρού..κ να τα πλύνω, πού θα τα βάλω κι όλας;..

Γενικά δε νιώθω καθόλου έτοιμη…😞

Κ εκεί που μένω τώρα είναι πολύ μακριά το μαιευτήριο..ενώ από το σπίτι μας(που δεν είναι έτοιμο) είναι 5 λεπτά..του λέω του γιατρού θα προλάβω να φτάσω στο μαιευτήριο απο κει; Δε ξέρω μου λέει…πφφφ😔😔

Σορρυ αν σας μαύρισα, τα σκέφτομαι όλα μαύρα σήμερα!!

Εσείς τι κάνετε; Έχουμε άλλα γεννητούρια;

@Pinacolada μάλλον θα γεννήσω σε χάλια ημερομηνία αποτι κατάλαβα 🤣 αποτι είδα κ εγώ όμως, σε όλες τις μέρες που είδα έχει τετράγωνα κλπ που δεν είναι καλά..ας έχει καλό ωροσκόπο κ σελήνη τουλάχιστον 🤣

Δημοσίευση
στις On 21/1/2026 at 1:01 ΜΜ, ο/η melitiniღ είπε:

@Princess28 λες να είναι στη ΔΥΠΑ 9 μηνο και να νομίζω εγώ ότι είναι 6μηνο.. 😅

Ιδιωτικός υπάλληλος είμαι κι εγώ αλλά με ορισμένου χρόνου σύμβαση που τελείωσε τώρα 14 Ιανουαρίου. 

Λίκνο δεν έχω, έχω καλαθούνα αλλά αν δω ότι δεν βολεύει θα προσαρμοστώ αναλόγως. 

Θα προσπαθήσω να θηλάσω ότι και να γίνει.. έχω δηλαδή τη θέληση, από κει και πέρα θα φανεί και από άλλα πράγματα, όπως το βάρος του μωρού. 

Για το maalox τώρα αλήθεια δεν μου είπε τπτ αρνητικό η γυναικολόγος μου, οπότε δεν θέλω να αγχώνομαι γι' αυτό. 

Κορίτσια σε άλλα νέα δικά μου, πήγα εχθές στη γυναικολόγο για τον τελευταίο μεγάλο υπέρηχο. Είμαστε 2300kg 33+3 εχθές με όλες τις μετρήσεις πολύ καλές. 

Δε ξέρω ποιο λες για να σου πω..εγώ μόνο το 9μηνο ξέρω , το κοίταξα τώρα κ είναι από τη ΔΥΠΑ. Για να το πάρεις όμως πρέπει να έχεις ενεργή σύμβαση με εργοδότη…μήπως αν δεν έχεις είναι 6μηνο; Παλιά πάντως ξέρω ότι αυτό το 9μηνο ήταν 6μηνο, αλλά πριν λίγα χρόνια άλλαξε και έγιναν 9 μήνες (προστασίας μητρότητας λέγεται). Αυτό το 6μηνο που λες πώς λέγεται;

Το βάρος του μωρού που λες τι ρόλο παίζει για το θηλασμό; Δεν έχει σχέση..όσα κιλά και να’ναι το μωράκι μπορείς να θηλάσεις..είναι το καλύτερο κι όλας..απλά στην αρχή θα πονάς..αν σφίξεις τα δόντια κ κάνεις υπομονή μετά θα περάσει κ δε θα νιώθεις τίποτα. Εμένα αυτό που με βοήθησε, γιατί είχα κάνει πληγές, ήταν μια κρέμα που ανακάλυψα(όχι λανολίνη), δε θυμάμαι όμως πώς τη λένε, πρέπει να τ ψάξω..αυτή όταν είχα κάνει πληγές κ ποναγα κ ένιωθα ότι δε μπορούσα να ξανακουμπησει το μωρό, αρχικά πήρα μες τη νύχτα τον άντρα μου κ ήρθε κ μου έφερε ψευδοθηλές, αλλά πήρα κ αυτή την κρέμα, έβαλα 1-2 φορές κ μετά έφτιαξαν όλα!! Ούτε ψευδοθηλες ούτε τίποτα. Απλά πρέπει να τη βγάζεις πριν θηλάσει το μωρό, γιατί έχει κορτιζόνη νομίζω..πάντως σε μένα έκανε θαύματα!! Αν δυσκολευτείς πες μου να την ψάξω, μπορεί κ να μη δυσκολευτείς εσύ πράγμα που εύχομαι!!🙏☺️

Δημοσίευση
στις On 23/1/2026 at 11:58 ΠΜ, ο/η melitiniღ είπε:

Ωχ! τώρα με πελάγωσες.. δεν έχω ιδέα τι γίνεται.. ακόμα είμαι στην 33η εβδομάδα οπότε έχω περιθώριο άλλες 2 εβδομάδες να κινητοποιηθώ. Δεν έχω θήλαστρο, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο χωρίς θήλαστρο να μαζέψεις γάλα, δεν έχω ιδέα και πως γίνεται. Ακόμα το στήθος τουλάχιστον δεν έχει δείξει δείγματα να μαζεύει γάλα.

Εγώ δεν έβγαζα ποτέ πάντως γάλα για κατάψυξη βαριέμαι πάρα πολύ όλη την διαδικασία με το θήλαστρο. Ήμουν συνέχεια με το μωρό εξάλλου. Ούτε πριν γεννήσω , κ μετά που ήταν τα μωρα μικρά πολύ σπάνια έβγαζα , κι αυτό αν έπρεπε να πάω κάπου οπότε αναγκαστικά. Δεν έχω χειρότερο βαριέμαι πάρα πολύ την όλη διαδικασία. 😅 Οπότε μην αγχώνεσαι. Κάποιες κοπέλες τις βολεύει, οπότε δες το εσύ πώς θα σε βολέψει μην αγχώνεσαι από τώρα 

Δημοσίευση
στις On 24/1/2026 at 10:45 ΠΜ, ο/η elen. είπε:

Αχ μεγάλο κεφάλαιο ο θηλασμός! Μακάρι να έρθουν ολα "βολικά ". Είναι το πρώτο παιδάκι οπότε εμπειρία και προσωπική άποψη δεν υπάρχει.  Αυτο που υπάρχει είναι θετική στάση και θα φανούν ολα στην πραξη 🤞🤞

Ισχύει! Εμένα δε με βοήθησε τίποτα όμως…μόνο η κρέμα που έβαλα όταν πονούσα..τα υπόλοιπα τα βρίσκεις με το μωρό! Και εννοείται ότι το έχεις σκουλαρίκι όλη μέρα θα ναι στο στήθος κ είναι φυσιολογικό..για τα μωρά το στήθος δεν είναι μόνο φαγητό, είναι πολλά…παρηγοριά, ηρεμία, νανούρισμα, ασφάλεια…οπότε μη σας φαίνεται περίεργο αν είναι όλη μέρα στο στήθος..δε σημαίνει ότι δεν έχετε γάλα..επίσης τις πρώτες 3 μέρες όντως έχουμε το πρωτόγαλα που είναι σταγόνες, τόσο χρειάζεται το μωρό, ελάχιστα μλ ..μετά κατεβαίνει το γάλα, κ όσο παραπάνω είναι το μωρό στο στήθος τόσο αυξάνεται και η παραγωγή..γενικά μην ακούτε κανέναν..θηλάσατε θηλάστε κ θα τα βρείτε όλα με το μωρό! Γάλα έχετε όλες κ όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται, ένα 5% των γυναικών έχει παθολογικό θέμα κ δεν έχει γάλα όντως, μην αφήσετε κανέναν να σας αγχώσει ότι δεν έχετε …χαλαρά, το μωρό όλη μέρα στο στήθος, αν πονάτε κρέμα, κ θα τα βρείτε όλα…❣️

Δημοσίευση
στις On 24/1/2026 at 9:35 ΠΜ, ο/η Emily91 είπε:

την Τρίτη 20/1/2026🥳❤️❤️

Να σας ζήσει κορίτσι!!! Να είναι υγιές και καλότυχο το μπεμπέ σας!!!!😍😍 

Καλή ανάρρωση και αναμένουμε νέα σου!!!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Stavroula24 είπε:

Κορίτσια κάτι "άσχετο". Πότε κάνουμε για το επίδομα λοχείας;;; Τι προθεσμία έχουμε δλδ για να το κάνουμε;;

Μόλις γεννησετε  σας βοηθάει το μαιευτηριο στην  αίτηση.  Πρέπει να κάνετε τότε αίτηση και για ειδική κάρτα για επιδοματα αν δεν έχετε!! Με το καλό  :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...