Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υιοθεσία πότε;

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εδώ και έξι χρόνια αιτηθηκαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι ανεξαρτήτου φύλου εθνικότητας και ηλικίας έως 6ετων. 

Επίσης δεν έχουμε καμία ενημέρωση μετά την εκπαίδευση το 2021 ..μόνον κατόπιν δικής μου επιδίωξης και πάντα με την ίδια θεωρία ότι δεν τελεσιδικουν...ότι δεν υπάρχουν παιδιά και τα συναφή. Τα δε στατιστικά του ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ έχουν σταματήσει την δημοσιοποίηση τους από τον Σεπτεμβρίου του '23. Λέγανε πως με το anynet θα δίνανε ένα τέλος στην ταλαιπωρία και πως σε 8 με 12 μήνες γίνεσαι γονέας της καρδιάς..μετά με παραπέμψανε στο gov.paidi που και αυτό πλέον δε λειτουργεί. Πραγματικά τι να σκεφτώ την ανάγκη των φορέων να έχουν παιδιά στους χώρους τους για τις επιχορηγήσεις τους; Εμπόριο; Έκθεση και διάθεση παιδιών σε κακοποιητές; Διότι να το πιστέψω δεν μπορώ ότι δεν υπάρχουν παιδιά είτε ότι τα πουλάνε με την εύνοια όλων αυτών για έξτρα εισόδημα...εμείς παρόλο που είχαμε 2 προτάσεις να μας "πουλήσουν" πως όμως να μεγαλώσω έναν άνθρωπο που το αγόρασα; Συνειδησιακό το ξέρω... Ναι είναι πλέον σε συνειδησιακή κρίση διότι το βλέπω δύσκολο με τον Σταύρο στο χέρι (τον έχω στην ψυχή μου) και τα χρόνια περνούν... Ευχαριστώ από καρδιάς για τον χρόνο σας. Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας και κάποια πληροφορία ευπρόσδεκτη. Να σας αναφέρω επίσης ότι και με διακρατική έκανα προσπάθεια και αναμένω απάντηση οσονουπω. Καλή συνέχεια σε όλες και όλους 

Δημοσίευση

Καλημέρα! 

Όταν το έψαχνα ήξερα ήδη τις πιθανότητες από Ελλάδα και δεν προσπάθησα κάν! Πήγα απευθείας στη διακρατική, εκεί είναι κάπως πιο "άμεσα" τα πράγματα αν και όχι εύκολα.. υπάρχουν αρκετές απαιτήσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και το μεγαλύτερο "ζόρι" για εμάς ήταν το διάστημα μετεγκατάστασης στη χώρα του παιδιού που απαιτούν πολλές χώρες.. εντέλει κατάφερα απέκτησα το παιδάκι μου μέσω εξωσωματικής, οπότε δεν προχωρήσαμε.. παρόλα αυτά η σκέψη δεν μου έχει φύγει και αν δεν καταφέρουμε δεύτερο παιδί θα ήθελα πολύ να προσπαθήσουμε μέσω υιοθεσίας. Αν και πάνε κάποια χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς όλα τα προαπαιτούμενα, αλλά αν θυμάμαι καλά ζητούσαν να έχουμε περάσει και την εκπαίδευση εδώ της Ελλάδας που έχουμε + όλα τα δικαιολογητικά που ζητούνται και εδώ.. οπότε σίγουρα είστε ένα βήμα πιο κοντά για να προχωρήσετε στην διακρατική άμεσα.. 

Όσον αφορά την "αγορά" ενός παιδιού με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη και δυστυχώς τις περισσότερες φορές έχουμε μια πολύ καλή υπόνοια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν "διαθέσιμες" αυτές οι ψυχουλες.. και ούτε όσους αγοράζουν ένα παιδί μπορώ να δικαιολογήσω γιατί δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο ζήτησης και προσφοράς, όσο "νόμιμα" και αν έγινε αυτή η αγορά.. αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση..

Όσον αφορά τους φορείς.. ισχύει ότι δεν υπάρχουν πολλά παιδάκια διαθέσιμα για υιοθεσία και δη σε μικρή ηλικία καθώς η μεγαλύτερη μερίδα των παιδιών στα ιδρύματα είναι διαθέσιμα μόνο για φιλοξενία. Ενώ είναι τεράστιος ο αριθμός των ζευγαριών που αναμένουν να υιοθετήσουν. Ξέρω βέβαια πολλές περιπτώσεις όπου η υιοθεσία έγινε μέσα από τη φιλοξενία.. Αυτές είναι περιπτώσεις όπου οι βιολογικοί γονείς είναι έγκλειστοι και μέχρι να βγει η όποια τελεσίδικη δικαστική απόφαση τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα στα ιδρύματα ή και κάποια από αυτά σε φιλοξενία (ανάδοχες), όταν βγει αυτή η απόφαση (που στα ελληνικά δεδομένα συνήθως μιλάμε για χρόνια μετά), τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και δεν τα θέλουν πλέον όσοι ψάχνουν για να υιοθετήσουν ενώ όσα μεγάλωναν σε φιλοξενία προτεραιότητα στην υιοθεσία τους έχουν αυτές οι οικογένειες εφόσον το επιθυμούν.. προσωπικά δεν άντεχα στη σκέψη να δώσω ότι έχω και δεν έχω (συναισθηματικά κυρίως) σε ένα παιδί που αργότερα μπορεί το κράτος να αποφασίσει ότι πρέπει το παιδί να γυρίσει στο βιολογικό περιβάλλον του.. Νομικά η ίδια η νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια επανένταξης του παιδιού στην βιολογική οικογένεια του και στήριξη των βιολογικών γονέων για την υγιή ανατροφή αυτού του παιδιού.. είτε αυτό αφορά απεξάρτηση, είτε αυτό αφορά συνθήκες διαβίωσης ή ψυχολογική υποστήριξη κτλ.. έτσι καταλήγουν τα περισσότερα παιδιά να ενηλικιώνονται μέσα στα ιδρύματα.. όσο άδικο μπορεί να ακούγεται αυτό για τα παιδιά πρωτίστως αλλά και για τις οικογένειες που ψάχνουν ένα παιδί να δώσουν την αγάπη τους.. 

Για διακρατική και η @peacock αν θυμάμαι καλά έχει πληροφορίες αν το δεί και καταφέρει να γράψει..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...