Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Καλησπερα! Πλεον η συσταση για τις ενεσεις κορτιζονης για την ωριμανση των πνευμονων, ειναι οτι γινονται μονο σε περιπτωση ενδειξεων ενεργου προωρου τοκετου και αυστηρα εως τις 33w6d. Δεν υφισταται πλεον σαν λογος η πολυδυμη κυηση απο μονη της ουτε γενικα η προληπτικη χρηση τους. Εχουν γινει μελετες τα τελευταια χρονια που απεδειξαν οτι υπαρχουν αρκετες πιθανες παρενεργειες, τοσο κατα την ενδομητρια ζωη (νευρολογικα προβληματα, καθυστερηση ενδομητριας αναπτυξης κ.α.) και μεχρι και στην νηπιακη και σχολικη ηλικια (π.χ. συνδεθηκαν με μαθησιακες δυσκολιες, νευροαναπτυξιακες διαταραχες). Σε εναν προωρο τοκετο στις 30 βδομαδες, ειναι λογικο να θεωρηθουν τα οφελη περισσοτερα απο τις πιθανες επιπλοκες και να πρεπει να γινουν, αλλα απο τις 34 και μετα οι πιθανες παρενεργειες αξιολογουνται ως ισχυροτερες απο τα οφελη. Κι εγω ειχα μεινει σε πολυ πιο παλιες οδηγιες και ζητουσα να μου τις κανουν λογω διδυμων και ανεπαρκειας τραχηλου προληπτικως, αλλα μου το εξηγησαν τοσο ο γυναικολογος μου, οσο και δυο εμβρυομητρικοι και επεμεναν οτι δεν θα γινουν παρα μονο αν εχουμε εναρξη τοκετου. Μπορεις να το ψαξεις και στο google τοσο σε ελληνικα ιατρικα sites οσο και σε ξενα, που αναφερουν πιο αναλυτικες λεπτομερειες για τις ερευνες κι επειτα εννοειται συζητα το με τους γιατρους σου. 
    • Χαχα μπορεί να ναι άλλη μάρκα..καλά είναι δόξα τ θεό..όπως όλες αϋπνία φουλ, πολύ το βάρος δε βολεύομαι πουθενά..χθες πήγα εμβρυολογο..Μ τα έβγαλε με μια μικρή διαφορά πρώτη φορά των 100γρ αλλά δεν είναι κάτι Μ πΕ..θα τ δούμε πάλι 19 Σεπτεμβρίου..εγώ νόμιζα ότι θα σταματήσω να πηγαίνω εμβρυολογο αλλά δεν γίνεται είσαι σίγουρη για τις μετρήσεις..έχω λίγο αυξημένα αμνιακα.. να προσεχω λιγο διατροφή πρέπει..έχω είδη κόψει κ αλάτι κ ζάχαρη.. φοβήθηκα μη γεννήσω νωρίς αλλά Μ πΕ έχω καλό τράχηλο 3,9.. μακάρι να κάτσουν όσο μπορούν παραπάνω να τα κάνω θρεφταρια
    • Καροτσι κι εγω επλενα μονη μου με μανικα, σφουγγαρι και καθαριστικο κι εβγαινε καινουριο. Το εκανα και κατα τη διαρκεια χρησης του, οταν τυχαινε να βρωμισει αρκετα. Εχεις δικιο, ειδικα τωρα με τετοιο καιρο, την επομενη μερα θα ειναι ετοιμο. 
    • Κι εγώ +13 μπορεί κ 14 χαχα κι άμα πάμε μέχρι 36η ωχ ωχ τι έχει να γίνει...ευτυχώς λίγο προσέχω λόγω να μην κάνω ζάχαρο και κάτι γινεται
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...